Quantcast
Channel: eSky Blog
Viewing all 279 articles
Browse latest View live

Unde petrecem (de) Ziua Îndrăgostiților

$
0
0

Fie că vrem sau nu 🙂 , de Valentine’s Day, cu toții celebrăm iubirea.

 

Așa cum ne-am obișnuit, cu ocazia acestei sărbători, îndrăgostiții încearcă să petreacă în cele mai plăcute și surprinzătoare moduri.

Dacă nu aveți planuri pentru ziua îndrăgostiților sau chiar pentru Dragobete, specialiștii agenției de turism online eSky vă propun mai jos câteva destinații la prețuri irezistibile.

Cum anul acesta, Valentine’s Day cade într-o zi de vineri, ne-am gândit să legăm două nopți cu tot cu week-end.

Începând cu 129 Euro (avion + 2 nopți la un Hotel de 3*), puteți vizita Budapesta, un oraș atrăgător și plin de pub-uri și restaurante unde ne putem adăposti în caz de vreme rece. Arhitectura orașului este splendidă iar băile termale un regal obligatoriu pentru luna februarie.

Budapesta_eSky.ro_7

 

Rezervă

 

Viena este o variantă iubită de români. Către această destinație, găsim oferte de la 181 Euro ce includ avion dus/întors și două nopți de cazare la un Hotel de 4*.

Hundertwasserhaus_Viena_eSky

 

Rezervă

 

Bologna este o destinație interesantă, un oraș plin de opere de artă, străzile din Bologna seamănă cu cele din Roma și inspiră un adevărat muzeu în aer liber. Operele de artă ce pot fi găsite la tot pasul în Bologna sunt din perioada Renașterii.  Un week-end prelungit aici poate fi achiziționat începând de la 195 Euro (avion + hotel 4*/două nopți).

 

Bologna_eSky

 

Rezervă

 

Atena ne pune la picioare pentru week-end-ul îndrăgostiților întreaga istorie elenă precum și o multitudine de taverne în care să ne bucurăm papilele gustative, într-o excursie ce începe de la 173 Euro avion plus cazare într-un hotel de 3*.

 

 

Rezervă

 

Palermo poate fi vizitat începând cu 212 Euro (zbor + hotel 3*/două nopți), un oraș deosebit și concentrat, cu o istorie bogată,  ce poate fi ușor vizitat în doi, pe jos.

 

Palermo_eSky

Cel mai mare port comercial și al doilea oraș din Franța, ca mărime – Marsilia poate fi vizitat începând cu 250 Euro (zbor + hotel 3*/două nopți). Găsim aici un amalgam de culturi iar pe lângă port, nu uitați că și în Marsilia găsim fiorduri, nu doar în Norvegia.

 

Rezervă

 

Istanbul, unul din cele mai îndrăgite orașe din Turcia; se întinde pe două continente și este prin excelență un oraș comercial. Putem petrece weekendul prelungit de Sfântul Valentin aici începând cu 171 Euro (zbor + hotel 3*/două nopți). Pe lângă o plimbare pe Bosfor și degustarea obligatorie a dulciurilor turcești, o vizită în Bazar vă va oferi posibilitatea să vă etalați abilitățile de negociator cum numai în Turcia puteți si să vă distrați astfel la cumpărături.

 

Istanbul_eSky

 

Cosmopolitul Madrid vă întâmpină cu piețe pline de alimente ce așteaptă să fie gustate și apreciate, cu o moștenire artistică deosebită, cu muzee impresionante, vreme bună și multe spații verzi. Pachetul de zbor + hotel 3*/două nopți începe aici de la 317 Euro.

 

 

Rezervă

 

Dubai, cel mai mare oraș al Emiratelor Arabe Unite, era acum 40 de ani doar un sat de pescari. Astăzi, ne impresionează prin modernism, lux și opulență. Găzduiește cel mai luxos hotel din lume; tot aici vă puteți clăti ochii în cel mai mare Mall din lume. Mâncărurile sunt diversificate, găsind restaurante cu mâncare europeană, indiană, arăbească, afgană iar shopping-ul devine aici o experiență în sine. Pentru perioada 14-16 februarie, prețurile încep de la 403 Euro (avion + hotel 4*).

 

Rezervă

Sperând că v-am deschis apetitul pentru o călătorie alături de alesul inimii dumneavoastră, vă urăm să sărbătoriți dragostea așa cum se cuvine.


Euro 2020: un ghid pentru orașele gazdă

$
0
0

 

Febra fotbalului urmează să înceapă pe 12 iunie. Douăzeci și patru de echipe vor intra în luptă pentru titlul de cea mai bună reprezentantă a Vechiului Continent. În cursul acestei luni, vor fi 51 de meciuri, care vor determina cine va ridica Cupa Henri Delaunay pe 12 iulie. Pentru prima dată, turneul final va avea loc în 11 țări. Citiți mai jos ce trebuie să știți despre 12 orașe gazdă Euro 2020!

Unde se vor juca meciurile Euro 2020?

De ce se va ține Euro 2020 în atâtea țări? Campionatele Europene de fotbal s-au jucat în mai multe țări înainte de 2012, Polonia și Ucraina au fost gazde. În 2020, însă, vor trece 60 de ani de la prima ediție a Euro (la acel moment, cea mai bună echipă a fost aleasă într-un turneu numit Cupa Națiunilor Europene), iar UEFA a decis să sărbătorească această aniversare organizând Campionatul European pe tot continentul. Prin urmare, cele mai bune echipe europene vor fi găzduite în 12 orașe situate în 11 state.

Panorama din Amsterdam 

Unde vor avea loc meciurile?

Amsterdam

În 2020, capitala Olandei va găzdui pentru a doua oară meciuri de Campionat European, Johan Cruyff ArenA (fosta Amsterdam ArenA) fiind locul de desfășurare a 5 meciuri de la Euro 2000. Cei care sosesc la Amsterdam, pe lângă faptul că vor admira Stadionul vor avea șansa de a cunoaște acest oraș unic și cu adevărat frumos. Metropola este întretăiată de o rețea de canale, putem simți influența lui Rembrandt și a lui Van Gogh, iar rădăcini medievale pot fi observate și admirând bisericile gotice ale lui Oude Kerk și Nieuwe Kerk.

 

Amsterdam

Cel mai mare stadion din Amsterdam a fost construit la mijlocul anilor 90 și a devenit principala arenă a orașului, în detrimentul stadionului Olympisch sau al vechiului stadion De Meer. Johan Cruyff ArenA  potrivit pentru a găzdui aproape 55.000 de oameni, va găzdui trei meciuri din grupa C și o optime de finală. Celebrul stadion este situat în cartierul Bijlmer din suburbiile capitalei Olandei. De la Gara Centrală din Amsterdam – Amsterdam Central, puteți lua trenul Sprinter la stația Amsterdam Bijlmer Arena chiar lângă stadion și veți ajunge în mai puțin de 15 minute.

Ce meciuri Euro 2020 se vor juca la Amsterdam?

  • Meciul nr. 5: Olanda – Ucraina (ora 14.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 17: Olanda – Austria (ora 18.06, ora 21:00)
  • Meciul 29: câștigătoarea play-off-ului A sau D – Olanda (22.06, 18:00)
  • Meciul nr. 38, optimi (27.06, 18:00)

 

 Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Amsterdam

 

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

 

Panorama din Baku 

Baku

Capitala Azerbaidjanului va găzdui pentru prima dată meciuri din cadrul unui Campionat European de fotbal în anul 2020. Acesta, însă, nu este primul eveniment sportiv major desfășurat recent în Baku, Jocurile Europene din 2015 și finala Europa League din 2019, fiind cele mai importante.

Ce putem spune despre Baku?

Cu siguranță este o destinație puțin cunoscută și destul de exotică, deși orașul se poate lăuda cu o istorie lungă și foarte interesantă. Acest port cel mai mare din Marea Caspică se poate lăuda cu un oraș vechi ce datează din secolul al IX-lea. Orașul este înconjurat de ziduri defensive impresionante, palate, moschei, precum și urme ale altor culturi care au trăit aici ani de zile (armeni, ruși, polonezi), care sunt motive în plus pentru a vizita Baku.

Ziduri defensive în Baku 

Azerbaidjanul nu are mari tradiții fotbalistice, dar autoritățile sale lucrează din greu pentru a schimba asta. De aici decizia de a înlocui stadionul principal al țării cunoscut sub numele de stadionul republican Tofiq Bahramov, care amintește de vremurile URSS, cu o arenă modernă. Stadionul olimpic de 69.000 de locuri din Baku, care a fost inaugurat în 2015, va găzdui 3 meciuri din grupa A și un meci din sferturile de finală. Cum să ajungi pe stadionul Baku? Din centrul orașului, este mai bine să iei linia de metrou roșu; trenul acoperă această rută în mai puțin de o oră.

 

Meciuri care se vor juca pe Stadionul Olimpic din Baku

  • Meciul nr. 2: Țara Galilor – Elveția (13.06, 15:00)
  • Meciul nr. 13: Turcia – Țara Galilor (17.06 la 18:00)
  • Meciul nr. 25: Elveția – Turcia (21.06 la 18:00)
  • Sferturile de finală, meciul nr. 47 (04.07, 18:00)

 

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

 

Bilbao 

Bilbao

Bilbao, principalul oraș al Țării Bascilor, are experiență în organizarea de mari evenimente de fotbal. Stadionul San Mamés a găzduit meciuri din Cupa Mondială din 1982. Orașul, la rândul său, este un exemplu al transformării cu succes a unui vechi centru industrial într-o metropolă modernă, și poate cel mai faimos simbol al acestei schimbări este iconicul Muzeul Guggenheim, proiectat de celebrul Frank Gehry. Dar Bilbao nu se referă doar la construcții hiper-moderne (cum ar fi muzeul menționat mai sus, Palacio Euskalduna sau turnul de peste 150 de metri Torre Iberdrola), ci este și un oraș vechi medieval cu Catedrala Sfântul Iacob și case superbe și pitorești.

Stadionul San Mamés din Bilbao 

Deși clubul Athletic Bilbao își desfășoară meciurile din campionat pe San Mamés de peste 100 de ani, actualul stadion este o construcție modernă, deschisă în anul 2013 care poate găzdui peste 53.000 de spectatori. De la stația principală Abando puteți ajunge la stadion pe jos (plimbarea durează mai puțin de jumătate de oră) sau puteți lua metroul. Trenul parcurge ruta între stație și stadion în mai puțin de 5 minute. În timpul Euro 2020, San Mamés va găzdui meciuri din grupa E și o partidă din optimile de finală.

 

Meciuri care se vor juca la Bilbao

  • Meciul nr. 9: Spania – Suedia (15.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 22: Spania – Polonia (20.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 33: câștigătoarea play-off-ului B – Spania (24.06, 18:00)
  • Meciul nr. 39, optimi de finală (28.06, 21:00)

 Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Bilbao

 

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Panorama din Budapesta 

Budapesta

Capitala Ungariei face parte din orașele gazdă ale unor evenimente importante de fotbal. Budapesta este numită pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Aici întâlnim nestemate ale Art Nouveau și istoricism uluitor, și putem simți și atmosfera de la începutul secolului. Parlamentul uimitor, clădirile din Art Nouveau, cum ar fi Hotelul Gellert, casele de locuințe impunătoare sau panorama frumoasă a orașului care se întinde peste Dunăre sunt doar câteva motive pentru a vizita Budapesta.

Special pentru Euro 2020, în locul vechiului stadion Ferenc Puskás, maghiarii au construit o arenă modernă care poate găzdui peste 67.000 de spectatori. Purtând numele legendarului atacant al Ungariei, al lui Honvéd și al lui Real Mdrid, Arena Puskás se se află în cartierul Zugló, chiar lângă cea mai mare gară din Budapesta – Keleti. Puteți ajunge acolo cu linia de metrou M2 din centrul orașului, iar călătoria durează aproximativ 20 de minute.

 

Meciuri care se vor juca pe Puskás Arena

  • Meciul nr. 11: câștigătorul play-off-ului A sau D – Portugalia (16.06, 18:00)
  • Meciul nr. 23: câștigătoarea play-off A sau D – Franța (20.06, 15:00)
  • Meciul nr. 35: Portugalia – Franța (24.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 40, optimi de finală (28.06, 18:00)

 Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Budapesta

Vezi hoteluri

Vezi zboruri

 

Bulevardul Unirii din București 

 

Bucureşti

Datorită formulei specifice Euro 2020, Bucureștiul este un alt oraș ce are șansa de a debuta în rolul de gazdă a Campionatelor Europene. Capitala României poartă numele Micului Paris – totul datorită dezvoltării istorice a centrului. Bisericile istorice, locuințele și facilitățile publice încă fac o impresie deosebită vizitatorilor. Perioada de după al doilea război mondial și-a lăsat amprenta asupra Bucureștiului, alături de cutremurul din 1977 – în anii 1980, s-a creat imensul Palat al Parlamentului și fundația monumentală a Bulevardului Unirii. Astăzi, unicitatea Bucureștiului este evidențiată nu numai de clădirile istorice, ci și de structurile din epoca comunistă.

Un fragment din orașul vechi București 

Arena Națională, sau cel mai mare și cel mai important stadion din România, a fost deschis în 2011 și poate găzdui peste 55.000 de spectatori. De la cea mai mare stație de tren din București – Gara de Nord – puteți ajunge la Arena Națională cu transportul în comun. Mai întâi cu metroul (linia M1), apoi (după ce coborâți la Piața Muncii) cu tramvaiul nr. 40 până la stația Arena Națională.

Meciurile Euro 2020 care se vor juca la București

  • Meciul nr. 6: Austria câștigătorul play-off-ului A sau D (14.06, ora 18:00)
  • Meciul nr. 18: Ucraina – câștigătorul play-off-ului A sau D (18.06, 15:00)
  • Meciul nr. 30: Ucraina – Austria (22.06 la 18:00)
  • Meciul nr. 41, optimi de finală (29.06, 21:00)

 

Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în București

 

Vezi hoteluri

Vezi zboruri

 

Râul Liffey din Dublin

Dublin

Capitala Irlandei va găzdui, de asemenea, pentru prima dată meciuri de Campionat European de Fotbal. Orașul lui Joyce, U2 și Guinness este o metropolă deosebită și vibrantă, localizată pe râul Liffey. Ce putem găsi în Dublin? Atracțiile principale includ castelul, cele mai vechi fragmente datează din secolul al XIII-lea. Putem vizita palate în stil neoclasic (cum ar fi casa Leinster), biserici gotice (catedrale anglicane ale Sfintei Treimi și Sfântul Patrick), impresionantul complex de colegii al Sfintei Treimi sau campusul Universității din Dublin, fondată în secolul al XVI-lea. Desigur, Dublin nu se referă doar la monumente ci are și viața stradală, în special în districtul Temple Bar de pe malul râului.

Stadionul Aviva și raionul Sandymount 

Stadionul Aviva poate găzdui aproape 52.000 de spectatori. În 2010, a înlocuit vechiul stadion național din Irlanda, cunoscut sub numele de Lansdowne Road. Interesant este că, de ani buni, a fost una dintre cele mai importante destinații turistice destinate vizitării stadioanelor din întreaga lume. De ce? Motivul este că există o linie feroviară care circulă sub una dintre tribune. Stadionul actual a fost îndepărtat ușor de pe șine și există trenuri care trec pe sub calea de intrare a stadionului. Trei meciuri din grupa E și meciul din optimile de finală se vor juca aici la Euro 2020. Cum să ajungi pe stadionul Aviva? Chiar lângă stadion se află stația trenului DART, menționat anterior, care leagă zona din jurul stadionului Aviva cu centrul orașului și una dintre principalele stații de tren din Dublin, precum și toată Irlanda – Connolly Station. Călătoria fanilor fotbalului va dura în jur de 10 minute.

Ce meciuri se vor juca pe Aviva Stadium?

  • Meciul nr. 10: Polonia câștigătorul play-off-ului B (15.06, 18:00)
  • Meciul nr. 21: Suedia – câștigătorul play-off-ului B (19.06, 15:00)
  • Meciul nr. 34: Suedia – Polonia (24.06, 18:00)
  • Meciul nr. 44, optimi de finală (30.06, 18:00)

 

Avem cele mai bune oferte de zbor și hotel la Dublin

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

Glasgow

Este greu de crezut, dar legendarul Hampden Park Stadium, care a găzduit anterior multe finale de cupe europene, va deveni pentru prima dată în 2020 locație de campionat european. Astfel, Glasgow se alătură grupului de orașe gazdă. Cel mai mare oraș din Scoția a fost cândva un centru comercial și industrial înfloritor. După al doilea război mondial, a cunoscut provocări sociale majore, dar astăzi este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în insulele britanice. Printre altele, a fost numită Capitala Europeană a Culturii în 1990, iar în 2008 a fost inclusă în grupul celor 10 cele mai interesante destinații turistice din lume. Plină de clădiri impunătoare din secolele XIX și începutul secolului XX, ne încântă cu locuri precum Piața centrală George, sediul Școlii de artă din Glasgow sau Catedrala gotică St. Mungo.

Panorama din Glasgow 

Glasgow este și un oraș al fotbalului. Există două echipe celebre care joacă aici – Celtic și Rangers – și, desigur, este locul unde se află Hampden Park. Acest stadion de 52.000 este un loc de legendă pentru fotbalul european. Dintre toate stadioanele ce vor găzdui meciuri Euro 2020, probabil doar Wembley se poate lăuda cu o istorie mai bogată. În acest an, Glasgow, pe lângă 3 meciuri din grupa D, va găzdui și 1/8 de finală. Cum să ajungeți la Hampden Park? În gara centrală din Glasgow, luați trenul ScotRail. Oprirea Mount Florida lângă Hampden se află la 10 minute cu mașina.

Ce meciuri Euro 2020 se vor juca la Hampden Park din Glasgow?

  • Meciul nr. 8: câștigătorul play-off-ului C – Cehia (15.06, 15:00)
  • Meciul nr. 19: Croația – Republica Cehă (19.06, 18:00)
  • Meciul nr. 31: Croația – câștigătorul play-off-ului C (23.06, 21:00)
  • Meciul nr. 43,  optimi de finală (30.06, 21:00)

 

Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Glasgow

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Panorama din Copenhaga 

Copenhaga

Anul acesta, Euro va ajunge în sfârșit la Copenhaga, la Stadionul Parken, binecunoscut fanilor fotbalului. Situat pe insula Zealand, orașul este unul dintre cele mai plăcute locuri pentru a trăi în Europa. Ce să vezi în Copenhaga? Atât clădiri magnifice, cum ar fi primăria sau Palatul Christiansborg (sediul parlamentului), cât și piețele și străzile orașului construite cu locații frumoase, cu canalul istoric Nyhavn în cap de listă, dar și modestul, dar incredibilul Palat Regal Amalienborg, situat chiar lângă mare. În Copenhaga mai sunt și alte atracții, cum ar fi Grădinile Tivoli (cu unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume) sau cartierul hippy din Christiania.

