Tu cand ai (re)descoperit ultima oara locurile frumoase din Romania? Nu ai mai trecut prin Oradea de la ultimul road trip cu gasca spre Vestul Europei? N-ai mai vizitat Nordul Moldovei de pe vremea cand mergeai cu clasa in vizita la manastiri? Sau, dimpotriva, profiti de fiecare weekend ca sa mai descoperi un coltisor verde recomandat de un prieten la fel de plimbaret ca si tine? Indiferent daca esti calator mioritic ocazional sau fan cu norma intreaga, noi iti dam 7 motive pentru care merita sa explorezi Romania in minivacanta de 1 Mai.
1. Privelisti unice: Sibiu – Salina Turda – Cluj
Chiar la inceputul lunii martie, National Geographic a distribuit pe pagina de Facebook un videoclip dedicat Salinei Turda. Acum ca secretul a fost dezvaluit, merita sa tragi o fuga pana acolo! Salina a fost renovata in perioada 2008-2010 si ofera o paleta larga de activitati, atat pentru copii, cat si pentru adulti: plimbari cu barcuta, biliard, bowling, tenis de masa, roata mare, spa. Sa nu uiti sa iti iei o jacheta, inauntru este destul de racoare.
Daca tot te afli in zona, din Turda se ajunge usor in Sibiu sau Cluj, pentru o plimbare la pas prin pietele istorice sau prin parcurile din imprejurimi. Atunci cand vrei sa scapi de agitatia oraselor mari si sa te bucuri de liniste, te invitam sa descoperi ofertele de cazare din zona. Iti garantam: un city break in Transilvania este tot ce ai nevoie pentru deconectare totala!
Vreau cazare in Turda2. Arhitectura impresionanta: Oradea, capitala Art Nouveau din Romania
Oradea s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si s-a alaturat retelei de orase europene cu arhitectura Art Nouveau impresionanta, precum Barcelona, Budapesta, Helsinki, Glasgow sau Viena.
Piata Unirii, pasajul Vulturul Negru, Palatul si Turnul Primariei sau Cetatea Oradea sunt printre obiectivele principale de vizitat intr-un city break in orasul din vestul Romaniei. La aproximativ 10 km departare se afla si Baile Felix, o adevarata oaza de relaxare, asadar ai inca un motiv bun sa incepi sa cauti printre ofertele de cazare cat mai repede!
Vreau cazare in Oradea3. Istorie, natura si religie: Piatra Neamt
Orasul supranumit „Perla Moldovei” ofera o alternativa excelenta pentru o vacanta de 1 Mai altfel. Ce poti face aici? Poti urca cu telegondola pana in varful Muntelui Cozla pentru o panorama superba a orasului, poti vizita obiectivele turistice din oras (Muzeul de Istorie, Muzeul Cucuteni, Turnul lui Stefan cel Mare din Curtea Domneasca) sau poti lasa orasul in urma pentru imprejurimile sale.
In apropiere, se afla casa memoriala a lui Ion Creanga din Humulesti si cetatea Neamtului, una dintre cele mai importante cetati moldovenesti din perioada medievala. Pentru iubitorii de natura, masivul Ceahlaul, Lacul Rosu sau Cheile Bicazului sunt de neratat, iar renumitele manastiri Bistrita, Neamt, Agapia sau Voronet merita neaparat o vizita! Intreaga regiune este la mare cautare, mai ales in aceasta perioada, asadar, daca vrei vacanta in Piatra Neamt, iti recomandam sa rezervi cazare cat mai curand!
Vreau cazare in Piatra Neamt4. Paduri subtropicale si cherhanale cu preparate delicioase: Delta Dunarii
Primavara este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Delta Dunarii, aceasta zona formidabila cu o biodiversitate recunoscuta la nivel mondial. Natura se trezeste la viata, tantarii nu sunt atat de numerosi si sezonul abia incepe, Delta fiind mai linistita, dar nu pustie.
