Orașul din nord-vestul României a primit numele de Cluj-Napoca în anul 1974, acesta fiind cunoscut și sub numele de Kolozsvar – (versiune în limba maghiară) și Klausenburg – (versiunea nemțească).
Fiind un important centru industrial, academic și cultural, Cluj Napoca îmbină armonios moştenirea seculară şi agitaţia contemporană.
În anul 2015 a fost numit Capitala Europeană a Tineretului.
Orașul fascinează prin multitudinea arhitecturală a clădirilor, predominant fiind stilul gotic, Biserica Sfântul Mihail fiind cel mai reprezentativ edificiu construit în acest stil. Având lungimea de 70 de metri, Biserica gotică de tip hală a fost înălțată pe un teren ce a servit drept cimitir.
De asemenea, turnul bisericii, cu o înălțime de 80 de metri, îti oferă o panoramă deosebită a orașului.
Teatrul Național din Cluj-Napoca
Teatrul a fost construit între 1904 și 1906 de faimosii arhitecți austrieci Ferdinand Fellner și Hermann Helmer care au proiectat mai multe teatre și palate în toată Europa, inclusiv teatrele din Iași, Oradea, Timișoara și Cernăuți (română: Cernăuțiul).
„Orașul comoară al României” te va cuceri prin varietatea atracțiilor turistice, precum Grădina Botanică, Casa Matei Corvin, Muzeul Farmaciei, Muzeul și Parcul Etnografic al Transilvaniei, Parcul Central (Sau Grădina cu furnici), Cetățuia, Canalul Morii, Turnul Croitorilor – Centru de Cultura Urbana, Palatul Banffy, Sala Polivalentă, Strada Lupilor (M. Kogălniceanu de astăzi).
O experiența unică
Iubitorii de adrenalină se pot aventura la o plimbare prin pădurea Hoia Baciu, cunoscută pentru fenomenele paranormale, misterele și legendele petrecute de-a lungul timpului, cât si pentru copacii care sunt renumiți pentru formele lor neobisnuite.
Pădurea Baciu a fost inclusă în anul 2013 în lista celor mai bântuite păduri din lume, de către jurnaliștii de la BBC.
Orașul acesta este dinamic și ne impresionează pe tot parcursul anului prin numeroasele oportunitati de petrecere a timpului liber.
De la cele mai inedite jocuri si activități recreative, de genul paintball, jocuri de evadare sau trasee turistice și excursii în cele mai atractive zone ale Clujului, până la spectacole de teatru și operă, concerte și expoziții, evenimente culturale, festivaluri de muzică, unele recunoscute în înreaga lume.
Ofertele de cazare sunt variate, astfel poți opta pentru cazarea la hotel, pensiune turistică, vilă turistică sau zonă de camping cu toate facilitățile.
Al doilea oraș gastronomic din România, Clujul te va cuceri prin originalitatea rețelor locale, „varza a la Cluj” fiind un trend culinar în oraș.
Veți avea de ales dintr-o gama variate de restaurante cu specific național, internațional, italian, german, austriac, mexican, irlandez, libanez, asiatic sau de tip fast-food.
În centrul orașului, te poți relaxa la o cafea într-un cadru aparte oferit de prima cafenea cu design kinetic steampunk, din România.