Nyhavn 

 

Meciurile Euro 2020 se vor juca pe Parken. Acest stadion de 38.000 de persoane este situat la mai puțin de 4 km de centrul orașului. Acest complex cunoscut pentru găzduirea meciurilor în cupele europene, incluzând finala Cupei Câștigătorilor în 1994 și Cupa UEFA (actualmente Europa League) din 2000, precum și pentru alte evenimente, cum ar fi Eurovision Song Contest în 2001. Puteți ajunge la stadionul Parken din centrul orașului cu linia de metrou M3.

 

Meciuri care se vor juca la Parken

  • Meciul nr. 3: Danemarca – Finlanda (13.06 la 18:00)
  • Meciul nr. 16: Danemarca – Belgia (18.06, 18:00)
  • Meciul nr. 27: Rusia – Danemarca (22.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 42, optimi de finală (29.06, 18:00)

 

Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Copenhaga

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Panorama Londrei 

Londra

Capitala Marii Britanii va găzdui finala Campionatului European de fotbal pentru a doua oară în istorie. Celebrul Wembley (sau mai bine zis întruparea sa anterioară) a fost arena Euro în 1996. De ce Londra merită vizitată? Probabil că nimeni nu are nevoie de o explicație pentru asta. Celebrul Big Ben și clădirea Parlamentului, Turnul Londrei, Catedrala Sf. Ștefan și panorame urbane iconice, precum Piața Trafalgar sunt motive suficiente pentru a vizita Londra și pentru a-i cunoaște farmecele. Chiar dacă nu sunteți pasionat de explorarea monumentelor sau a atracțiilor culturale (cum ar fi celebrele muzee, inclusiv Muzeul Britanic), merită să mergeți acolo din motive sportive. În sezonul 2019/20, Premier League, care este în prezent cea mai puternică ligă de fotbal din lume, include 5 echipe din capitala engleză, printre care celebrele Arsenal, Chelsea și Tottenham.

 

Stadionul Wembley 

 

Desigur, Londra nu se rezumă doar la fotbalul de club! Pe parcursul Euro 2020 va fi arena principală a campionatului. Wembley va găzdui 3 meciuri din grupa D sau toate întâlnirile echipei Angliei în faza grupelor optime de finală, ambele semifinale și finala Euro 2020. Stadionul iconic va fi, așadar, locul în care se va juca cel mai mult, deoarece se vor juca 7 meciuri ale Campionatelor Europene. Din centrul Londrei, care este considerat în mod tradițional Charing Cross, cel mai convenabil mod de a ajunge la stadion este cu metroul prin linia Bakerloo. Călătoria durează aproximativ 45 de minute.

 

Meciurile Euro 2020 care se vor juca la Wembley

  • Meciul nr 7: Anglia – Croația (14.06, 15:00)
  • Meciul nr. 20: Anglia – câștigătorul play-off-ului C (19.06, 21:00)
  • Meciul nr. 32: Cehia – Anglia (23.06, 21:00)
  • Meciul nr. 37,  optimi de finală (27.06, 21:00)
  • Meciul nr. 49, semifinale (07.07, 21:00)
  • Meciul nr. 50, semifinale (08.07, 21:00)
  • Meciul nr. 51, finala (12.07, 21:00)

 

Avem cele mai bune oferte de zbor și hotel la Londra

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Orașul vechi din Munchen 

Munchen

Capitala Bavariei este un oraș care a găzduit în repetate rânduri evenimente importante de fotbal. Este suficient să menționăm Campionatele Mondiale din 1974, Euro 1988 sau Campionatele Mondiale din 2006. Munchen, cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase și mai mari orașe din Germania este, de asemenea, o destinație turistică excelentă. Centrul istoric – cu magnificul Marienplatz, primăria uluitoare, catedrala Frauenkirche, palatele și reședințele orașului precum și cu muzeele minunate (Pinakothek vechi și nou) – este un paradis pentru fanii climatelor urbane. Vreți să faceți o pauză după vizitarea obiectivelor turistice? Nici o problemă! Chiar lângă acesta se află imensul parc din orașul Englischer Garten, unde vă puteți relaxa după plimbările destinate admirației Munchenului.

Olympic Park Munchen 

Munchen este de asemenea renumit pentru echipa sa de fotbal, Bayern, dar și pentru stadioanele sale. Stadionul Olimpic nu a mai găzduit meciuri de fotbal de câțiva ani, dar totuși face o impresie grozavă. Allianz Arena este unul dintre cele mai faimoase stadioane din Europa. În cursul Euro 2020, acesta va fi unul dintre punctele principale ale Campionatului. Aici se vor juca meciurile din grupa F, inclusiv luptele pentru supremație dintre Germania și Franța (actualii campioni mondiali) și Portugalia (campioni europeni en titre). În plus, Munchenul va fi vizitat de participanții la unul dintre meciurile din sferturile de finală. Stadionul lui Bayern este situat la marginea Munchenului, dar puteți ajunge acolo din centrul orașului prin linia de metrou U6. O astfel de călătorie durează mai puțin de 20 de minute.

Iată întâlnirile Euro 2020 care vor fi găzduite de Allianz Arena

  • Meciul nr. 12: Franța – Germania (ora 16.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 24: Portugalia – Germania (20.06 la 18:00)
  • Meciul nr. 36: Germania – câștigătorul play-off-ului A sau D (24.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 46, sferturi de finală (03.07, 21:00)

Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Munchen

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Piața Palatului din Sankt Petersburg

 

St.Petersburg

Dintre toate orașele gazdă ale Euro 2020, Sankt Petersburg are cea mai recentă experiență legată de găzduirea evenimentelor majore de fotbal. Stadionul Krestovski a fost una dintre arenele Cupei Mondiale 2018. Ce să vedeți cu ocazia participării la meciurile de fotbal de la Sankt Petersburg? În primul rând, centrul istoric monumental al orașului răspândit pe malurile Nevei – cu Palatul de Iarnă, Piața Palatului și Clădirea Statului Major General. Sankt Petersburg este, de asemenea, un excelent exemplu de arhitectură defensivă din secolele 18 și 19 (Fortăreața Petru și Pavel, Palatul Amiralității), precum și nenumărate canale și ramuri ale Nevei care traversează orașul.

Stadionul Krestovski și podul Neva 

Stadionul futurist Krestovski, construit special pentru Cupa Mondiala din 2018, are o capacitate de 68.000 de locuri și este locul în care echipa Zenit Sankt Petersburg își desfășoară meciurile de acasă. Ocazional, echipa națională a Rusiei face spectacol în diverse meciuri internaționale. Pe lângă 3 meciuri de grupă din Euro 2020, un sfert de finală se vor juca și aici. Cum să ajungi pe stadionul din Sankt Petersburg? De la una dintre cele mai mari stații feroviare ale orașului – Gara de Moscova – puteți merge la stația de metrou Mayakowskaya din apropiere și să luați trenul M1. Călătoria durează aproximativ 40 de minute și se încheie în stația Novokrestovskaya. 

 

Ce meciuri se vor juca pe stadionul din Sankt Petersburg?

  • Meciul nr 4: Belgia – Rusia (13.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 15: Finlanda – Rusia (17.06, 15:00)
  • Meciul nr. 28: Finlanda – Belgia (22.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 45, sferturi de finală (03.07, ora 18:00)

Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Sankt Petersburg

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

 

Panorama Romei 

Roma

Ultimul dintre orașele turneului din acest an este Roma. Capitala italiană a găzduit în mod repetat echipe care joacă în competiții internaționale. Stadio Olimpico a găzduit meciuri ale Campionatelor Europene din 1968 și 1980, precum și ale Cupei Mondiale din 1990. Ar trebui chiar să convingem pe cineva că merită vizitat Roma? Leagănul civilizației europene, capitala lumii antice și orașul monumentelor magnifice. Atât cei din epoca romană, cât și vremurile Colosseumului sau ale Forumului Roman, precum și de când Roma a devenit sediul papilor. Orașul de pe Tibru este plin de biserici, palate și locuri superbe, cum ar fi Trastevere.

Împrejurimile stadionului Olimpico

Putem pune cu ușurință Stadio Olimpico la rang cu Wembley și Hampden Park. Stadionul construit în anii ’30 găzduiește două echipe celebre – AS Roma și Lazio Roma. Acesta își datorează numele Jocurilor Olimpice din 1960, pentru care a fost locul central. Stadionul olimpic roman va fi arena a trei meciuri din grupa A (inclusiv meciul de deschidere) și a unui sfert de finală. Cum să ajungi la Stadio Olimpico? De la gara principală a Romei – Termini, cel mai bine este să iei metroul (linia A) până la stația Ottaviano, apoi să schimbi autobuzul numărul 32.

 

Meciurile Euro 2020 care se vor juca pe Stadionul Olimpic din Roma

  • Meciul nr. 1: Turcia – Italia (12.06 la 21:00)
  • Meciul nr. 14: Italia – Elveția (ora 17.06, ora 21:00)
  • Meciul nr. 26: Italia – Țara Galilor (21.06 la 18:00)
  • Meciul nr. 48, sferturi de finală (04.07, ora 21:00)

 

  Avem cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri în Roma

Vezi zboruri

Vezi hoteluri

COVID-19: Întrebări și Răspunsuri Privind Zborurile Dumneavoastră

$
0
0

 

          Așa cum este normal, situația pandemiei de coronavirus (COVID-19) a ridicat multe întrebări cu privire la călătoriile actuale și viitoare.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre călătoria dumneavoastră? Aflați acum!

Îmi pot anula călătoria?

Da, dacă zborul nu este anulat de compania aeriană, dar nu doriți să călătoriți, puteți solicita o anulare respectând politica companiei și termenii și condițiile. Pentru companiile aeriene tradiționale în cazul cărora tipul biletelor permite anularea sau modificarea datei, acest lucru ar fi posibil în conformitate cu termenii acestora. Biletele companiilor low-cost sunt în mare parte nerambursabile, iar schimbarea datei este posibilă, din nou, doar în condițiile stabilite de acestea.

Vreau să anulez rezervarea, pot recupera banii pe bilet?

Dacă doriți să anulați o călătorie dintr-o destinație în care traficul aerian nu a fost restricționat din motive legate de Coronavirus, se aplică aceleași condiții de anulare de la momentul achiziționării biletelor de avion. Pentru majoritatea biletelor low cost, biletele sunt nerambursabile. Dacă aveți un zbor de linie, puteți primi înapoi taxele de aeroport.

Ne puteți trimite solicitarea de anulare pe acest link.

Dacă aveți un zbor anulat din motive legate de Coronavirus (vedeți aici situația zborurilor anulate) procedura este următoarea:

eSky face toate demersurile pentru a solicita companiilor aeriene rambursarea biletelor emise

După ce primim informații despre opțiunile de rambursare oferite de compania aeriană, vă vom contacta pe email pentru a vă prezenta opțiunile de rambursare (procesarea efectivă a rambursării din partea liniei aeriene durează mai mult în această perioadă, putând ajunge până la aproximativ 30 de zile).

Este important sa știți că avem un număr foarte mare de anulări de procesat și solicitări primite din partea clienților noștri, motiv pentru care răspundem cu întârziere la email-uri (aproximativ 72 de ore).

În acest sens, vă mulțumim pentru răbdarea și înțelegerea dumneavoastră!

Ce se întâmplă dacă zborul meu a fost anulat de către compania aeriană?

Dacă zborul este anulat de compania aeriană cu care urma să călătoriți, atunci vă vom contacta pentru a vă informa cu privire la opțiunile puse la dispoziție de linia aeriană, fie că este vorba despre rambursare sau schimbarea detaliilor de călătorie.  

Îmi pot schimba data zborului?

Da, dacă biletul permite o schimbare de dată, este posibil. De asemenea, este important ca zborurile pentru destinația pe care o căutați să nu fie restricționate sau suspendate.

Ce ar trebui să fac dacă zborul meu este planificat mai târziu de 5-7 zile?

Întrucât situația se schimbă constant și este foarte dinamică, vă sfătuim să așteptați dacă zborul dvs. nu este în următoarele câteva (1-5) zile și doriți să aflați dacă este anulat sau nu. Dacă ne contactați acum, vă vom oferi informații actuale pentru acest moment, dar este foarte probabil ca pe măsură ce data zborului dvs. se apropie, acestea să nu mai fie valabile.

Cât timp va dura procesarea cererii mele?

Ne străduim să procesăm cererile și să oferim asistență cât mai repede posibil, iar fiecare client primește un răspuns în termen de maxim 72 de ore de la efectuarea cererii, ținând cont și de data călătoriei. Din cauza volumelor mari de muncă, vă rugăm să aveți răbdare și vă mulțumim pentru înțelegere! O singură solicitare este suficientă, trimiterea mai multor cereri identice pe o singură rezervare nu poate decât să încetinească procesul și nu să-l accelereze.

În acest context, eSky actualizează zilnic și include anunțuri privind posibilitatea de a vă deplasa (zboruri internaționale și interne) și de a traversa frontierele fiecărei țări în parte, în acest articol.

De ce nu vă pot contacta telefonic? 

În prezent, avem un volum extrem de mare de cereri. Pentru a accelera procesul de rambursare, am decis să oprim temporar linia de asistență. Această acțiune a avut un impact pozitiv asupra timpului de soluționare a cererilor, în special în ceea ce privește rambursurile. Aceasta este prioritatea noastră cea mai mare deocamdată.

Ne puteți contacta în continuare prin formularul de contact disponibil pe site-ul nostru web. Facem tot posibilul pentru a răspunde la fiecare dintre cererile și întrebările dvs.

Mai jos, vă rugăm să citiți sfaturile oferite de ANPC turiștilor și agențiilor de turism în contextul COVID-19

 

Coronavirus: ANPC oferă câteva sfaturi turiștilor și agențiilor de turism în contextul COVID-19

Sunt vremuri grele pentru industria turismului și pentru toate sectoarele tangențiale: horeca, transporturi, alimentație publică etc. Este o presiune uriașă pe agențiile de turism și pe companiile aeriene, în mare parte turiștii dorind rambursarea banilor. În situații de forță majoră, ANPC vine cu o serie de sfaturi pentru turiști și agenții de turism, iar mai jos aveți comunicatul oficial de presă.

În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, care a afectat pe multiple planuri viața obișnuită a cetățenilor, începând cu sfera mobilității, care include și activitățile turistice, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) este în măsură să facă o serie de recomandări tuturor consumatorilor interesați:

– pentru a preîntâmpina creșterea peste măsură a nivelului de aglomerare al agențiilor de turism – preocupate în aceste zile să acorde consultanță celor interesați de modul în care actuala criză sanitară globală le-ar putea modifica planurile de vacanță pentru acest an, este indicat să urmăriți cu atenție evoluția situației legate de răspândirea și controlul pandemiei de coronavirus, la nivelul fiecărei țări, din surse de informații credibile, pe cât posibil oficiale;

– situația trebuie tratată cu calm și înțelegere, agențiile de turism fiind nevoite în această perioadă să se concentreze, cu prioritate, asupra plecărilor programate pentru perioada imediat următoare.

 

Rambursarea banilor sau reprogramarea călătoriei

Dacă aveați în plan deplasări cu data de început în următoarele 14 zile, pe care acum doriți să le contramandați, vă recomandăm să faceți, în scris, o cerere de restituire a banilor achitați deja către operatorul economic. Agenția vă poate propune următoarele două variante de rezolvare a situației:

 

–        fie va începe toate demersurile necesare recuperării banilor de la furnizorii de servicii turistice, astfel încât demersul dvs să se finalizeze cu succes, în timp util;

–        fie, în urma cererii dumneavoastră, veți primi un document care atestă creanța Dvs. comercială și care vă dă posibilitatea ca, la o dată ulterioară, după încheierea perioadei de pandemie și a efectelor acesteia, să călătoriți în aceleași condiții precum cele contractate inițial către destinațiile alese de Dvs.

ANPC îndeamnă la răbdare și înțelegere

Vă recomandăm, însă, să țineți cont de numărul mare de situații în care serviciile turistice nu pot fi pe moment satisfăcute, din cauza situației de criză apărute în ultimele săptămâni, și să tratați cu răbdare și înțelegere demersurile întreprinse pentru soluționarea cu succes a solicitărilor Dvs., chiar dacă, din cauza situației de criză, s-ar putea să dureze puțin mai mult decât în mod normal.

 

Vă reamintim că destinațiile încadrate în categoria zonă roșie, afectate de COVID-19, sunt în acest moment următoarele:

 

Italia – întreaga țară;

China – provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan;

Coreea de Sud – orașul Daegu, județul Cheogdo;

Franta – regiunile: Hauts de France, Île de France, Grand Est, Bourgogne France Comte, Auvergne Rhones Alpes;

Germania – regiunile: Baden Wurttemberg, Bayern, Nordrhein Westfalen;

Spania – regiunea Madrid.

Important!

În contextul situațiilor generate de răspândirea virusului COVID-19, pentru orice destinație din zona roșie afectată și ținând cont de componenta serviciului achiziționat, operatorul economic vă va putea restitui contravaloarea serviciului de călătorie rezervat, de îndată ce va primi banii de la furnizorii locali implicați în tranzacție.

În cazul în care doriți să obțineți prin intervenție proprie rambursarea, operatorul economic vă va pune la dispoziție datele de contact ale furnizorilor serviciilor contractate.

 

Vă reamintim că destinațiile încadrate în categoria zonă galbenă, afectate de COVID-19, sunt în acest moment următoarele:

 

China – alte provincii și orașe din China continentală, în afară de cele din zona roșie,

Coreea de Sud – alte județe și localități, în afară de cele din zona roșie,

Germania – districtul Heinsberg din Renania de Nord Westfalia),

Iran – întreaga țară,

Franța – alte provincii, în afară de cele din zona roșie,

Spania – alte provincii, în afară de cele din zona roșie.

Călătoriile în zonele galbene pot fi anulate cu penalizările contractuale aferente

În contextul situațiilor generate de răspândirea virusului COVID-19, pentru orice destinație din zona galbenă, călătorul va putea anula serviciul de călătorie conform condițiilor contractuale agreate la momentul rezervării acestuia, cu aplicarea penalizărilor din contract.

