Quantcast
Channel: eSky Blog
Viewing all 279 articles
Browse latest View live

Descopera fascinanta Coasta de Azur intr-o vara de neuitat

$
0
0

Stiai ca uneori ne specializam in a citi gandurile? Probabil ca deja te gandesti la o vacanta de vara memorabila, o vacanta de vis intr-un loc de poveste. Vrei sa gasesti destinatia care sa iti bucure sufletul doar  cand te gandesti la ea si sa iti tresalte inima atunci cand anticipezi calatoria acolo? Iti recomandam 4 locuri de pe Coasta de Azur si la final iti oferim un super pont de calatorie pentru a nu cheltui o avere acolo. 

City_Break_Nisa_esky1. Nisa – inima Rivierei Franceze

Orasul se ridica la inaltimea asteptarilor impuse de acest supranume si merita ca itinerariul tau de vacanta sa inceapa de aici! Viziteaza podgoriile Bellet, unde vei putea incerca doua varietati de struguri pe care nu le mai gasesti nicaieri altundeva in lume: Braquet si Folle. Iubitorii vinurilor bune trebuie musai sa se intoarca cu o sticla de vin rose de Bellet drept suvenir.

Tot aici trebuie sa mergi in cartierul Liberation du Port, o zona ideala pentru a lua pulsul orasului. Cafenele cochete si restaurante locale, cu o sumedenie de bunatati in meniu, impanzesc acest cartier unde poti prinde preturi foarte bune la meniurile de pranz. Tot aici poti explora piete intregi cu produse proaspete, de marti pana sambata. Fructe, legume, gemuri si uleiuri de masline – lasa-te pierdut prin acest peisaj colorat si apetisant!

Daca si tu ai o slabiciune pentru bisericile moscovite, cu cupolele stilizate si colorate, atunci trebuie sa ajungi la Catedrala Ortodoxa Ruseasca Sf. Nicolae – adaposteste obiecte religioase si istorice de mare valoare, care au fost transportate din Rusia in perioada tumultoasa a domniei sarmantului tar Nicolas al II-lea.

City_break_Monaco_eSky

2. Monaco – eleganta si sport

La doar 20 km de Nisa se afla orasul-stat cochet, celebrul Monaco. Palatele construite in stilul rococo, inconjurate de gradini luxuriante, alaturi de hotelurile si buticurile exclusiviste sau evenimentele sportive ale Formulei 1 dau farmecul Principatului Monaco. Localizat pe coasta mediteraneana, aproape de Italia, micutul stat este casa faimosului cartier Monte Carlo, renumit in intreaga lume pentru cazinourile sale elegante, magnifica cladire a Operei si Promenada Campionilor, strada unde se afla, la propriu, urmele fotbalistilor de talie mondiala (printre care si Gheorghe Hagi).

3. Cannes – raiul cinefililor

Unul dintre cele mai frumoase orase de pe Coasta de Azur, Cannes atrage an de an nume mari din cinematografia mondiala datorita festivalului de film international. Elementul definitoriu al peisajului urban sunt hotelurile luxoase de pe La Croisette, iahturile opulente ce pot fi admirate in portul vechi si restaurantele care servesc preparate delicioase din bucataria franceza. Daca ajungi aici, mergi si pana in cartierul istoric Le Suquet, acesta fiind si un punct de plecare excelent pentru insulele din apropiere: Sainte-Marguerite si Saint-Honorat.

City_break_Nisa_eSky

4. Saint-Tropez

Porneste pe urmele unor personaje celebre si descopera orasul altfel! Vorbim de legendarul Louis de Funès si Jandarmul din Saint-Tropez, filmul care a deschis seria comediilor de succes, si de Brigitte Bardot in filmul „Si Dumnezeu a creat femeia…”. Exploreaza superbele plaje si stradutele inguste, catedrala Notre-Dame de l’Assomption, capela bisericii Sf. Anny si cafenelele din zona portului.

Gastronomia locala

Intr-un city break pe Coasta de Azur trebuie neaparat sa incerci tourte aux blettes – un desert facut cu sfecla Mangold! De testat este si socca, o clatita facuta cu faina de naut, ulei de masline, oregano, sare si presarata cu piper. Ideal, trebuie servita fierbinte, crocanta la suprafata. Printre specialitati o sa mai gasesti si pissaladiere – acesta este un aluat de tip foccacia peste care sunt presarate ansoa, masline si ceapa caramelizata. Pentru pranz, poti incerca pan-bagnat (o rulada de paine crocanta umpluta cu ansoa, ou, ton si salata) – practic, ai salata Niçoise impaturita intr-un sandvis.

City_break_Nisa_eSky

Pont de calatorie: foloseste cardul Côte d’Azur

Pentru a cunoaste Coasta de Azur in profunzime si pentru a nu da faliment in acelasi timp, iti recomandam cardul turistic Côte d’Azur. Acesta iti ofera mai multe beneficii, precum intrarea la mai multe atractii turistice sau muzee la preturi speciale sau chiar gratuit. Cu acest card poti sa mergi in tururi ale orasului, sa te bucuri de concerte si degustari de vin, sa vizitezi monunentele din zona sau sa te bucuri de activitati culturale si sportive in 60 de orase si satucuri de munte. Cumpara cardul Côte d’Azur Card® pentru 3 zile si beneficiezi de 40% reducere la cheltuielile din aceasta calatorie.

Indeplineste-ti toate visele si planuieste o vacanta de neuitat intr-una dintre cele mai exotice destinatii din Europa! Daca vrei sa te rasfeti, iti recomandam hotelul de 4* Ellington, aflat in minunata Nisa. Pentru orice fel de suport, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook , la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Vreau oferte zbor Nisa     Vreau cazare in Nisa


Ryanair anunta schimbari in politica de check-in online gratuit

$
0
0

Ryanair a anuntat recent cateva schimbari importante in politica de check-in online gratuit. Modificarile fac referire la pasagerii care nu au folosit serviciul de selctare a locurilor in avion – citeste mai jos si afla toate detaliile.

ryanair_esky_checkin_bilete_avion

Incepand cu data de 13 iunie 2018, pasagerii care nu au selectat locuri la bordul aeronavei vor putea accesa sistemul de check-in online gratuit doar cu 48 de ore inaintea fiecarui segment de zbor.

Pasagerii care calatoresc pe 13 iunie 2018 sau mai tarziu si nu accepta schimbarile in procesul de check-in online au dreptul de a anula biletul. Rambursarea se va face doar in cazul anuntarii deciziei de anulare pana la data de 19 mai 2018. In cazul in care nu vei anula zborul pana la aceasta data, acest lucru va echivala cu acordul tau privind schimbarile survenite.

In cazul in care ai intrebari sau ai nevoie de ajutor, consultantii eSky iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 031 100 50 50.

7 experiente unice de calator pe care trebuie sa le traiesti vara asta

$
0
0

Uneori trebuie sa iti asculti inima si sa mergi sa explorezi locuri, mai mult sau mai putin cunoscute, pentru experientele pe care le poti avea acolo. Te poti pierde printre stradutele inguste ale oraselor turistice, descoperind un port unde catargele vaselor creeaza cea mai buna melodie pentru suflet. Te poti aventura in orase belgiene cu casute parca facute din turta dulce si sa auzi nume cunoscute, precum Vama Veche. Sau sa iti gasesti linistea pe una dintre ultimele plaje virgine din Bulgaria. Orice fel de calator ai fi, avem 7 idei numai bune pentru 7 city break-uri altfel:

1. Zadar: asculta Orga Marii in mijlocul celui mai vechi oras croat

CityBreak_Zadar_eSky

Daca planuiesti o excursie in Croatia, trebuie neaparat sa treci Zadar pe lista! Aici poti experimenta magia sunetelor create de Orga Marii, creatia arhitectului Nikole Bašića. Acesta a proiectat treptele speciale pe faleza astfel incat, atunci cand valurile marii se izbesc de ele, scarile redau o muzica aparte, mereu diferita. Sunetele din timpul furtunii sunt cele care iti dau cu adevarat fiori! Tot Bašića a gandit si creatia arhitecturala Salutul Soarelui, o suprafata plana, pavata cu panouri de sticla in care se reflecta lumina naturala. Aici poti vedea cele mai frumoase apusuri din lume, la o aruncatura de bat de portul unde clinchetul catargelor te va face sa te indragostesti iremediabil de sunetele naturii!

Vreau oferte zbor Zadar     Vreau cazare in Zadar

2. Berlin: mananca unul dintre cei mai buni burgeri pe malul raului Spree

CityBreak_Berlin_eSky

Pentru o experienta cu adevarat berlineza, asculta sfaturile localnicilor si incearca burgerii de la Burgermeister, o adevarata incantare pentru simturi! Dar nu merge oriunde – indreapta-te spre toneta de burgeri din Kreuzberg, cartierul hip al orasului. Mergi la statia de metrou Schlesisches Tor, coboara sub pod si inarmeaza-te cu rabdare: este posibil sa stai destul de mult la coada, dar merita! Dupa ce ti-ai luat burgerul preferat, mergi 5 minute in directia raului – aici vei putea savura mancarea pe o banca cu cea mai buna priveliste: East Side Gallery (ramasitele Zidului Berlinului transformate intr-o galerie de arta in aer liber), raul Spree si impresionantul pod colorat Oberbaumbrücke.

Vreau oferte zbor Berlin     Vreau cazare in Berlin

3. Porto: savureaza Francesinha pe malul Oceanului Atlantic

CityBreak_Porto_eSky

Porto are acel ceva, asta ti-o putem spune cu siguranta! O combinatie de nou si vechi, de oras mare, turistic, studentesc, dar in acelasi timp unul linistit, pitoresc, cu o atmosfera de acasa de unde nu ai mai vrea sa pleci. Aici poti manca pe saturate: Francesinha (in traducere „micuta frantuzoaica”) este un sandvis urias cu feluri diferite de carne (friptura, sunca, carnati), asezonat cu un sos gustos si cartofi prajiti. Acest sandvis este originar din Porto si este absolut delicios! Incearca si pasteis de nata (tarte cu crema de out), un desert fabulos de care iti va fi dor din momentul in care te vei intoarce in tara. Un picnic pe malul Oceanului Atlantic este o experienta pe care nu o vei putea repeta prea curand intr-un city break. Pont de calator: poti ajunge foarte ieftin cu avionul din Porto pana in Lisabona!

Vreau oferte zbor Porto     Vreau cazare in Porto

4. Clermont-Ferrand: admira vulcani intr-un orasel francez

CityBreak_ClermontFerrand_eSky

Orasul se afla in centrul Frantei, la aproximativ 2 ore de Lyon. Poti ajunge foarte usor cu autobuzul sau cu masina si ai ocazia de a vedea doua orase total diferite intr-un singur city break: Lyon, un oras aglomerat, cosmopolit, si Clermont-Ferrand, un oras studentesc, artistic, inconjurat de vulcanii din Masivul Central Francez. Daca iti spunem ca poti vizita acesti vulcani in toata splendoarea lor, ce mai astepti pentru a-ti face bagajele? Aaa, si inca un secret pentru iubitorii de film: Clermont-Ferrand este capitala mondiala a scurtmetrajelor, aici organizandu-se unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film.

Vreau oferte zbor Lyon     Vreau cazare in Lyon

5. Plaja Kara Dere: bucura-te de liniste pe una dintre ultimele plaje virgine din Bulgaria

CityBreak_Kara_Dere_eSky

Oricat ne-ar placea sa cutreieram orasele si sa le descoperim secretele, acum a venit vremea sa ne retragem intr-o zona linistita de la mare, o plaja-balsam pentru suflet. Aflata la doar o ora departare de Varna, plaja este una dintre ultimele portiuni de pe litoralul bulgaresc care a reusit sa scape de expansiunea hoteliera. Datorita padurii protejate prin lege din vecinatatea plajei, Kara Dere este locul unde gandurile se asaza, sufletul se linisteste si ochii se bucura de peisajul salbatic. Este mai greu de ajuns aici din cauza potecilor neasfaltate, dar tocmai acest fapt sporeste farmecul locului.

Vreau cazare in Byala

6. Chisinau: degusta bomboanele Bucuria sau vinul de Purcari in capitala verde a Moldovei

CityBreak_Chisinau_eSky

Daca te-ai indragostit pe loc de produsele Bucuria sau Purcari, de ce sa nu dai o fuga pana in Chisinau? Un oras plin de copaci, unde pe alocuri timpul pare ca a ramas pe loc, dar al carui farmec te ia prin surprindere. Sa te plimbi prin Parcul Valea Morilor sau Parcul Central Stefan cel Mare, sa vezi Arcul de Triumf sau Turnul de Apa si sa cumperi produse cosmetice de la brandul Viorica – acestea sunt cateva dintre experientele de care te poti bucura intr-un city break in Chisinau.

Vreau oferte zbor Chisinau     Vreau cazare in Chisinau

7. Bruges: experimenteaza spiritul vamaiot in…Belgia

CityBreak_Bruges_eSky

Bruges este oraselul pitoresc unde poti ajunge in mai putin de doua ore cu trenul din Charleroi. Orasul este foarte turistic, fiind unul dintre cele mai vizitate orase medievale din lume. Cladirile din centrul orasului sunt colorate si par facute din turta dulce, dar cel mai interesant lucru pentru noi este festivalul anual denumit dupa draga noastra statiune – Vama Veche. Fermecati de spiritul nostru liber, belgienii au vrut sa recreeze atmosfera si in Bruges, iar a 12a editie se desfasoara intre 29 iunie si 4 iulie 2018. Cum ar fi sa mergi in vacanta de vara si sa experimentezi spiritul vamaiot…in Belgia?

Vreau oferte zbor Bruxelles Charleroi     Vreau cazare in Bruges

Amintiri de creat, nu liste de bifat

Porneste vara aceasta in cautarea unei altfel de vacanta! Indragosteste-te de locuri, de oameni, de experiente! Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook , la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

5 insule romantice pentru o vacanta de vis (+o insula secreta)

$
0
0

Daca esti cu gandul la o vacanta romantica de care sa iti aduci aminte cu drag peste ani si sa le povestesti copiilor, noi ti-am pregatit o lista cu insule de poveste. Locuri artistice, cu o atmosfera boema si cu un iz de vacanta pe tot parcursul anului – descopera cele 5 idei de Paradis pe care ti le propunem:

1. Hydra, Grecia

CityBreak_Hydra_eSky

Hydra este insula artistilor, o insula boema unde Leonard Cohen sau Sophia Loren au locuit si au creat, numind-o una dintre cele mai frumoase locuri din lume, un loc pe care nu il poti uita vreodata. O insulita linistita, aflata la doar 1h30min departare de Atena cu feribotul, Hydra este insula unde nu vei gasi masini pe strazi si unde cladirile nu se inalta haotic spre cer, dar vei gasi stradute pitoresti, pavate cu marmura alba, magarusi, pisici, stanci si o mare ametitor de frumoasa.

Cum suna un weekend romantic departe de valtoarea orasului, unde vei lua la pas insulita si vei descoperi peisajele care au inspirat cantecele „Bird on the Wire”, „So Long, Marianne” sau filmul „Boy on a Dolphin” (1957)?

Vreau oferte zbor Atena     Vreau cazare in Hydra

2. Hvar, Croatia

CityBreak_Hvar_eSky

Am putea scrie intruna despre destinatii de vis din Croatia si tot nu am epuiza toate locurile care merita vazute. Insula Hvar este potrivita atat pentru un city break scurt, plin de distractie, cat si pentru o vacanta prelungita, unde sa stai tolanit toata ziua pe un sezlong, exact cum arata si forma insulei. La doar o ora distanta cu feribotul de Split, insula este una dintre cele mai insorite locuri din tara, cu o energie aparte, orasul Hvar avand o viata de noapte foarte activa.

Viziteaza fortareata Španjola, punctul de unde poti vedea panorama orasului, mergi apoi printre satucurile traditionale care dateaza de secole, si descopera plajele cu pietris si golfuletele ascunse unde poti practica scufundari, kite surfing sau windsurfing. Fiind o tara cu un turism dezvoltat, in Croatia aproape orice vorbeste engleza, asa ca nu vei fi pierdut pe insulele croate! Te ajutam cu planificarea?

Vreau oferte zbor Split     Vreau cazare in Hvar

3. Santorini, Grecia

CityBreak_Santorini_eSky

Te ducem tot in Grecia, in mult-prea-fotografiata insula Santorini. Si pe buna dreptate! Santorini este acel loc care isi merita cu prisosinta locul must see de pe toate listele de vacanta. Insula a fost creata dupa o mare eruptie vulcanica care a dus la disparitia civilizatiei minoice, si se vehiculeaza ca ar face parte din legendara Atlantida.

Iti recomandam sa inchiriezi o masina sau un ATV si sa explorezi cat mai mult. Mergi sa vezi Plaja Rosie, Plaja Alba sau Plaja Neagra, aventureaza-te prin marea de turisti pentru a vedea cladirile iconice de culoare alba din Oia sau din capitala Fira si bucura-te de apusurile superbe de soare. De asemenea, poti face excursii la vulcanul din apropierea insulei si sa te minunezi de maretia naturii care intr-o secunda poate distruge, dar si crea ceva atat de frumos.

Cum ajungi aici? Inca nu exista un zbor direct Bucuresti – Santorini, dar profita de acest lucru si viziteaza putin si Atena. Cu siguranta nu vei regreta!

Vreau oferte zbor Santorini     Vreau cazare in Santorini

4. Tenerife, Spania

Vacanta_Tenerife_eSky

Cea mai mare insula din grupul Insulelor Canare, Tenerife este destinatia de vacanta ideala pentru a te rasfata cu peisaje exotice. Un loc cu o atmosfera senzuala, luxoasa, Tenerife este potrivita atat pentru amatorii de drumetii in natura, cat si pentru cei care cauta linistea pe malul Oceanului Atlantic. Ajungem din nou sa discutam despre vulcani, de data asta despre vulcanul Pico del Teide, varful celui mai inalt munte din intreaga Spanie.

Aici vei regasi foarte multi turisti britanici si germani care anima viata de noapte spectaculoasa de pe insula. Tenerife are o multitudine de peisaje de oferit: paduri luxuriante, flora si fauna exotica, munti, vulcani, desert, plaje extraordinare si peisaje incredible de-a lungul coastei.

Ai pofta de un adevarat rasfat anul acesta?

Vreau oferte zbor Tenerife     Vreau cazare in Tenerife

5. Arhipeleagul Capul Verde

Vacanta_CapulVerde_eSky

Am ajuns intr-un arhipelag de insule vulcanice, avem ce vedea aici! Unele dintre primele destinatii descoperite de exploratorii europeni, cultura insulelor este un mix intre colonistii portughezi si populati creola de aici.

E greu de ales intre aceste insule, asa ca iti recomandam Insula Santiago, Sal, Fogo sau Boa Vista – acestea sunt doar cateva dintre cele 10 insule pe care le poti vizita. Pentru ca se afla la o distanta considerabila de Romania, iti sugeram sa iti iei mai multe zile de vacanta si sa te rasfeti cu un tur al insulelor. Porneste din Santiago, principala insula, si descopera tot ceea ce are de oferit aceasta mica republica din apele Oceanului Atlantic. Descopera lumea, destinatie cu destinatie!

Vreau oferte zbor Capul Verde     Vreau cazare in Capul Verde

Bonus – Insula Iubirii: Galešnjak, Croatia

CityBreak_Galešnjak_eSky

O insula micuta, nelocuita, aparent fara prea multe de oferit. Atunci de ce este atat de speciala? Ei bine, precum insula Hvar, aceasta insula are o forma deosebita, chiar in forma de inima. Toti indragostitii o cauta pentru clipele memorabile pe care le poate oferi: un picnic in doi pe o insula pustie, o plimbare pe plajele cu pietris specifice Croatiei, cat si inotatul in apele de un albastru inconfundabil al Marii Adriatice. Poti ajunge aici cu feribotul din Zadar si te poti bucura de un paradis natural, secret, alaturi de persoana iubita. Dar sst, nu spune ca de la noi ai aflat asta!

