Numit de către greci Bătrânul Tomis, mai târziu primind numele de Constantina de la romani, Constanța are o vechime de aproximativ 2500 de ani și merită o vizită la pas.
Regele Carol I a numit orașul ”plămânul Pământului” devenind portul principal al țării după ce, în 1895, Anghel Saligny a construit Podul de la Cernavodă. În prezent, Constanța este cel mai important oraș portuar de pe coasta română a Mării Negre, și al doilea port la Marea Neagră ca mărime din Uniunea Europeană, după Varna.
Cazinoul din Constanța nu reprezintă doar simbolul orașului, dar este unul dintre cele mai bune exemple ale arhitecturii art nouveau din România.
Arhitectura cazionului are o poveste interesantă ce merită descoperită, forma sa dorindu-se a fi a unui car funerar cu vedere spre est, iar acoperișul clădirii are forma unui capac de cavou. De asemenea, putem observa la intrarea în cazinou 4 bucăți de ciment ce au forma de cavou.
Constanța este orașul unde poți vizita o mulțime de comori arhitecturale, precum:
- Teatrul Elpis, primul teatru al orașului;
- Teatrul de Stat Constanța;
- Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski;
- Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, compus din șase secțiuni: delfinariu, planetariu, observator astronomic, micro rezervația naturală și expoziția de păsări exotice;
- Acvariul, Muzeul Marinei, Muzeul de Artă Populară, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Muzeul Mării, Muzeul Portului Constanța și Muzeul de Sculptură „Ion Jalea”, Farul Genovez Constanța, Gravity Park Constanta, Moscheea Carol I, Cartierele vechi ale orașului și Piața Ovidiu-inima orașului.
Tot aici, găsim cea mai îngustă strada din oraș fiind a doua cea mai îngustă stradă din România, după Strada Sforii din Braşov, cu o lățime de aproximativ 2 metri.
Stradela Vântului are un aer idilic, care te fascinează prin multitudinea de stiluri arhitecturale, mare parte din clădirile de pe această stradă sunt declarate monumente istorice. În anul 2017, pe Stradela Vântului a fost filmată Pelicula “What Happened to Monday”.
Băi de soare
Odată ce temperaturile urcă pe timp de vară, Constanța devine principala atracție turistică a țării. Nisipul fin al plajelor și briza Mării Negre sunt ingredientele perfecte pentru o experiență unică a vacanței.
Orașul port este, de asemenea, gazda distracției sau orașul care nu doarme. Cluburile, barurile, discotecile, concertele în aer liber te țin treaz, până la răsăritul soarelui.
Restaurante
Aici găsim o gamă largă de restaurante, terase, pub-uri, unde poti servi mâncăruri cu specific românesc, grecesc, italienesc, preparate pe bază de pește. Mâncarea fast-food nu lipsește de pe litoralul Mării Negre.
Unde stăm?
Hoteluri, pensiuni, închirieri de apartamente pe termen scurt, vile sau hosteluri sunt câteva din variantele de cazare în oraș.