Pentru orice altă destinație, călătorul poate anula serviciul de călătorie rezervat, cu respectarea condițiilor contractuale agreate.

 

Biroul de presă

18.03.2020

 

 

 

20 de locuri pe care le puteți vizita fără a ieși din casă

$
0
0

Am pregătit o listă cu cele mai interesante și populare 20 de locuri pe care le puteți vedea oricând doriți, fără să vă ridicați de pe canapea.

Chiar și fără a ieși de acasă, puteți vizita și admira cele mai frumoase atracții turistice din lume.

Bun venit în Călătoria Virtuală!

 

1. MACHU PICCHU

Machu Picchu este un oraș incaș din secolul al XV-lea situat în Peru. Numeroasele grădini, terase, fântâni și palate creează un peisaj incredibil. Pe vremuri, a fost locuit de 1.500 de oameni și a fost un lăcaș de cult, iar acum este un sit UNESCO.

Puteți face o călătorie virtuală în jurul Machu Picchu aici.

2. MONT SAINT MICHEL

Mont Saint Michel este o insulă înaltă de 78 de metri, situată pe coasta Normandiei din Franța. Statuia Arhanghelului Mihail, amplasată deasupra bisericii, se ridică la 170 de metri deasupra apei, ceea ce face ca locul să fie cu adevărat unic. În fiecare an, insula este vizitată de peste 3 milioane de oameni care, la mareea joasă, trebuie să depășească digul de 1,8 kilometri pentru a ajunge aici.

3. TAJ MAJAL

Taj Mahal este situat în orașul indian Agra și este unul dintre simbolurile iubirii eterne. După ce ați explorat acest mormânt unic aici, trebuie să citiți și povestea de dragoste ce a inspirat construirea acestui edificiu, care este una dintre cele șapte minuni ale lumii.

4. SAGRADA FAMILIA

Sagrada Familia din Barcelona este o biserică spaniolă proiectată de celebrul Antonio Gaudi. Deși construcția bisericii a început în 1882, nu a fost finalizată nici până în zilele noastre. După moartea arhitectului în 1926, alți câțiva arhitecți au preluat proiectul. În ultimii ani, s-au făcut mari eforturi și s-a lucrat intens pentru finalizarea clădirii până în 2026, acest an reprezentând a o suta aniversare a morții lui Gaudi.

Turul îl găsiți aici.

5. VERSAILLES

Acest palat este reședința și sediul regilor francezi, începând cu celebrul rege Soare: Ludovic al XIV-lea. Dimensiunile Palatului Versailles în sine sunt impresionante, iar timpul pe care îl puteți petrece acolo va fi cu siguranță de neuitat. În afară de palat, desigur, nu trebuie să ratați grădinile sale unice, de o frumusețe aparte.

Turul vurtual.

6. ANGKOR WAT

Acest templu hindus din Cambodgia este cel mai mare complex religios din lume. Este format din 250 de clădiri construite în secolul al XII-lea. Angkor Wat însuși face parte din complexul mai mare Angkor Tom și este un loc pe care cineva ar trebui să îl viziteze cel puțin o dată în viața lor. De ce nu acum?

7. SACRE-COEUR

Bazilica Sacre-Coeur, situată pe Dealul Montmartre din Paris, este un loc de întâlnire pentru mulți pelerini, dar și pentru mulți turiști care doresc să o viziteze. Bazilica este frumoasă nu numai pentru locația sa, ci și pentru fiecare mic detaliu pe care aveți ocazia să-l vedeți (aici).

 

8. ACROPOLA

Listată pe lista patrimoniului mondial UNESCO, Acropola din Atena, aflată în Grecia, este un complex cu diferite temple. Partenonul este principalul templu dedicat Atenei Partenos, care este și sfânta patroană a Atenei. Partenonul este considerat o capodoperă a arhitecturii grecești antice și un simbol al geniului grec antic.

Faceți un tur virtual în imprejurările Acropolei din Atena.

9. STONEHENGE

Acest monument este format din 79 de pietre ce ating o înălțime de 9 metri. Până în ziua de astăzi, crearea Stonehenge rămâne un mister. Modul în care pietrele ce cântăreau până la 40 de tone au fost transportate dintr-o carieră, aflată la 130 de kilometri nefiind încă explicat.

Click aici pentru a-l vedea de aproape.

10. TEMPUL LOTUS

Situat în New Delhi, Templul Lotus este una dintre cele mai frumoase clădiri văzută vreodată. Captivează prin simetria și performanțele sale inginerești magistrale și este cea mai vizitată clădire din lume, cu aproximativ 10.000 de oameni care trec pe acolo în fiecare zi, indiferent de lună și de sezon.

Puteți merge către templu aici.

11. STATUIA LUI ISUS HRISTOS

Situată pe muntele Corcovado, la 700 de metri înălțime, statuia lui Cristo Redentor (Hristos Mântuitorul) este orientată cu fața spre oraș, ca și cum ar binecuvânta pământul. În fiecare an, aproape 2 milioane de turiști și localnici vizitează acest loc, urcând în vârful muntelui pentru a face o fotografie la monument, crezând că le va aduce fericire și noroc.

Admirați statuia de aproape aici!

 

12. MARELE ZID CHINEZESC

Cea mai faimoasă atracție a Chinei, Marele Zid Chinezesc, este o oprire obligatorie pentru fiecare călătorie în țară. Considerat o minune a lumii, acest zid are mai mult de 2000 de ani de istorie și se întinde pe peste 3000 de mile în diverse provincii din nordul Chinei, ceea ce îl face una dintre cele mai impresionante clădiri antice de pe planetă.

 

Puteți face o plimbare virtuală aici.

13. BURJ AL-ARAB

Această faimoasă clădire din Dubai este construită pe o insulă artificială. Burj al-Arab este primul hotel din lume care a primit până la 7 stele, deși după standardele oficiale nu există un astfel de număr.

Vizitați-l! Click aici.

14. PALATUL REGAL DIN VARȘOVIA

Inițial, palatul regal a fost reședința conducătorilor mazovieni, iar din secolul al XVI-lea a devenit sediul autorităților primei Republici Poloneze. Cufundați-vă cel puțin pentru o clipă în eleganța, frumusețea și pompozitatea regală ce fac parte integrantă a oricărui complex din palat.

15. KREMLIN

Situat pe malurile râului Moscova, complexul a devenit sediul guvernului sovietic din 1917. Kremlinul este format din multe palate și biserici și necesită mult timp pentru a fi examinat în detaliu, dar fiecare minut merită.

Verificați aici.

 

16. BURJ KHALIFA

Zgârie-norul modern Burj Khalifa de 828 de metri, la finalizarea sa, a dobândit titlul de cea mai înaltă clădire din multe puncte de vedere: cea mai înaltă clădire din lume, cea mai înaltă structură independentă din lume, cea mai înaltă punte de observare în aer liber și cel mai înalt lift din lume.

Uitați-vă aici.

17. CASA ALBĂ

Casa Albă este reședința oficială a președintelui SUA de aproape 200 de ani. Clădirea cu șase etaje este deschisă publicului gratuit și acum este la doar un clic distanță.

18. NOTRE DAME

În urma incendiului din 15 aprilie 2019, Catedrala Notre Dame este grav deteriorată iar o mare parte din acoperiș și interior sunt complet arse, dar aici o puteți vedea în toată splendoarea sa, inclusiv vederea din vârf de unde puteți admira frumoasa panorama a orașului.

19. MUZEELE DIN VATICAN

Muzeele Vaticanului sunt pe lista obligatorie după ce l-ați văzut deja pe Papa. Desigur, atunci când vorbim despre muzee și Vatican, nu putem să nu menționăm cea mai faimoasă operă de artă de acolo – Capela Sixtină a lui Michelangelo.

Puteți face un tur virtual al muzeelor din Vatican aici.

20. PALATUL BUCKINGHAM

Palatul Buckingham, situat în zona Westminster, este reședința principală a monarhului britanic din Londra. Unele dintre cele 600 de camere (apartamente oficiale, sala tronului și Galeria de tablouri) sunt deschise pentru vizite în august și septembrie, când regina este în afara palatului.

 

Va urma….

#CĂLĂTORIMcurând împreună – fiți alături de noi!

$
0
0

Vă este dor să călătoriți așa cum ne este și nouă? Știm că nu ne putem îndeplini planurile acum, dar putem visa, ne putem aminti și putem iubi călătoriile împreună!

#CĂLĂTORIMcurând!

Felul în care ne apare lumea din jurul nostru depinde de modul în care o privim. Nu putem lăsa patru ziduri să ne limiteze posibilitățile. Nu putem uita lumea uimitoare, călătoriile în locuri frumoase, ce astăzi pot părea îndepărtate, dar ce vor fi din nou aproape într-o zi. Așa sunt create visele! Virusul ne-a luat posibilitatea de a călători o perioadă, dar nimeni nu ne-a interzis să visăm! Putem spune povești frumoase, ne putem împărtăși amintirile, fotografiile și videoclipurile, dar mai ales, putem planifica și vizualiza visele noastre despre călătoriile viitoare; pentru a le face reale cât de curând. La urma urmei, #CĂLĂTORIMcurând!

Inițiativa #CĂLĂTORIMcurând a apărut direct din casele angajaților noștri. Moto-ul reflectă planurile noastre cu privire la zborurile și plimbările de „după criză”. Vrem să vă vorbim despre călătorii, planuri și locuri uimitoare. Să facem acest timp mai ușor și mai frumos unul pentru celălalt. Să ne păstrăm distanța optimistă față de lume și de lucrurile care ni s-au întâmplat, umplând timpul, de data aceasta, cu așteptări fericite deoarece… #CĂLĂTORIMcurând! Unde? Cum? Să fim pregătiți!

SĂ NE UNIM FORȚELE!

#CĂLĂTORIMcurând este o inițiativă la care vă invităm să participați – cititorii noștri, cei ce călătoresc cu eSky sau nu. Bloggeri, influencer-i, parteneri de afaceri – acesta este momentul pentru a vă alătura #CĂLĂTORIMcurând, pentru că tuturor ne place să călătorim! Cei ce ne cunosc deja și cei ce urmează să călătorească cu noi curând. Să ne unim forțele! Vrem să încurajăm pe toată lumea să vorbească, să scrie, să-și amintească și să-și planifice călătoriile viitoare, scurte sau lungi. Există o mulțime de moduri de a ne aminti despre călătorii împreună. Ne dorim ca acesta să fie modul nostru colectiv de a călători în timpurile acestea #stămacasă.

Să continuăm să vorbim despre călătorii și vacanțe, pentru că toți avem nevoie de ele și ne gândim la ele, chiar dacă astăzi nu o mai spunem cu voce tare. Lumea încă așteaptă să ne întoarcem la normal – acum să ne amintim cât de frumos este 😉

ALĂTURAȚI-VĂ INIȚIATIVEI NOASTRE!

Vă încurajăm să vă alăturați și să vă implicați în inițiativa #CĂLĂTORIMcurând pe canalele noastre – aici pe blog și în social media. Puteți utiliza hashtag-ul nostru #CĂLĂTORIMcurând când scrieți despre călătorii. Să arătăm lumii că vom #CĂLĂTORIMcurând.

 

Invităm reprezentanții blogosferei, ai Mass Media și partenerii de afaceri să ne contacteze pentru a colabora cu noi în inițiativa #CĂLĂTORIMcurând . Așteptăm e-mailurile Dvs. pe calatorimcurand@esky.ro.

 

 

#CĂLĂTORIMcurând! alături de bloggeri cu experiență!

$
0
0

Astăzi, ne-a răspuns întrebărilor legate de inițiativa eSky #CĂLĂTORIMcurând, Alexandra Costin, traveller cu experiență. Alexandra lucrează în industria de travel și este un suflet călător. Spune că așa s-a născut! Niciodata nu poate sta foarte mult într-un singur loc fără să ia o gură de “aer fresh”. Este spontană și dinamică și crede că aceasta este combinația perfectă pentru un traveller.

 

  • Unde ai călătorit ultima oară?

Ultima oară am călătorit în Barcelona, Spania, unde m-aș întoarce cu prima ocazie pentru că este unul din cele mai frumoase locuri în care am fost.

  • Ce ți-a plăcut cel mai mult la acea călătorie?

Orașul dinamic, cultura catalană, atracțiile turistice, vremea incredibilă din ianuarie (+15 °C ), oamenii amabili, dar ca să nu fie atât de lungă descrierea, pot spune într-un cuvânt: TOT.

  • Ce lucruri/obiceiuri uimitoare ai învățat/preluat din călătoriile tale?

Am învățat să-mi planific foarte bine vacanțele/excursiile în așa fel încât toate călătoriile mele sunt în momentul de față „on a budget with a twist”. Așa îmi place să numesc stilul acesta de a călători. Mai exact fac foarte mult research încât ajung de fiecare dată să găsesc cele mai bune prețuri la biletele de avion, dar și cele mai bune și ieftine cazări. Pe lângă asta, am dezvoltat și mai mult latura artistică și am învățat să fac poze și clipuri frumoase pentru rețelele de socializare.

  • Ce lucruri amuzante ți s-au întâmplat în timpul excursiilor tale?

Prima oară în Turcia, Istanbul, am decis să joc la loz în plic și am câștigat 50 lire turcești. Lucky me! 🙂 Cu banii câștigați, mi-am cumpărat o eșarfă. O puteți admira în poza de mai jos. 🙂 

  • Asta e una din cele mai funny întâmplări, zici că e din filme. Eram la un restaurant în Milano cu prietenul meu, iar la sfârșit când a trebuit să plătim, ospătarul a pus nota de plată în fața mea. Când m-am uitat mai bine era numărul lui de telefon și ceva scris în italiană. Și eu și prietenul meu ne-am amuzat teribil.
  • Tot în Italia, în Pisa m-a urmărit un tip care vindea articole de la branduri fake vreo 10 minute în continuu încercând să mă convingă să cumpăr un portofel „de firmă”.

  • În New York am mers într-un bar în care se făcea karaoke. Fata la care am stat în gazdă era MJ și am făcut karaoke împreună. A fost super tare!

În poza de mai jos, este un loc la bar special pentru Pug 🙂

  • Aveam zbor spre Atena, iar în drum spre aeroport am găsit 50 de euro în autobuz. De obicei găsesc bani pe jos cam în toate excursiile. Again, lucky me.
  • Cea mai bună bere ‘Ghost în the Machine’ am băut-o în New Orleans, iar de atunci nu am mai găsit niciunde o bere atât de bună. Din păcate nu se comercializează nicăieri. 
  • În Barcelona există un loc mai puțin cunoscut de turiști. Se numește Bunkers del Carmel și poți vedea tot orașul, dar și cel mai frumos apus pe gratis.

  • Tot în Barcelona m-am îmbrăcat ca o prințesă rock și am hoinărit așa prin oraș pentru un photoshoot.

  • În San Antonio, Texas am mers la SIX Flags pe gratis pentru că gazda noastră avea Annual Pass. She was the best!

Și o tarantulă în fața casei din San Antonio…

  • Tot în Texas am avut parte de cei mai neobișnuiți colegi de casă: șopârle, tarantule, scorpioni. Le-am avut pe toate!
  • În excursia pe Coasta de Vest(California) m-am împrietenit cu șoferul autocarului. Mereu făcea glume pe seama mea când strănutam , căci am un strănut foarte gălăgios. La final mi-a dat un mic cadou în semn de prietenie. Best driver ever Mr. Mattias.

  • La Universal Studios Hollywood am fost la Harry Potter World și am intrat în castelul Hogwarts crezând că se vizitează, dar am ajuns într-un fel de simulator 7D ce se afla înăuntru castelului și nu mai puteam ieși de acolo decât dacă treceam prin simulator. După ce am ieșit într-un final, eram albă la față și rece de frică.

Râd eu râd, dar nu știam ce urmează…

  • Ne-am pierdut în Las Vegas și am ajuns într-o zona rău famată unde se aflau traficanți de droguri și alți oameni periculoși. Deși eram singuri pe acolo, am scăpat teferi și nevătămați. 

Fețele noastre după ce am scăpat de acolo:

  • Prima cursă ever cu elicopterul a fost deasupra unui loc absolut superb-Hoover Dam. One of the best days of my life!

  • Am fluturat steagul României la Grand Canyon și a fost unul din cele mai faine sentimente ever!
  • În Roma sunt foarte mulți pescăruși, iar un turist încerca să dea de mâncare unuia dintre ei strigandu-l Julio. Mi s-a părut foarte amuzant mai ales contextul. De atunci toți pescărușii sunt Julio pentru mine.

În poză îl puteți admira pe Julio din Istanbul:

  • De obicei îmi este foarte frică să zbor cu avionul. În ultima vreme s-a mai domolit frica, dar acum 2 ani, deși nu eram la primul meu zbor am avut un atac de panică groaznic în avion și credeam că o să mor în aer. Norocul meu a fost că nu a ținut foarte mult timp și m-am calmat repede.

            

  • Cum te-au ajutat acestea să evoluezi?

În primul rând am evoluat emoțional. Dacă nu aș fi învățat să călătoresc pe bani puțini, cu siguranță aș fi vizitat mult mai puține locuri decât până acum. Fiecare călătorie are ceva special, care îmi stârnește și mai mult curiozitatea față de lumea această mare și mă face atât de fericită încât problemele mele nu mai există în momentul respectiv.

În al doilea rând am evoluat profesional. Mă bucură aprecierea celor care mă urmăresc atunci când postez conținut din călătoriile mele și lucrul acesta mă face să îmi doresc și mai mult. Să creez tot mai mult, să ajung în tot mai multe locuri, să muncesc și mai mult la conținutul meu și în cele din urmă să continui acest proces de evoluție.

Mai multe poze făcute de Alexandra în vacanțele ei puteți găsi aici:

  • Ce experiențe neobișnuite ai întâmpinat?

În general nu am avut parte de experiențe neplăcute sau ieșite din comun precum am văzut sau citit la alți travel bloggeri, ceea ce mă face să mă simt foarte norocoasă. Nu mi-a fost niciodată frică să călătoresc într-o anumită țară sau într-un anumit loc, deși întotdeauna am ținut cont de anumite statistici, informații legate de țara respectivă. Mereu m-am simțit safe oriunde am mers.

  • Unde ai dori să pleci în prima călătorie de după situația actuală cauzată de covid?