Vreau oferte zbor Zadar     Vreau cazare in Zadar

Creeaza-ti propriul Paradis!

Viziteaza una dintre insulele romantice, destinatii de vis, mai mult sau mai putin cunoscute, si bucura-te de momente de neuitat alaturi de jumatatea ta! Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Asteptam fotografiile tale de vacanta!

3 zile si 3 nopti in fantastica Malta

$
0
0

Una dintre cele mai mai calduroase zone din Europa, Malta merita vizitata in orice perioada a anului. Descopera locurile unde s-a filmat Game of Thrones sau musicalul Popeye, vezi culorile incredibile ale Lagunei Albastre si exploreaza Orasul Tacerii, Mdina. Mai jos ai cateva informatii si ponturi de calatorie, numai bune pentru planificarea viitoarei calatorii in Malta.

1. Un pic de istorie

CityBreak_Valletta_eSky

Malta este formata din 3 insule: Malta, insula principala unde se afla capitala Valleta, Gozo si Comino. Arhipelagul are o cultura bogata, influentata de popoarele care l-au cucerit de-a lungul timpului. Datorita pozitiei strategice ca baza navala, spaniolii, francezii, britanicii, romanii, maurii, sicilienii, fenicienii, cartaginezii sau grecii si-au pus amprenta asupra arhitecturii, limbii si atmosferei locului. Aici te vei simti ba ca intr-un colt de Europa, ba ca intr-un colt din vreo tara araba! De retinut: vei putea vorbi in voie in engleza, a doua limba oficiala a tarii dupa malteza.

In prezent, Malta nu este faimoasa doar in domeniul turismului, ci si in domeniul gambling-ului online european. A fost prima tara din Uniunea Europeana care a introdus cu succes reglementari privind jocurile de noroc online.

2. Despre transport 

City_Break_Malta_eSky

Cu avionul ajungi cam in 2 ore si jumatate din Romania in Malta. Exista zboruri directe din Bucuresti spre Aeroportul International Luqa, care deserveste intreaga tara. De aici poti lua autobuzul, taxiul sau autobuzul expres, dar trebuie sa consulti inainte orarul transportului public – au o retea extinsa de autobuze, iar pretul biletelor este de 2 euro pe timp de vara, 3 euro noapte si 1.5 euro in extrasezon.

Daca mergi intr-un city break scurt, sfatul nostru este sa inchiriezi o masina sau un ATV. Vei vedea cat mai multe locuri si nu vei pierde timpul asteptand sau schimband foarte multe autobuze pentru a ajunge undeva.

Insulele le poti vizita cu feribotul, iar insula Comino este gazda minunatei Lagune Albastre (Blue Lagoon), dar este nelocuita si nu exista masini pe insula.

3. Atractii turistice: ce poti vizita in Malta

CityBreak_BlueLagoon_Malta_eSky

Dupa cum iti spuneam, Laguna Albastra este una dintre locurile must-see din Malta. Situata intr-un golf intre insula Comino si insulita Cominotto, Blue Lagoon este un colt de Rai in mijlocul Marii Mediterane. Ferita de mana omului, zona si-a pastrat farmecul pur, fascinandu-i in trecut chiar si pe Cavalerii de Malta, care se relaxau aici. Cei pasionati de inotat, snorkeling, scufundari si alte sporturi nautice isi gasesc chemarea aici.

CityBreak_Popeye_Village_eSky

Satul lui Popeye Marinarul exista si in realitate – aici este locul unde redevenim copii si unde povestile prind viata! Popeye Village a fost creat in 1980, in doar 7 luni, pentru filmul musical cu actorul Robin Williams in rol principal. In ziua de azi, satucul cu casutele colorate din lemn este un parc tematic cu atractii pentru toti cei cu sufletul tanar.

CityBreak_Mdina_eSky

Inainte ca Dubrovnik (Croatia) sa devina locul principal pentru King’s Landing, capitala lumii fantastice din Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), orasul fortificat Mdina a fost prima optiune, orasul ridicat de fenicieni. Aflat la 12 km de Valleta, Mdina este vechea capitala medievala a Maltei si este supranumita Orasul Tacerii (Silent City). Aici locuiesc aproximativ 300 de oameni si peste tot exista semne cu rugamintea de a pastra linistea, respectand locuitorii.

Un oras-emblema, cochet, cu stradute intortocheate si case elegante, unde din cele mai vechi timpuri a locuit nobilimea, Mdina este te va face sa te indragostesti de Malta si sa vrei sa revii iar si iar.

Exploreaza 3 insule intr-un singur city break!

Descopera Malta si tot ceea ce are de oferit, lumea aceasta este mult prea interesanta pentru a nu te bucura de ea! Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Te ajutam cu planificarea?

Vreau oferte zbor Malta     Vreau cazare in Malta

Peste 40 de rute noi de pe 8 aeroporturi din Romania – un 2018 plin de surprize!

$
0
0

UPDATE: Zborurile Cobrex Trans din Suceava au fost anulate.

Sezonul estival aduce numai vesti bune! Companiile aeriene, atat cele low-cost, cat si cele de linie, au inaugurat sau urmeaza sa inaugureze peste 40 de rute noi in Romania, atat pe plan local, cat si international. Anul acesta zburam direct din Romania in Canada si din Bucuresti in Bacau, Sibiu sau Suceava. Litoralul romanesc nu este nici el uitat:  Constanta va fi legata de Satu Mare, Chisinau si Tallinn. Descopera mai jos rutele anuntate pana acum:

1. Din Bucuresti

Air Canada, compania condusa de Calin Rovinescu, directorul canadian de origine romana, introduce zborurile directe Bucuresti – Toronto si Bucuresti – Montreal, in perioada iunie – octombrie, operate de divizia Air Canada Rouge.

Plecare Sosire Start /

Final 2018

Zilele saptamanii
Montreal 17:20 Bucuresti

09:15 + o zi

7 iun / 4 oct Luni, joi
Bucuresti 11:30 Montreal 14:05 8 iun / 5 oct Marti, vineri
Toronto 16:50 Bucuresti

09:15 + o zi

9 iun / 6 oct Marti, sambata
Bucuresti 11:30 Toronto 14:45 10 iun / 7 oct Miercuri, sambata

 

La finalul lunii aprilie, Blue Air a introdus zboruri directe Bucuresti – Bacau. Zborurile dureaza mai putin de o ora si au o frecventa de trei ori pe saptamana. Tot Blue Air introduce si cursa directa Bucuresti – Palma de Mallorca. Acum poti ajunge in doar 3 ore si jumatate intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din Insulele Baleare.

Plecare Sosire Start /

Final 2018

Zilele saptamanii
Bucuresti 07:45 Bacau 08:25 29 apr / 26 oct Miercuri, vineri
Bacau 09:05 Bucuresti 09:45 29 apr / 26 oct Miercuri, vineri
Bucuresti 22:50 Bacau 23:30 29 apr / 26 oct Duminica
Bacau 21:30 Bucuresti 22:10 29 apr / 26 oct Duminica
Bucuresti 13:20 Palma de Mallorca 15:40 16 iun / 15  sept Miercuri, sambata
Palma de Mallorca 16:45 Bucuresti 21:00 16 iun / 15  sept Miercuri, sambata
Palma de Mallorca 15:45 Bucuresti 21:40 16 iun / 15  sept Marti

 

Ernest Airlines, o noua companie low-cost italiana, planuieste sa ofere curse directe pe rute nedeservite pana acum si introduce zboruri directe pe rutele Bucuresti – Verona si Bucuresti – Genova.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Bucuresti 22:15 Verona 23:25 22 iunie Luni, vineri
Bucuresti 16:20 Verona 17:30 22 iunie Miercuri
Verona 12:35 Bucuresti 15:35 22 iunie Luni, miercuri, vineri
Bucurestri 16:20 Genova 17:30 22 iunie Luni, vineri
Genova 18:15 Bucuresti 21:30 22 iunie Luni, vineri

 

Wizz Air vine cu vesti proaspete! Daca acum cateva saptamani iti ofeream sfaturi de calatorie pentru Coasta de Azur, acum iti spunem de noua ruta Bucuresti – Nisa. Si Suedia va fi mai bine conectata cu Romania prin deschiderea rutei Bucuresti – Göteborg, al doilea cel mai mare oras suedez dupa Stockholm. De asemenea, compania sparge gheata si va lega direct Romania de Georgia prin deschiderea rutei Bucuresti – Kutaisi.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Bucuresti 12:20 Nisa 14:00 26 iunie Marti, joi, sambata
Nisa 14:35 Bucuresti 18:05 26 iunie Marti, joi, sambata
Bucuresti 19:25 Göteborg 21:20 27 iunie Miercuri, duminica
Göteborg 21:55 Bucuresti 01:45 27 iunie Miercuri, duminica
Bucuresti 13:20 Kutaisi 16:30 3 iulie Marti, joi, sambata
Kutaisi 17:00 Bucuresti 18:25 3 iulie Marti, joi, sambata

 

Din 15 iulie, TAROM va inaugura ruta Bucuresti – Sibiu, care va permite conexiunea cu o alta noua ruta, Sibiu – Stuttgart. Oricat de frumos ar fi peisajul, parca ne surade sa scapam uneori de Valea Oltului si de traficul binecunoscut.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Bucuresti 07:50 Sibiu 08:35 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Sibiu 20:10 Bucuresti 20:50 15 iulie Miercuri, vineri, duminica

 

Daca pana acum doar TAROM lega Bucovina de sudul Romaniei, din aceasta vara va exista o noua ruta Bucuresti – Suceava. Compania romaneasca Cobrex Trans va opera zboruri pe aceasta ruta incepand cu data de 14 iunie, cu o frecventa de 2 ori pe saptamana.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Bucuresti 06:30 Suceava 07:25 14 iunie Luni, joi
Suceava 17:25 Bucuresti 18:20 14 iunie Luni, joi

 

Din toamna, Ryanair va adauga trei rute importante cu plecare din capitala: ruta zilnica Bucuresti – Viena (Austria), Bucuresti – Marsilia (Franta) si Bucuresti – Amman (Iordania).

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Bucuresti 09:30 Viena 10:10 28 octombrie Duminica
Viena 06:10 Bucuresti 08:45 28 octombrie Duminica
Bucuresti 16:35 Viena 17:15 29 octombrie Luni – sambata
Viena 13:15 Bucuresti 15:50 29 octombrie Luni – sambata
Bucuresti 10:05 Marsilia 11:45 29 octombrie Luni, vineri
Marsilia 12:10 Bucuresti 15:50 29 octombrie Luni, vineri
Bucuresti 10:05 Amman 12:55 30 octombrie Marti, sambata
Amman 13:20 Bucuresti 16:15 30 octombrie Marti, sambata

2. Din Cluj-Napoca

Si Clujul va fi mai bine conectat atat pe plan intern, cat si international. Cu ocazia Centenarului, TAROM se axeaza foarte mult pe rutele locale si deschide rutele Cluj – Iasi si Cluj – Timisoara, dar si Cluj – Paris, iar Aegean Airlines va inaugura ruta Cluj – Atena. Elliniair deschide ruta Cluj – Heraklion (Creta), oras infratit cu Constanta.

Plecare Sosire Start / Final 2018 Zilele saptamanii
Cluj-Napoca Timisoara 26 martie Luni, miercuri, vineri
Timisoara Cluj-Napoca 26 martie Luni, miercuri, vineri
Cluj-Napoca Iasi 11 iunie Luni, miercuri, vineri
Iasi Cluj-Napoca 11 iunie Luni, miercuri, vineri
Cluj-Napoca 14:25 Paris 16:35 19 iulie Joi
Paris 17:05 Cluj-Napoca 20:25 19 iulie Marti, sambata
Cluj-Napoca 10:55 Atena 12:50 12 iun / 29 sept Marti, vineri
Atena 08:10 Cluj-Napoca 10:15 12 iun/ 29 sept Marti, vineri
Cluj-Napoca 12:50 Heraklion 15:15 29 mai / 25 sept Marti
Heraklion 09:30 Cluj-Napoca 11:40 29 mai / 25 sept Marti

3. Din Timisoara

TAROM vine cu o oferta bogata de zboruri cu plecare din Banat: Timisoara – Iasi, Timisoara – Cluj, Timisoara – Chisinau, Timisoara – Stuttgart si Timisoara – Paris.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Timisoara Iasi 25 martie Luni, miercuri, joi, duminica
Iasi Timisoara 25 martie Luni, miercuri, joi, duminica
Timisoara Cluj-Napoca 26 martie Luni, miercuri, vineri
Cluj-Napoca Timisoara 26 martie Luni, miercuri, vineri
Timisoara 03:50 Chisinau 05:30 3 iulie Marti, joi
Chisinau 23:30 Timisoara 01:15 + 1h 3 iulie Miercuri, vineri
Timisoara 14:50 Stuttgart 15:35 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Stuttgart 11:10 Timisoara 14:00 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Timisoara 14:35 Paris 16:15 17 iulie Marti, sambata
Paris 17:25 Timisoara 21:15 17 iulie Joi

4. Din Constanta

Litoralul romanesc va fi mai bine conectat in acest an atat pe plan local, cat si international. TAROM deschide rutele Constanta – Chisinau si Constanta – Satu Mare, iar incepand din aceasta luna, orasul de la Marea Neagra va fi conectat cu orasul de la Marea Baltica, Tallinn (Estonia) prin intermediul companiei estone Nordica si LOT Airlines.

Plecare Sosire Start / Final 2018 Zilele saptamanii
Constanta 09:10 Tallinn 11:45 16 iun / 29 sept Miercuri, sambata
Tallinn 06:05 Constanta 08:35 16 iun / 29 sept Miercuri, sambata
Constanta 00:15 Chisinau 01:20 2 iulie Luni, miercuri, vineri
Chisinau 22:50 Constanta 23:50 2 iulie Marti, joi, duminica
Constanta 11:05 Satu Mare 12:45 3 iulie Marti, vineri
Satu Mare 09:00 Constanta 10:40 3 iulie Marti, vineri

5. Din Sibiu

Pe langa deschiderea noilor rute TAROM Sibiu – Bucuresti si Sibiu – Stuttgart, Wizz Air inaugureaza 6 noi rute de la Sibiu catre Belgia, Elvetia, Danemarca, Franta, Germania si Israel.

Plecare Sosire Start Zilele saptamanii
Sibiu Bruxelles Charleroi 24 aprilie Marti, joi, sambata
Sibiu Basel 21 iunie Joi, duminica
Sibiu Copenhaga 22 iunie Luni, miercuri, vineri
Sibiu Paris Beauvais 22 iunie Luni, miercuri, vineri
Sibiu Frankfurt Hahn 22 iunie Luni, vineri
Sibiu Tel Aviv 14 iulie Marti, sambata
Sibiu  09:25 Stuttgart 10:25 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Stuttgart 16:20 Sibiu 19:20 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Sibiu 20:10 Bucuresti 20:50 15 iulie Miercuri, vineri, duminica
Bucuresti 07:50 Sibiu 08:35 15 iulie Miercuri, vineri, duminica

6. Din Iasi

Noutatile anului pentru Iasi: Ernest Airlines, noua companie low-cost italiana, introduce rutele Iasi -Verona si Iasi – Cuneo (aeroportul low-cost in apropiere de Torino), Wizz Air introduce 6 rute directe catre Bruxelles Charleroi (Belgia), Malmö (Suedia), Billund (Danemarca), Dortmund (Germania), Eindhoven (Olanda), Paris (Franta) si Salonic (Grecia), iar TAROM uneste capitala Moldovei cu Clujul.

Plecare Sosire Start / Final 2018 Zilele saptamanii
Iasi Cluj-Napoca 11 iunie Luni, miercuri, vineri
Iasi Cuneo 21 iunie Luni, sambata
Iasi Verona 23 iunie Luni, miercuri, sambata
Iasi Dortmund 7 iulie Marti, joi, sambata
Iasi Salonic 7 iulie Marti, joi, sambata
Iasi Malmö 7 iulie Marti, joi, sambata
Iasi Paris Beauvais 7 iulie Marti, joi, sambata
Iasi Bruxelles Charleroi 8 iulie Joi, duminica
Iasi Eindhoven 8 iulie Miercuri, duminica
Iasi Billund 9 iulie Luni, vineri

7. Din Bacau

Dupa 8 ani, se reiau zborurile directe Bucuresti – Bacau, operate de Blue Air.

Plecare Sosire Start / Final 2018 Zilele saptamanii
Bucuresti 07:45 Bacau 08:25 29 apr / 26 oct Miercuri, vineri
Bacau 09:05 Bucuresti 09:45 29 apr / 26 oct Miercuri, vineri
Bucuresti 22:50 Bacau 23:30 29 apr / 26 oct Duminica
Bacau 21:30 Bucuresti 22:10 29 apr / 26 oct Duminica

8. Din Suceava

Cobrex Trans, operatorul aerian roman fondat in 1994, planuieste sa introduca din aceasta vara curse directe din Suceava catre Bucuresti, Madrid si Verona.

Te ajutam cu planificarea!

Acestea sunt cursele noi care au fost lansate sau care urmeaza sa fie inaugurate in decursul anului 2018. Dupa cum bine stim, ele pot fi supuse modificarilor in functie de politicile interne si deciziile de business ale fiecarei linii aeriene. Daca ai nevoie de ajutorul unui expert pentru planificarea urmatoarelor calatorii, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

La cat mai multe calatorii!

 

 

Ghidul tau pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018

$
0
0

Fie ca esti un fan inrait al fotbalului, fie ca doar te pasioneaza competitiile sportive de mare anvergura, spectacolul Cupei Mondiale promite sa te delecteze! In perioada 14 iunie – 15 iulie, se desfasoara Campionatul Mondial de Fotbal, care are loc in 11 orase din Rusia. Premiera acestei editii: se introduce si arbitrajul video, o noutate tehnologica! Ti-am pregatit un ghid cu toate detaliile despre viza, ce poti vizita in orasele-gazda, programul meciurilor si oferte de zbor:

Despre vize si pasaportul de suporter (Fan ID)

Daca planuiesti sa vezi cel putin un meci in Rusia, trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa ai, obligatoriu, un pasaport valid, viza de turist si asigurare medicala de calatorie. Viza de turist poate avea o valabilitate de pana la 30 de zile si poate fi emisa pentru intrare unica sau dubla. Pe langa taxele de 41 dolari (eliberarea vizei in 5-10 zile lucratoare) sau 82 dolari (timp de procesare: 1-3 zile), exista si o taxa de servicii de 25 Euro (TVA inclus), aplicabila cererilor de viza.

Pasaportul de suporter (Fan ID) este un document suplimentar, care permite fanilor cu bilete pentru meciurile Cupei Mondiale sa beneficieze de acces fara viza pe intreaga durata a competitiei, precum si pentru o perioada de 10 zile inainte si dupa campionat.

Atentie: doar biletele cumparate nu iti garanteaza accesul la meciuri, pasaportul de suporter fiind obligatoriu. De asemenea, pasaportul de suporter nu inlocuieste pasaportul normal, este necesar sa ai si un pasaport valid.

Beneficii: pe langa intrarile multiple in Rusia fara viza, acesta ofera gratuitate pentru calatoriile cu trenul intre orasele gazda ale CM 2018 si utilizarea gratuita a transportului public in aceste orase.

 Orase-gazda: ce e de vazut + programul meciurilor

Daca te-ai gandit mereu sa vizitezi Rusia, aceasta vara este cum nu se poate mai potrivita! Campionatul Mondial de Fotbal este gazduit de 11 orase din Rusia, orase care au beneficiat de imbunatatiri semnificative. Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Saransk, Kazan, Nijni Novgorod, Samara, Rostov-pe-Don, Soci, Ekaterinburg si Volgograd te asteapta cu atractii turistice si spectacole sportive oferite de stelele fotbalului mondial!