Ce poti face aici, pe langa delectarea cu preparatele din peste? Ah, dar cate nu sunt de facut! Te poti plimba cu barca pe braturile Dunarii printre nuferi si stuf, poti ajunge la Sulina sa vezi locul unde Dunarea se revarsa in Marea Neagra si Farul Vechi din apropiere, care apare in filmul clasic „Toate panzele sus”, sau poti vizita Padurea Letea, cea mai nordica padure subtropicala din Europa. Aici poti vedea liane, zone desertice si cai salbatici.
Sfantul Gheorghe, Jurilovca si Gura Portitei sunt si ele pe lista locurilor de vazut in Dunare. Cu atatea optiuni si cu tarife bune la cazare, cum sa nu iti vina sa-ti faci bagajele chiar acum?
Vreau cazare in Delta Dunarii5. Pesteri impresionante si chipuri sculptate in piatra: Orsova
Ramanem tot la Dunare, dar de data aceasta in zona intrarii sale in tara, in Orsova. Zona pitoreasca include Cazanele Dunarii, unde poti observa maiestria naturii si chipul lui Decebal sculptat in piatra, barajul Portile de Fier I, Clisura Dunarii, manastirea Mraconia („Locul de sub cerul lui Dumnezeu”) sau pestera Ponicova.
Cu masina se poate ajunge si la Cascada Bigar, Baile Herculane sau la Cetatea Medievala a Severinului din Drobeta-Turnu Severin, fara sa mai pomenim de muntii Semenic, Cernei sau Cheile Nerei. Pe scurt, ai foarte multe locuri de explorat, asa ca iti recomandam sa-ti rezervi cazare pentru mai multe zile si sa-ti iei tot timpul ca sa le descoperi.
Vreau cazare in Orsova6. Aer tare de munte si aventuri extreme: Ranca
Dupa Transfagarasan, un alt drum spectaculos din Romania care merita vizitat este Transalpina, cel mai inalt drum cu acces rutier din tara, atingand 2145 m in Pasul Urdea. Iti recomandam un city break in statiunea turistica Ranca, bijuteria din arealul muntilor Parang, aflata la 18 km de orasul Novaci.
Aici poti sa te bucuri de aerul proaspat de munte, sa te distrezi in Parc Aventura Ranca sau sa zbori cu parapanta din Varful Papusa, Magura sau Cerbul – daca nu te simti pregatit pentru asta, nu te condamnam. Nici noi n-am fost! Tot in zona se afla si Pestera Muierilor, in comuna Baia de Fier, si lacurile extraordinare din complexul hidrotehnic Lotru. Bonus: ofertele de cazare incep de la 22.5 euro/pers/noapte, asadar iti recomandam sa-ti faci planul de vacanta cat mai curand!
Vreau cazare in Ranca7. Castele impresionante, biserici de piatra si marturii dacice: Tara Hategului
Sigur ai tot vazut in ultimii ani fotografii din vacante cu Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa, zimbrii sau bisericile din piatra. Ei bine, toate acestea pot fi vizitate intr-un city break in Tara Hategului, o regiune de poveste care respira pur si simplu istorie si cultura.
Pune pe listă vizitarea Rezervatiei de Zimbri din Hateg, unde vei putea vedea aceste animale superbe, aflate pe cale de disparitie. Biserica Sfantul Nicolae din Densus este cel mai vechi lacas de cult romanesc in care se tin slujbe, numita „fara pereche in toata romanimea” de Nicolae Iorga, iar capitala Daciei romane, Sarmizegetusa Ulpia Traiana, se afla la doar 16 km de Hateg. Castelul Corvinilor din Hunedoara si cetatea Devei completeaza tabloul unei vacante de vis petrecute in inima vechilor taramuri dacice. Recomandarea noastra? Nu lasa pe maine ce poti face azi – rezerva acum cazare pentru city break-ul de 1 Mai, tarifele incep de la numai 14.6 euro/pers/noapte!
Vreau cazare in Tara HateguluiCe alte variante mai ai?
Daca vrei sa vezi mai multe optiuni locale, poti citi alte articole similare de pe blogul nostru. Iar daca ai nevoie de sfatul unui expert, colegii de la rezervari iti stau la dispozitie – poti sa iei legatura cu ei pe pagina de Facebook sau la numarul 031 100 50 50.
Spor la planificare!