Uff…grea întrebare, pentru că sunt atât de multe, iar în momentul de față, la cât timp am stat în casă, mi-ar plăcea să merg oriunde, doar să pot pleca.

Sunt multe locuri pe lista, dar primul care îmi vine în minte ar fi Coasta de Azur. Îmi doresc de mult să ajung să fac toată coasta cu un rent a car. Ar fi o experiență de vis.

  • Cum te-a afectat perioada această?

Având în vedere că sunt o persoană activă care nu poate sta mai mult de 2-3 luni fără să plece într-o vacanță sau city break, a fost groaznic. Bineînțeles că s-au anulat foarte multe planuri de călătorit ceea ce mi-a provocat foarte multă anxietate. De altfel, anxietatea este și unul din motivele pentru care încerc să călătoresc cât mai mult. Cu toate astea, am reușit să mă împac cu ideea, iar în momentul de față nu pot decât să îmi fac alte planuri pentru viitor și cu siguranță mă voi bucura și mai mult de orice experiență de acum încolo.

  • Crezi că obiceiurile de travel vor fi afectate pe viitor de această criză?

Da, dar în același timp, cred că se vor naște alte obiceiuri și vom învața să trăim cu această nouă “normalitate”. Domeniul Travel este foarte dinamic și întotdeauna apar lucruri noi, activități noi, prin urmare, încă sunt foarte multe de explorat și de învățat, iar noi oamenii din acest domeniu, suntem făcuți în așa fel încât ne adaptăm oricărei situații și încercăm să creăm ceva frumos din orice.

  • Cum vezi tu revenirea la cotidian după această criză?   

Cred că această criză va dispărea treptat, la fel cum ar trebui să fie și revenirea la cotidian- cu baby steps. Cu siguranță vor fi persoane care vor prezenta o oarecare reticență față de ofertele de vacanțe și excursii care vor apărea, însă la un moment dat cu toții vom simți nevoia unei pauze bine meritate și atunci majoritatea oamenilor vor dori să călătorească din nou.

  • Ce feluri de mâncare preferi din cultură Europeană?

Clar Italian Cuisine este pe primul loc în topul preferințelor. Nu aș da pastele și pizza italiană pe nimic altceva. Topul ar fi urmat apoi de bucătăria grecească, sau balcanică mai bine spus pentru că este gustoasă și foarte accesibilă la preț în același timp.

  • Dar din alte culturi?

Din alte culturi, mâncarea orientală este preferată mea, în special hummus și falafel.

  • Ce fel de mâncare te-a surprins cel mai tare în călătoriile tale în Europa?

Hmm.. nu aș putea spune că mă surprinde vreun fel de mâncare, însă cu siguranță nu aș mânca nimic ce conține fructe de mare. Îmi place peștele, dar fructele de mare să nu le văd în farfurie. 🙂 

  • Dar în călătoriile de pe alte continente?

Din punct de vedere culinar, cel mai mult m-a surprins New Orleans, USA. Acolo am găsit cele mai “neobișnuite” feluri de mâncare precum: carne de aligator, Gumbo, Jambalaya, Muffaletta, Po-boys, beignets (care seamănă foarte mult cu gogoșile noastre tradiționale pe care le făceau bunicile și mamele noastre) plus multe alte denumiri ciudate care par să nu aibă nicio legătură cu engleza sau cu America, asta pentru că există foarte multe influențe europene și africane în New Orleans.

IAȘI – un oraș colorat și plin de istorie

$
0
0

Cel mai mare oraș din Moldova și capitala acesteia, Iași este orașul lui Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Lăpușneanu și ne uimește prin istoria și frumusețea sa.

În Iași, putem vizita: Catedrala Mitropolitana, Casa Dosoftei, Palatul Culturii, Casa Pogor cu “Masa Umbrelor”, copila Copilului cu mireasma de tei si cu ecouri de vers eminescian Teiul lui Eminescu si Muzeul “Mihai Eminescu”, casele memoriale “Mihail Sadoveanu”, “George Topârceanu”, “Mihail Codreanu”, “Otilia Cazimir”, Biblioteca Universitara “Mihai Eminescu”, fondată ca bibliotecă a Academiei Mihailene.

 

Biserica Regală „Sfântul Nicolae” a fost fondată de Ștefan cel Mare, între 1491-1492 și reprezintă cea mai veche lăcaș religios din Iași.

Iași, orașul culorilor

Pentru că în această perioadă, ni se recomandă să stăm afară și să evităm spațiile închise aglomerate… Știați că grădină botanică din Iași este prima de acest fel din țară? Puțini cunosc acest loc. Aceasta a rămas până astăzi cea mai mare grădină botanică din Europa. Este un loc minunat de vizitat împreună cu familia.

Zboruri

Grădina Botanică din Iași

 

Are o suprafață de peste 89 hectare, fiind organizată în 10 secţii reunind 8.368 de taxoni vegetali.

Restaurante

În Iași există un număr mare de restaurante și baruri, oferind specialități tradiționale românești.

Pe lângă evenimentele ocazionale ce au loc în Iași, întotdeauna exista un teatru sau o expoziție de vizitat. Viața de noapte din Iași are la rândul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar și cazinouri.

Cazare

Iașiul și-a dezvoltat multe oferte de cazare, precum hoteluri și pensiuni sau închirieri de apartamente pe termen scurt.

Cazare

 

 

 

TIMIȘOARA –“Mica Vienă”

$
0
0

Al doilea oraș ca mărime din România, Timișoara a fost construită peste o cetate romană antică. Influențele Imperiului Habsburgic de două secole au oferit centrului orașului o arhitectură austriacă, Timișoara fiind denumită și “Mica Vienă”, “inima Banatului”, “orașul de pe Bega” sau “orașul florilor” .

Timișoara este un oraș aerisit, cu un aer boem, cu o arhitectură spectaculoasă. Este recunoscută în lume, pentru că a fost primul oraș din Europa ce a folosit iluminatul public. 

O parte din cele mai interesante atracții turistice o reprezintă clădirile elegante în stil baroc din jurul marilor piețe ale orașului. Un principal punct turistic este Piața Victoriei și Catedrala Ortodoxă Mitropolitană, cu un monument dedicat revoluției din 1989. Altă atracție turistică este Piața Unirii și catedrala Romano-Catolică și cea Ortodoxă Sârbă, exemple rafinate de stil baroc vienez. Piața este dominată la sud de impresionantul Palat Baroc din secolul XVIII, inițial sediu al conducerii administrative, astăzi adăpostind Muzeul de Arta. Timișoara are de asemenea multe muzee dedicate specificului etnografic al regiunii Banat.

Zboruri

Restaurante:

În Timișoara există un număr mare de restaurante și baruri, oferind specialități tradiționale românești dar și italienești, orașul fiind reședința a unui număr mare de italieni.

Pe lângă evenimentele ocazionale ce au loc in Timișoara, întotdeauna exista un teatru sau o expoziție de vizitat.

Pentru o experiență culturala a Timișoarei, există Filarmonica Banatului sau Teatrul Național, precum si galerii de artă. Viața de noapte are la rândul ei ceva de oferit pentru toata lumea, precum baruri, cluburi, discoteci, sau chiar si cazinouri.

Cazare

În Timișoara, găsim hoteluri si pensiuni, sau închirieri de apartamente pe termen scurt.

Cazare

 


Utilizatorii eSky din România vor să călătorească – ce s-a schimbat după pandemie

$
0
0

Agenția globală de Turism Online eSky a realizat un studiu al cărui scop a fost să verifice modul în care COVID-19 a schimbat percepția călătorilor români.

59% din participanții la sondaj nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. Respondenților le lipsesc călătoriile, deoarece vacanța și călătoriile i-ar ajuta să se relaxeze după carantină. Cei ce au călătorit activ vor să călătorească și mai mult.

Călătoriile creează dependență – 73% dintre clienții eSky.ro ce au răspuns întrebărilor, își planifică o călătorie în vara acestui an.

Pandemia COVID-19 a însemnat noi reguli pentru călătorii. Prin urmare, eSky a decis să efectueze studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” pentru a afla cum percep respondenții călătoriile. Studiul a fost realizat în luna mai, folosind metoda CAWI (Computer-Assisted Web Interview) pe un grup independent de N = 412 utilizatori de internet (clienți eSky.ro).

Deși pandemia nu a dispărut încă, studiul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” arată că 59% dintre persoanele chestionate nu se tem să călătorească în contextul COVID-19. De remarcat este faptul că, în principal, persoanele din grupul de vârstă peste 54 de ani se tem să călătorească din cauza pandemiei COVID-19.

În plus, 66% dintre respondenți au visat la noi călătorii în perioada carantinei. Acest lucru indică interesul pentru călătorii în timpul așa-numitelor restricții și blocării deplasărilor. Interesant este și faptul că 70% dintre cei ce visau la călătorii viitoare sunt femei, tot doamnele fiind cele în mâinile cărora stau, de cele mai multe ori, deciziile legate e vacanțele familiilor.

 

Planificăm deja o vacanță, dar așteptăm deschiderea frontierelor

Printre utilizatorii care au fost în vacanță în 2019, 52% și le-au petrecut în străinătate și peste 37% în România. De remarcat este faptul că aproape 12% din clienții eSky chestionați nu au plecat nicăieri în vacanță anul trecut.

Cu toate acestea, 57% din respondenți au căutat online informații despre călătorii în perioada carantinei.

Persoanele care planifică deja vacanța din acest an se gândesc încă unde să plece: 55% declară că doresc să plece în străinătate, iar alți 41% au în vedere România, cel mai probabil în așteptarea informațiilor despre deschiderea frontierelor și relansarea zborurilor.

Utilizatorii de Internet care deja visează la noi călătorii în timpul carantinei, își orientează cel mai adesea gândurile către țările europene (57%), apoi către țările exotice (28%), călătoriile în România (22%), iar după frumoasa noastră țară se află City break-urile (14%). 8% dintre respondenți doresc ca perioada călătoriei să fie mai lungă decât de obicei

Imediat ce se ridică restricțiile, 78% dintre respondenți doresc să călătorească în străinătate anul acesta. Dintre aceștia, 70% fac parte din segmentul cu vârstă cuprinsă între 34-54 de ani. Iar majoritatea celor ce nu doresc să plece în străinătate din cauza restricțiilor legate de situația COVID-19 fac parte din segmentul de peste 54 de ani, așa cum era de așteptat, având în vedere faptul că acest segment este cel mai sensibil la COVID-19.

 

Călătoriile creează dependență, iar cei care au călătorit în trecut nu vor să renunțe

Clienții eSky.ro pot fi considerați călători activi, deoarece 84% dintre ei au călătorit în străinătate în ultimele 12 luni.

În acest an, utilizatorii eSky.ro își planifică activ călătoriile în străinătate, considerând că restricțiile și obligațiile de carantină vor fi în curând ridicate.

Sondajul „eSky.ro: călătoriile în perioada COVID-19” arată că 80% dintre utilizatori își planifică o călătorie în străinătate în acest an, iar 73% plănuiesc o vacanță în această vară:

39% dintre ei doresc să călătorească cât mai curând posibil, iar alți 26% – în următoarele 3 luni. Merită menționat faptul că 32% dintre respondenți au declarat că intenționează să utilizeze ajutorul agențiilor online de turism atunci când își planifică călătoriile în străinătate.

 

Vacanța 2020

În ciuda pandemiei, 55% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în străinătate, cu 3 procente mai mult față de anul trecut când nu existau restricții (aceștia petrecând ultima vacanță, în proporție de 52% în străinătate în 2019).

41% dintre respondenți doresc să-și petreacă vacanța din acest an în țară iar restul de 14% nu știu încă.

Mijlocul de transport preferat pentru această vacanță este avionul pentru 77% din respondenți, urmat de mașină cu 15%.  

Respondenții românii preferă cazarea la hotelul în proporție de 59% din totalul celor chestionați, 17% preferă pensiunile, 16% casele de vacanță și 9% ar rezerva apartament de tip Suite.

Articol_eSky_Indonezia_3

 

Destinații în România pentru 2020

Din cei 41 % ce doresc să petreacă vacanța acestui an în România: 46 % doresc să meargă la munte, 40% la mare, 21% în locuri/orașe apropiate de casă iar 7% în apropierea unui lac.

Tipul de cazarea preferat în România este hotelul cu 40% din total, urmat de pensiuni în proporție de 37%, și case de vacanță cu 23%.

 

Destinații în străinătate preferate în trecut

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le-au avut în vedere clienții eSky.ro sunt: Grecia (35%), Spania (28%), Italia (26%). Franța (19%), Egiptul cu 16% din răspunsuri și Turcia cu 12%.

 

Destinațiile străine de vizitat în viitorul apropiat

În topul destinațiilor de vacanță în străinătate pe care le au în vedere clienții eSky.ro pentru 2020, se află:

Grecia (32%), Spania (28%), Italia (22%), Franța (19%), Turcia (17%), Egipt (15%), Croația (12%), iar cu 9% fiecare, avem ca țări preferate: Malta, Maldive, Thailanda și Bulgaria.

Comparând preferințele actuale față de cele din trecut, remarcăm că nu există diferențe majore în clasament, lista țărilor alese fiind identică, cu mici modificări în procente. Acest fapt ne arată că, indiferent de pandemie, alegerile/preferințele clienților noștri au rămas constante.

Atunci când vine vorba de viitoarea călătorie, cei mai importanți factori luați în considerare sunt: prețul (54%), siguranța destinației aleasă (48%), destinația (30%), data (20%) precum și mijlocul de transport (17%).

 

Preferințele utilizatorilor eSky din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria și Brazilia pentru vacanța 2020

Studiul a fost condus și pe utilizatorii eSky din Brazilia, Polonia, Bulgaria și ai Regatului Unit, pe un eșantion total de 2775 persoane.

În ceea ce privește clienții eSky din Europa, cele mai populare destinații de vacanță în 2020 rămân Top 3: Grecia, Italia și Spania. Pentru utilizatorii eSky din Brazilia, avem Spania și Italia ca destinații comune cu Europenii dar Portugalia conduce detașat cu 39% din răspunsuri urmată de Statele Unite (34%).

 

 

CONSTANȚA – orașul băilor de soare

$
0
0

Numit de către greci Bătrânul Tomis, mai târziu primind numele de Constantina de la romani, Constanța are o vechime de aproximativ 2500 de ani și merită o vizită la pas.

Regele Carol I a numit orașul ”plămânul Pământului” devenind portul principal al țării după ce, în 1895, Anghel Saligny a construit Podul de la Cernavodă. În prezent, Constanța este cel mai important oraș portuar de pe coasta română a Mării Negre, și al doilea port la Marea Neagră ca mărime din Uniunea Europeană, după Varna.

Portul vechi din Constanța la apus

Cazinoul din Constanța nu reprezintă doar simbolul orașului, dar este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii art nouveau din România.

Arhitectura cazionului are o poveste interesantă ce merită descoperită, forma sa dorindu-se a fi a unui car funerar cu vedere spre est, iar acoperișul clădirii are forma unui capac de cavou. De asemenea, putem observa la intrarea în cazinou 4 bucăți de ciment ce au forma de cavou.

Zboruri

Constanța este orașul unde poți vizita o mulțime de comori arhitecturale, precum:

  • Teatrul Elpis, primul teatru al orașului;
  • Teatrul de Stat Constanța;
  • Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski;
  • Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, compus din șase secțiuni: delfinariu, planetariu, observator astronomic, micro rezervația naturală și expoziția de păsări exotice;
  • Acvariul, Muzeul Marinei, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul Mării, Muzeul Portului Constanța și Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”, Farul Genovez Constanța, Gravity Park Constanta, Moscheea Carol I, Cartierele vechi ale orașului și Piața Ovidiu-inima orașului. 

Tot aici, găsim cea mai îngustă strada din oraș fiind a doua cea mai îngustă stradă din România, după Strada Sforii din Braşov, cu o lățime de aproximativ 2 metri.

Stradela Vântului are un aer idilic, care te fascinează prin multitudinea de stiluri arhitecturale, mare parte din  clădirile de pe această stradă sunt declarate monumente istorice. În anul 2017, pe Stradela Vântului a fost filmată Pelicula “What Happened to Monday”.

Băi de soare 

Odată ce temperaturile urcă pe timp de vară, Constanța devine principala atracție turistică a țării. Nisipul fin al plajelor și briza Mării Negre sunt ingredientele perfecte pentru o experiență unică a vacanței.

Orașul port este, de asemenea, gazda distracției sau orașul care nu doarme. Cluburile, barurile, discotecile, concertele în aer liber te țin treaz, până la răsăritul soarelui.

Restaurante

Aici găsim o gamă largă de restaurante, terase, pub-uri, unde poti servi mâncăruri cu specific românesc, grecesc, italienesc, preparate pe bază de pește. Mâncarea fast-food nu lipsește de pe litoralul Mării Negre.

Unde stăm?

Hoteluri, pensiuni, închirieri de apartamente pe termen scurt, vile sau hosteluri sunt câteva din variantele de cazare în oraș.

Cazare

Bulgaria, o destinație fierbinte de vacanță

$
0
0

Mulți dintre noi ne dorim de mult timp să planificăm o vacanță. Ne dorim nu doar să ne eliberăm de îndatoririle profesionale, ci și să ne relaxăm după greutățile din ultimele luni. Ridicarea restricțiilor de călătorie și restabilirea zborurilor internaționale în conformitate cu normele de siguranță ne-au permis să organizăm vacanțe în străinătate. Unde să mergem? O destinație de vacanță minunată (și însorită!) în 2020 este Bulgaria.

Vacanțe într-o stațiune de pe litoral

Vremea însorită, plajele largi și nisipoase, apa cristalină – acestea sunt principalele avantaje ale unei vacanțe în Bulgaria. Această destinație de vacanță este o alegere bună pentru persoane singure, cupluri și familii cu copii. Diversitatea atracțiilor și distracția pe apă atrage pe toată lumea. Avem mai multe sugestii pentru o călătorie de vacanță în Bulgaria. Acestea sunt cele mai populare stațiuni de pe litoral și locuri în care oamenii ce evită mulțimea de turiști se vor simți minunat. Mai mult, la eSky puteți cumpăra un pachet la prețuri atractive: zbor+hotel într-un anumit loc, ceea ce vă va facilita foarte mult planificarea vacanței. Sunteți pregăți pentru o mare aventură bulgară? Începem!