1. MOSCOVA

CupaMondiala_Moscova_eSky

Incepem cu cel mai important oras – capitala Rusiei si gazda primului, dar si a ultimului meci, finala CM 2018. Moscova este un oras maiestuos, care impresioneaza prin istorie, arta si grandoare. Viziteaza Kremlinul si Piata Rosie, observa ramasitele istoriei comunismului care a marcat tara si, credincios sau nu, pregateste-te sa fii impresionat de arhitectura bisericilor ortodoxe, adevarate opere de arta (recomandam Catedrala Sfantul Vasile si Catedrala Hristos Mantuitorul). Nu uitam nici de Teatrul Bolsoi, Mausoleul lui Lenin, Muzeul Puskin sau GaleriaTretiakov.

Stadionul Olimpic Lujniki

14 iunie: Rusia – Arabia Saudita (ora 18:00)

17 iunie: Germania – Mexico (ora 18:00)

20 iunie: Portugalia – Maroc (ora 15:00)

26 iunie: Danemarca – Franta (ora 17:00)

1 iulie (optimi): echipa castigatoare din Grupa B + a doua echipa calificata din Grupa A (ora 17:00)

11 iulie (semifinala): ora 21:00

15 iulie (finala): ora 18:00

Stadionul Spartak (Otkritie Arena)

16 iunie: Argentina – Islanda (ora 16:00)

19 iunie: Polonia – Senegal (ora 18:00)

23 iunie: Belgia – Tunisia (ora 15:00)

27 iunie: Serbia – Brazilia (ora 21:00)

3 iulie (optimi): echipa castigatoare din grupa H + a doua echipa calificata din Grupa G (ora 21:00)

2. SANKT PETERSBURG

CupaMondiala_Sankt Petersburg_eSky

Supranumita Venetia Nordului datorita raului Neva si a canalelor numeroase, fosta capitala a Imperiului Tarist este definitia grandorii si a spiritului revolutionar. Bulevardele lungi si drepte, gradinile si parcurile numeroase, arhitectura monumentala si viata culturala bogata sunt cele care adauga sarea si piperul in anatomia orasului fondat de tarul Petru cel Mare. Viziteaza Muzeul Ermitaj si Palatul de Iarna, Fortareata Petru si Pavel, Piata Palatului, Muzeul Rus, Catedrala Sfantul Isaac si Biserica Mantuitorului si inchiriaza o barca pentru o plimbare memorabila pe canalele elegante ale orasului.

Stadionul Sankt Petersburg (Krestovsky)

15 iunie: Maroc – Iran (ora 18:00)

19 iunie: Rusia – Egipt (ora 21:00)

22 iunie: Brazilia – Costa Rica (ora 15:00)

26 iunie: Nigeria – Argentina (ora 20:00)

3 iulie (optimi): echipa castigatoare din Grupa F + a doua echipa calificata din Grupa E (ora 17:00)

10 iulie (semifinala): ora 20:00

14 iulie (finala mica): ora 16:00

3. KALININGRAD

CupaMondiala_Kaliningrad_eSky

Kaliningrad este orasul lui Kant si fosta capitala a Prusiei de Est, un oras cu o istorie incarcata si tragica. In prezent este o enclava ruseasca, separata de Rusia si inconjurata de Polonia si Lituania, cu deschidere la Marea Baltica. Dupa cucerirea orasului, sovieticii au implementat o politica de rusificare, iar populatia ramasa a fost nevoita sa adopte obiceiurile rusesti. Cu toate acestea, aerul burghez al germanilor a persistat, iar orasul a fost refacut aproape in intregime. Viziteaza Muzeul Immanuel Kant de pe insula Kneiphof, Muzeul Kaliningrad Amber din turnul Dohna, Muzeul Oceanului Mondial de pe malul raului Pregel, Catedrala Konigsberg sau plajele din apropiere si centrele balneare cu traditie din oras.

Stadionul Kaliningrad (Arena Baltika)

16 iunie: Croatia – Nigeria (ora 22:00)

22 iunie: Serbia – Elvetia (ora 21:00)

25 iunie: Spania – Maroc (ora 20:00)

28 iunie: Marea Britanie – Belgia (ora 20:00)

4. SARANSK

CupaMondiala_Saransk_eSky

Saransk este un orasel micut, capitala Republicii Mordavia, despre care se vehiculeaza ca l-a inspirat pe Tolkien in crearea Mordorului din trilogia Stapanul Inelelor. Incearca aici bucataria locala, bucura-te de spatiile verzi numeroase si, bineinteles, nu rata o vizita la superba catedrala Sf. Teodor Ushakov.

Mordovia Arena

16 iunie: Peru – Danemarca (ora 19:00)

19 iunie: Columbia – Japonia (ora 15:00)

25 iunie: Iran – Portugalia (ora 20:00)

28 iunie: Panama – Tunisia (ora 20:00)

5. KAZAN

CupaMondiala_Kazan_eSky

Capitala Republicii Tatarstan, Kazan poate fi denumit si Istanbulul fluviului Volga datorita imbinarii exotice de cultura europeana si asiatica. Este cel mai important centru al culturii tatare, dar nationalismul nu este unul radical, astfel incat orasul este unul numai bun de explorat. Citadela Kremlin din oras este inclusa in patrimoniul mondial UNESCO, iar bisericile si moscheile din Kazan sunt un deliciu arhitectural.

Kazan Arena

16 iunie: Franta – Australia (ora 13:00)

20 iunie: Iran – Spania (ora 21:00)

24 iunie: Polonia – Columbia (ora 21:00)

27 iunie: Coreea de Sud – Germania (ora 17:00)

30 iunie (optimi): echipa castigatoare din Grupa C + a doua echipa calificata din Grupa D (ora 17:00)

6 iulie (sferturi): ora 21:00

6. NIJNI NOVGOROD

CupaMondiala_Nijni Novgorod_eSky

Unul dintre cele mai mari orase din Rusia, Nijni Novgorod, se afla la confluenta raurilor Volga si Oka si este orasul natal al scriitorului si activistului politic Maxim Gorki. Viziteaza impunatorul complex fortificat al Kremlinului, descopera urmele orasului medieval care a fost unul dintre cele mai mari centre cultural-artistice ale Europei si nu rata Catedrala Sfanta Sofia, cea mai veche biserica ruseasca din piatra.

Stadionul Nijni Novgorod

18 iunie: Suedia – Coreea de Sud (ora 15:00)

21 iunie: Argentina – Croatia (ora 21:00)

24 iunie: Marea Britanie – Panama (ora 15:00)

27 iunie: Elvetia – Costa Rica (ora 21:00)

1 iulie (optimi): echipa castigatoare din Grupa D + a doua echipa calificata din Grupa C (ora 21:00)

6 iulie (sferturi): ora 17:00

7. SAMARA

CupaMondiala_Samara_eSky

Orasul-port de pe fluviul Volga, Samara este un punct foarte important pentru conexiunile feroviare, aeriene si pentru transportul fluvial. Ce poti vizita aici? Buncarul lui Stalin, Piata Gloriei, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Alabin, iar in apropiere se afla orasul Togliatti, locul de origine al autoturismelor Lada.

Stadionul Samara (Cosmos Arena)

17 iunie: Costa Rica – Serbia (ora 15:00)

21 iunie: Danemarca – Australia (ora 18:00)

25 iunie: Uruguay – Rusia (ora 17:00)

28 iunie: Senegal – Columbia (ora 17:00)

2 iulie (optimi): echipa castigatoare din Grupa E + a doua echipa calificata din Grupa F (ora 17:00)

7 iulie (sferturi): ora 16:00

8. ROSTOV-PE-DON

CupaMondiala_Rostov-pe-Don_eSky

Dupa cum ii spune si numele, metropola se afla pe raul Don si este un punct important pentru regiunea Caucazului de Nord, regiunea istorica a culturii cazace. In prezent, Rostov este unul dintre cele mai cosmopolite orase din Rusia. Viziteaza centrul vechi al orasului pentru a descoperi atmosfera Rusiei Tariste si nu rata momunentalele piete sau parcuri inverzite.

Rostov Arena

17 iunie: Brazilia – Elvetia (ora 21:00)

20 iunie: Uruguay – Arabia Saudita (ora 18:00)

23 iunie: Coreea de Sud – Mexic (ora 18:00)

26 iunie: Islanda – Croatia (ora 21:00)

2 iulie (optimi): echipa castigatoare din Grupa G + a doua echipa calificata din Grupa H (ora 21:00)

9. SOCI

CupaMondiala_Soci_eSky

Faimos pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2014, Soci este un oras cu deschidere la Marea Neagra, supranumita Riviera Ruseasca. Aici te poti bucura de plajele Marii Negre si apusurile superbe, poti sa te aventurezi in imprejurimi pentru a vedea somptuoasele cascade si poti sa te bucuri de climatul subtropical,  Soci fiind unul dintre cele mai placute orase rusesti de vizitat chiar si pe timpul iernii.

Stadionul Olimpic Fist

15 iunie: Portugalia – Spania (ora 21:00)

18 iunie: Belgia – Panama (ora 18:00)

23 iunie: Germania – Suedia (ora 21:00)

26 iunie: Australia – Peru (ora 17:00)

30 iunie (optimi): echipa castigatoare din Grupa A + a doua echipa calificata din Grupa B (ora 21:00)

7 iulie (sferturi): ora 21:00

10. EKATERINBURG

CupaMondiala_Ekaterinburg_eSky

Singurul oras din partea asiatica a Rusiei care va gazdui meciurile CM 2018, Ekaterinburg este un oras important in economia Rusiei si este locul de nastere al lui Boris Eltin, primul presedinte al Federatiei Ruse. Daca ai in plan si explorarea Muntilor Urali, acesta este orasul de unde trebuie sa pornesti, pozitia sa fiind strategica, in partea estica a acestora.

Stadionul Central (Ekaterinburg Arena)

15 iunie: Egipt – Uruguay (ora 15:00)

21 iunie: Franta – Peru (ora 15:00)

24 iunie: Japonia – Senegal (ora 18:00)

27 iunie: Mexic – Suedia (ora 17:00)

11. VOLGOGRAD

CupaMondiala_Volgograd_eSky

Volgograd, cunoscut in trecut drept Stalingrad („Orasul lui Stalin”), este unul de importanta majora pentru pasionatii de istorie. Aici a avut loc faimoasa batalie din 1942-1943, atunci cand germanii nu s-au mai intors victoriosi, iar soarta celui de-Al Doilea Razboi Mondial s-a schimbat decisiv prin infrangerea ulterioara a Germaniei Naziste. Datorita acestei victorii, Volgograd a fost refacut intr-un stil arhitectural care sa aminteasca de acest succes si de grandoarea lui Stalin (monumentul Patria Mama este unul dintre simbolurile grandioase ale orasului).

Volgograd Arena

18 iunie: Tunisia – Marea Britanie (ora 21:00)

22 iunie: Nigeria – Islanda (ora 18:00)

25 iunie: Arabia Saudita – Egipt (ora 17:00)

28 iunie: Japonia – Polonia (ora 17:00)

Unde poti vedea Cupa Mondiala?

Daca ramai in tara, postul national (TVR 1 si TVR HD) este singurul care va difuza meciurile Campionatului Mondial de Fotbal. Daca ai dor de duca, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site. P.S. Nu uita de asigurarea medicala obligatorie!

Vreau oferte zbor Rusia   Vreau asigurare de calatorie   

Pasionatii de calatorii: De vorba cu Alina si Florin de la Aventurescu.ro

$
0
0

Pentru ca ne place sa descoperim oameni atat de pasionati de calatorii incat au creat proiecte de suflet, iubite si citite de mii de romani, am decis sa ii cunoastem mai bine pe cei care ne inspira. Sa calatorim, sa descoperim lumea, destinatie cu destinatie! Bucurati-va de primul interviu cu Alina si Florin, cuplul din spatele Aventurescu.ro.

Cum era viata voastra inainte de inceperea proiectului Aventurescu.ro? Care erau „joburile voastre de zi”?

Aventurescu.ro_Apuseni_eSky

Alina: Eu lucram ca economist in departamentul financiar al unui ONG care deruleaza si astazi proiecte de mediu, in timp ce Florin era User Experience Manager la o multinationala din Bucuresti. Suna pompos, dar, pe intelesul tuturor, facea in asa fel incat interfetele diferitelor aplicatii sa arate bine si sa fie usor de folosit.

Florin: Venind din domenii diferite, fiecare dintre noi a adus in proiectul Aventurescu cam tot ce a invatat la locul de munca si l-am facut sa creasca tocmai cu ajutorul acestor cunostinte, dar si cu o foarte mare pasiune de a calatori.

Care a fost triggerul? Cum v-a venit ideea de a incepe proiectul?

Aventurescu.ro_eSky_

Florin: De-a lungul anilor, toata lumea – prieteni, cunostinte, colegi de munca – a incercat sa ne descoasa, fiind convinsa ca exista un secret foarte mare care ne ajuta sa calatorim atat de mult si cu bani mai putini. Asta a fost un prim moment, cand ne-am dat seama ca oamenii vor sa stie astfel de lucruri. Cireasa de pe tort, insa, a fost un circuit in Dubai si Thailanda in perioada sarbatorilor de iarna. Ideea site-ului ne-a venit pe o plaja din Thailanda. Si, ca sa simplificam propagarea informatiei, am zis ca cel mai potrivit ar fi spatiul online, unde sa publicam ponturile pe care le gasim, exact asa cum le gasim, dar si articole inspirate din experientele noastre.

Care a fost prima tara straina vizitata? Cand v-ati dat seama ca va place atat de mult sa calatoriti incat sunteti dispusi sa deveniti digital nomads?

Aventurescu.ro_Creta_eSky

Alina: Prima tara pe care am vizitat-o impreuna a fost Franta, in 2009. Paris. Cat despre ideea de a imbina calatoriile si munca, am cochetat cu ea inca de prin 2010, cand, imediat dupa terminarea facultatii, ne-am mutat temporar, pentru vreo patru luni, pe insula Creta. Am incercat sa lucram de acolo, online, si sa si vizitam tot ce se putea vizita in zona. Sa traim visul cretan. Nu ne-a iesit din prima, insa nu am renuntat la idee, asa ca dupa inca vreo cinci ani de incercari, am gasit – in sfarsit! – echilibrul intre munca si calatorii.

Cum v-ati impartit intre job si proiect? In ce moment a devenit focus principal?

Aventurescu.ro_Myanmar_eSky

Alina: La inceput, lucram doar seara, cand ne intorceam acasa de la locul de munca. Usor, usor, am observat ca interesul pentru proiect creste considerabil, asa ca am renuntat la activitatea mea in ONG, in ideea ca doar asa voi avea suficient timp la dispozitie pentru a ma dedica site-ului. Abia apoi a urmat si Florin. In momentul acesta lucram amandoi full-time pentru Aventurescu, proiectul nostru de suflet, si nu regretam nicio clipa decizia pe care am luat-o. Asta nu inseamna ca nu sunt destule zilele cand ne prinde miezul noptii in fata laptopului sau ca nu e frustrant uneori sa nu ai un sef caruia sa i te plangi sau un coleg caruia sa-i pasezi anumite probleme.

Cand ati simtit ca proiectul a devenit recunoscut si ca eforturile voastre sunt recompensate?

Aventurescu.ro_eTravel_Awards_eSky

Florin: Simplu. Cand comunitatea ce s-a strans in jurul nostru ne-a votat la eTravel Awards 2017 si am castigat premiul pentru cel mai Popular Blog de Travel din Romania. A fost un feedback pozitiv din partea a zeci de mii de oameni, carora le multumim din suflet, si, odata cu el, a venit si impulsul de care aveam nevoie, caci acum stim ca suntem pe drumul cel bun.

Cum decurge acum o zi normala din viata Aventurestilor?

Aventurescu.ro_Laos_eSky

Alina: Incercam sa ne organizam timpul foarte bine si sa fim foarte seriosi. Zilnic (si cand spunem zilnic, ne referim inclusiv la sambete si duminici), lucram in prima parte a zilei, fara pauza, pentru ca dupa-amiaza sa iesim la plimbare, pe teren, pentru „material”. Vizitam locuri, iesim la terase, la restaurant, ne bucuram de tot ce ne ofera locurile unde ne aflam. Lucram mereu, indiferent ca suntem in tara, aici, la noi, pe continent, sau in afara Europei. Biroul nostru e oriunde. In felul acesta, nu exista monotonie la locul de munca. Tot ce ne trebuie ar fi o conexiune buna la internet si locuri noi de descoperit.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ati intampinat-o de cand ati inceput proiectul?

Aventurescu.ro_Iordania_eSky

Florin: Sa fim cei mai cunoscuti si, pe cat posibil, cei mai buni in domeniu. Lumea aceasta a online-ului este nesfarsita si, pe zi ce trece, este din ce in ce mai greu sa vii cu ceva nou. Cert e ca am stiut de la bun inceput ca, pentru a fi cei mai buni, trebuie sa avem rabdare, sa fim perseverenti si, poate cel mai important lucru, sa nu facem rabat de la calitate cand vine vorba de informatia furnizata. Ne-am ridicat singuri niste standarde, destul de sus chiar, si suntem foarte stricti in privinta lor.

Care a fost cel mai amuzant comentariu pe care l-ati primit de la fani?

Alina: Sunt extrem de multe comentarii amuzante, motiv pentru care am si facut un articol numit „8 mituri despre vacantele DIY”. Cu toate astea, cele care se repeta cel mai des si care ne fac sa radem si azi, dupa atata timp, sunt legate de faptul ca oamenii au impresia ca, pentru o vacanta cu buget redus, e musai sa zbori la cala si sa dormi sub cerul liber, motivul fiind, fireste, superofertele pe care le prezentam pe site.

Care a fost cea mai frumoasa destinatie pe care ati descoperit-o in calatoriile voastre?

Aventurescu.ro_Zanzibar_eSky

Florin: Spunem Zanzibar amandoi, fara sa clipim. De ce? Pentru ca are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, pentru ca am descoperit aici o mancare absolut delicioasa si pentru ca oamenii sunt relaxati, poate prea relaxati, iar in ritmurile de reggae ce rasuna peste tot par sa nu se grabeasca niciodata. Este exact opusul orasului mare in care traim.

Cum este sa lucrati impreuna mai tot timpul?

Aventurescu.ro_Paris_eSky

Alina: Ca sa fim sinceri, a fost o temere a noastra cand am pornit impreuna pe acest drum, poate cea mai mare. Ce am facut, insa, a fost sa punem bazele unui sistem in care fiecare dintre noi are bucatica lui, de care se ocupa cu toata responsabilitatea, dar si incredere maxima ca celalalt face treaba buna. Altfel, inainte de a demara orice proiect cu un client nou, tinem o sedinta. S-ar putea fara sedinte? Nicidecum. Doar ca sedintele noastre au loc in parc. Vedem daca merita sau nu sa ne implicam, iar apoi delimitam responsabilitatile fiecaruia. Evident ca ne mai contrazicem, dar ne trece destul de repede, pentru ca, fie vorba intre noi, nu prea avem timp de certuri. In plus, am adus de la locurile de munca anterioare tehnica feedback-ului, care functioneaza foarte bine si intre noi.

Care a fost cel mai interesant mesaj de apreciere primit?

Florin: Cele mai multe mesaje ajung la noi prin Faceboook. Cel mai mult ne place atunci cand oamenii ne trimit poze. Poze cu ei de prin locurile unde au ajuns cu ajutorul ponturilor noastre sau din aceleasi locuri de unde am postat si noi cate o poza, semn ca multi dintre cei ce ne citesc urmeaza traseele pe care le propunem. In plus, ne si multumesc, iar asta este toata aprecierea de care avem nevoie pentru a merge mai departe.

Daca ar fi sa dati un sfat celor care vor sa porneasca pe drumul de travel blogger, care ar fi acela?

Aventurescu.ro_Bali_eSky

Alina: Sa incerce sa porneasca un proiect care ii reprezinta, pentru ca numai asa vor gasi motivatia pentru a-l sustine pentru o perioada lunga de timp. Daca se gandesc sa scrie pe un blog pentru ca au vazut la nu-stiu-cine si stiu ei ca le merge bine, si se gandesc ca sigur pot scoate bani frumosi din asta, ar trebui sa fie constienti de faptul ca s-ar putea sa nu iasa cum au sperat pentru simplul motiv ca le lipseste pasiunea. In plus, ar trebui sa vina cu ceva nou, fie ca e vorba de abordare, de stilul de a povesti, de tipul destinatiilor vizitate.

Ce planuri aveti pentru acest proiect pe viitor?

Aventurescu.ro_Thailanda_eSky

Florin: Sa il mentinem la aceleasi standarde ridicate, sa imbunatatim permanent si site-ul in sine, dar mai ales informatia pe care o publicam. Nimic mai simplu, nu-i asa, daca ne gandim ca sunt ingrediente firesti pentru orice tip de proiect, din orice domeniu, dar complicat, avand in vedere cata munca presupune treaba asta.

Pasiunea pentru calatorii

Speram ca ti-a placut acest prim interviu si urmareste in continuare blogul nostru pentru mai multa inspiratie. Revenim!

#TravelEnthusiastsWeLove #eSkyTravel

 

 


5 parcuri de aventura din Romania pentru intreaga familie

$
0
0

Gata, saptamana aceasta a inceput oficial vacanta de vara pentru intreaga familie! Daca vrei sa planuiesti un city break sau chiar o vacanta prelungita alaturi de cei dragi, noi iti oferim 5 idei de parcuri de aventura din Romania unde distractia este garantata! Plusam si ti-am pregatit oferte de cazare – citeste mai jos toate detaliile:

1. Parc Aventura, Brasov

ParcAventura_Brasov_eSky

Credit foto: Parc Aventura Brasov

Incepem cu cel mai cunoscut si cel mai mare parc de aventura din Europa de Est: Parc Aventura Brasov. Parcul ofera 15 trasee de o dificultate progresiva, asa ca nu trebuie sa iti faci griji – se pot bucura de activitati si copiii sub 8 ani. Fiecare participant primeste un echipament de securitate, iar daca intampini orice problema pe traseu, te poti adresa unui supraveghetor din cadrul parcului. Programul de vara este de luni pana duminica, de la 10 dimineata la 10 seara, parcul fiind deschis si pe data de 15 august, urmatoarea zi libera din aceasta vara.

P.S. Daca stai mai mult in zona, poti ajunge si la Rasnov, la Dino Parc. Acesta este prezentat ca singurul parc tematic de dinozauri din Romania si, din nou, cel mai mare din Europa de Sud-Est.

Vreau cazare in Brasov

2. Arsenal Park, Orastie

ArsenalPark_Orastie_eSky

Credit foto: Arsenal Park

Un altfel de parc tematic este Arsenal Park, un parc de aventura cu specific militar. Daca esti amator de senzatii tari, innebunit dupa adrenalina, poti incerca numeroase activitati: salturi de la 30 m inaltime, zboruri cu parapanta, escalade, cea mai lunga tiroliana dintr-un singur segment din Romania, luptele de airsoft, paintball, tir sau experienta Escape Room de tipul Prison Break!

Pont: daca vrei sa te bucuri si de vizite istorice, Cetatea Deva sau Castelul Corvinilor se afla la doar 20-30 km.

Vreau cazare in Orastie

3. Club Aventura, Salina Praid

ClubAventura_Praid_eSky

Credit foto: Club Aventura

O alta premiera in categoria parcurilor de aventura – Club Aventura este primul parc din Romania amenajat in subteran, in Salina Praid (judetul Harghita). Situat la 120 de metri in subteranul salinei, parcul ofera trasee cu elemente pe stalpi si elemente pe stanca de stare, in conditii sporite de siguranta.  Distractie pentru intreaga familie intr-un loc recunoscut pentru efectele benefice asupra sanatatii? Nu mai sta pe ganduri si da o fuga pana la Salina Praid!

P.S. Cazeaza-te in Sovata, statiunea balneoclimaterica recunoscuta in intreaga Europa drept „statiunea miracolelor” pentru legenda leacului impotriva infertilitatii.

Vreau cazare in Sovata

4. Escalada Park, Gura Humorului

EscaladaPark_GuraHumorului_eSky

Credit foto: Escalada Park

Daca atunci cand te gandesti la Gura Humorului automat iti vine in minte doar Manastirea Voronet, ei bine, noi ti-am gasit o alta modalitate de a petrece timpul liber: Escalada Park, locul ideal pentru aventurierul din tine. Parcul ofera opt trasee cu obstacole si provocari, garantand distractia si emotiile la inaltime, in aer liber! Pe timp de vara, parcul tematic este deschis zilnic, de la 10 dimineata la 10 seara, dar casa de bilete se inchide cu doua ore inainte de terminarea programului.

P.S. Daca tot ajungi aici, e pacat sa nu ajungi si la Manastirea Voronet, supranumita Capela Sixtina a Estului si sa vezi celebrul pigment Albastru de Voronet.

Vreau cazare in Gura Humorului

5. Paradis Land, Neptun

ParadisLand_Neptun_eSky

Nu ne limitam doar la zonele de munte pentru a incerca gustul unei aventuri alaturi de intreaga familie! De aceea, iti prezentam Paradis Land din statiunea Neptun (Mangalia), parcul tematic de aventura care se ghideaza dupa sloganul „mare & aventura”. Oferta parcului este variata: 14 trasee de aventura, perete de catarat, tir cu arcul si airsoft.

P.S. Daca tot te afli in zona, poti sa tragi o fuga pana in Mangalia pentru a vedea lebedele superbe care de cativa ani s-au stabilit in imprejurimi.

Vreau cazare in Neptun

Mergi intr-o aventura cu intreaga familie!

De ce sa nu incerci altceva in aceasta vacanta de vara? Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

7 parcuri de distractii din Europa pentru vacanta de vara

$
0
0

Vacanta de vara devine mai ofertanta atunci cand planuiesti un city break in Europa la unul dintre cele mai interesante parcuri de distractii! Tu alegi cu cine mergi – cu gasca de prieteni sau cu intreaga familie – iar noi iti oferim 7 sugestii de parcuri distractive:

1. Disneyland Paris (Franta)

DisneylandParis_eSky

Personajele imaginate de Walt Disney sunt aduse la viata in parcul de distractii de langa Paris, cel mai vizitat parc tematic din Europa, si al doilea cel mai mare parc Disney din lume, dupa cel din California si din Shanghai. Activitatile se adreseaza intregii familii, de la tururi prin lumea lui Peter Pan si Mickey Mouse, lumea Frumoasei din Padurea Adormita (cu celebrul castel) si lumea eroilor din Star Wars sau cea a piratilor.

Pont de calator: Parisul se afla la maximum o ora departare, drum pe care il poti parcurge cu masina sau cu trenul express RER.

Vreau oferte zbor Paris Beauvais     Vreau cazare in Beauvais

2. PortAventura World (Spania)

PortAventura_eSky

Ne indreptam catre insorita Spania, in parcul de distractii PortAventura World. Aici te poti bucura de cel mai vizitat parc din tara, destinatia ideala pentru o vacanta alaturi de intreaga familie! Poti sa te bucuri de parcul acvatic si numeroasele activitati potrivite pentru orice varsta. In plus, aici poti degusta unele dintre cele mai bune preparate din bucataria mediteraneana.

P.S. Exista un tren care leaga direct parcul de distractii de Barcelona, ajungand aici in o ora, o ora si un pic.

Vreau oferte zbor Barcelona     Vreau cazare in Barcelona

3. Legoland Billund (Danemarca)

Legoland_eSky

Acum te ducem intr-o tara nordica, in oraselul Billund din Danemarca, casa faimosului brand de jucarii Lego. Numele este derivat din cuvintele daneze „leg godt”, care se traduc prin „joaca buna”. Cred ca iti aduci aminte cu drag de copilarie, atunci cand creativitatea iti era stimulata la cote maxime de piesele Lego, asa ca de ce sa nu dai o fuga cu cei dragi pana in parcul de distractii Legoland?

Pont de calator: In doar 2-3 ore cu trenul sau cu masina, poti vizita Copenhaga, Aarhus sau Aalborg. Un itinerariu tocmai bun pentru o vacanta completa in Danemarca!

Vreau oferte zbor Billund     Vreau cazare in Billund

4. Gröna Lund Stockholm (Suedia)

GronaLund_eSky

Parcul Gröna Lund este un parc relativ mic in comparatie cu alte parcuri de distractii, dar asta nu ii stirbeste din farmec. El se afla pe insula Djurgården din zona centrala a orasului Stockholm. Parcul nu se adreseaza doar amatorilor de aventuri si distractie, ci si iubitorilor de muzica, aici desfasurandu-se numeroase concerte pe parcursul verii.

Pont de meloman: Verifica programul evenimentelor live din aceasta vara – poate reusesti sa ajungi la un concert Goo Goo Dolls, Thirty Seconds to Mars (trupa actorului Jared Leto), Billy Idol sau Ziggy Marley.

Vreau oferte zbor Stockholm     Vreau cazare in Stockholm

5. Siam Park Tenerife (Spania)

SiamPark_eSky

Mergem intr-un loc mai exotic si aterizam in Insulele Canare, mai precis – in minunata insula Tenerife. Aici exista un parc de distractii incredibil, Siam Park, desemnat numarul 1 in lume de TripAdvisor. Acesta este un parc acvatic amplasat pe un deal, ceea ce inseamna ca toboganele au fost construite mult mai usor si natural.

P.S. Daca tot esti aici, nu uita sa vizitezi vulcanul Pico del Teide, aflat la o ora departare, despre care ti-am mai povestit.

Vreau oferte zbor Tenerife     Vreau cazare in Tenerife

6. Prater Viena (Austria)

Prater_eSky

Cand te gandesti la parcuri de distractii din Europa, probabil primul care iti vine in minte este Prater, celebrul parc de aventura din Viena. Roata Uriasa Vieneza sau turnul panoramic Praterturm sunt printre principalele atractii care iti vor potoli setea de senzatii tari.

Pont de calator: Viziteaza numeroasele palate din oras si relaxeaza-te in parcurile verzi care ocupa peste 50% din suprafata orasului!

Vreau oferte zbor Viena     Vreau cazare in Viena

 7. Gardaland (Italia)

Gardaland_eSky

Gardaland este cel mai mare parc de distractii din Italia si se claseaza, an de an, in topul celor mai bune parcuri tematice din Europa. Se afla langa pitorescul lac Garda si ofera numeroase activitati pentru intreaga familie grupate in categoriile Fantasy, Adventure, Adrenaline si lumea lui Prezzemolo, un simpatic dinozaur verde, care este si mascota parcului.

P.S. Parcul de distractii se afla la o ora distanta de orasul iubirii tragice dintre Romeo si Julieta: Verona. Viziteaza casa Julietei si faimosul balcon si incearca sa identifici toate locurile care l-au inspirat pe William Shakespeare.

Vreau oferte zbor Verona     Vreau cazare in Verona

Distreaza-te intreaga vara!

Europa devine mult mai interesanta si distractiva atunci cand ii vizitezi parcurile tematice. Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

 

 

 

 

 

Pasionatii de calatorii: De vorba cu Cezar de la ImperatorTravel.ro

$
0
0

Continuam seria interviurilor dedicate oamenilor care ne inspira si ne incurajeaza sa calatorim cat mai mult, sa visam cu ochii deschisi si sa ne lasam purtati de dorul calator! Te invitam sa citesti interviul cu Cezar Dumitru, omul din spatele unuia dintre cele mai citite si longevive bloguri de calatorii, ImperatorTravel.ro.

Care a fost prima tara pe care ai vizitat-o?

ImperatorTravel_Africa_eSky

Din cele 116 tari vizitate, evident, prima pe care o iau in considerare este Romania. Apoi, a doua tara (care e, de fapt, prima din strainatate) nu este una de pe langa noi, ci „tocmai” Olanda. Atunci, in 1991, parea o calatorie peste mari si tari, in necunoscut, pe o alta planeta. Am plecat, de fapt, la o bursa, unde am stat 10 luni, in oraselul Maastricht. De acolo, am ajuns, in ordine: Belgia (care era, practic, la 2 km de Maastricht), Germania, Franta si Luxemburg.

Care a fost triggerul? Cum ti-a venit ideea de a incepe proiectul?

ImperatorTravel_MachuPicchu_eSky

Pai, au fost trei triggere. Pe de o parte, multa lume ma batea la cap sa deschid un blog: „Ai fost in multe colturi ale lumii, poti sa scrii lucruri de interes pentru multa lume”.

In al doilea rand, toata viata lucrasem in marketing si comunicare, facusem reclame TV, radio, billboard-uri, evenimente de PR, sponsorizari, cate si mai cate, mai putin digital. Si, in 2009, digitalul si social media nu mai erau viitorul, erau prezentul, si simteam ca trebuie sa invat cum e cu online-ul. Asa ca m-am decis sa invat pe blogul meu.

Apoi, in al treilea rand, jucam Travian, un joc de strategie in retea – ma trezeam la 3 dimineata, ca la 3:15:49 trebuia sa dau atacul. Am zis ca am nevoie de un hobby online, poate mai interesant si mai folositor decat sa jefuiesc de grane si fier satele vecinilor.

Cand ai simtit ca proiectul a devenit recunoscut si ca eforturile tale sunt recompensate?

ImperatorTravel_Maroc_eSky

Cam un an si jumatate am scris din pasiune. Nu am fost invitat nicaieri, nu facusem niciun contract, pur si simplu, scriam. La un moment dat, decisesem sa las din turatie, poate sa renunt, pentru ca incepusem sa nu mai am timp, lucram foarte mult la birou, era un proiect nou.

Eram in metrou intre cele doua statii Piata Unirii, in fata la McDonald’s, asteptam pe cineva. Si, la un moment dat, a aparut o femeie destul de saracacios imbracata, intre doua varste. Si mi-a zis: „Multumesc pentru articolele dumneavoastra. Le astept zilnic. Eu n-am putut sa calatoresc niciodata, dar calatoresc cu dumneavoastra. Si zilnic, dimineata, este unica mea bucurie”. Am ramas ca la dentist. Pana sa reactionez (ma rog, e vorba de cateva secunde), plecase, luase viteza si se pierduse in marea aceea de oameni care inunda Piata Unirii la ore de varf. Si ATUNCI am zis ca e musai sa continui!

Cum decurge acum o zi normala din viata lui Cezar Dumitru, travel blogger si om de comunicare?

ImperatorTravel_Dubai_eSky

In general, cam fiecare zi difera. Cert e ca ma trezesc dimineata si „dau drumul” la articolul zilei pe social media. Apoi, ma pot duce la birou, la evenimente, la intalniri. Nicio zi nu seamana cu cealalta. In plus, evident, calatoresc.

Care a fost cel mai amuzant comment pe care l-ai primit de la fani?

Sincer, nu mai retin, de multe ori m-a pufnit rasul, dar nu imi aduc aminte unul care sa fie intr-adevar de „cazut pe spate”.

Care a fost cea mai frumoasa destinatie pe care ai descoperit-o in calatoriile tale?

ImperatorTravel_Krabi_eSky

Nu exista o „cea mai frumoasa”, pentru ca sunt greu de comparat. Care sa fie mai frumoasa, Bali sau Tibet? Sunt doua locuri diferite. As zice ca am o lista de „the best of” – Bali, Laos, Tibet, Nepal, Iran, Etiopia, Nicaragua, Italia, Spania…Si cred ca as umple foaia, dar trebuie sa ma opresc.

Care este destinatia de vacanta in care, daca ai avea posibilitatea, ai merge luna de luna?

Imi place variatia, nu cred ca as merge nicaieri chiar luna de luna. Posibil, pe undeva prin Asia, dar, din nou, precizez: nu fix in acelasi loc.

Care a fost cea mai faina experienta traita intr-o tara straina? Dar cea mai amuzanta?

ImperatorTravel_Coreea_eSky

Experiente faine sunt in general din interactiunea cu oamenii. Cu iranienii care se intreceau sa ma invite la picnic, cu un guru indian care mi-a povestit (prin translator) despre energiile emanate de corpul uman, cu ghidul argentinian Esteban, care vorbeste perfect romaneste, desi nu are radacini romanesti si nu a calcat niciodata in Romania.

Alte experiente turistice memorabile – probabil, cand a rasarit soarele pe Everest si eu eram inghetat bocna in Everest Base Camp Tibet, primii pasi prin nebunia din Bangkok, zborul cu elicopterul la Everest Base Camp, zborul cu balonul in Cappadocia, apusul de soare in Santorini, urcatul pe vulcani in America Centrala, momentul in care am vazut pagodele din Durbar Square in Kathmandu, in amurg. Multe, multe, multe, mult prea multe.

Haioasa? Tot multe, dar o sa va povestesc doar una. Eram in Japonia, in Osaka. Eu stateam intr-un hotel care era la statia de metrou Namba (eu ii ziceam „Naiba”, evident). Cand am coborat din hotel in metrou (era o intrare speciala), nu m-am uitat ce numar de exit era. Cand m-am intors, am descoperit ca Namba era un adevarat oras subteran, avea aproape 200 de exit-uri si toate aveau numere, dar nu ziceau si unde duc. Pana la urma, am iesit aleatoriu, sperand sa vad hotelul (avea vreo 30 – 40 de etaje), dar, evident, nu se vedea…erau blocuri prea inalte! Am intrebat-o pe o doamna, pe strada (sa fi avut vreo 50 de ani, zic eu, poate mai mult; japonezii par mai tineri decat sunt cu adevarat), daca stie unde e Swissotel. A zis ca da si mi-a facut semne sa o urmez. A urmat o scena ca in „Lost in translation”. Femeia a palavragit in japoneza non-stop vreo 20 de minute cat am mers pe jos, iar eu incercam sa scot tot soiul de sunete aprobatoare sau dezaprobatoare, in functie de mimica ei: „Ooooo”. „O!”. Aaaaa!

Daca ar fi sa alegi o tara in care sa te retragi la un moment dat, care ar fi aceea?

Probabil, prin Asia de Sud-Est. Nu stiu unde, poate Indonezia, poate Filipine, poate Thailanda.

Ai vizitat aproape jumatate din tarile lumii. Cand crezi ca te vom felicita pentru faptul ca le-ai vizitat pe toate?

ImperatorTravel_Nepal_eSky

Nu am chiar obiectivul sa le vad pe toate. Daca as fi vrut, probabil nu as mai fi fost in unele tari de mai multe ori si as fi incercat sa bifez cat mai multe. Dar mie imi place sa revin, uneori prefer sa revin in tari vizitate decat sa alerg dupa vreo tara noua. Nu stiu daca voi ajunge vreodata in toate tarile lumii, vom vedea. Caut sponsor 🙂

Daca ar fi sa dai un sfat celor care vor sa porneasca pe drumul de travel blogger, care ar fi acela?

ImperatorTravel_Grecia_eSky

E ciudat, dar inainte de a scrie, parerea mea este sa citesti. Sa citesti extrem de mult. Am un perete intreg de carti de calatorie, de istorie, pe care le-am citit. Apoi sa calatoresti. Sa devii blogger de calatorie e foarte scump, fiindca, inainte de a te apuca sa scrii, trebuie sa fi vazut destule locuri in prealabil. Si astea costa. In momentul in care am dat drumul la blog, fusesem deja in 69 de tari. Apoi, sa iti placa sa scrii, sa comunici in scris si sa te tii de treaba.

 Un explorator amator

Poti sa urmaresti aventurile lui Cezar pe blogul lui, pagina de Facebook sau Instagram. Ne tine in suspans, dar noi credem ca va ajunge destul de curand sa vada aproape toate tarile din lume. Urmareste-i aventurile in continuare si lasa-te inspirat de colturile minunate de lume pe care ni le dezvaluie.

Urmareste in continuare si blogul nostru, vom reveni cu alte articole dedicate pasionatilor de calatorii.

#TravelEnthusiastsWeLove #eSkyTravel

5 destinatii de vacanta perfecte pentru sporturi nautice

$
0
0

Vrei sa mergi in vacanta si sa te intorci fotomodel? Sporturile nautice sunt ideale ca activitati intr-o vacanta memorabila si, bineinteles, sunt extraordinare pentru tonifierea intregului corp. Imbina utilul cu placutul si aventureaza-te catre 5 destinatii exotice unde sporturile pe apa sunt vedete!