Varna – capitala Litoralului Bulgăresc

Deși Sofia este capitala Bulgariei, Varna este cunoscută sub numele de centru al litoralului. Unul dintre cele mai mari orașe din țară și cel mai mare port maritim din Marea Neagră, este un paradis pentru iubitorii de distracție pe apă, și nu numai. Plajele cu nisip și sporturile nautice merg mână în mână cu alte atracții turistice ale orașului.

Ce merită văzut în Varna? Parcul litoral cu Muzeul Naval, observatorul astronomic și planetariul Nicolaus Copernicus, mausoleul regelui Władysław din Varna sau Palatul Ewksinograd înconjurat de o frumoasă grădină. Un monument popular al Varnei este și Biserica Catedrală a Adormirii Maicii Domnului. De asemenea, turiștii vizitează cu nerăbdare băile romane, delfinariul sau își planifică o excursie în Pădurea de Piatră din apropiere.

Când vine vorba de cazare în Varna, vă recomandăm, printre altele Hotel mOdus. Este o unitate de cazare modernă, cu un interior elegant, situat la 200 de metri de plajă. Hotelul are camere cu aer condiționat, saună, sală de gimnastică și închirieri biciclete gratuite, WiFi gratuit și un restaurant cu un meniu variat.

Hotel mOdus în Varna

Nisipurile de Aur – un paradis pentru iubitorii de plaje frumoase

La numai 17 km de Varna sunt Nisipurile de Aur. Acest loc – lângă Sunny Beach – este unul dintre cele mai populare stațiuni din Bulgaria. Cea mai mare atracție a orașului este plaja de nisip lată și lungă de 3,5 km, certificată Blue Flag. Iubitorii de băi de soare și de toate tipurile de sporturi nautice se vor distra de minune aici (puteți închiria echipament pe site).

Aventurierii vor avea parte de o amintire dragă a turului de Jeep Safari și al imensului parc acvatic pentru copii. Lângă Nisipurile de Aur există un popular monument medieval – Mănăstirea Aladzha, o mănăstire în stâncă.

Puteți merge la Melia Hotel Grand Hermitage – un complex all inclusive de 5 stele, cu o sală de jocuri și WiFi gratuit, sau Hotelul Gradina, înconjurat de verdeață. Complexul este situată la doar câțiva metri de plajă, oferă camere cu aer condiționat, cu priveliști frumoase, WiFi gratuit.

Melia Hotel Grand Hermitage

Sunny Beach – Las Vegas din Europa de Est

Sunny Beach este o plajă cu nisip care se întinde pe 8 km cu o mulțime de atracții pentru fanii distracției. Această stațiune populară de pe litoral este cunoscută pentru viața de noapte vibrantă, câștigându-și porecla Las Vegas din Europa de Est. Există numeroase discoteci, pub-uri, restaurante și posibilități de distracție. Pentru desert, vă sugerăm un parc acvatic. În timp ce vă aflați în Sunny Beach, merită să planificați și o călătorie în cel mai vechi oraș al Bulgariei, Nessebar, renumit pentru arhitectura sacră.

Sunny Beach are o ofertă bogată și variată de cazare. Un exemplu ar fi Complexul Bahami, ce oferă o serie de facilități. Pe lângă relaxarea fizică, puteți alege, printre altele, să închiriați biciclete sau să optați pentru relaxare în saună sau un joc de biliard. 

Complexul Bahami

Nessebar – cel mai vechi oraș al Bulgariei

Din moment ce am menționat deja Nessebar, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra acestuia. Nessebar este un oraș situat pe o peninsulă, la 2 km de plaja Sunny. O mare parte a sitului se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cele mai mari monumente din Nessebar sunt ruinele zidurilor defensive și numeroasele biserici, precum biserica St. Sofia. Orașul este împărțit în două părți. Cea mai veche încântă cu clima sa misterioasă și străzile înguste, șerpuite. Cea mai nouă este un paradis pentru iubitorii de distracție bună și viață de noapte.

Cazarea în Nessebar oferă, printre altele Hotel Festa Panorama – este o resort de 4 stele, cu un centru de fitness și un club de noapte propriu. Hotelul oferă camere cu aer condiționat, WiFi gratuit și un meniu variat. Este situat la doar 100 de metri de plajă. 

Verificați oferta!

Sozopol – centrul cultural al Bulgariei

Sozopol este un loc fermecător, care cu siguranță merită surprins în fotografiile de vacanță. După ce vă relaxați pe plajă, mergeți la Muzeul Etnografic sau la Muzeul Arheologic. Există, de asemenea, numeroase monumente în Sozopol, cum ar fi biserica din St. Bogurodzica sau capela St. Zosyma. În partea mai veche a orașului, turiștii sunt atrași de clădirile din lemn și piatră și străzile înguste, pe care merită să se piardă. Orașul organizează numeroase festivaluri și evenimente culturale. Sozopol este, de asemenea, un bun punct de plecare spre Burgas, unde există, printre altele catedrala ortodoxă din St. Chiril și Metodiu.

Cazarea în Sozopol oferă, printre altele Hotel Paradise Bay. Este o proprietate de 3 stele, cu camere cu balcoane și vederi frumoase. Clienții au acces WiFi gratuit. Proprietatea are propria piscină și loc de joacă pentru copii. O altă propunere este Satul de vacanță Santa Marina, un hotel de 4 stele înconjurat de o pădure și aproape de plajă. Facilitatea are, printre altele terenuri de tenis proprii și locuri de joacă pentru copii.

Hotel Paradise Bay

Santa Marina Holiday Village

Pomorie – o vacanță departe de mulțimea de turiști

Pomorie este un loc mult mai puțin aglomerat și, în același timp, faimos pentru proprietățile sale spa. Toate acestea se datorează nămolului din lacul din apropiere, care este recomandat ca formă de tratament pentru persoane, inclusiv cu boli ale articulațiilor. Odihna și îngrirea sănătății merg mână în mână aici! Cele mai cunoscute monumente din Pomorie sunt mănăstirea St. Jerzy sau Tracki Grobowiec. De asemenea, merită să vizitați Muzeul Sării și Muzeul Istoric sau să mergeți la observatorul de păsări. Iubitorii de distracție pe apă vor petrece o perioadă plăcută nu numai pe plajă, ci și în parcul acvatic din apropiere.

Cazările din Pomorie sunt de obicei mai ieftine decât cele din alte stațiuni de pe litoral. O propunere bună este, printre altele Penelope Palace, o instalație de 3 stele cu un centru de wellness și program de activități pentru copii. Hotelul oferă WiFi gratuit și este situat lângă plajă. Festa Via Pontica este un hotel de 4 stele, cu crama proprie și centrul medical. Un loc ideal pentru relaxare, combinat cu un sejur spa.

Festa Via Pontica

 

 

Cluj-Napoca – Un loc aparte

$
0
0

Orașul din nord-vestul României a primit numele de Cluj-Napoca în anul 1974, acesta fiind cunoscut și sub numele de Kolozsvar – (versiune în limba maghiară) și Klausenburg – (versiunea nemțească).

Fiind un important centru industrial, academic și cultural, Cluj Napoca îmbină armonios moştenirea seculară şi agitaţia contemporană.

În anul 2015 a fost numit Capitala Europeană a Tineretului.

Rezervă hotelul

Orașul fascinează prin multitudinea arhitecturală a clădirilor, predominant fiind stilul gotic, Biserica Sfântul Mihail fiind cel mai reprezentativ edificiu construit în acest stil. Având lungimea de 70 de metri, Biserica gotică de tip hală a fost înălțată pe un teren ce a servit drept cimitir.

De asemenea, turnul bisericii, cu o înălțime de 80 de metri, îti oferă o panoramă deosebită a orașului. 

Rezervă zborul

Teatrul Național din Cluj-Napoca 

Teatrul a fost construit între 1904 și 1906 de faimosii arhitecți austrieci Ferdinand Fellner și Hermann Helmer care au proiectat mai multe teatre și palate în toată Europa, inclusiv teatrele din Iași, Oradea, Timișoara și Cernăuți (română: Cernăuțiul).

„Orașul comoară al României” te va cuceri prin varietatea atracțiilor turistice, precum Grădina Botanică, Casa Matei Corvin, Muzeul Farmaciei, Muzeul și Parcul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Central (Sau Grădina cu furnici), Cetățuia, Canalul Morii, Turnul Croitorilor – Centru de Cultura Urbana, Palatul Banffy,  Sala Polivalentă, Strada Lupilor (M. Kogălniceanu de astăzi).

O experiența unică

Iubitorii de adrenalină se pot aventura la o plimbare prin pădurea Hoia Baciu, cunoscută pentru fenomenele paranormale, misterele și legendele petrecute de-a lungul timpului, cât si pentru copacii care sunt renumiți pentru formele lor neobisnuite.

Pădurea Baciu a fost inclusă în anul 2013 în lista celor mai bântuite păduri din lume, de către jurnaliștii de la BBC. 

Orașul acesta este dinamic și ne impresionează pe tot parcursul anului prin numeroasele oportunitati de petrecere a timpului liber.

De la cele mai inedite jocuri si activități recreative, de genul paintball, jocuri de evadare sau trasee turistice și excursii în cele mai atractive zone ale Clujului, până la spectacole de teatru și operă, concerte și expoziții, evenimente culturale, festivaluri de muzică, unele recunoscute în înreaga lume.

 

Cazare

Ofertele de cazare sunt variate, astfel poți opta pentru cazarea la hotel, pensiune turistică, vilă turistică sau zonă de camping cu toate facilitățile.

Rezervă hotelul

Restaurante

Al doilea oraș gastronomic din România, Clujul te va cuceri prin originalitatea rețelor locale, „varza a la Cluj” fiind un trend culinar în oraș.

Veți avea de ales dintr-o gama variate de restaurante cu specific național, internațional, italian, german, austriac, mexican, irlandez, libanez, asiatic sau de tip fast-food.

În centrul orașului, te poți relaxa la o cafea într-un cadru aparte oferit de prima cafenea cu design kinetic steampunk, din România.

 

Călătoreşte INTELIGENT!

$
0
0

Aplicațiile de călătorie pe care trebuie să le ai pe telefon

Noile tehnologii sunt menite să ne ȋmbunătăţească viaţa şi să o facă mai uşoară iar unul dintre domeniile în care acest lucru este cel mai vizibil și de ajutor este tocmai zona de călătorie

Vizitarea fizică a agențiilor de turism, biletele pe hârtie, mersul la restaurante aleatorii sau hoinăritul cu o hartă şifonată, îmbibată de ploaie, sunt lucruri din trecut. Astăzi, aproape nimeni nu își poate imagina călătoria fără cel puțin câteva aplicații necesare pe un smartphone sau tabletă.

Numărul și varietatea aplicațiilor de facilitare a călătoriilor sunt cu adevărat impresionante. Puteți avea garanţia că indiferent de ce aveți nevoie, veți putea alege dintr-o serie de aplicații disponibile. Iată o listă cu cele mai utile aplicații pentru călători.

Zbor, hotel și mașină – rezervați totul într-un singur loc!

În mod evident, înainte de a porni într-o călătorie, mai întâi trebuie să achiziționați un bilet de avion și să faceţi o rezervare la hotel. Datorită aplicațiilor mobile, puteţi face aceste lucruri din orice parte a lumii, în orice moment al zilei sau al nopții. Aplicația eSky vă va ajuta să găsiți un zbor ieftin, să rezervați un hotel decent sau să închiriați o mașină. Veți găsi peste 950 de companii aeriene și bilete atât de la companii aeriene tradiționale, cât și low-cost într-un singur loc. Este important de ştiut că puteţi găsi şi bilete pentru aceeași zi. Adăugați la toate acestea o gamă largă de peste 1 milion de proprietăți, servicii de închirieri auto și informații actualizate despre cele mai bune oferte și promoții disponibile.

Fanii aviației se vor bucura cu siguranță că pot urmări zborurilor de pasageri și de marfă cu aplicația Flightradar24 care va afișa nu numai traiectoria completă a zborului, ci și viteza actuală a aeronavei și altitudinea de croazieră. Puteți să o utilizați totodată pentru a verifica poziția avionului ȋn care urmează să vă ȋmbarcaţi sau ora exactă de sosire, ceea ce ne va permite, nouă sau celor dragi, să evităm așteptarea inutilă la aeroport.

Cum ajungeți la destinație – navigare și hărți

Navigarea către destinație nu a fost niciodată mai ușoară. O hartă digitală este esenţială fiecărui călător. Trebuie doar să introduceți adresa sau numele locului ȋn care doriţi să ajungeţi, apăsaţi pe „Start” și ȋncepeţi călătoria! Fie cu mașina, autobuzul, pe jos sau … cu o trotinetă.

Aplicații precum Here WeGo sau MAPS.ME nu numai că vă vor conduce către locul dorit practic oriunde în lume, dar vă vor arăta și restaurante recomandate, locațiile magazinelor, ale centrelor de servicii sau vă vor oferi informații despre trafic și rute alternative. Ceea ce este important este că puteți descărca hărțile pentru a le utiliza offline, opţiune deosebit de utilă în zonele cu acoperire slabă sau în țările în care roamingul este costisitor.

Aceste aplicații pot fi utilizate pentru a vă deplasa în oraș (includ, de exemplu, orarele de transport public) și pentru a vă planifica rutele de vizitare deoarece puteți adăuga locaţiile pe care doriți să le vedeți și apoi naviga în funcție de acestea. Totodată, puteţi să adăugaţi propriile note. Cu toate acestea, există aplicații special dedicate vizitării orașelor, pe care merită să le încercaţi.

În oraș cu o aplicație mobilă – deplasare și vizitarea obiectivelor turistice

Planificarea unei călătorii cu transportul public este un punct foarte important al fiecărui voiaj. Nu numai găsirea mijlocului de transport adecvat și a celui mai convenabil transfer, ci și indicații către stația de autobuz, către cea mai apropiată intrare sau către staţia de tren – o aplicație globală care se va ocupa perfect de toate acestea este Citymapper.

Dacă preferaţi un mod de transport diferit, mai distractiv, ar trebui să ȋncercaţi Nextbike care oferă acces la bicicletele publice în peste 200 de orașe din întreaga lume sau Lime/Hive, principalele aplicații pentru închirierea unei trotinete electrice. Toți călătorii cunosc Bolt foarte bine. Aceasta este o opțiune mai ieftină și mai rapidă decât un taxi pentru cei care apreciază confortul. Cu siguranță ne-a salvat atât pe noi, cât și pe alți călători de atâtea ori când transportul public nu a funcţionat.

Pasionații de drumeții montane trebuie să se echipeze cu Mapy.cz , aplicaţia care conţine o bază extinsă a traseelor turistice și care permite totodată crearea unui traseu propriu sau descărcarea unei hărți deja existente pentru a o folosi offline. Aplicația Mapy.cz oferă multe trasee de drumeție și vă permite să vă creați propriul traseu sau să descărcați o hartă selectată și să o utilizați offline. Aplicația este complet gratuită și, pe lângă trasee montane, include hărți ale orașelor și o hartă topografică.

O modalitate foarte interesantă de a cunoaște un oraș, care a câștigat din ce în ce mai multă popularitate, este printr-un tur gratuit, de obicei pe jos. Aceste tururi sunt gratuite, deși o mică plată voluntară poate fi oferită ghidului. Aplicația Freetour conține informații despre tururile gratuite disponibile organizate într-un oraș anume sau despre opțiunile populare de vizitare contra cost.

Călătoritul inteligent sau aplicații pentru orice

Atunci când vizitaţi obiectivele turistice, nu trebuie să uitați de mâncare – de preferință bucătăria locală care este ieftină și foarte apreciată în același timp. Cea mai populară aplicație de găsire a restaurantelor este TripAdvisor, a cărei secțiune „Restaurante” este atât de faimoasă, încât în ​​multe locuri puteți observa certificatele TripAdvisor afişate cu mândrie pe perete. O altă aplicație pentru restaurante care merită atenția dumneavoastră este OpenTable. Nu numai că vă permite să găsiți un restaurant bine cotat, dar vă permite și să vizualizați meniul complet și să rezervați o masă.

Dacă se întâmplă ca într-o zi aglomerată de vizitare a obiectivelor turistice să nu mai aveți timp de stat la o masă în atmosfera relaxantă a unui restaurant – FoodPanda sau Glovo vin în salvarea dumneavoastră, livrându-vă mâncarea preferată oriunde v-ați afla. Știați că Glovo, în afară de a fi o aplicație pentru comandarea şi livrarea mâncării, poate face şi cumpărături pentru dumneavoastră?

Călătoritul, după cum se știe, înseamnă cheltuieli, deseori efectuate în valută. Pentru a răspunde așteptărilor călătorilor, Revolut oferă un card și o aplicație, care pe lângă faptul că este de neînlocuit pentru operarea diverselor monede naţionale (aplicația vă permite să plătiţi în străinătate în peste 150 de valute la cursul real), are și funcții precum controlul bugetului sau economisire uşoară prin rotunjirea cuantumului tranzacției. Când vine vorba de valute, cu aplicația Easy Currency veți putea converti peste 180 de monede naţionale.

Când călătoriți cu mașina, descărcarea unei aplicații pentru găsirea locurilor de parcare va fi necesară. În Polonia puteți utiliza FindPark, în afara Poloniei – Park4Night. Pe lângă parcări, aplicația sugerează locuri de campare și locuri ȋn natură unde puteți opri sau petrece noaptea.

iTranslate va face cu siguranță fiecare călătorie mai ușoară, deoarece oferă traduceri diverse, chiar și a unui text scanat sau a unei conversații înregistrate. Aplicația Wifi Map vă va ajuta să găsiți cel mai apropiat Wi-Fi disponibil, în timp ce Flush va găsi cea mai apropiată toaletă.

Pentru a fi la curent cu informațiile din țară și din ȋntreaga lume, vă recomandăm  „Călătoreşte în siguranţă„, aplicația oferită de Ministerul Afacerilor Externe. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Este o aplicație care ajută utilizatorul să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc; să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află; să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență; să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Huawei assistant – asistentul dumneavoastră inteligent

Cum să navigați în labirintul aplicațiilor mobile? Noile tehnologii vă ajută din nou!

Una dintre cele mai populare mărci de smartphone-uri, Huawei, a lansat o aplicație foarte utilă – Huawei Assistant, care este disponibilă exclusiv pentru smartphone-urile sale. Cu ajutorul ei, printr-o singură atingere, obțineți acces la Căutarea globală (inclusiv căutarea de note ȋn telefon, intrări ȋn calendar, e-mail sau cele mai importante aplicații), Instant Access (scurtături către conținutul pe care îl utilizați cel mai des), SmartCare – informații personalizate, afișate prin carduri inteligente sau un Serviciu pentru informații.

Recent, datorită integrării aplicației eSky și Huawei Assistant, conținutul de pe eSky va apărea direct pe cardurile SmartCare. Astfel, utilizatorii vor putea găsi și rezerva cele mai bune zboruri și vor vizualiza şi mai uşor detaliile următoarei călătorii. Doar acum, pentru fiecare rezervare eSky efectuată prin intermediul Huawei Assistant, cele două companii oferă o reducere de 15 euro (promoția este valabilă în perioada 17 august 2020 – 14 septembrie 2020). Astfel, călătoriile vor fi și mai convenabile, mai ieftine și complet INTELIGENTE! Găsiți Termenii și Condițiile campaniei aici.

Aşadar, să ȋncepem călătoria!

The post Călătoreşte INTELIGENT! first appeared on eSky Blog.

Descoperă magia Bulgariei

$
0
0

Faimoasă pentru diversitatea sa de cetăți, vestigii și ruine antice, de mici sate, de plaje însorite, munți minunați, preparate delicioase și o atmosferă prietenoasă, nu este de mirare că Bulgaria se află printre cele mai bune destinații de călătorie din Europa.

Tărâmurile bulgare se bucură de măreția a patru anotimpuri diferite – primăvara parfumată, vara caldă, toamna cu fructe aurii și iarna cu zăpadă. Fiecare sezon este splendid și aduce diferite tipuri de divertisment – pentru cei care sunt fani ai sporturilor extreme, pentru cei care apreciază taverne bune și festivaluri colorate, pentru cei ce caută repere naturale unice și cultura străveche …

Cu siguranță Bulgaria are multe de oferit: orașe spectaculoase, ruine antice, muzee minunate, munți înalți, plaje grozave și peisaje naturale frumoase. Combinația de natură și istorie din Bulgaria garantează aventuri de neuitat.

Sofia – străveche și veșnic tânără

Sofia nu este doar capitala Bulgariei, ci și inima țării balcanice. Orașul este un centru cultural, educațional, administrativ și industrial, iar deviza lui este, pe bună dreptate: „Cresc mereu, nu îmbătrânesc niciodată”. Este înconjurat de munți fabuloși – Stara Planina la nord, Vitosha la sud, în sud-est, de Lozenska și muntele Lyulin la sud-vest.

Sofia abundă în centre de afaceri și comerciale, viață de noapte dinamică și atracții culturale. Pentru a le vedea pe toate, trebuie petrecut mult timp iar acest lucru nu se poate întâmpla dintr-o dată. Există multe muzee aici, inclusiv Muzeul Național de Istorie Naturală, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Pământului și Omului, Muzeul Etnografic, precum și multe galerii, teatre, Opera Națională și Baletul.

Catedrala Alexander Nevsky este printre simbolurile orașului. Această clădire extrem de spectaculoasă și are o clopotnița înaltă de 50,52 m, iar pe vreme senină, cupolele aurite pot fi văzute de la kilometri distanță înainte de a intra în oraș. Lângă aceasta se află cea mai veche biserică „Sfânta Sofia” ce a dat numele capitalei. De asemenea, este interesantă piața din jurul templului, unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut, cu focul etern și târgul deschis de antichități.

În apropiere, se află biserica rusească „Sf. Nikolay ”, clădirea Academiei Bulgare de Științe și a Adunării Naționale. De asemenea, este interesant de vizitat Biblioteca Națională „Sf. Chiril și Metodiu” și Universitatea Sofia „Sfântul Kliment Ohridski” – cea mai veche universitate din Bulgaria. În curtea Președinției se află rotunda romană, transformată în biserica „Sf. Georgi“. Un loc preferat al localnicilor și punctul principal de întâlnire este Palatul Național al Culturii (NDK).

Burgas – destinația perfectă de pe litoral

Coasta bulgară a Mării Negre abundă în plaje lungi aurii, marea esre limpede și există o varietate incredibilă de stațiuni și complexe de vacanță și orașe precum Varna, Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Nessebar și Sozopol. Aici toți oaspeții își găsesc paradisul – și familiile cu copii, și tinerii care caută distracție și iubitorii de natură care preferă o vacanță liniștită.

Burgas este un oraș modern, unul dintre cele mai mari din Bulgaria. Vara, mulți oameni preferă orașul pentru vacanța lor la mare. Burgas oferă condiții minunate pentru vacanță, combinând plajele și rezervațiile frumoase din zonă cu facilitățile și avantajele marelui orașului. Străzile sunt pline de multe baruri și restaurante, iar Grădina Mării este un loc liniștit și răcoros pentru plimbări, găzduind artiști și muzicieni. Nu uitați să verificați și Gramofonul, Farul, Centrul Cultural al Casinoului, Flora Expo Center și nu în ultimul rând – digul din Burgas („A merge la Burgas și a nu vedea digul este ca și cum ai merge la Roma și nu l-ai vedea pe Papa”). Iar Insula Sfânta Anastasia a fost un refugiu pentru pirați, un refugiu monahal dar și o închisoare.

Burgas găzduiește, de asemenea, multe evenimente culturale – festivaluri de muzică, concursuri, expoziții de flori. Un oraș cu peste 2000 de ani de istorie, pe care o poți întâlni în numeroasele muzee și biserici.

Balcic

Balcicul este un oraș frumos situat „amfiteatric” pe coasta de nord a Mării Negre. Frumusețea naturii de aici este fermecătoare și fermecată de aceasta, regina Maria a României și-a construit reședința de vară la Balcic, numită Cuibul liniștit. În acest scop, a angajat arhitecți și botanici de renume mondial ce au creat un loc unic pe planetă.

Grădina botanică este recunoscută la nivel mondial. Are a doua cea mai mare colecție de cactuși uriași din Europa. Ea este cunoscută și pentru varietatea ca mărime și tip de plante colectate de-a lungul anilor din întreaga lume, inclusiv meta sequoia, considerată până de curând o specie dispărută, contemporană a dinozaurilor. Grădina este extrem de frumoasă și preferată de romantici pentru plimbări deosebite.

Un alt reper al orașului este Palatul. Este o combinație de stiluri arhitecturale diferite – există elemente ale culturii maure, ale culturii creștine, precum și de casa tipic bulgărească. Expresia materială a dorinței Reginei României de a uni mai multe religii într-un singur loc se poate vedea în: țiglele arabe și antice romane, cu inscripții împrăștiate în jurul grădinii, minaretul care se învârte peste Palat și capela construită în curtea complexului.

Plovdiv – antic și modern

Plovdiv este una dintre mândriile Bulgariei, mai veche decât Roma și Atena și contemporan cu Troia și Micene. Se află în TOP 10 cele mai atractive orașe antice pentru turism, împreună cu Varanasi, Atena, Ierusalim, Damasc și Beirut. Orașul a suferit multe schimbări de-a lungul anilor și până în zilele noastre continuă să se dezvolte și să își mențină atmosfera și farmecul unic, cărora nimeni nu le poate rezista. Plovdiv este primul oraș bulgar ales Capitala Europeană a Culturii în 2019.

Dacă aveți doar un week-end liber, vă recomandăm să vizitați Muzeul Istoric și Muzeul Etnografic de lângă acesta. Ambele sunt amplasate în case frumos ornate din perioada renascentistă – tipic pentru Plovdiv. Alegeți-vă pantofi confortabili, deoarece străzile pietruite din Orașul Vechi sunt abrupte și inegale. Orașul Vechi din Plovdiv este situat pe trei dealuri, iar când ajungeți în vârf, veți avea o priveliște uimitoare – Plovdiv la picioarele dvs. Tot în Orașul Vechi, urmați indicatoarele către Teatrul Roman Antic, folosit și în prezent. Vara, puteți viziona spectacole de teatru sau muzică sub stele, în timp ce stați pe un scaun antic de piatră.

La un moment dat, coborâți o stradă dinspre cea principală și sunteți acum imperceptibil în Kapana (Capcana). Și odată ce intrați, nu mai vreți să plecați. Kapana este numită astfel din cauza încurcăturii dense a străzilor mici ce au fost cândva centru al meșterilor. Astăzi, artiștii și antreprenorii umplu cu un suflu nou acest loc magic.

Orașul este o oază pașnică, cu parcuri și ruine minunate, fără mulțimile turistice mari din Sofia și de pe coasta Mării Negre. Având în vedere că Plovdiv este în mijlocul țării, este ușor de vizitat pe măsură ce treceți de la un capăt al țării la celălalt.

Bansko 

Stațiunile de iarnă bulgare precum Bansko, Pamporovo și Borovets au câștigat popularitate internațională, într-o perioadă scurtă de timp, datorită condițiilor minunate pentru sport, facilităților moderne și peisajelor montane magnifice. Multe competiții internaționale sunt organizate pe pârtiile stațiunilor bulgare. Aici schiorii, snow boarder-ii, iubitorii sporturilor extreme de iarnă și ai munților frumoși își găsesc paradisul.

Stațiunea de schi bulgară Bansko din Munții Pirin este una dintre cele mai interesante stațiuni de sporturi de iarnă din Europa. Complexul Bansko oferă aproximativ 70 km de pârtii, incluzând pârtii ușoare pentru începători și snow boarder-i, precum și trasee variate ideale pentru stilul liber și pasionații de schi de fond. Sezonul de schi aici se desfășoară din decembrie până în mai.

Cele mai pitorești rute sunt situate în jurul vârfului Todorka (2746 m deasupra nivelului mării). Există ascensoare moderne, un parc de zăpadă, un patinoar și o bază turistică extinsă cu restaurante, hoteluri SPA, centre de fitness și multe facilități pentru întreaga familie.

Cum ajungeți: este mai bine să veniți cu avionul spre Sofia și apoi să luați un autobuz sau să închiriați o mașină și să mergeți la Bansko.

Ce este bucătăria tradițională bulgară?

Elementele sale indispensabile sunt produsele lactate cu brânză albă sărată și „kiselo mlyako” / iaurt / în prim plan, diverse tipuri de carne, pește și cantități mari de fructe și legume. Meniul este foarte variat. Vara, se pregătesc preparate ușoare pe bază de păsări de curte, legume și salate cu brânză albă sau cu iaurt natural.

Iaurtul este un produs tradițional bulgar. Microorganismul responsabil de fermentația laptelui poartă denumirea de „Lactobacillus bulgaricus”. Acest produs lactat are un gust foarte plăcut și este folosit în rețetele multor preparate bulgare îndrăgite. Pe lângă gustul său excelent, este benefic și pentru sănătate. Studiile au arătat că are efect de prevenire a cancerului. Conform unor legende, iaurtul se mânca încă din vremurile tracice. Tracii au învățat să adauge lapte acru de oaie în laptele proaspăt, pentru a-l menține mai mult timp. Prin urmare, a fost creat un produs numit „procish” sau lapte dospit. Alte teorii asociază iaurtul cu bulgarii și băutura „kumis”, o băutură obținută din lapte de iapă.

Pâinea se mănâncă cu aproape orice. Bulgarii adoră usturoiul, care se găsește în multe feluri de mâncare și planta din Czubrica – un condiment obținut din cimbru de munte. În gastronomia bulgară puteți găsi influențe din bucătăria balcanică. Printre băuturile tari, rakija este liderul – 40% țuică fabricată de obicei din struguri, prune sau piersici. Bulgaria este renumită pentru vinurile sale. Soarele de sud, solurile fertile, tradițiile vechi moștenite de la traci dar și măiestria și dragostea sunt motivele pentru care vinurile bulgare sunt la cerere în toată lumea.

Într-o zi caldă, merită să comandați un tarator, o supă rece făcută din castraveți, fenicul și lapte acru. Adevărata delicatesă este salata Shopska, care constă în castraveți proaspeți, roșii, piper, pătrunjel și brânză de oaie sau de vaci. Supa Topczeta – supă cu chiftele, kebapcze – carne tocată în formă de mezel și banitsa – patiserie filo umplută cu brânză albă sunt de asemenea delicioase.

Dacă trebuie să folosim un singur cuvânt pentru a descrie Bulgaria, va fi magie. Aceasta este o țară ce fură inima oricărui om, indiferent dacă este prin natura sa magnifică, prin tradițiile vechi de secole sau prin istoria bogată.

The post Descoperă magia Bulgariei first appeared on eSky Blog.

Sibiu- orașul ce respiră istorie

$
0
0

Frumusețe la fiecare colț de stradă 

Cu o istorie de peste 800 de ani, Sibiul este un oraș ce respiră cultură. Aici găsim o atmosferă liniștită, dar, în același timp, numeroasele evenimente organizate, precum și varietatea atracțiilor turistice, transformă Sibiul într-un carusel de istorie, distracție,  adrenalină și multă voie bună, unde nu ai timp să te plictisești.

Orașul ne întâmpină cu un impresionant sistem de fortificații, construit cu scopul de apărare. În prezent, din sistemul inițial se mai păstrează zece turnuri de apărare.

Fortăreața Făgăraș

Piața Mare a fost conservată aproximativ pe aceeași structură din epoca medievală și ne încântă prin frumusețea clădirilor care, în prezent, sunt declarate monumente istorice. Tot aici, emblematice sunt „Casele cu ochi”, Muzeul Brukenthal – acesta fiind primul muzeu din România; prima fântână (sec al XVI-lea) și o cușcă pentru nebuni din perioada medievală, aici erau expuși, în timpul zilei, cei care noaptea tulburau liniștea publică.

Rezervă zborul

Un simbol al orașului este Podul Minciunilor, fiind și primul pod de fontă suspendat, din România și al doilea de acest gen din Europa. La construcția podului nu au fost folosiți piloni, motiv pentru care, numele initial a  fost „Podul Culcat”. Legenda spune ca dacă cineva spune o minciună cât timp este pe acest pod, riscă să cadă în gol cu tot cu el.

În Sibiu mai puteți vizita Pasajul Scărilor, Biserica Evanghelică, Grădina zoologică, Muzeul Astra. De asemenea, în imediata apropiere a Sibiului, puteți vizita: Castelul de lut din Valea Zânelor; Transfăgărășanul; Stațiunea Păltiniș; Castelul Buia din Șeica Mare, Cetatea Slimnicului, Cetatea Țărănească din Cisnădioara sau Biserica fortificată din comuna Axente. 

Cazare

În Sibiu puteți alege din oferta variată de unităţi de cazare: Hotel, Motel, Pensiune, Bungalow-uri, Cabane, Apartamente de inchiriat, Camere de inchiriat, Hosteluri.

Rezervă hotelul

Gastronomie

Sibiu este sigurul oraș din România care a primit trei stele Michelin. Astfel, dacă sunteți pasionați de mâncare (și nu numai), aici veți găsi o varietate de restaurante cu mâncăruri diversificate, pentru toate gusturile.

 

 

 

The post Sibiu- orașul ce respiră istorie first appeared on eSky Blog.


Destinații de călătorie în Octombrie

$
0
0

Toamna este aici și odată cu aceasta vine și răcirea așteptată. Luna octombrie încă ne mai oferă zile plăcute și vreme blândă și răcoroasă. Este una dintre ultimele luni ale anului în care să profităm de activitățile în aer liber, lucru ce a devenit o necesitate absolută în epoca COVID-19. Restricțiile încep să se ușureze, iar oamenii încep să viseze din nou la călătorii și aventuri.

Încă nu v-ați decis unde să mergeți în octombrie? Nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta. Am făcut o listă scurtă cu mai multe locuri de vizitat în Europa împreună cu familia și prietenii dumneavoastră.

#RedescoperăCălătoriile

Grecia

Octombrie este o lună preferată pentru vizitarea obiectivelor turistice din Atena, Nafplion și alte obiective culturale de top: temperaturile blânde și numărul scăzut de turiști fac plimbările plăcute, iar la Acropole și muzee nu va mai fi aglomerație. Mulțimile s-au subțiat și pe cele mai populare insule, deci este un moment la fel de bun ca oricare altul pentru a urca cu feribotul spre Naxos, Ios, Mykonos sau Santorini, unde există multe de văzut și de făcut, iar viața de noapte continuă până în octombrie.

Octombrie oferă vreme bună pentru vizitarea obiectivelor turistice: dacă nu vă plac mulțimile, atunci acesta este momentul pentru a vizita Delphi, Micene, Epidavros și Atena. Este, de asemenea, perfect pentru drumeții montane – pădurile vor fi împodobite cu culori de toamnă – deși serile pot fi destul de reci. Zilele calde de la începutul lunii octombrie vă vor tenta să faceți plajă, dar mările se răcesc rapid (și pot fi deja prea răcoroase pentru confort).

Și Egeea este încă suficient de caldă în octombrie pentru scufundări, deși este posibil să aveți nevoie de un costum de neopren: Chios, în Egeea de Nord, are multe locuri, iar Mykonos este renumit pentru peșterile Dragonisi.

Zboruri către Grecia Hoteluri în Grecia

IMPORTANT: Pentru intrarea în Grecia, pasagerii sunt obligați să prezinte un test negativ Covid-19 PCR, efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosirea lor, înainte de a urca în zborul către Grecia.

La intrarea pe teritoriul elen, completarea formularului electronic PLF/Passenger Locator Form și prezentarea codului QR sunt obligatorii și disponibile aici.

Croaţia

Deși există câteva avantaje clare în călătoriile în afara sezonului, este important să facem o mică planificare, în special de-a lungul coastei Croației, deoarece unele dintre hoteluri sunt închise pentru extra sezon și programele de feribot își împuținează rutele. Majoritatea călătorilor își vor începe sau își vor încheia voiajul cu câteva zile în Dubrovnik, „Perla Adriaticii”.

O opțiune populară pentru a vedea cât mai mult posibil în timpul programat al călătoriei este să închiriați o mașină și să vă îndreptați pe coastă spre marea peninsulă triunghiulară a Istriei. Bucurați-vă de priveliștile panoramice ale peisajului superb al Istriei, punctat de orașe medievale pe deal, precum Motovun și Grožnjan. În timp ce vă aflați în Istria, luați în considerare o excursie în orașul de coastă Rovinj și petreceți noaptea pe una dintre cele 14 insule din apropiere.

O oprire clasică din Istria este spre interiorul țării, spre Zagreb, capitala Croației și un oraș pietonal din Europa Centrală plin de străzi pietruite, arhitectură captivantă și Parcul Maksimir, cel mai vechi parc din Zagreb.