1. Phuket (Thailanda)

Thailanda_Jet_Ski_eSky

Atunci cand vorbim de Thailanda, automat ne gandim la Phuket, cea mai mare insula a tarii si poate cea mai frumoasa, supranumita Perla Marii Andaman. Sezonul turistic dureaza din noiembrie pana aproape de aprilie, asa ca te poti gandi inca de pe acum la o vacanta de iarna exceptionala sau la un Revelion aparte! Ce poti face aici? Printre altele, poti practica numeroase sporturi acvatice intr-una dintre cele mai frumoase destinatii:

  • Jet ski – poate unul dintre cele mai la indemana sporturi nautice de practicat aici, scuterul acvatic face furori in randul iubitorilor de adrenalina si chiar al pasionatilor de motoare. 
  • Surf – printre cele mai bune locuri de surf sunt plajele de pe coasta vestica a insulei: plajele Kalim, Kamala, Kata, Nai Harn, Surin. Cea mai buna plaja pentru surf si pentru a vedea apusuri impresionante este plaja Kalim, unde poti practica sportul intre aprilie si septembrie.

Vreau oferte zbor Phuket     Vreau cazare in Phuket

2. Calabria (Italia)

Italia_Kitesurfing_eSky

Italia ne incanta mereu cu locuri superbe de vizitat, bunatati de gustat si numeroase activitati de incercat – ce mai, un izvor nesecat de inspiratie pentru calatorii! Acum iti propunem regiunea din sudul Italiei, Calabria, fix in varful „Cizmei”. Ai zbor direct pana in Lamezia Terme si de aici, in functie de ce te pasioneaza, poti sa incerci urmatoarele sporturi nautice:

  • Rafting – in inima Parcului National Pollino, la granita dintre Calabria si Basilicata (regiunea plina de munti si paduri din sudul Italiei), ai parte de senzatii tari pe raul Lao, raul perfect pentru aceasta activitate datorita particularitatilor sale, a vailor frumoase si a morfologiei imprejurimilor.
  • Kitesurfing – pentru ca aici plajele sunt destul de pietroase, sporturile de apa raman atractia principala. Mergi pe plaja Han Loose, Gizzeria, locul ideal pentru kitesurfing datorita vanturilor propice din perioada aprilie-septembrie.

Vreau oferte zbor Lamezia Terme     Vreau cazare in Lamezia Terme

3. Bangalore (India)

India_Bambus_Rafting_eSky

Te ducem peste mari si tari, tocmai in India. Zbori pana in Bangalore, orasul cosmopolit supranumit Sillicon Valley al Indiei, cu o inflorire economica extraordinara. Pe langa explorarea orasului si a vietii de noapte, te indemnam sa incerci urmatoarele activitati pe apa:

  • Caiac – aici exista numeroase zone cu apa unde te poti aventura, iar cel mai popular dintre acestea este raul Sharavathi, care, inspre estul Indiei, formeaza cascada Jog, una dintre cele mai frumoase cascade din lume.
  • Bamboo rafting – cum ar fi sa incerci un altfel de sport acvatic outdoor? Daca de obicei se folosesc barci pneumatice pentru rafting, aici poti merge cu o pluta facuta din bambus – asta da element exotic, vei avea de povestit!

Vreau oferte zbor Bangalore     Vreau cazare in Bangalore

4. Mauritius (Africa)

Mauritius_Caiac_eSky

Aflata intr-o constanta competitie cu Seychelles sau Maldive pentru cea mai buna destinatie pentru luna de miere, insula Mauritius castiga detasat la categoria sporturi acvatice! Ce poti face aici?

  • Scufundari subacvatice si snorkeling – aici poti admira fauna exotica, flora colorata si peisajul submarin, cu siguranta iti vor taia respiratia…la figurat!
  • Caiac in Oceanul Indian – sa mergi cu caiacul este o aventura in sine, dar sa mergi cu acesta intr-o nemarginire de apa numita Oceanul Indian, atunci clar nu vei uita niciodata experienta ta africana!

Vreau oferte zbor Mauritius     Vreau cazare in Mauritius

5. Mykonos (Grecia)

Mykonos_Barefoot_Ski_eSky

Te gandesti la Grecia si mintea iti zboara doar la stat la plaja cat e ziua de lunga si mancat pe saturate? Bineinteles, toate aceste lucruri le poti face in continuare, dar de ce sa nu mergi intr-o zona cu un plus de aventura? Pe langa super viata de noapte, Mykonos este cel mai bun loc pentru sporturile pe apa.

  • Barefoot ski – pentru senzatii extreme, incearca schiul nautic care promite doze de adrenalina la maxim: mersul pe apa cu talpile goale! Acest sport este indicat pentru cei mai avansati, asa ca, daca ai ceva experienta, nu rata aceasta oportunitate!
  • Orice tip de surfing: windsurfing, kitesurfing sau surfing simplu – sunt printre cele mai populare activitati din zona, iar perioada cea mai buna pentru a te bucura de apa cristalina de un albastru puternic este luna august.

Vreau oferte zbor Mykonos     Vreau cazare in Mykonos

Energizeaza-te prin sport!

Bine, cliseul asta il stiai deja, dar dupa cate motive ti-am dat de a incerca si un altfel de sport in vacanta, ce mai astepti pentru a-ti planifica vacanta ideala? Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Sa fie cu distractie extrema! 

Orasul pe care nu il poti uita: Berlin

$
0
0

Berlin este un oras viu, energic, aflat intr-o continua schimbare – de fiecare data cand il vei vizita, il vei redescoperi altfel. Capitala germana a fost profund marcata de istoria sa tumultuoasa si acest lucru se poate observa in urmele trecutului, aflate la tot pasul. Ceea ce este remarcabil la aceasta metropola dinamica este modul in care a reusit sa transforme greselile liderilor sai in atractii turistice inedite: de la transformarea ramasitelor Zidului Berlinului intr-o galerie in aer liber la Muzeul Checkpoint Charlie, un simbol al Razboiului Rece, si la impresionantul Memorial al Holocaustului.

Berlin este diferit de orice alt oras german – aici vei gasi libertatea exprimarii artistice care defineste Estul orasului combinata cu opulenta zgarie-norilor din Vest; o capitala multiculturala unde nu e neaparat nevoie sa stii limba germana pentru a avea o conversatie interesanta, dar si un oras  unde graffiti-urile au fost ridicate la rang de arta urbana. In cazul in care ai in plan sa mergi intr-un city break in Berlin, iata ce iti propunem:

1. Descopera orasul cu ajutorul tururilor ghidate

Berlin_Reichstag_eSky

O idee excelenta pentru a afla cat mai multe despre istoria orasului intr-un timp limitat este alegerea unui tur ghidat (unele sunt gratuite, Free Walking Tours, si functioneaza dupa sistemul tip bacsis – oferit in functie de cat de apreciata a fost experienta pentru fiecare). Cu un loc de intalnire bine stabilit, dar cu diferite ore de incepere, tururile ghidate sunt foarte populare si pot fi gasite cu usurinta online. Durata lor este de obicei intre doua si trei ore, cu mici pauze, si creeaza o experienta intensa de explorare a orasului.

Poti descoperi Berlinul prin tururile clasice, care iti prezinta istoria orasului, tururile gastronomice, care te duc prin restaurantele si barurile recomandate de localnici, tururile buncarelor subterane (Berliner Unterwelten – unde poti avea supriza sa vezi si gurile de metrou care ar fi fost transformate in buncare in cazul unui razboi chimic) sau tururile alternative, care iti prezinta orasul prin prisma artei stradale, a cartierelor multiculturale si a cladirilor abandonate, ocupate acum de artisti. Un alt castig nesperat de pe urma acestor tururi este ca, de multe ori, ghizii sunt localnici sau expati care cunosc orasul foarte bine si iti pot oferi multe ponturi: unde sa mananci bine, ce baruri sa vizitezi sau ce locuri ascunse poti descoperi.

De asemenea, daca iti rezervi vizita din timp pe site-ul Parlamentului German, poti vizita gratuit terasa si domul cladirii Reichstag. Cladirea Parlamentului se afla in centrul Berlinului, la doi pasi de uriasul Parc Tiergarten, Poarta Brandenburg, Muzeul Madame Tussauds si Memorialul Holocaustului.

2. Viziteaza locurile emblematice din oras si imprejurimi

Berlin_Oberbaum_eSky

E greu, zau ca e greu sa alegem doar cateva locuri pe care sa ti le recomandam! Berlin are atatea de oferit incat nu te vom invinovati daca alegi sa revii de mai multe ori intr-un city break sau o vacanta prelungita aici. Pentru impatimitii de istorie, recomandam vizitarea Muzeului Checkpoint Charlie, cel mai cunoscut punct de frontiera si simbol al diviziunii dintre est si vest.

La un sfert de ora de mers pe jos de aici, se afla Potsdamer Platz, una dintre cele mai importante intersectii din Europa inainte de Al Doilea Razboi Mondial, total distrusa in timpul acestuia. Lasata in paragina, zona a cunoscut o dezvoltare fabuloasa incepand cu anii `90, ajungand acum sa fie o zona cu zgarie-nori si locuri importante: Sony Center si Kollhoff Tower. Acesta din urma gazduieste cel mai rapid lift din intreaga Europa (24 de etaje parcurse in doar 20 de secunde) si la ultimul etaj se afla Panoramapunkt, un punct de observatie excelent. Pentru cei pasionati de privelistea de sus a unui oras, acest loc este aur curat! Si da, stim si de Turnul de televiziune (Fernsehturm) din Alexanderplatz, dar pur si simplu nu se compara.

Pentru pasionatii de targuri de vechituri (flea markets) si suveniruri inedite, Berlinul are mai multe decat orice ne-am imagina. Ramanem la cea mai cunoscuta piata de acest tip, cea din Mauerpark, din cartierul Prenzlauer Berg. Duminica este ziua tipica pentru desfasurarea „comorilor” de toate felurile si, cu putin noroc, aici se intampla si diverse activitati in aer liber: concerte impromptu si competitii sportive.

Daca ajungi in Berlin, ar fi pacat sa nu aloci o zi si oraselului Potsdam, fosta resedinta de vara a regilor Prusiei. Aici poti ajunge in mai putin de o ora cu trenul din centru si poti vizita superbele palate si gradini, inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO, dintre care amintim Palatul Sanssouci (un Versailles al Germaniei), Oranjeria, Casa Chinezeasca sau Palatul Nou. De notat ca aici se afla si Universitatea din Potsdam, care are unele facultati in cladiri care fac parte din complexul Palatului Nou. Altfel arata anii universitari cu un campus regal!

Continuam lista cu aeroportul abandonat Tempelhof, unde te poti plimba cu bicicleta pe pista de aterizare sau, daca ai noroc, poti merge la concerte (prima editie Lollapalooza din Europa, cea din 2015, a avut loc aici), clubul Berghain, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din intreaga lume (s-au scris o multime de articole despre cat de greu este sa intri aici), piscina Badeschiff, care „pluteste” pe raul Spree, sau clubul din apropiere, Club der Visionäre, situat pe un canal, promitand o atmosfera fantastica de petrecere cu o priveliste extraordinara.

Nu rata East Side Gallery, ramasitele Zidului Berlinului de pe malul raului Spree, transformate intr-o galerie de arta in aer liber. Punctul de pornire este langa coloratul pod Oberbaum.

3. Potoleste-ti foamea si setea in stil berlinez

Berlin_Klunkerkranich_eSky

Sursa foto: Klunkerkranich 

Ti-am mai povestit de Burgermeister, toneta din Kreuzberg, de care multi zic ca ar face cei mai buni burgeri din oras si care este amenajata intr-o fosta…toaleta publica! Da, ai citit bine, Berlin este intr-adevar orasul reinventarii! Pe langa asta, iti recomandam pizzeria L’Osteria, unde trebuie neaparat sa te duci cu stomacul gol – pe langa pizza extraordinar de gustoasa, portiile sunt uriase! Preturile pot parea putin piperate, dar, in mod obisnuit, o pizza normala poate fi impartita de doua persoane. Daca te incumeti singur la o pizza intreaga, esti eroul nostru!

Oferta de cafenele si baruri este extrem de variata in Berlin, acest oras care pare ca nu doarme niciodata, intocmai ca New York-ul, dar ne vom opri asupra a doua dintre ele, pe care ar trebui neaparat sa le vizitezi. Primul loc este descoperit prin intermediul unui localnic care sustine afacerile mici si traditionale din oras: Chocolateria Sünde, care are motto-ul „Ciocolata este raspunsul lui Dumnezeu la broccoli”. Aici poti degusta cele mai gustoase tipuri de ciocolata calda (varianta spaniola sau cea cu chili merita incercate), impreuna cu deserturi „pacatoase”. P.S. Langa aceasta ciocolaterie gasesti si un falafel delicios la 1001 falafel.

Pentru o panorama extraordinara asupra orasului si pentru o atmosfera incredibila, tipic berlineza, iti recomandam Klunkerkranich, un bar situat pe acoperisul unui centru comercial din Neukölln, un alt cartier hip din Berlin. Aflat la inaltime, dupa o urcare cu liftul si traversarea unei parcari, barul este unul dintre cele mai populare locuri din randul tinerilor si al comunitatii artistice, de aceea este recomandat sa mergi in jurul orelor 4-5 dupa-amiaza pentru a vedea panorama si apusurile superbe. Klunkerkranich este o oaza de verdeata, cu plante si mese mici de lemn, atmosfera fiind intretinuta de DJ-ul barului care pune cea mai noua si cool muzica. O experienta totala a adevaratului Berlin: libertate, relaxare si creativitate in toate sensurile!

Descopera Berlinul tau!

Ne-am intins cu vorba, dar daca mergi in Berlin, vei vedea cate locuri sunt de explorat, pentru toate gusturile si toate buzunarele. Daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

Vreau oferte zbor Berlin     Vreau cazare in Berlin

Pasionatii de calatorii: cine este omul din spatele proiectului MihaiJurca.ro

$
0
0

Probabil il stii pe Mihai Jurca de la televizor sau, daca esti un impatimit al calatoriilor, ai ajuns, intamplator sau nu, pe blogul MihaiJurca.ro. Multe sfaturi utile si foarte multe calatorii planuite inteligent – dar cine este omul care si-a dus pasiunea pentru calatorii la un astfel de nivel? Te invitam sa descoperi, in randurile de mai jos, putin mai multe despre Mihai Jurca, travel designer & prezentator TV:

Care a fost prima tara straina vizitata? Cand ti-ai dat seama ca iti place sa calatoresti si ca vrei sa faci ceva mai mult decat sa fii un simplu turist?

MihaiJurca.ro_Stockholm2_eSky

Viena a fost primul oras strain pe care l-am vizitat, desi Ungaria, calatorind cu masina, poate fi considerata prima tara straina in care am pus piciorul. A urmat Suedia, un vis al meu de mic. Copil fiind, imi spuneam ca atunci cand o sa am eu banii mei, prima tara in care voi merge este Suedia. N-a fost sa fie prima, dar, oricum, e acolo sus, in capul listei.

Ideea de blog mi-a venit prin 2010, cred. Dar a murit rapid. Nu era chiar atat de usor ca astazi sa gasesti un programator care sa transpuna in online viziunea ta. Au urmat tot mai multe vacante si intrebari de la cunoscuti despre destinatiile vizitate. Si uite asa, in februarie 2013, s-a nascut www.MihaiJurca.ro. 

Cum era viata ta inainte de inceperea proiectului MihaiJurca.ro? Cum reusesti sa te imparti cu „jobul tau de zi”?

MihaiJurca.ro_California2_eSky

Stiti ce e interesant? Ca inainte de a lansa blogul, aproape ca detestam sa fac poze in vacanta. Stiam ca odata ce pozele ajung pe un hard sau in calculator, acolo mor. Motiv pentru care am foarte putine poze din destinatiile vizitate pana in 2013. Apoi, lucrurile s-au schimbat. Cat despre job, lucrand in televiziune, este imbinarea perfecta intre imagine, text si trairile pe care sper ca reusesc sa le transmit atat pe TV, cat si in articolele mele. Jobul si pasiunea se imbina perfect.

Care a fost triggerul? Cum ti-a venit ideea de a incepe proiectul?

MihaiJurca.ro_California4_eSkyDesi poate parea ciudat, proiectul s-a nascut mai mult din dorinta de a transpune in online ceea ce nu pot prezenta la televizor. In televiziunea in care lucram la vremea respectiva, accentul cadea pe partea politica, pe zona economica si cea sociala. Iar turismul si toata filozofia, care graviteaza in jurul conceptului de „good life”, cadeau pe plan secund, sau chiar mai jos.

Ce obiective ai avut in minte atunci cand ai pornit acest proiect?

MihaiJurca.ro_Granada_eSky

Nu-mi place sa fac lucrurile de mantuiala, cum se spune in popor. Mi-am dorit inca de la inceput sa ajung o voce pe zona de travel, si cred/sper ca mi-a iesit.

Care a fost momentul cand ai simtit ca acest proiect trece la nivelul urmator si devine cunoscut, iar eforturile tale sunt recompensate?

MihaiJurca.ro_California_eSky

Momentul cand am trecut de la pozele facute cu telefonul, la aparatul foto profesional, a fost un salt major in calitatea continutului pe care il ofeream. A fost pragul de la care am inceput sa fiu cautat de diverse branduri pentru colaborari, sa fiu invitat in infotripuri, diverse evenimente si sa fiu invitat in calitate de speaker in fel si fel de proiecte.  

Cum decurge acum o zi normala din viata lui Mihai Jurca, travel designer si om de televiziune?

MihaiJurca.ro_Malaga_eSky

Din pacate se trezeste foarte repede, si asta nu pentru ca ar avea neaparat treaba, ci pentru ca asa este obisnuit. Urmeaza cafeluta, un mic plan de bataie pentru ziua in curs, scris pe blog, raspuns la e-mail-uri si comentarii, putin sport, eventual o intalnire – atunci cand este cazul – masa de pranz, o jumatate de ora de odihna si apoi urmeaza programul la TV, pana seara la 20.00. Apoi masa cu familia sau prietenii in oras sau acasa. Intre noi fie vorba, prefer in oras. 

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai intampinat-o de cand ai inceput proiectul?

MihaiJurca.ro_Austria2_eSky

E greu sa nominalizez una singura. Pentru ca e un cumul de lucruri pe care trebuie sa le faci bine, cu calm, si care, foarte important, sa le fie utile celor din jurul tau. Poti sa scrii 10 articole pe zi, daca ele nu sunt utile audientei tale, degeaba. La fel, daca nu iti asculti prietenii de pe blog, ii jignesti sau nu ii ajuti atunci cand au nevoie, ai mai adunat o bila neagra. Si la final vine nota de plata.

Care a fost cel mai amuzant comentariu pe care l-ai primit de la fani?

MihaiJurca.ro_California3_eSky

Mi-a scris de curand o doamna ca exista un banc adaptat dupa pasiunea mea, cu aluzie la faptul ca sunt foarte des plecat in calatorii. O fetita este intrebata de mama ei, tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Iar fetita i-a raspuns – Mihai Jurca!!! Bineinteles ca este o adaptare, dar mi-a facut ziua mai buna.

Care a fost cea mai frumoasa destinatie pe care ai descoperit-o in calatoriile tale?

MihaiJurca.ro_Bahamas_eSky

Asta e cea mai grea intrebare, pentru ca e foarte greu sa compari Alpii inzapeziti cu o plaja cu nisip roz, in mijlocul oceanului. Pot spune ca Bahamas este cea mai frumoasa destinatie exotica in care am ajuns, iubesc sudul Spaniei, California, muntii Austriei si Stockholmul. Si cred ca am dat deja mai multe raspunsuri.

Ce crezi ca nu ar trebui sa-i lipseasca unui travel blogger din bagaj?