Profitați de vremea blândă și de schimbarea culorilor frunzelor făcând o vizită la atracția naturală numărul unu din Croația – Parcul Național Lacurile Plitvice. Bucurați-vă de colecția de lacuri a parcului, nu mai puțin de 16 lacuri de travertin verde smarald și albastru, peste 90 de cascade spumante și numeroase peșteri. Alegeți unul dintre cele opt trasee de drumeții diferite, cu o durată cuprinsă între trei și opt ore, pentru a explora parcul prin păduri de fag și pin. Dacă drumețiile nu vă plac, există trotuare bine amplasate care serpentinează printre Lacurile Plitvice, ducându-vă la punctele de observație strategice.

Zboruri către Croaţia Hoteluri în Croaţia

Polonia

Deși înotul în Marea Baltică toamna nu este cea mai bună idee, merită să mergeți pe coasta poloneză extra sezon. Există semnificativ mai puțini turiști, iar plimbărilepe plajă în diferite momente ale zilei sunt o pură plăcere.

Dacă vă plac orașele vii, vă recomandăm să vizitați Tri-City („Trioraș” format din Gdańsk, Gdynia și Sopot), care începând din octombrie este plin de studenți ce înlocuiesc turiștii în restaurante și pub-uri. Există, de asemenea, o mare selecție de atracții turistice – monumente, muzee, galerii și evenimente culturale. Chiar dacă vremea este rece, nu vă veți plictisi.

Dacă preferați timpul liber și ciclismul activ, vizitați Peninsula Hel sau insulele Uznam și Wolin. Există, de asemenea, atracții suplimentare, cum ar fi muzee, fortificații și faruri precum și plaje frumoase. Aproape de coasta Baltică sunt și câteva parcuri naționale – Parcul Național Slovinski și Parcul Național Wolin. Dacă sunteți un fan al observării păsărilor, estuarul Vistulei este obligatoriu. Se transformă într-una dintre cele mai bune zone din Europa pentru observarea păsărilor.

Merită să mergeți la munții Karkonosze pentru un weekend de toamnă. În fiecare an, munții Karkonosze sunt vizitați de turiști care apreciază liniștea și priveliștile incredibile. Una dintre cele mai mari atracții din această zonă este Cascada Kamieńczyk – cea mai mare cascadă poloneză. Este situată în Szklarska Poręba. Dacă sunteți pasionați de drumeții și alpinism, vă recomandăm să vizitați Karpacz, renumit pentru traseele sale montane frumoase, cu cel mai înalt vârf al munților Karkonosze – Śnieżka.

Zboruri către Polonia Hoteluri în Polonia

România

Sezonul de toamnă este un moment minunat pentru a călători în România, deoarece temperaturile devin mai blânde, dar nu prea reci, iar aglomerația din timpul verii tinde să facă loc unei atmosfere mai relaxate în unele dintre cele mai populare destinații.

Sighișoara este una dintre cele mai frumoase și bine conservate cetăți medievale din Europa și unul dintre puținele orașe fortificate care sunt încă locuite astăzi. Repere importante de văzut în Sighișoara includ Piața Cetății, Turnul cu Ceas, Biserica Mânăstirii Dominicane, Biserica de pe Deal, Casa lui Vlad Dracula, Turnul Frânghierilor și multe altele.

Localnicii din Delta Dunării spun că toamna este cel mai bun sezon pentru a vizita această zonă. Temperaturile sunt încă plăcute, prețurile de cazare sunt mai mici decât în ​​timpul verii și veți fi uimiți de culorile toamnei deltei. Dacă mergeți la momentul potrivit, puteți vedea păsările migratoare care se pregătesc să decoleze în ținuturi mai calde pentru iarnă, ceea ce reprezintă o priveliște spectaculoasă.

Săcărâmb este un sat la aproximativ 20 km distanță de orașul Deva din Transilvania, despre care nu știu mulți români, dar localnicii spun că atrage un număr surprinzător de mare de turiști din întreaga lume. Zona din jurul Săcărâmb, alcătuită din munți și păduri frumoase, are o mulțime de atracții pe care le puteți vizita pe o rază de 30-50 km, inclusiv orașe mici precum Deva, Hunedoara sau Hațeg, dar și zeci de minuni naturale – cel mai eficient mod să-i aflați secretele este să cereți unui localnic să vă ghideze în cele mai bune locuri.

Zona Valea Doftanei ar face o excursie de o zi minunată din București, deoarece nu este mai mult de două ore distanță. Râul Doftana creează un peisaj spectaculos, alături de lacul Paltinu, mărginit de barajul Paltinu de 108 metri. Există o mulțime de pensiuni frumoase în cazul în care aveți nevoie de cazare, dar cel mai popular mod de a petrece noaptea este campingul lângă lac. Acesta este cu adevărat un loc pentru a scăpa de stresul orașului și pentru a găsi o liniște în natură.

Zboruri către Romania Hoteluri în Romania

The post Destinații de călătorie în Octombrie first appeared on eSky Blog.

Suceava – capitala țării lui Ștefan cel Mare

$
0
0

Suceava se află în nord-estul României, în regiunea istorică Moldova și a fost capitala țării lui Ștefan cel Mare. Orașul are două tipuri de zone geografice: dealurile și pășunile văii râului Suceava.

#RedescoperăRomânia

Mânăstirea Sfântul Ioan cel Nou

Suceava ne așteaptă cu o serie de muzee, cetăți și mânăstiri înscrise pe lista Unesco, iar de aici, avem un punct de plecare către vizitarea mânăstirilor pictate din Bucovina: Pătrăuți și Dragomirna, zona stațiunii Gura Humorului sau mânăstirile Voroneț, Humor, Slatina, Sucevița, etc.

Domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare, a construit câte o biserică după fiecare victorie împotriva armatelor inamice.

Mânăstirea Voroneț 

Principalele obiective turistice ale orasului pe care trebuie neapărat sa le vizităm sunt: Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean, Mânăstirea Sfântul Ioan cel Nou aflată pe lista Unesco, Complexul medieval fortificat Zamca – ce l-a găzduit și pe temutul rege polonez Sobieski, biserica Mirăuțifosta Mitropolie a Moldovei, Biserica Sfântul Dumitru- o ctitorie a Domnitorului Petru Rareș, Biserica Sf. Gheorghe intrată în patrimoniul UNESCO, Muzeul de Etnografie Hanul Domnesc cu o colecție valoroasă de costume populare și obiecte tradiționale, sau principala atracție turistică – ruinele Cetății de Scaun. 

Mânăstirea Humorului 

Curtea Domnească

Ruinele de piatră ale Curții Domnești se ridică pe același loc în care cercetările arheologice au descoperit una dintre cele mai vechi curți domnești din zonă, amenajată în timpul domniei lui Petru I Mușat. În prezent, vizitatorii orașului, iubitori de istorie veche românească, pot retrăi timpuri demult apuse la o plimbare prin jurul Curții Domnești din care au rămas, mândre și înalte, ziduri cu o înălțime cuprinsă între 1 și 5 metri construite în perioada lui Alexandru cel Bun și Ștefan cel Mare.

Nu există program de vizitare sau taxă de intrare, obiectivul poate fi vizitat și admirat de turiști în regim gratuit.

Cazare Suceava

Parcul Șipote-Cetate

  • Locație: În vecinătatea Cetății de Scaun

Un drum către Cetatea de Scaun începe cu o plimbare prin parcul Șipote-Cetate, parc ce se întinde pe aproximativ 7 hectare și este împărțit pe sectoare reprezentative pentru vegetația diverselor zone de relief (munte, deal, câmpie, luncă).

Prin parc se merge alene, pe aceste alei timpul pare să fi stat în loc, iar incursiunea în această oază de liniște este completată de superbă statuie ecvestră a lui Ștefan cel Mare ce încununează perfect atmosfera de bogăție istorică și trecut glorios al întregului oraș.

Monumentul lui Ștefan cel Mare

Statuia se află în Parcul Cetății și este construită din bronz de către sculptorul Iftimie Bârleanu. Așezată pe o coloană înalta de piatră, statuia îl prezintă pe marele voievod moldovean călare pe cal, la o înălțime de 8 metri, tronând asupra parcului.

Cetatea de Scaun a Sucevei

  • Locație: stradă Cetății

Atestată documentar încă din anul 1388, Cetatea a suferit numeroase modificări de-a lungul istoriei, modificări menite să întărească zidurile și fortificatiile acesteia. Sistemul defensiv al cetății conceput de Ștefan cel Mare, a cărui statuie se află în parcul din imediată apropiere, a fost mult timp imposibil de cucerit de-a lungul numeroaselor lupte pe care le-a avut împotriva turcilor sau a armatei poloneze. Astăzi, cetatea este bine conservată, martoră a unor vremuri demult apuse, dar rămase vii în inimile românilor. Se pot vizita încăperi cu diverse scopuri precum închisoarea, pivniță, capela sau baia de abur, iar în cadrul cetății au loc expoziții și festivaluri anuale precum festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare.

Cetatea poate fi vizitată pe perioada de vara între lunile aprilie și octombrie, de luni până duminică între orele 08:00 și 20:00, dar și pe perioada de iarnă între lunile octombrie și aprilie între orele 09:00 și 17:00. Tariful pentru expoziția permanentă este de 4 lei pentru adulți și 1 leu pentru copii.

Muzeul Satului Bucovinean

  • Locație: Stradă Cetății, Suceava

După vizitarea Cetății de Scaun merită petrecute câteva zeci de minute vizitând și Muzeul Satului Bucovinean aflat în imediată apropiere și în interiorul căruia se găsește Crâșmă lui Moș Iordache deschisă pe perioada programului de vizitare, dar și Biserica Înălțarea Domnului unde se oficiază servicii religioase în zilele de duminică și de sărbătoare. În muzeu, vizitatorii pot admira diverse expoziții dedicate culturii locale. Construcțiile sunt inspirate din gospodăriile țărănești specifice zonei, cu crâșme, fântâni, ateliere, diverse tipuri de locuințe specifice anumitor perioade, dar și gospodării exterioare complet echipate.

Toate obiectivele de arhitectură populară pot fi vizitate pe perioada verii (între 15 aprilie și 15 octombrie) de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00 și pe perioada iernii de luni până vineri între orele 8:30 și 15:30. Prețul de vizitare este de 6 lei pentru adulți și 1.5 lei pentru copii, taxa de fotografiere este de 5 lei, iar taxa de filmare 10 lei.

Cetatea Șcheia

  • Locație: str. Mihail Sadoveanu

La doar aproximativ 2 km de la ieșirea de nord vest a orașului, pe dealul Zamca, se înalta cetatea Șcheia, prezervată până în momentul actual astfel încât se pot observă încă detalii clare de arhitectură ce ajută vizitatorul să își închipuie cu ușurință măreția zidurilor în perioada să de glorie. Construită în formă de romb, cu ziduri de 36 metri lungime și 3 metri grosime prevăzute cu turnuri în fiecare colț, cetatea a fost ridicată în timpul domniei lui Petru I Mușat. Rămân astăzi ruine spectaculoase și o istorie la fel de învăluită în mister că și zidurile sale. Demolată la doar câțiva zeci de ani după ce a fost construită, cetatea rămâne astăzi mărturie a epocii de aur a orașului Suceava.

Ruinele cetății pot fi vizitate liber de către turiștii dispuși să facă o scurtă incursiune în afară orașului.

Pentru cei ce doresc să petreacă mai mult de o zi în oraș, există pensiuni la marginea orașului dar și hoteluri de lux situate central pentru turiștii ce pun preț pe confort sau aleg să petreacă un sejur mai lung în Suceava.

 

Zboruri către Suceava

 

 

The post Suceava - capitala țării lui Ștefan cel Mare first appeared on eSky Blog.

În sfârșit, mult așteptatele destinații – unde mergem în 2021?

$
0
0

2020 ne-a surprins pe toți și nu într-un mod plăcut. Pe neașteptate, a pus toți iubitorii de călătorii în standby. Deoarece multe călătorii au fost anulate sau amânate, călătorii pasionați așteaptă nerăbdători revenirea cât mai aproape de normalitate. Știm cu toții că fructele interzise au un gust mai bun, așa că nu e de mirare că turiștii înnăscuți se gândesc deja unde să meargă în 2021. Iată lista noastră de opțiuni pentru destinații excelente.

Doriți să vizitați, să petreceți o zi pe o plajă magică, să încercați mâncăruri noi și exotice? Simțiți că dorința de a hoinări este în topul listei dumneavoastră de priorități? Respirați adânc și vedeți următoarele destinații de călătorie, care sperăm că vor deveni ale dumneavoastră anul următor.

Această țară nu mai are nevoie de nicio prezentare și a fost una dintre cele mai populare destinații în ultimii ani. Este mistică, istorică și magică în ceea ce privește peisajele – Grecia. Fie că vorbim despre partea continentală sau despre insulele extraordinare și diverse, Grecia oferă o gamă completă de experiențe de călătorie.

Uimitoare și nemaiîntâlnită în comparație cu alte miracole ale lumii – Meteora este una dintre cele mai interesante atracții grecești. Cooperarea dintre om și natură a creat această priveliște, iar în zilele noastre putem vizita mănăstirile ortodoxe care se ridică mândre pe stâncile înalte de câteva sute de metri.

Meteora, Grecia

Cei pasionați de Grecia Antică trebuie să vadă Acropola din Atena cu celebrele sale temple Partenon și Erehteion sau Teatrul lui Dionysos. Turiștii care vor să vadă peisaje frumoase și o mare turcoaz fermecătoare se vor îndrăgosti cel mai probabil de insulele grecești.

Dacă mergeți pe cea mai mare dintre ele – Creta, puteți vizita faimoasa plajă roz Elafonissi, cea mai lungă trecătoare din Europa – Samaria, vechiul palat Knossos sau Heraklion – orașul lui Hercule. Dacă vizitați micuța insulă Samos, locul de naștere al lui Pitagora, veți vedea cele mai verzi și, probabil, cele mai pitorești locuri din țară. Vinul dulce Muscat și brânza preparată de localnici sunt extrem de populare în întreaga lume, iar turismul culinar este obișnuit în această zonă.

Zboruri către Grecia Hoteluri în Grecia

Insula Samos, Grecia

S-ar putea să nu fie o destinație de călătorie evidentă, dar cu siguranță una extraordinară. Irlanda – insula verde care de obicei este asociată cu muzica, dansul și ziua Sfântului Patrick. Unul dintre cele mai populare locuri de vizitat ȋn Irlanda ar fi Stâncile din Moher, cu peisajul lor măreț, uluitor, de formațiuni naturale lângă apele Atlanticului. Merită, de asemenea, să vizitați unul dintre cele mai mari monumente funerare create de om – monumentul preistoric din Newgrange.

Stâncile Moher, Irlanda 

Irlanda este totodată o alegere excelentă pentru cei interesați de castele. Câteva dintre fortificațiile irlandeze au fost transformate în locuri de filmare pentru unele dintre cele mai populare filme de succes precum Braveheart sau Game of Thrones.

Vizitarea capitalei Irlandei – Dublin înseamnă adesea și vizitarea Castelului Dublin, a Catedralei Sf. Patrick sau a Muzeului mic din Dublin cu exponate donate de localnici. Pe lângă acestea, este recomandat să vizitați și muzeul celor două simboluri irlandeze – berea Guinness și distileria whiskey-ul Old Jameson.

Zboruri către Irlanda Hoteluri în Irlanda

Stâncile Los Gigantes, Tenerife 

Insulele Canare sunt o alegere minunată pentru prima călătorie din 2021. Se află la intersecția între cultura europeană și clima africană, făcând turismul posibil pe tot parcursul anului. Cea mai mare insulă a arhipelagului este Tenerife, renumită pentru vulcanul Teide și Parcul Național – un loc ideal pentru pasionații de drumeții.

Foarte populare și magice sunt orașele mici precum Masca sau peisajul unic al stâncilor de pe malul mării, numite Los Gigantes. Există de asemenea multe plaje frumoase și locuri de ieșit seara.

Gran Canaria oferă o mulțime de atracții – insula este cunoscută pentru cei peste 6 km de dune de nisip numite Dunas de Maspalomas și pentru cea mai mare grădină botanică spaniolă – Jardin Canario.

Lacul verde în El Golfo, Lanzarote

Priveliști incredibile pot fi de asemenea întâlnite pe Defileul Guayadeque și în frumosul oraș Fataga, amplasat printre grădini de măslini. De acolo puteți face o excursie de neuitat pe o cămilă prin Valea celor 1000 de palmieri. Dacă aveți chef să mergeți în spațiu, vă recomandăm Lanzarote. Vulcanii, peșterile și plajele cu nisip vulcanic negru creează senzația unei alte lumi.

Parcul Național Timanfaya este un loc obligatoriu de vizitat – aici puteți fotografia nenumărate conuri vulcanice, puteți observa urmele lăsate de lavă în urma erupțiilor și puteți mânca mese gătite pe cratere minuscule. De asemenea, vă recomandăm să vizitați popularul Lac verde care contrastează cu plaja din jur și frumosul oraș de pescari cu case albe El Golfo. Aici veți gusta cel mai bun pește și cele mai delicioase fructe de mare.

Zboruri către Spania Hoteluri în Spania

Tallinn orașul vechi, Estonia

O combinație perfectă de frumusețe naturală și case înguste din cărămizi care traversează orașul vechi. Unde este acest loc? În cea mai mică țară baltică – fermecătoarea Estonia. Iubitorii de arhitectură medievală se vor îndrăgosti de Tallinn și va fi dragoste la prima vedere. Turiștii pot admira orașul vechi înscris în Patrimoniul mondial UNESCO, înconjurat de cel mai lung zid de apărare din Europa.

Trebuie să vedeți Piața Primăriei, Biserica Sf. Olaf, Catedrala Sf. Alexander Nevsky sau cea mai veche farmacie europeană. Totodată, asigurați-vă că veți vedea priveliștile orașului și faceți o plimbare prin pasajul Sf. Catherine.

Insula Saaremaa, Estonia 

Cei care iubesc natura nu pot rata Parcul Național Estonian din Lahemaa, situat lângă mare și cu cea mai înaltă cascadă din Estonia. Parcul Național Matsalu este un paradis pentru păsările acvatice și renumit pentru mlaștinile întinse ale Parcului Soomaa. Dacă vizitați Estonia – țara cu peste 1500 de insule, nu o puteți rata pe cea mai mare dintre ele – Saaremaa. Acest loc magic găzduiește mori de vânt bine conservate, mai multe stațiuni balneare și craterul Kaali, locul în care un meteorit a lovit Pământul.