MihaiJurca.ro_Stockholm3_eSky

Laptop, aparat foto, obiective si o tona de fire si cabluri. Oriunde te afli, trebuie sa poti relata cele traite si vazute.

Ce planuri ai pentru acest proiect pe viitor? Cum crezi ca va arata travel blogging-ul peste 10 ani?

Probabil am sa dezvolt si zona video, mai ales ca vad ca pe zi ce trece suntem tot mai atrasi de fotograme in miscare. Nu stiu ce va fi peste 5 ani, in ritmul in care se produc schimbarile, daramite in 10 ani.

Care este destinatia de vacanta in care, daca ai avea posibilitatea, ai merge luna de luna?

MihaiJurca.ro_Malaga2_eSky

Greu de spus. Cred ca sudul Spaniei, desi drumul este foarte lung (4 ore cu avionul la dus, inca 4 la retur).

Daca ar fi sa dai un sfat celor care vor sa porneasca pe drumul de travel blogger, care ar fi acela?

MihaiJurca.ro_Bahamas3_eSky

Sa pornesti un blog de travel nu e greu deloc. Mai greu e sa te ingrijesti de el, zi de zi. Esti dispus sa acorzi blogului si canalelor de social media asociate lui macar 3-4 ore pe zi? Poti face o lista cu 500 articole pe care le-ai putea scrie acum, pe loc? Daca raspunsul la ambele intrebari este DA, atunci ce mai stai? La treaba!

Travel smart!

Poti sa citesti super ponturile de calatorie pe care le ofera Mihai pe blogul lui, pagina de Facebook sau Instagram. Noi am invatat destul de multe de la el atunci cand a venit vorba de planificarea calatoriilor personale! 

Te invitam sa urmaresti in continuare blogul nostru pentru mai multe astfel de articole. Revenim!

#TravelEnthusiastsWeLove #eSkyTravel

Top 5 destinatii de city break pentru luna august

$
0
0

Nici nu ti-ai dat seama cand s-a dus jumatate din vara? Nu te condamnam, mai ales avand in vedere vremea capricioasa de care am avut parte. Avem 5 propuneri pentru vacante si city break-uri last minute in luna august, iar pentru 3 dintre ele iti recomandam sa iti planifici vizita neaparat vara pentru ca, in tot restul anului, temperaturile nu sunt cele mai prietenoase. Lasa-te inspirat de recomandarile noastre:

1. Gdansk (Polonia)

Gdansk_eSkyVotat in 2017 ca unul dintre locurile ideale din Europa pentru un city break sau o vacanta, Gdansk (cunoscut in trecut ca Orasul Liber Danzig) este orasul portuar de la malul Marii Baltice care te va fermeca cu siguranta! Acesta face parte din aria urbana cunoscuta drept Triorasul (Trójmiasto) care include Gdańsk, Gdynia si Sopot, toate destinatii turistice si binecunoscute centre balneare. Supranumit Orasul Libertatii (The City of Freedom), acesta a fost sursa de inspiratie pentru scriitorul laureat cu premiul Nobel, Günter Grass, care s-a nascut aici si a scris Trilogia Danzigului.

Ce este de vazut in Gdansk, orasul unde a inceput, la 1 septembrie 1939, cel de-al doilea razboi mondial? In zonele istorice poti observa arhitectura gotica superba si istoria tumultoasa a orasului, revendicat in trecut de Prusia, Germania nazista sau Polonia. Incepe cu Orasul Principal (Główne Miasto), Centrul Vechi (Stare Miasto) si zona suburbana Stare Przedmieście. Treci pe lista Catedrala Oliwa si Catedrala Sfanta Maria, despre care se spune ca este cea mai mare biserica de caramida din lume, mergi cu feribotul pe raul Motlawa si savureaza o cafea in Dlugi Targ („Piata Lunga”), piateta faimoasa unde poti vedea si Fantana lui Neptun. Conform legendei, in loc de apa, din fantana tasnea de aici lichiorul traditional din zona, Goldwasser. Viziteaza Palatul Abbots, o adevarata capodopera construita in stil rococo, si Muzeul Maritim National, iar pentru suveniruri, indreapta-te spre Ulica Mariacka, una dintre cele mai frumoase strazi din orasul vechi.

P.S. Daca te afli in zona, poti ajunge cu trenul in doar 15 minute in Sopot, unde vei vedea celebra Casa Stramba (Krzywy Domek) despre care ti-am povestit aici.

Vreau oferte zbor Varsovia     Vreau cazare in Gdansk

2. Sardinia (Italia)

Sardinia_eSkyO vacanta last minute in Europa? Urmatoarea recomandare pe lista noastra este Sardinia, a doua cea mai mare insula din Marea Mediterana dupa Sicilia. Cum am putea caracteriza cel mai bine un sejur in Sardinia? Mare cu apa cristalina, ca de smarald, plaje minunate cu nisip alb si un peisaj foarte variat de-a lungul intregii insule, care include chiar si munti. Aceste lucruri fac din Sardinia o destinatie ideala pentru relaxare, sporturi nautice sau drumetii montane.

Te sfatuim sa inchiriezi o masina pentru ca e pacat sa ratezi tot ce are de oferit aceasta insula, dar si pentru ca distantele dintre plajele superbe pot fi destul de mari. Ce obiective turistice poti vizita intr-o vacanta aici? In primul rand, nu rata plajele Bidderosa, Chia (potrivita pentru familii), Spiaggia della Pelosa, Spiaggia del Principe (numita asa pentru ca se spune ca este preferata Printului Karim Aga Khan) sau Costa Smeralda, una dintre cele mai cunoscute, dar si cea mai impanzita de turisti.

Daca vrei sa vezi mai mult din stilul de viata al localnicilor, viziteaza si oraselele sau satucurile traditionale precum Orgosolo, Bosa, Atzara, Castelsardo, Carloforte si, bineinteles, Alghero.

Vreau oferte zbor Alghero     Vreau cazare in Alghero

3. Dublin (Irlanda)

Dublin_eSkyIrlandezii stiu cum sa se distreze, dar au si cu ce sa se mandreasca! Daca in primavara poti vizita orasul pentru a lua parte la faimoasa sarbatoare a Sf. Patrick, Apostolul Irlandei, iar in toamna poti merge la festivalul tematic dedicat autorului nascut in suburbia Dublinului, Bram Stoker, autorul romanului Dracula, noi iti recomandam un city break last minute in luna august pentru…ei bine, vreme! Stim cat de imprevizibila este starea acesteia in Irlanda, devenind unul dintre subiectele preferate al localnicilor.

Chiar daca mergi vara, este bine sa fii pregatit si sa ai o pelerina sau geaca de ploaie care sa te protejeze de inevitabilele ploi specifice insulei si sa ai creme cu protectie solara – atunci cand straluceste soarele in Irlanda, acesta nu se joaca si arde puternic! Ce poti vizita intr-un city break in Dublin? Trece pe lista o degustare la beraria celebrei Guinness (Guinness Storehouse), berea neagra, sinonima cu Irlanda, apoi indreapta-te catre impunatoarea biblioteca din cadrul Trinity College, unde se afla faimoasa Carte din Kells (The Book of Kells), o Evanghelie manuscrisa si ornata cu ilustratii, realizata de calugarii celti in secolul 9.

Descopera Dublinul medieval in zona Temple Bar, bucura-te de tot soarele de care vei avea parte in parcurile fabuloase, precum Phoenix Park si St. Stephen’s Green, viziteaza numeroasele catedrale (Saint Patrick Cathedral, Christ Church Cathedral) si recreeaza traseele scriitorilor faimosi (James Joyce, Oscar Wilde, George Bernard Shaw, W.B. Yeats, Samuel Beckett sau Seamus Heaney) care au fost asociati cu acest Oras al Literaturii UNESCO.

Vreau oferte zbor Dublin     Vreau cazare in Dublin

4. Thassos (Grecia)

Thassos_eSky

Acum te ducem din nou intr-o destinatie clasica de vacanta, una dintre cele mai cunoscute insule grecesti: Thassos. Una dintre cele mai verzi insule din Grecia, Thassos se afla foarte aproape de partea continentala, la doar 10 km de orasul port Kavala. Chiar daca este o destinatie populara, preferata de turistii romani si bulgari, Thassos si-a pastrat o oarecare frumusete salbatica. Padurile de pini, castani si platani, plantatiile de maslini, muntii ademenitori, cu altitudinea maxima de 1204 metri in varful Ypsario (Ipsario), si turcoazul marii sunt principalele atractii naturale pe care le puteti observa intr-un sejur pe insula.

Daca esti in cautare de o vacanta in Grecia alaturi de perechea ta sau de intreaga familie, Thassos este locul perfect! Poti vizita satucurile traditionale, golfurile si plajele superbe (Golden Beach, Skala Potamia, Paradise Beach, Skala Prinos, Aliki, Limenaria sau Skala Kallirachi), poti merge in croaziere sau poti vizita urmele istoriei: situl arheologic Agora Antica, Muzeul Arheologic din Thassos, satul Theologos sau Manastirea Arhanghelului Mihail.

P.S. Pentru ca este localizata in nordul Greciei, in Thassos ai garantia ca nu te vei topi de caldura, precum in Santorini sau Mykonos.

Vreau cazare in Thassos Inchiriere masini Thassos    

5. Stockholm (Suedia)

Stockholm_eSkyCapitala nordica este un oras fermecator si elegant, supranumit „Frumusetea pe ape” (Beauty on Water) de catre locuitorii sai. De cand avem si rute low-cost din Bucuresti, este mult mai usor sa ajungem in acest oras-bijuterie, dar iti recomandam sa il vizitezi vara, cand temperaturile sunt mai prietenoase, mai ales daca vrei sa iei orasul la pas.

Ce poti face intr-un city break aici? Viziteaza muzeul ABBA – nu credem ca mai are nevoie de prezentare; muzeul Vasa, muzeul maritim dedicat superbei nave de razboi din secolul 17 ce s-a scufundat la primul sau voiaj;  muzeul Skansen, cel mai vechi muzeu in aer liber din lume, care se poate asemana cu Muzeul Satului din Bucuresti – aici poti vedea multe case traditionale din diverse zone ale Suediei, dar si o gradina zoologica. Mergi cu metroul pentru a vedea cea mai mare galerie de arta din lume, cu stanci nefinisate pictate de artisti locali.

P.S. Mergi si in parcul de distractii care Gröna Lund, despre care ti-am povestit intr-un articol anterior, unde poti imbina pofta de adrenalina cu pasiunea pentru muzica, aici avand loc numeroase concerte pe tot parcursul verii.

Vreau oferte zbor Stockholm     Vreau cazare in Stockholm

Planifica-ti concediul ideal!

Daca astepti cu nerabdare momentele unei vacante ca la carte, nu ezita sa ne contactezi! Colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la organizare si concediu placut!

 


Europa exotica: 5 plaje cu apa turcoaz in Marea Mediterana

$
0
0

Mihai Jurca ne-a ajutat cu un plus de inspiratie si a realizat un top al celor mai frumoase plaje de la malul Marii Mediterane. Te invitam sa afli mai multe despre ce merita sa vizitezi in aceasta vacanta de vara:

Vrem, nu vrem, apa turcoaz sau de culoarea smaraldului a devenit practic sinonimul vacantei exotice. Cautam pe internet, prin pozele prietenilor de pe Instagram, in pliantele agentiilor de turism, destinatia aceea indepartata, unde suntem doar noi pe o plaja cu nisip alb, la umbra unui palmier. Suna bine, de ce sa nu recunoastem!

Insa e bine sa stim ca aceste locuri spectaculoase nu sunt neaparat la celalalt capat al pamantului. Din Bucuresti, chiar in mai putin de doua ore de zbor cu avionul, poti spune cu mana pe inima ca ai ajuns in paradis. In insorita Sardinie, pe Coasta Dalmata (Croatia) sau in salbatica Formentera. Va invit intr-un tur al locurilor cu cea mai spectaculoasa apa din Europa.

1. Ses Salines – Spania (Formentera)
Ses_Salines_Formentera_Spania_eSky
Cea mai sudica insula din Baleare, aflata la 30 de minute de mers cu feribotul din Ibiza, Formentera este paradisul pe pamant. Foarte aproape de locul unde acosteaza feribotul, incepe o fasie lunga de pamant, care avanseaza cativa kilometri in apa, cu mai multe plaje cu nisip alb, fin, si apa foarte limpede. Interesant este faptul ca apa se adanceste foarte greu. Va trebui sa mergeti cateva zeci bune de metri in larg pentru a avea apa pana la gat.

In Formentera nu exista aeroport, deci va trebui sa zburati in Ibiza, iar de acolo sa luati feribotul rapid catre Formentera. Drumul dureaza aproximativ 30 de minute. Din port, pentru a ajunge la plaja, puteti inchiria un scuter, o bicicleta sau chiar o masina. De asemenea, exista un autobuz care face curse regulate catre plaja.

2. La Pelosa – Sardinia (Italia)

La_Pelosa_Sardinia_eSky
La egalitate cu Formentera in topul preferintelor personale este Sardinia, insula situata la o aruncatura de bat de Corsica, dar care administrativ apartine de Italia. Cele mai spectaculoase ape din Sardinia sunt pe partile de nord si de est ale insulei. In nord este faimoasa La Pelosa Beach, o plaja cu apa turcoaz, care, la fel, se adanceste foarte greu, deci este excelenta si pentru cei care calatoresc cu copii. In estul insulei sunt mai multe “cale” (plaje), care sunt accesibile numai de pe mare.

Pentru a ajunge pe plaja La Pelosa va trebui sa zburati la Alghero, aeroport spre care exista curse directe din Bucuresti, apoi sa inchiriati o masina. Masina personala este cel mai bun mijloc de a explora insula, in ciuda faptului ca exista si transport in comun in Sardinia, dar flexibilitatea este redusa.

3. Nisa – Coasta de Azur (Franta)

Nisa_Franta_eSky
Pentru amatorii de vacante urbane, 2 in 1 (plaja si oras), Nisa este una dintre cele mai bune alegeri in materie de “apa spectacol”, doar nu intamplator zona se numeste Coasta de Azur. Pe toata intinderea Promenade des Anglais exista aproximativ 25 de plaje, publice si private, din pacate cam pietroase, dar asa e natura. Sunt usor de recunoscut. Pe plajele publice, in afara de prosoape, turisti, cosuri de gunoi si doua dusuri, altceva nu vei vedea. Sunt asa cum le-a lasat natura. Plajele private sunt ingradite, cu bar si/sau restaurant, sezlonguri, umbrele de plaja si cam tot ceea ce iti trebuie pentru o zi de vacanta. Cele mai vestite plaje sunt Ruhl, Lido, Blue Beach (langa Hotel Negresco), Voilier, etc.

Spre Nisa exista zboruri directe din tara noastra, operate de mai multe companii, atat de linie, cat si low-cost.

4. Porto Katsiki – Lefkada (Grecia)

Porto_Katsiki_Lefkada_eSky
Plaja Egremni din Lefkada a aparut ani la rand in top 10 plaje la nivel mondial, dar, dupa cutremurul din 2015, acest mic paradis nu mai este accesibil decat de pe mare. Langa Egremni se afla plaja Porto Katsiki, un mic golf dominat de un perete abrupt de stanca, cu nisip galben si pietricele rotunde. Punctul forte al acestei plaje este culoarea apei, care te face sa uiti ca te afli totusi in Europa. Principalul inconvenient al acestei plaje este aglomeratia, ca de altfel in orice punct de interes de renume mondial.

La plaja Porto Katsiki se ajunge pe sosea sau cu vaporasul. Daca vreti sa mergeti in Lefkada cu avionul, va trebui sa zburati pe aeroportul din Preveza sau pe insula aflata la sud, Kefalonia. In sezonul de vara exista curse charter din Bucuresti catre Preveza.

5. Zlatni Rat- Bol (Croatia)

Zlatni_Rat_Croatia_eSky
Zlatni Rat, in traducere Cornul de Aur este poate cea mai cunoscuta plaja din Croatia. Uitati-va atenti la poza de mai sus si incercati sa va aduceti aminte in cate cataloage de prezentare a Croatiei ati mai vazut-o. Plaja este pietroasa, si este delimitata de padurile de pin si apa limpede cristal. Mare atentie daca inotati, pentru ca zona este relativ periculoasa din cauza curentilor puternici.

Pentru a va delecta pe plaja Zlatni Rat, va trebui sa zburati la Split, de unde sa luati feribotul catre Supetar (sub o ora), apoi sa traversati insula de la nord la sud.

Tu unde te aventurezi in aceasta vara?

Daca te putem ajuta cu planificarea concediului perfect, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

Schimbari importante in Codul Rutier din Grecia

$
0
0

Daca planuiesti sa mergi cu masina personala in vacanta planuita in Grecia, este bine sa ai in vedere urmatoarele modificari ale Codului Rutier din Republica Elena. Consulatul General al Romaniei la Salonic informeaza turistii despre aceste noi reglemantari – citeste mai jos si afla toate detaliile:

MODIFICARI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

  1. Neutilizarea centurii de siguranta sau a castii de protectie pentru motociclisti se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului pentru o perioada de 60 de zile.
  2. Utilizarea telefonului mobil de catre conducatorul auto in mers, fara dispozitiv Bluetooth sau fara ca telefonul sa fie plasat in loc special pentru activarea difuzorului se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului pentru o perioada de 60 de zile.
  3. Conducerea autovehiculului de catre o persoana avand ο concentratie de alcool de:

– 0,50-0,80 g/l in sange sau de 0,25-0,40 mg/l in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda de 200 euro si imobilizarea autovehiculului; 
– 0,80-1,10 g/l in sange sau de 0,40- 0,60 mg/l in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile si imobilizarea autovehiculului;
– peste 1,10 g/l in sange sau de peste 0,60 mg/l in aerul expirat se sanctioneaza cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioada de 180 de zile, cu inchisoare de minimum doua luni, amenda de 1.200 euro, ridicarea placutelor de inmatriculare pentru o perioada de la 10 zile pana la 6 luni (in baza deciziei instantei competente) si imobilizarea autovehiculului.

Conducatorii auto care recidiveaza in termen de 2 ani si care sunt depistati avand o concentratie de alcool in sange de peste 1,10 g/l sunt sanctionati cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioada de 5 ani, cu inchisoare de cel putin 6 luni, amenda de 2.000 euro, ridicarea placutelor de inmatriculare de la 10 zile pana la 6 luni (in baza deciziei instantei competente) si imobilizarea autovehiculului.

  1. Depasirea limitei de viteza cu peste 30 km/ora se sanctioneaza cu amenda de 350 euro si ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.
  2. Nerespectarea culorii rosii a semaforului se sanctioneaza cu amenda de 700 euro si ridicarea permisului de conducere timp de 60 de zile.
  3. Νerespectarea semnificatiei indicatorului „STOP la intersectie” se sanctioneaza cu o amenda de 700 euro, ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp 20 de zile.
  4. Efectuarea de manevre periculoase se sanctioneaza cu amenda de 700 euro si ridicarea permisului de conducere timp de 30 de zile, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.
  5. Stationarea – parcarea ilegala se sanctioneaza cu amenda de 40-150 euro, dupa caz, si ridicarea permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 10 zile.
  6. Blocarea rampelor de trecere destinate persoanelor cu handicap sau parcarea in locuri destinate persoanelor cu handicap se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.
  7. Utilizarea pentru deplasare a benzii de urgenta, indiferent de durata, se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.
  8. Circulatia constanta a camioanelor grele si a autobuzelor pe banda din stanga sau utilizarea acestei benzi pentru depasiri care surprind soferii care circula de drept pe aceasta banda se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile.
  9. Aruncarea pe geam, in timpul mersului, de obiecte sau substante care polueaza sau pot provoca un incendiu sau accident, inclusiv tigarile, se sanctioneaza cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum si a placutelor si a certificatului de inmatriculare ale vehiculului timp de 60 de zile.
  10. Plata a jumatate din cuantumul amenzii in termen de 10 zile a fost abrogata. Amenda se plateste in termen de 15 zile la Posta Elena sau la sediul primariei pe raza careia se afla sectia de politie rutiera care aplica amenda.

In cazul in care ai intrebari sau ai nevoie de ajutor, consultantii eSky iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Grija sporita si distractie placuta in concediu! 

7 lucruri de facut in Zagreb, capitala albastra a Croatiei

$
0
0

Poate echipa de fotbal a Croatiei – Vatreni („Cei de Foc”) – nu a castigat Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, insa cu siguranta a castigat inimile tuturor! Fotbalistii s-au intors in Zagreb saptamana aceasta si au fost primiti ca niste adevarati eroi de catre jumatate de milion de croati, peste 10% din populatia totala de peste 4 milioane. Ti-am mai povestit despre Zagreb, dar acum merita sa discutam mai in detaliu despre ce poti face aici – am pregatit o lista cu 7 recomandari pentru un city break de poveste:

1.   Un ospat ca la carte

Strukli_Zagreb_eSkySursa foto: La Štruk

Unde poti sa mananci si sa degusti tot ce are Zagrebul mai bun de oferit? Ca adevarati reprezentanti ai balcanicilor, croatii sunt innebuniti dupa cafea, mancare delicioasa si bere buna. Cateva locuri unde poti incerca toate acestea sunt bistro-ul La Štruk, laudat recent in Vogue, care serveste variate tipuri de štrukli, o specialitate croata; pentru desert, da o fuga la Kava Tava, unde poti manca cele mai delicioase clatite (Hip hop si Funky Chinkice sunt preferatele noastre), iar pentru o bere buna, mergi la beraria Pivovara Medvedgrad (berea rosie Grička vještica este recomandarea eSky). Si, daca vrei sa te infrupti din varianta croata a micilor, incearca ćevapi la Plac Kitchen & Grill, unul dintre cele mai bune restaurante din centru care servesc specialitati pe baza de carne.

Croatii sunt mari bautori de cafea, incepand fiecare zi cu un lung ritual dedicat acesteia. Strada Tkalčićeva este strada din centrul orasului unde totul se intampla: aici veti regasi cele mai bune locuri de baut cafea in timpul zilei si alte bauturi alcoolice pe timp de seara. Nu aveti cum sa o ratati! Porniti din piata centrala Ban Jelačić si va indreptati in sus, strada Tkalčićeva fiind un punct de granita cu Orasul de Sus (Gornji Grad).

2. O vizita la cel mai frumos cimitir din Europa: Mirogoj

Mirogoj_Zagreb_eSkyPoate parea ciudat sa te gandesti la un cimitir ca un obiectiv turistic, dar cimitirul Mirogoj este o adevarat opera de arta in sine! Zagreb a fost lovit puternic de un cutremur in 1880, ce a distrus peste jumatate de oras. Arhitectul german Herman Bolle a fost insarcinat cu reconstruirea capitalei croate dintr-un oras mic, neimportant, in metropola superba din prezent.

Cimitirul Mirogoj este cireasa de pe tort, considerat unul dintre cele mai frumoase cimitire din Europa. Aici sunt ingropate numeroase personalitati croate, printre care si August Šenoa, parintele literaturii moderne croate, si Dražen Petrović, considerat cel mai bun baschetbalist european al tuturor timpurilor, decedat la doar 28 de ani. Poti ajunge aici in doar 20 de minute, cu autobuzul 106, pe care il iei din fata Catedralei din centru. Cimitirul este deschis zilnic, de dimineata pana seara tarziu, in functie de orarul de vara sau iarna.

Pont de calator: Daca ajungi toamna aici, sa nu ratezi ziua de 1 noiembrie (Ziua Mortilor sau a Tuturor Sfintilor), atunci cand cimitirul este inundat de o mare de lumanari si flori, intr-o zi sfanta in care se spune ca portile Taramului de Dincolo se deschid, iar sufletelor celor trecuti in nefiinta ii viziteaza pe cei vii.

3. O plimbare prin natura: Zrinjevac, Maksimir si muntele Medvenica

Zrinjevac_Zagreb_eSkyZrinjevac este parcul din centrul orasului care se transforma iarna intr-un taram de basm, atunci cand se organizeaza Targul de Craciun, votat trei ani la rand cel mai frumos targ din Europa, inaintea oraselor clasice Viena sau Colmar. In tot restul anului, aici se organizeaza numeroase evenimente culturale, concerte de muzica live si targuri de bunatati, la umbra arborilor seculari.

Parcul Maksmir se afla langa stadionul celebrei echipe care a format unii dintre cei mai buni fotbalisti croati, Dinamo Zagreb. Acesta este un parc intins, cel mai vechi parc public din oras, o oaza de verdeata care se intinde pe o suprafata de 300 de hectare. Parcul face parte din mostenirea culturala a orasului, iar o plimbare printre aleile lungi, strajuite de copaci inalti, luminisuri si lacuri fac minuni pentru suflet! Pont: Daca vrei sa vizitezi si gradina zoologica din Zagreb, nu trebuie sa te indepartezi prea mult – ea se afla chiar in parc.

Muntele din apropierea Zagrebului, Medvenica, este ideal pentru o escapada scurta. Aici poti ajunge foarte usor cu un autobuz sau, daca esti o fire mai sportiva, te poti inhama la o drumetie usoara.

4. O vizita la muzeu

Mimara_Zagreb_eSkyIntr-un city break in Zagreb poti vizita atat muzeele clasice, pline de istorie, cat si unele muzee inedite, care iti vor redefina conceptul de ce exponate poti vedea aici. Muzeul Relatiilor Destramate (Museum of Broken Relationships) este unul dintre acestea, fondat de doi artisti croati care au fost intr-o relatie de lunga durata. Dupa ce s-au despartit, au glumit pe tema crearii unui muzeu in care sa fie expuse lucrurile ramase dupa separare. Astazi, muzeul contine o colectie impresionanta de obiecte donate de persoane din intreaga lume, cu povesti mai mult sau mai putin amuzante, care iti lasa un gust dulce-amarui. Nimic nu se pierde, totul se transforma!

Un alt muzeu exceptional este Mimara, muzeul denumit dupa colectionarul de arta, Ante Topić Mimara, care si-a donat intreaga colectie de arta patriei sale. In prezent sunt expuse peste 3500 de opere de arta, printre care si lucrari semnate de Rembrandt, Goya, Renoir, Degas, Caravaggio sau Bosch. Muzeul este deschis in toate zilele saptamanii, mai putin lunea. Verificati programul (de iarna sau de vara) inainte de a va aventura acolo pentru ca este posibil sa petreceti cateva ore bune aici.

Alte doua muzee care merita mentionate sunt Muzeul Arheologic, Muzeul Tehnic dedicat faimosului Nikola Tesla si Muzeul Iluziilor.

5. O aventura romantica in Orasul de Sus

St._Mark's_Zagreb_eSkyOrasul de Sus (Gornji Grad) este locul care contine cele mai multe obiective turistice din zona centrala a capitalei si cel care pastreaza vie istoria romantata a Zagrebul vechi. Plimba-te pe romantica promenada Strossmayerovo šetalište (Stross), unde te poti bucura de o panorama superba a orasului, putin ascunsa de copacii inalti care strajuiesc aleea. In capatul aleii te asteapta funicularul din Zagreb, care, cu o lungime de doar 66 de metri, este cel mai mic din funicular din lume – poti ajunge in Orasul de Jos (Donji grad) in doar 64 de secunde!

Langa funicular vei descoperi Turnul Lotrščak, un turn de aparare din secolul 13, de unde se trage in continuare cu tunul in fiecare zi la ora 12 p.m. De aici o vei lua in stanga pentru a ajunge la superba cladire-emblema a orasului – biserica Sf. Marcu. Pe acoperisul ei colorat, reconstruit de acelasi arhitect Bolle, se regasesc insemnele regatului compus in trecut din Croatia, Dalmatia si Slavonia. Nu rata zona pietonala Gradec, unde din nou vei avea o panorama extraordinara a Orasului de Jos, cu turnurile Catedralei din Zagreb sfidand vazduhul. Aici vei vedea si Balena Albastra, o pictura murala uriasa care da un suflu proaspat si actual acestei zone istorice.

Dupa ce te-ai plimbat prin aceasta zona linistita a Zagrebului vechi, indreapta-te catre Poarta din Piatra care, potrivit legendei, pastreaza o minune in interiorul ei: o pictura a Fecioarei Maria, despre care se spune ca a scapat miraculos dintr-un foc mistuitor care a distrus tot in cale.

6. Un punct de intalnire in pietele centrale

Tomislav_Square_eSkyZagreb are numeroase piete si piatete, care mai de care mai interesante, unde mereu se intampla cate ceva. Piata centrala este Trg bana Josipa Jelačića, numita dupa banul Croatiei cunoscut pentru abolirea iobagiei si actiunile militare din timpul Revolutiei pasoptiste. In aceasta zona centrala se afla atat clasicele puncte de intalnire ale locanicilor (la ceas si la statuia cu banul Croatiei pe cal), cat si o cladire cu o terasa panoramica, de unde poti vedea Zagrebul de la etajul 16 (Zagreb Observation Deck). Tot in apropiere de aceasta piata vei descoperi Catedrala din Zagreb, cu cele doua turnuri celebre, dintre care unul se afla vesnic in reconstructie. Un fapt amuzant: candelabrele din interiorul catedralei provin de la un cazino din Las Vegas. Asta da imbinare „umana” a lucrurilor sfinte cu cele pacatoase!

Putin mai sus vei gasi Piata Dolac, cel mai bun loc pentru a gasi produse proaspete, mai ales fructe si legume, vandute de bunicute si producatori locali, care „mostenesc” tarabele de la generatie la generatie. Piata este deschisa zilnic, de dimineata pana dupa-amiaza, exceptie facand zilele de sarbatoare nationala.

Un pic mai jos, dupa parcul Zrinjevac si aproape de gara centrala, vei gasi Piata Regele Tomislav, unde vei gasi cea de-a doua statuie ecvestra celebra din Zagreb. Aceasta piata este formata dintr-un parc imens, care iarna se transforma intr-un patinoar, iar in partea de nord se afla Pavilionul de Arta, o cladire impunatoare, pitoreasca, care domina imaginile cartilor postale cu Zagreb.

7. O sesiune de cumparaturi si de goana dupa suveniruri

Tramvai_Zagreb_eSky

Cea mai lunga strada din Zagreb, Ilica, are aproape 6 km si este strabatuta de faimosul tramvai albastru. Strada este un paradis pentru iubitorii de shopping, dar si pentru cei care vor sa stea la o terasa si sa bea o cafea buna. De asemenea, pentru cei care cauta un suvenir original din Zagreb, cel mai bine ar fi sa cumpere o cravata – doar nu degeaba se spune ca aici a fost creata.

Soldatii croati au purtat o esarfa in jurul gatului in timpul Razboiului de Treizeci de Ani (1618-1648), iar legendele populare spun ca iubitele soldatilor le ofereau aceasta esarfa ca un simbol al fidelitatii, mai ales in acele momente cruciale. Francezii au fost atat de impresionati de acest mod elegant de a purta o esarfa, incat au transformat cravata intr-un accesoriu definitoriu pentru moda masculina.

Viziteaza Zagrebul inainte de invazia turistica!

Capitala Croatiei, al carei simbol este culoarea albastra, regasita pe tramvaie, autobuze, funicular si chiar pe tricourile fotbalistilor de la Dinamo Zagreb, este orasul vibrant care devine un punct important pentru turismul din tara cu iesire la Marea Adriatica. Daca te putem ajuta cu planificarea unui city break ideal in Zagreb, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

Vreau oferte zbor Zagreb     Vreau cazare in Zagreb

Asia, mon amour: 5 destinatii de explorat si de iubit

$
0
0

ImperatorTravel.ro ne povesteste despre pasiunea sa pentru Asia si ne recomanda 5 locuri de descoperit si de iubit la randul nostru:

Am ajuns pentru prima oara in Asia in capitala Thailandei, in Bangkok. Mi-aduc aminte, asteptam cu multa emotie intalnirea cu Asia. Citisem ghidurile de calatorie din scoarta-n scoarta, vazusem nu stiu cate documentare pe Discovery sau National Geographic, nu pot sa zic ca eram obsedat de Asia, dar fascinat, da. Am aterizat pe aeroportul din Bangkok, care mi s-a parut imens (intre timp, s-a deschis unul si mai mare), dar ce mi s-a parut amuzant era faptul ca am vazut un teren de golf fix in mijlocul aeroportului… iar oamenii jucau golf intre zeci si sute de avioane care decolau, aterizau sau mergeau la terminal. Pentru mine, golful era un sport pe care sa-l disputi in natura, in liniste, nu in miros de kerosen si in zgomot de motoare de avioane intercontinentale. Dar, ma rog. Am plecat apoi cu taxiul si am ajuns in zona Khao San Road, unde am gasit o atmosfera ca de carnaval. In acel moment, m-am indragostit de Asia. Iremediabil. Cele trei-patru saptamani petrecute in Thailanda si Cambogia le-am povestit pe larg aici.

De atunci, de la prima calatorie din Asia, m-am intors de zeci de ori. Am luat la pas intreaga Asie. Din China, Mongolia si Coreea de Nord pana in jungla indoneziana, de sub streasina Himalayei pana in insula mirodeniilor, Sri Lanka. Daca ma gandesc bine, am fost in Asia de nu mai putin de patru ori anul acesta – in Thailanda, Nepal, Indonezia si Kazahstan. Si sper sa mai ajung. Pentru ca Asia ma binedispune, imi place pendularea de la nebunia traficului la linistea zonelor rurale sau a templelor indiferent de religie, imi plac culorile si, mai ales, zambetele asiatice. Pentru ca indiferent daca ajungi in zone de o saracie lucie (Nepal, Myanmar sau insule uitate de lume din Indonezia), lumea zambeste larg si simti ca te intampina cu bucurie.

Astazi m-am gandit sa va povestesc despre cateva tari din Asia pe care le-am vizitat si au ramas acolo, intr-un coltisor al inimii…

1. Laos

Laos_eSkySe spune ca in anii ’30, cand o buna parte din Indochina era sub protectorat francez, guvernatorul francez intors acasa a fost intrebat care e diferenta intre diversele popoare pe care le „proteja”. Raspunsul a ramas in istorie: „Vietnamezii cultiva orezul, cambodgienii se uita cum creste orezul, laotienii asculta cum creste orezul”. Si, intr-adevar, din momentul in care ajungi in Laos, o sa te uimeasca linistea. Pana si capitala, Vientiane, este cu mii de decibeli mai linistita decat orice alta capitala asiatica. Nu as fi pedalat pe o bicicleta prin Bangkok, Delhi, Hong Kong sau Kathmandu nici daca as fi fost platit cu greutatea mea in aur, dar in Vientiane nu am avut nicio problema.

Dar cel mai dragut oras din Laos nu este Vientiane, ci vechea capitala regala, Luang Prabang. Este o combinatie maiastra de arhitectura indochineza cu influentele coloniale aduse de francezi – nu te mira daca langa un templu care straluceste la propriu o sa vezi vile cu coloane dorice. Iar viata se deruleaza mai alene decat apele fluviului Mekong care trece prin oras. In proximitate se afla niste cascade in care te poti imbaia, iar la cateva ore de mers pe una dintre cele mai serpuite sosele pe care am fost vreodata se afla ultimul refugiu hipiot din Asia – Vang Vieng. I-am intrebat pe niste thailandezi de ce au venit in vacanta in Laos (thailandeza este o limba foarte apropiata de laotiana). Mi-au spus ca au venit sa vada Thailanda de acum 50 de ani. Si cred ca au dreptate. Pentru ca in Laos am simtit ca traiesc Asia aceea descoperita de primii calatori de dupa razboi, cand, incet, incet, lumea isi revenea…o Asie unde timpul nu conteaza, unde calugarii continua sa se plimbe desculti prin oras la 6 dimineata si primesc mancare de la localnicii care stau in genunchi, o Asie unde nimic nu costa peste 10 dolari (exceptand o plimbare cu elicopterul), o Asie unde cocosii anunta dimineata, iar noaptea este luminata doar de stele.

In Laos, poti ajunge in mod normal dupa ce aterizezi initial in Thailanda, sau mai bine in Malaezia (pentru a evita sa platesti mult prea scumpa viza thailandeza), iar prin tara, ghideaza-te dupa un singur principiu – Go Slow. Cetatenii au posibilitatea sa primeasca visa-on-arrival, odata ce ajung in Laos, pentru o luna.

Mai multe povesti si sfaturi gasesti aici.

2. Malaezia

Malaezia_eSkyDaca ar fi sa ma gandesc la Malaezia, imediat mi-ar trece prin minte celebrul ei slogan turistic – „Malaysia, truly Asia”. Si, intr-adevar, Malaezia este un mix perfect al Asiei – aici gasesti malaysieni, chinezi, indieni tamili si comunitati uitate de istorie pe coastele tarii sau prin junglele din Borneo. Malaezia este formata din doua parti – zona continentala, o zona moderna, cu autostrazi, cu zgarie-nori, cu plantatii nesfarsite de palmieri de ulei, si zona insulara – Borneo, unde inca poti descoperi jungla aceea care in vechime acoperea toata regiunea.

Kuala Lumpur (KL) este principalul oras al Malaeziei, fara sa mai fie capitala tarii (aceasta s-a mutat in vecinatate, intr-un oras construit special pentru a fi capitala – Putrajaya), si aici gasesti concentrate toate aspiratiile si energiile Malaeziei. Aici au fost construite turnurile Petronas care, in momentul inaugurarii, erau cele mai inalte din lume. Le-am vazut prima oara in 2004, cand inca erau cea mai inalta cladire din lume (peste cateva luni, au fost detronate de Taipei 101, cladirea-record a Taiwanului) si m-au impresionat nu numai prin inaltime, ci si prin arhitectura – sunt o reflectare supermodernista a arhitecturii traditionale islamice. Si, cum ziceam, Kuala Lumpur este o reflectare a tarii, este locul unde vei descoperi cele trei mari comunitati etnice – pe o raza de mai putin de un kilometru, te poti inchina in Moscheea Nationala, poti descoperi supercoloratele temple tamile cu sute de personaje colorate cocotate pe cupole, dar si templele chinezesti cu zeitati imense si fum de betisoare parfumate.

Malaezia se lauda si cu doua orase clasice, unde poti descoperi vechea arhitectura traditionala chinezo-coloniala. O poti gasi in orasele Melacca (la sud de KL) sau in Georgetown, pe insula Penang, nu foarte departe de granita thailandeza. A, si pentru gurmanzi, Georgetown este un soi de Mecca – multa lume sustine ca pe insula Penang gasesti cea mai buna mancare din intreaga Asie, un continent faimos pentru gastronomie.

Daca „sari” in Malaezia insulara, vei putea descoperi inca o parte din jungle primordiale si, de asemenea, te poti catara pe Kinabalu, cel mai inalt munte din Asia insulara, la picioarele caruia vei putea inca vedea urangutani, dar si celebra floare Rafflesia (numita dupa Sir Raffles, fondatorul Singaporeului), probabil cea mai mare floare din lume (poate sa ajunga la peste 100 cm in diametru si sa cantareasca 10 kg).

Accesul in Malaezia este relativ simplu – pe imensul aeroport KLIA aterizeaza companii aeriene din toata lumea, iar aici se afla baza Air Asia, cea mai mare companie aeriana low-cost din lume, companie ce a revolutionat calatoriile in Asia de Sud-Est si care zboara aproape peste tot in zona. Cetatenii romani nu au nevoie de viza sa calatoreasca in Malaezia, dar, atentie, transportul de droguri se pedepseste cu moartea. In acest moment, doi cetateni romani sunt condamnati la moarte, asteptandu-si executia sau gratierea.

Mai multe povesti si sfaturi poti gasi aici.