Zboruri către Estonia Hoteluri în Estonia

Insula Sao Miguel, Azore

Dacă iubiți climatul insulelor și frumusețea naturii, atunci veți iubi Azore. Cea mai populară insulă dintre cele 9 ale Arhipelagului este Sao Miguel. Cele mai populare atracții ale insulei sunt croazierele în care puteți vedea delfini și balene în habitatul lor natural – locuiesc în jurul insulelor Azore. În plus, puteți vizita două locuri interesante cu produse locale, cum ar fi plantația de ceai Cha Gorreana sau plantația locală de ananas.

Plantația de ceai Cha Gorreana, Insula Sao Miguel 

Baia într-unul dintre bazinele termale și vizitarea lacurilor gemene unite printr-un pod ar trebui să se găsească pe lista dumneavoastră. Lacul albastru se numește Lagoa Azul, iar cel verde a fost denumit Lagoa Verde. O călătorie în Azore poate fi și mai interesantă atunci când zburați la Sao Miguel cu escală în Lisabona. De ce nu? Haideți să petrecem câteva zile în capitala Portugaliei.

Zboruri către Portugalia Hoteluri în Portugalia

Kyoto, Japonia 

Dacă visați la o destinație mai îndepărtată, puteți călători în Japonia. Țara cu flori de cireș vă oferă șansa de a întâlni o cultură complet diferită, senzații culinare noi, precum și numeroase obiective turistice de vizitat. Puteți avea o experiență autentică în Japonia admirând luminile de neon din Tokyo, traversând cea mai lungă cale pietonală sau vizitând Palatul Cesar din Capitală. Nu uitați să vizitați templele, altarele și ruinele mistice Nara și să urcați pe simbolul sfânt al Japoniei – muntele Fuji.

Oh, trebuie totodată să faceți o plimbare într-un tren Shinkansen de mare viteză (numit și Super Express) și să mâncați sushi și ramen autentici, în mod ideal în timp ce urmăriți un spectacolul de Gheișe.

Zboruri către Japonia Hoteluri în Japonia

Maiko pe străzile din Kyoto, Japonia 

The post În sfârșit, mult așteptatele destinații – unde mergem în 2021? first appeared on eSky Blog.

5 locuri exotice pe care le poţi vizita ȋn această iarnă

$
0
0

Pandemia de coronavirus a avut un impact semnificativ asupra turismului ȋn ȋntreaga lume. Cu toate că cele mai multe destinaţii exotice nu sunt disponibile cetăţenilor europeni pentru petrecerea vacanţei de iarnă, există totuşi câteva locuri calde şi ȋnsorite unde călătoriile sunt posibile şi aşteaptă să fie descoperite!

Care sunt ţările unde nu este necesară carantina? Aveţi nevoie de un test COVID ȋnainte de plecare? Am pregătit pentru dumneavoastră lista destinaţiilor perfecte pentru vacanţa de iarnă 2021 ȋmpreună cu toate detaliile despre condiţiile de călătorie ȋn timpul pandemiei.

Insulele Canare

Insulele Canare, cunoscute şi ca Insulele Fericiţilor, sunt printre cele mai populare destinaţii de vacanţă. Arhipelagul insulelor de origine vulcanică este situat lângă coasta de nord-vest a Africii. Vremea frumoasă şi condiţiile ideale de relaxare sunt incluse ȋn preţul biletului de avion. Pe Insulele Canare ne putem odihni, putem practica activităţi de recreere sau ȋncerca o bucătărie din altă lume. Fiecare dintre insulele turistice are altceva de oferit. Fuerteventura ne atrage cu plajele fabuloase şi condiţiile excelente de practicare a sporturilor acvatice. Gran Canaria este locul de care se vor ȋndrăgosti iubitorii de monumente. Districtul La Vegueta merită vizitat pentru Catedrala Sf. Ana. În Tenerife se vorbeşte cel mai mult despre vulcanul Teide şi parcul naţional, dar nu trebuie ratate plajele. Dintre toate insulele, Lanzarote are cel mai ȋntins peisaj vulcanic, ȋn timp ce La Palma, El Hierro şi La Gomera oferă linişte şi calm, dar şi numeroase poteci pentru biciclete şi drumeţii montane.

Ce trebuie să avem ȋn vedere ȋnainte de achiziţionarea unui bilet către Insulele Canare? Turiştilor le este solicitat să se testeze pentru COVID-19 ȋnainte de plecare şi să completeze o declaraţie de sănătate. Carantina nu este obligatorie, ȋnsă la aeroport se măsoară temperatura, iar turiştii cu simptome de coronavirus vor fi obligaţi să se autoizoleze. Purtarea măştii este obligatorie ȋn spaţiile publice.

Verifică zboruri Hoteluri

Republica Dominicană

Vacanţele ȋn Caraibe nu ȋnseamnă doar plaje desprinse din Rai şi proximitatea recifului de corali sau a palmierilor, ci şi monumente de neuitat. Următoarea noastră recomandare pentru vacanţa de iarnă 2021 este Republica Dominicană. Capitala Santo Domingo este un loc unic din punct de vedere istoric şi arhitectural, găsindu-se aici Basilica Santa Maria la Menor şi casa lui Diego Columbus. Republica Dominicană are numeroase rezervaţii naturale şi plantaţii de cacao. În Damajagua putem vedea cascade care ne lasă fără glas, iar entuziaştii activităţilor fizice pot urca pe cel mai ȋnalt munte din Caraibe – Pico Duarte. Insula Catalina aflată ȋn apropiere oferă cele mai bune condiţii pentru scufundări şi merită cu siguranţa vizitată.

Vacanţa dumneavoastră ȋn Republica Dominicană ȋnseamnă o călătorie fără carantină sau teste. Totuşi, turiştii trebuie să completeze o declaraţie de sănătate, iar la aeroport se pot efectua teste aleatorii ȋn timp ce măsurarea temperaturii este obligatorie. Măştile trebuie purtate tot timpul ȋn spaţiile publice.

Verifică zboruri Hoteluri

Zanzibar

Vă doriţi o călătorie ȋn Tanzania? Itinerariul dumneavoastră trebuie să includă Zanzibar! Această parte a Africii este numită insula Paradisului pentru un motiv bine ȋntemeiat. Peisajele extraordinare şi vegetaţia diversă sunt ȋnsoţite de monumente unice care păstrează urmele multor culturi. Când mergeţi ȋn Zanzibar, trebuie să vizitaţi Stone Town – inclus ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO, muzeul care aduce aminte de perioada sclavagismului, să vedeţi diferitele plantaţii sau să treceţi prin Parcul Naţional Jozani Chwaka Bay unde veţi avea ocazia să vedeţi de aproape maimuţele Colobus. Zanzibar este totodată locul ideal de relaxare pe plajă şi de practicare a sporturilor acvatice. Încercaţi să „vă pierdeţi” pe străzile locului pentru a experimenta viaţa de localnic.

Graniţele Tanzaniei sunt deschise pentru turişti, iar zborurile către Zanzibar nu necesită carantină după sosire sau teste ȋnainte. La aeroport se fac controale pentru simptomele de coronavirus, iar purtarea măștii este recomandată. Turiştii sunt obligaţi să completeze o declaraţie de sănătate.

Verifică zboruri

Dubai

Acum este timpul pentru Emiratele Arabe Unite, mai exact pentru o călătorie ȋn Dubai – metropola care uimeşte prin bogăţie oriunde ne-am uita. Este locul ȋn care puteţi vedea cele mai scumpe hoteluri din lume, cele mai ȋnalte clădiri (inclusiv faimosul Burj Khalifa) sau o insulă artificială ȋn formă de palmier – Palm Jumeirah. Global Village Amusement & Theme Park sau show-ul fântânii arteziene de la Dubai Mall merită o atenţie specială. Dacă doriţi să cunoaşteţi o faţă diferită a locului, faceţi-vă timp să exploraţi districtul vechi al oraşului – Deira. Cel mai mare oraş al Emiratelor Arabe Unite are, bineȋnţeles, un număr mare de atracţii turistice, inclusiv plaje şi piscine, dar şi pieţe care vă atrag de departe cu mirosuri specifice.

Verifică zboruri Hoteluri

Zborurile către Dubai ȋn timpul pandemiei sunt operate ȋn mod normal şi călătorilor nu le este solicitat să stea ȋn carantină. Înainte de călătorie trebuie să faceţi un test COVID-19, să completaţi o declaraţie de sănătate şi să achiziţionaţi o asigurare obligatorie. Măştile sunt necesare ȋn mijloacele de transport ȋn comun şi ȋn spaţiile publice.   

Maldive

Ultima noastră recomandare pentru o vacanţă de iarnă exotică este Maldive. Acest arhipelag de vis din Oceanul Indian garantează relaxarea maximă ȋntr-un peisaj nemaiȋntâlnit. Maldive este faimos pentru plajele cu nisip alb şi recifurile de corali. Este locul perfect să vă scufundaţi, să vă bronzaţi şi să luaţi o pauză de la responsabilităţile zilnice. Pentru a vă deplasa ȋn Maldive este recomandat să folosiţi bărci care vă pot duce pe oricare dintre insule, iar ȋn timpul călătoriei puteţi vedea delfini – a doua cea mai populară atracţie turistică ȋn zonă după scufundări. Cu toate că Maldive nu are multe monumente, dacă vreţi să vizitaţi, vă recomandăm capitala de mici dimensiuni – Male, unde veţi vedea moschee, palatul prezidențial, Parcul Sultanului şi Muzeul Naţional.

Carantina ȋn Maldive nu se aplică pentru turişti atâta vreme cât nu există simptome ale coronavirusului, ȋnsă ȋnainte de sosire este necesară efectuarea unui test COVID-19 şi completarea unei declaraţii de sănătate. Fiecare turist trebuie să prezinte dovada locului de cazare şi un bilet de ȋntoarcere ȋmpreună cu biletul de avion. În aeroport se măsoară temperatura, iar masca este obligatorie ȋn spaţiile publice ȋnchise.

Verifică zboruri

Vizitarea locurilor exotice este posibilă ȋn timpul pandemiei, iar biletele de avion către destinaţii ȋndepărtate sunt mai accesibile ca oricând. Dacă v-aţi asigurat de sănătatea dumneavoastră şi doriţi să călătoriţi ȋntr-un loc cald şi ȋnsorit să vă reȋncărcaţi bateriile, nu mai aşteptaţi! Totuşi, nu uitaţi să verificaţi constant restricţiile şi să urmaţi regulile de siguranţă. Informaţii utile despre zboruri ȋn timpul pandemiei, regulile şi documentele necesare pot fi găsite pe o pagină dedicată

 
The post 5 locuri exotice pe care le poţi vizita ȋn această iarnă first appeared on eSky Blog.

Cum putem ȋmbina lucratul cu vacanţele?

$
0
0

Anul trecut a popularizat lucratul la distanţă ȋn multe industrii şi tot mai mulţi angajatori nu ne mai cer să venim la birou. Aceste modificări ale felului ȋn care privim job-urile reprezintă momentul perfect pentru cei care au visat ȋntotdeauna să lucreze dintr-un loc mai mult sau mai puţin ȋndepărtat. Aflaţi cum puteţi organiza excelent o astfel de călătorie numită workation şi unde sunt locurile ȋn care nomazii digitali sunt cel mai adesea prezenţi ca să ȋmbine munca cu aventurile unei călătorii.

Workation – ce ȋnseamnă şi este posibil să combinăm lucratul cu relaxarea ȋn ţările calde sau ȋn orice loc dorim, chiar şi ȋn Elveţia? Cum şi unde să organizaţi un workation? Iată lista locurilor ideale unde să lucraţi şi să vă relaxaţi, ȋmpreună cu sfaturile noastre.

 

Workation – ce ȋnseamnă?

Odată cu apariţia pandemiei de coronavirus anul trecut, modelul de job la birou s-a schimbat complet. Ne-am transformat apartamentele ȋn centre de comandă şi ceea ce era un vis pentru mulţi, a devenit realitate – am început să lucrăm de la distanţă. Câteva sondaje confirmă: oamenii s-au ȋndrăgostit să lucreze de la distanţă, iar 60% dintre ei vor să lucreze astfel permanent.

Următorul pas ȋn evoluţia lucratului la distanţă este din afara locuinţei – ȋntr-o cafenea (cu toate că sunt ȋnchise momentan), ȋntr-o casă de vacanţă sau ȋntr-o călătorie ȋn străinătate. În fiecare dintre aceste opţiuni schimbăm ȋmprejurimile, iar asta ne permite nu numai să lucrăm eficient, dar şi să putem savura o ceaşcă de cafea delicioasă sau să admirăm o privelişte plăcută la fereastră.  

Ultimele luni au arătat că putem ȋmbina ȋn mod plăcut lucratul cu vacanţa sau orice altă călătorie. Tot mai mulţi dintre noi călătoresc acasă sau ȋn străinătate ca să se bucure de soare şi să lucreze ȋn acelaşi timp.

Trendul „workation” reprezintă o adevărată revoluţie. Lucratul la distanţă ȋntre 8 şi 16 apoi relaxarea ȋntr-un loc plăcut are impact pozitiv asupra psihicului nostru. După-amiezile, serile şi weekend-urile petrecute ȋn locuri cu care nu suntem obişnuiţi ne ajută să ne relaxăm mai bine şi să ne pregătim pentru următoarea zi de lucru.

Cum organizăm un workation?

Organizarea unei simple călătorii aduce ȋntotdeauna multe ȋntrebări, astfel că ce să mai spunem despre o călătorie de tipul “piscina ȋntr-o parte şi laptopul ȋn faţă”? Când planificaţi o călătorie pe care doriţi să o combinaţi cu munca, este recomandat să aveţi ȋn vedere următoarele aspecte:

  • un acord cu angajatorul despre orele de lucru şi eventuala diferenţă de fus orar
  • verificarea conexiunii de internet ȋn locul de cazare
  • să vă asiguraţi că ţara ȋn care călătoriţi are acelaşi tip de priză pentru electricitate
  • setarea programului zilnic – când lucraţi, când vă odihniţi.

Un alt aspect al planificării unei asemenea călătorii o reprezintă documentele necesare, de exemplu viza sau un test COVID-19. Înainte de organizarea călătoriei este important să verificaţi de ce aveţi nevoie pentru un workation ȋn siguranţă şi lipsit de griji. Puteţi găsi răspunsul la această întrebare şi multe altele ȋn articolul [Article name + link] de pe site-ul nostru Călătorii ȋn siguranţă.

Am selectat cele mai populare, sigure şi recomandate destinaţii pentru lucratul la distanţă. Vedeţi cele mai bune locuri.

 

Insulele Canare

Spania şi mai ales insulele care ȋi aparţin – Insulele Canare, au fost privite mulţi ani ca Insulele Fericirii, iar numele nu este o coincidenţă având ȋn vedere vremea extraordinară. Insulele Canare ocupă primul loc pe lista noastră pentru workation.

Momentan, când călătoriţi din Polonia către Insulele Canare nu trebuie să staţi ȋn carantină. Singura condiţie este să aveţi un test negativ de coronavirus. Acesta poate fi PCR sau un test antigen care ȋndeplineşte criteriile stabilite de Uniunea Europeană. Puteţi citi mai multe despre teste şi carantină aici.

Când alegeţi o opţiune de cazare, trebuie să aveţi ȋn vedere două aspecte – infrastructura şi locaţia, precum şi standardele de curăţenie şi siguranţă oferite ca răspuns la efectele pandemiei. Cele mai bune din acest punct de vedere sunt apartamentele şi casele de vacanţă unde se pot crea pe deplin condiţii favorabile de lucru, dar şi relaxare.

Zboruri către Spania Hoteluri în Spania

Grecia

O destinaţie cunoscută şi iubită de mulţi ani. Nu vă vom spune toate avantajele unei călătorii ȋn Grecia pentru că sunt evidente – soarele, plajele şi accesul la mare sunt doar câteva dintre ele.

Grecia este o destinaţie unde turiştii care sosesc trebuie să aibă un test negativ de coronavirus şi să stea 7 zile ȋn carantină. Astfel avem garanţia că Greciei ȋi pasă de siguranţa cetăţenilor şi oaspeţilor săi. Totodată, este important de reţinut că restricţiile sunt temporare şi trebuie să le verificaţi ȋnainte de călătorie. Locul ideal unde o puteţi face este serviciul nostru pentru Restricţii de călătorie – vedeţi cele mai noi informaţii.

Zboruri către Grecia Hoteluri în Grecia

Italia

Italia este o destinaţie bine-cunoscută atât pentru europeni, cât şi pentru alte naţionalităţi. Este ţara istoriei, modei şi bineȋnţeles – a bucătăriei. Mulţi ani Italia a condus topul destinaţiilor de călătorie ȋn ȋntreaga lume şi nu este o surpriză. Cei care au vizitat Italia o data vor să o cunoască mai bine.

Italia este de asemenea o destinaţie ideală pentru workation ȋn special ȋn sezonul de primăvară. Momentan, din cauza restricţiilor COVID-19, turiştii europeni sunt obligaţi să prezinte un test PCR sau antigen negativ pentru a evita carantina. În plus, dacă mergeţi ȋn Sicilia trebuie să vă pre-ȋnregistraţi. Situaţia este foarte dinamică astfel că este recomandat să verificaţi cele mai noi informaţii despre restricţii ȋnainte de planificarea călătoriei. O puteţi face folosind serviciul nostru Restricţii de călătorie, unde toate informaţiile sunt disponibile la prima vedere.

Zboruri către Italia Hoteluri în Italia

Workation sau lucratul la distanţă este o modalitate excelentă pentru a ȋmbina lucratul cu o excursie ȋntr-o ţară caldă. Vă ȋncurajăm să citiţi şi partea a doua a acestui articol ȋn care veţi găsi şi mai multe destinaţii ideale pentru acest tip de călătorie.

Pentru a vă bucura de excursie şi pentru a gestiona uşor şi rapid toate formalităţile, este recomandat să vă familiarizaţi cu cele mai noi detalii. Vă asistăm cu informaţii de bază despre călătorii. Puteţi găsi sfaturi despre:

  • Reguli de călătorie – restricţiile de moment ale oricărei ţări din lume ȋntr-un singur loc.   
  • Călătorii ȋn siguranţă – informaţii verificate despre călătorit ȋn timpul pandemiei, precum şi sfaturi de la experţi.
 
The post Cum putem ȋmbina lucratul cu vacanţele? first appeared on eSky Blog.
Viewing all 279 articles
Browse latest View live