 3. Singapore

Singapore_eSkySingapore este cel mai fascinant oras al Asiei de Sud-Est si, daca intrebi orice localnic din zona, ora exacta in business, electronice si fashion pentru Asia se da din Singapore. I se mai spune in deradere „Nanny State” pentru ca are o grija mult prea maternala pentru cetatenii lui, iar altii ii spun ca „Singapore is a fine state” – un joc de cuvinte atat de britanic – „fine” insemnand atat „fain”, cat si „amenda”. De altfel, nu poti face doi pasi in Singapore fara sa dai de vreun avertisment ca daca scuipi, transporti durieni, mananci pe strada, faci gunoi, fumezi sau alte lucruri pe care mamica ta ti-a spus sa nu le faci cand aveai 5 ani, vei plati zdravan. Singapore s-a construit ca o corporatie condusa de legendarul Lee Kuan Yew, CEO-ul statului timp de decenii, cu reguli draconice, cu o religie unica – shoppingul, unde politica nu isi avea locul: doar business, munca si dorinta de a face bani. Rezultatul – orasul viitorului, unde politia plange ca „low criminality does not mean NO criminality”. Iar obiectivul Singapore este ZERO criminalitate. E aproape de ea.

Singapore este fascinant nu numai prin istoria sa care poate fi sumarizată prin cuvintele „ordine, disciplina si afaceri”, ci si prin cladirile sale spectaculoase, dar si prin felul in care a incercat sa prezerve natura, fie si pentru cativa centimetri patrati. Gradina zoologica este una dintre cele mai frumoase din lume, o gradina fara custi, iar prin anumite perimetre poti sa pasesti literalmente printre animale (m-am plimbat linistit printre niste canguri suparati, care boxau intre ei), iar gradina botanica este o extensie a paradisului pe Pamant.

Insula Sentosa, aflata la sud, a fost dezvoltata ca o oaza de retragere si distractie (aici se afla si singura plaja din Singapore, dar ce plaja este aceea cand in dreptul ei se afla literalmente mii de vase, prin Singapore trecand o buna parte din comertul mondial?), iar orasul s-a imbogatit in ultimul deceniu cu cladiri legendare, precum Gardens by the Bay. De cand dl. Lee a mai lasat lantul din mana (de exemplu, cand am ajuns prima oara, singaporezii erau socati ca fusese dezincriminat dansatul pe bar) si a permis deschiderea de cazinouri (putine colturi din Asia permit existenta cazinourilor, din cauza inclinatiei asiaticilor pentru jocuri de noroc, Zeita Norocului fiind una dintre principalele divinitati cam din orice religie a zonei), Singapore s-a transformat, incet, incet, din acea corporatie inodora, incolora si insipida intr-un oras unde te poti distra si in afara mallurilor.

Nu e greu sa ajungi in Singapore. Cam fiecare companie aeriana cat de cat importanta a lumii are zboruri directe, iar transportul in micul oras-stat este state-of-the-art. Cetatenii romani nu au nevoie de viza sa viziteze Singapore, dar, atentie, transportul de droguri se pedepseste cu moartea. Si singaporezii chiar aplica sentinta.

Mai multe povesti si sfaturi poti gasi aici.

4. Vietnam

Vietnam_eSkyImposibil sa nu fi auzit de Vietnam. Razboaiele din secolul XX au facut din Vietnam una dintre cele mai cunoscute tari la nivel mondial (filme precum „Good morning, Vietnam” sau „Rambo” l-au proptit zdravan in constiinta lumii), iar faptul ca acest popor cu o rabdare, rezistenta si dorinta de munca iesita din comun i-a invins in secolul trecut si pe francezi, si pe americani, si pe chinezi spune multe.

Din 1980 incoace, Vietnamul s-a linistit, dupa patru decenii de razboi, iar noua politica economica numita „doi moi”, copiata dupa strategia lui Deng Xiaoping, a facut din Vietnam unul dintre dragonii economici ai Asiei, tara asistand la o spectaculoasa renastere. Sunt putine tari in lume (eu cred ca, de fapt, niciuna) in care sa simti dinamismul muncii si dezvoltarii ca in Vietnam, iar imaginile cu miile de scutere care pornesc simultan la semafoare raman emblematice. Vietnamul continua sa fie una dintre cele mai ieftine tari din Asia sa calatoresti, iar faptul ca vietnamezii sunt neintrecuti in a copia practicile si produsele altor tari din zona te asigura ca in curand tara va deveni una dintre marile puteri turistice ale Asiei.

Vietnamul este o tara extrem de intinsa, datorita lungimii sale – in muntii din nord e posibil sa prinzi ninsoare iarna, in timp ce in sud, in Delta Mekongului, termometrul sa nu scada niciodata sub 20 de grade. De aceea, Vietnamul are doua capitale istorice – capitala politica Hanoi (din nord), un oras unde vei fi uimit de traditiile vechilor orase asiatice, cu stradute inguste si imbarligate, si capitala economica, Ho Chi Minh, cunoscuta si sub numele Saigon (din sud), un oras care, incet, incet, calca pe urmele Shanghaiului sau Hong Kongului, cu sosele largi si zgarie-nori.

Daca ajungi in Vietnam, e musai sa te duci sa vezi incredibilul peisaj din Halong Bay cu miile sale de insule si ostroave rasarind spectaculos din apa verde a marii (incearca fie sa stai pe insula, fie sa optezi pentru o croaziera de 3 zile/2 nopti, pentru ca in 2 zile/o noapte nu faci nimic), dar si orasul clasic Hoian din mijlocul tarii – singurul oras vietnamez care nu a fost bombardat in Razboaiele Vietnamului si care si-a pastrat superba arhitectura asiatica. Delta Mekongului nu este ceea ce te astepti: este cea mai densa parte a uneia dintre tarile cu cele mai mari densitati din lume, insa aici inca vei descoperi lumea rurala vietnameza traditionala, iar urmele razboiului le vei gasi prin muzee, tuneluri si cazemate peste tot – dar mai ales in zona Ho Chin Minh, unde Viet Cong-ul, trupele de rezistenta antiamericane, au dus un razboi unic in istorie prin originalitate si abnegatie.

Din ce in ce mai multe companii aeriene zboara spre principalele hub-uri ale tarii, Hanoi si Ho Chi Minh. Intre cele doua metropole vietnameze, decoleaza un avion la fiecare jumatate de ora, iar unele companii opereaza inclusiv avioane transcontinentale de tip Boeing 777, datorita numarului imens de pasageri. De asemenea, aparitia companiilor low-cost a facut ca zborurile in interiorul Vietnamului sa coste mai putin decat o pizza. Cetatenii romani au nevoie de viza si de invitatie – invitatia poate fi obtinuta on-line de la agentii de turism vietnameze si costa cativa dolari, iar viza se poate ridica efectiv de pe aeroporturile vietnameze. Datorita faptului ca Romania a ajutat Vietnamul in razboi, cetatenii romani nu trebuie sa plateasca viza de Vietnam, spre deosebire de multe alte natiuni ale lumii, dar trebuie sa le atragi atentia ofiterilor de la pasapoarte, ca e posibil sa mai uite.

Mai multe povesti si sfaturi poti gasi aici.

5. Sri Lanka

Sri_Lanka_eSkySri Lanka – insula mirodeniilor – a atras timp de secole negustori si navigatori inconstient de curajosi in cautarea lor. Dupa ei au urmat colonialistii englezi, care si-au lasat pecetea de nesters asupra insulei (incepand cu miile de copii care joaca indescifrabilul cricket in loc sa bata sanatos o minge de fotbal), dar sangerosul razboi civil din secolul XX a alungat turistii. Victoria decisiva a trupelor guvernamentale din 2009 care a dus la anihilarea tigrilor tamili a adus linistea si pacea pe insula, iar asta a atras numerosi turisti sa descopere un adevarat paradis pe Pamant. In mijlocul insulei se afla un varf numit Adam’s Peak – aici se afla urma unui picior (naturala, creata cumva de ploi si natura), despre care crestinii si musulmanii sustin ca este urma piciorului lui Adam – Dumnezeu a fost milos totusi si, cand i-a alungat pe Adam si Eva din Rai, a vrut ca tranzitia lor din Paradis pe Pamant sa fie mai usoara, asa ca a ales ca acestia sa coboare intr-o zona a Pamantului care sa semene cu paradisul.

Desi Sri Lanka pare o insula mica, trebuie sa stiti ca are doua zone climatice – cand o parte a insulei este maturata de ploile musonului, cealalta parte se bronzeaza si viceversa. Iarna, ploua zdravan in centrul insulei, unde se afla orasele istorice, dar e soare pe zona litorala, unde se afla cele mai multe statiuni marine. Vara este fix invers – poti vizita linistit zona centrala istorica, dar coasta este sub ape…Daca ai noroc (cum am avut eu), in perioada de tranzitie poti prinde soare peste tot (dar si ploi crancene peste tot).

Cum ziceam, din punct de vedere turistic, Sri Lanka este impartita in doua – zona centrala cu vechile capitale Anuradhpura, Pollonaruwa, Sigirya si Kandy, unde poti descoperi temple impresionante, palate si urmele acestei incredibile civilizatii, dar si orasul Nuwara Eliya, construit ca un hill station de colonistii britanici, disperati de caldura excesiva de pe coasta si care au gasit aici un climat care sa le aduca aminte de Albionul de acasa – asa ca Nuwara Eliya va parea un exotic oras englezesc teleportat in jungle, iar in zona vei putea manca unele dintre…fructele exotice din lume, rarisime, asa cum ma „ameninta” soferul care m-a plimbat prin Sri Lanka. Era vorba de…capsune!

Pe coasta, vei descoperi plaje cu nisip fin si mare calda, dar si un oras colonial unde influentele levantine si europene s-au intalnit cu cele singhaleze, precum si cateva parcuri nationale unde poti sa dai de cea mai mare populatie de elefanti salbatici din Asia sau, daca ai o tona de noroc, chiar si de tigri. In plus, Maldivele sunt la doi pasi si merita un salt, asa, de curiozitate!

Exista destule zboruri intre Sri Lanka si Asia sau Orientul Apropiat (numerosi srilankezi lucreaza in Golf, asa ca exista destule zboruri intre Sri Lanka si emiratele de la Golful Persic), prin urmare accesul spre insula e facil. In interior insa, trebuie sa mizezi pe transport terestru care se misca foarte incet – nu miza pe mai mult de 40 km parcursi intr-o ora si evita sa inchiriezi masini fara sofer – le vei accidenta sigur). Cetatenii romani au nevoie de viza, dar o pot obtine on-line aplicand aici.

Mai multe povesti si sfaturi despre Sri Lanka gasesti aici

Tu ce coltisor din Asia visezi sa explorezi?

Daca te putem ajuta cu planificarea aventurii asiatice perfecte, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poți sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook, la numarul 031 100 50 50 sau completand formularul de rezervare de pe site.

Spor la planificare!

 

Pasionatii de calatorii: pe urmele Simonei si ale lui Alex de la Lipa-lipa.ro

$
0
0

Te-ai gandit vreodata ce s-ar intampla daca te-ai indragosti iremediabil de calatorit? Cum ai putea sa faci din acest lucru un stil de viata? Simona si Alex de la Lipa-lipa.ro s-au confruntat cu aceasta dilema si au gasit solutia: au devenit nomazi digitali si de 2 ani si jumatate sunt intr-o continua calatorie. Lasa-te inspirat de povestea lor si afla mai multe despre cei doi din interviul de mai jos:

Cum era viata voastra inainte de inceperea proiectului Lipa-lipa.ro? Spuneti-ne putin mai multe despre „joburile voastre de zi”.

Lipa-Lipa.ro_eSky_2Lucram amandoi în comunicare. Alex ca media researcher, iar eu ca brand manager la o televiziune muzicala. In mare parte ne placeau joburile noastre, insa amandoi ne doream sa incepem ceva pe cont propriu. Eu incepusem blogul de ceva vreme si incercam sa jonglez intre birou si povesti de aventuri. Alex a inceput sa ma ajute treptat cu tradusul articolelor in engleza, apoi a inceput sa se concentreze doar pe video.

Cum v-ati impartit intre joburile de zi cu zi si proiect? In ce moment proiectul a devenit focusul principal?

Lipa-Lipa.ro_eSky_3Dupa trei ani de blog, am hotarat ca poate este momentul sa ne concentram pe un singur lucru. Se vedea ca efortul depus in blog nu este unul sustinut. Aveam si ceva bani stransi si ne doream sa lucram in timp ce calatorim.

Ne-am vazut de visul nostru si am facut ca lucrurile sa se intample. Iata ca doi ani si jumatate mai tarziu inca ne plimbam prin lume si lucram in timpul asta. 

Care a fost triggerul pentru acest proiect de blogging? Simona, cum ti-a venit ideea sa incepi proiectul Lipa-lipa.ro si apoi sa il duci mai departe impreuna cu Alex?

Lipa-Lipa.ro_eSky_5

Cand eram in facultate am dat peste un blog care m-a inspirat. Un cuplu care si-a dat demisia, au vandut lucrurile, s-au casatorit si au plecat in lume. Mi s-a parut absolut uluitoare povestea lor. Mi se parea ca este genul de lucru care se intampla in filme. Sau in vietile altora. M-a inspirat. Pe ei ii gasiti pe Sending Postcards.

De acolo insa lucrurile au mers natural. S-a intamplat sa il intalnesc pe Alex, sa avem interese comune si sa descoperim ca ne completam nebuniile. In prima faza eu am pornit un blog de travel unde imi povestesc aventurile, pas cu pas proiectul a crescut si a devenit ce este azi.

Cand ati simtit ca proiectul a devenit recunoscut si ca eforturile voastre sunt recompensate?

Lipa-Lipa.ro_eSky_7In momentul in care tot mai multi oameni au inceput sa ne scrie si sa ne puna intrebari, cand ne multumesc pentru ponturi si sfaturile utile. Cand diverse televiziuni si publicatii ne mentioneaza in materialele lor sau ne cheama la discutii.

Cum a aparut proiectul in limba engleza (slothsontherun.com) si ce planuri de viitor aveti pentru el?

In prima faza, publicam articolele in engleza pe lipa-lipa.ro. Dar am sesizat ca pentru straini este foarte dificil sa isi aminteasca numele site-ului. Pentru ca pentru ei nu inseamna nimic si e greu sa faca o legatura.

Am inceput sa ne gandim la nume cred ca prin aprilie si tocmai in septembrie, octombrie l-am gasit. Am pornit la drum cu destul de mult avant si speranta, dar am picat la fel de rapid pentru ca am realizat cat de multa munca avem de depus in inca un proiect.

Momentan as putea sa fiu multumita daca as avea timp sa public acolo un articol pe saptamana. Nici nu e asa complicat, articolele le am deja scrise. Din pacate insa, din lipsa de timp, proiectul este momentan in stand by.

Care a fost prima tara straina vizitata impreuna? Cand v-ati dat seama ca va place atat de mult sa calatoriti incat sunteti dispusi sa deveniti nomazi digitali?

Lipa-Lipa.ro_eSky_6

In calitate de cuplu am plecat prima data impreuna in Iran. Ne amuzam si azi putin, nu am ales chiar cea mai romantica destinatie. Am avut parte insa de experiente atat de faine, incat nu regretam nici o secunda. Cred ca fiecare plecare din tara sau fiecare road trip ne facea sa realizam cat de mult ne place sa calatorim. Cat ne place adrenalina, descoperirea de locuri, gusturi si oameni noi.

Participati la concursuri foarte interesante, de tipul Cancun Experience Officer Search. Cat de mult va ajuta comunitatea creata in jurul Lipa-lipa pentru astfel de provocari?

Da, uneori ne facem curaj si mai participam la competitii de genul.

Cititorii blogului si prietenii ne-au ajutat foarte foarte mult. Deja ne faceau ei campanie, vorbeau cu alti oameni sa ne ajute, ne anuntau in fiecare zi cate voturi mai avem, se anuntau intre ei sa nu uite sa voteze zi de zi. Ce sa mai, a fost absolut superb! Nu putem sa le multumim suficient pentru tot ajutorul oferit.

Si ne ajuta faptul ca si atunci cand pierdem, ei tot cred ca ce am facut noi a fost cel mai frumos si ca am fi meritat sa castigam. Cred ca asa ne facem curaj sa ne si inscriem alta data.

Care a fost cel mai frumos/interesant mesaj de apreciere primit? Povestea cititorului care v-a impresionat cel mai mult?

Au fost foarte multe si nu le-as face publice. Foarte multi oameni care ne scriu si ne spun ca ii inspiram, ca isi iau cate un an de pauza si nu regreta nimic. Cei care ne spun ca am reusit sa le deschidem ochii.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ati intampinat-o de cand ati inceput proiectul si cum ati reusit sa o depasiti?

Provocari inca avem zi de zi. Nu avem internet suficient de rapid, nu ne gasim un loc de unde sa putem lucra ok, apar tot felul de situatii. Fiind mai mereu plecati uneori ne expunem la tot felul de intamplari. Picam cu scuterul, ramanem fara carduri, trebuie sa revenim de urgenta in Romania. Am trecut prin foarte multe situatii.

Probabil lipsa inspiratiei sau a timpului uneori este cea mai mare piedica. Incercam sa gasim motive creative sa iesim din impas, incercam sa nu ne panicam. Pana la urma, orice situatie are o rezolvare.

Care a fost destinatia care v-a surprins cel mai mult in calatoriile voastre?

Lipa-Lipa.ro_eSky_8Toate destinatiile ne surprind intr-un fel sau altul si ne raman in minte. Suntem total indragostiti de Palawan. Ne-am simtit insa foarte bine si in Laos, Thailanda, Mexic, Guatemala sau Nicaragua.

Daca ar fi sa dati un sfat celor care vor sa porneasca pe drumul de travel blogger/vlogger si, mai ales, sa devina nomazi digitali precum voi, care ar fi acela?

Sa incerce sa se documenteze cu privire la ce presupune un blog si sa aiba de la inceput o echipa tehnica. Cred ca este foarte important acest aspect.

Mai apoi, daca vor sa devina nomazi digitali, sa se gandeasca la modalitati in care pot castiga bani de oriunde din lume si sa porneasca in aventura vietii lor. Evident, sa isi stranga bani pentru a avea o plasa de siguranta.

Cum decurge acum o zi din viata voastra?

Lipa-Lipa.ro_eSky_9Depinde foarte mult pe unde suntem. Uneori alergam, filmam, alteori stam toata ziua la birou, scriem si editam. In unele zile mergem sa vizitam, facem planuri, traseu si research. Nu prea avem 3 zile care sa arate la fel.

Oricum, o combinatie intre munca si stat la laptop si relaxat intr-un hamac.

Ce planuri aveti pentru acest proiect pe viitor?

Vrem sa imbunatatim cat de curand modul in care arata blogul si felul in care este impartita informatia. Speram schimbarea sa se petreaca in urmatoarele doua saptamani. (P.S. Noul site lipa-lipa.ro este disponibil).

Am inceput sa investim si in tot mai mult echipament si vrem sa continuam sa facem asta. Cat de curand vrem sa gasim si o echipa care sa ne ajute cu partea SEO a blogului si usor, usor, sa reusim sa ajungem la tot mai multi oameni.

Nu vrem sa ne oprim nici din calatorit. Avem si pe partea asta multe planuri, ne dorim suficient timp cat sa le ducem pe toate la capat. Fix zilele acestea oscilam daca sa punem la plan o noua plecare mai lunga sau daca sa ne luam o dubita cu care sa ne plimbam prin lume. Probabil ca ne vom decide tot asa, pe parcursul timpului. (P.S. In prezent, Simona si Alex sunt intr-o excursie prin Balcani. Poti vedea mai multe fotografii aici.)

Calatoreste dupa cum iti dicteaza inima!

Descopera locuri mai mult sau mai putin cunoscute, atat cu bune, cat si cu rele (dar povestite intr-un mod amuzant), urmarind blogul Simonei si al lui Alex, care are acum o noua infatisare. Mergi pe Facebook sau pe Instagram pentru a le urmari aventurile in timp real si lasa-te inspirat de locurile frumoase pe care ni le prezinta!

#TravelEnthusiastsWeLove #eSkyTravel

Viewing all 279 articles
Browse latest View live