Quantcast
Channel: eSky Blog
Viewing all 279 articles
Browse latest View live

Un weekend plin de atracţii sau relaxare ȋn timpul săptămânii? City break in Amsterdam

$
0
0

Capitala europeană a distracţiei atrage milioane de turiști în fiecare an, ceea ce o face una dintre cele mai populare destinații pentru un city break. În plus, zborurile spre Amsterdam sunt ieftine, iar turismul – unul dintre cele mai dezvoltate din Europa. Amsterdam este un oraș specific şi interesant atât pentru un city break intens de 2-3 zile, cât şi pentru o vacanţă mai lungă. Tu alegi cum vrei să descoperi şi să experimentezi atracțiile din Amsterdam!

Google Bike View sau vizitarea oraşului pe bicicletă

Indiferent dacă e o excursie de weekend sau un sejur mai lung, ȋn Amsterdam trebuie să ții cont de două lucruri. Primul este Amsterdam City Card, care ȋţi oferă reduceri la atracțiile orașului, iar al doilea este o bicicletă, fără de care deplasarea prin Amsterdam nu va avea acelaşi farmec.

În Amsterdam există mai multe biciclete decât locuitori, iar tu poţi fi ca cei 70% dintre localnici care folosesc bicicleta în fiecare zi. Infrastructura oraşului a fost proiectată de experți în logistică urbană, astfel că vei economisi timp – atât de prețios în timpul unui city break. Pentru o distracţie simplă, ȋnchiriază o bicicletă și plimbă-te de-a lungul canalelor din Amsterdam, locul a peste 1.000 de poduri istorice!

© iStock

Amsterdam ȋn weekend

Orașul este foarte aglomerat ȋn weekend, iar pe străzi se aud toate limbile lumii. Te așteaptă atracții neobișnuite și cele mai interesante evenimente din Europa. Ai curaj să te laşi ȋn voia ȋntâmplărilor? Ia parte la multitudinea atracţiilor de weekend!

Centrul istoric al orașului

Cel mai bine este să începi turul de la Torensluis – cel mai lat pod din capitală. Principalul punct de pe harta istorică a Amsterdamului este Piața Dam, căreia orașul îi datorează numele său ȋn prezent. Este un loc care nu doarme niciodată și este mereu plin de turiști și de artişti stradali. Este un bun punct de reper deoarece se află în mijlocul unei pânze de păianjen de străzi înguste din orașul vechi. Aici se află, printre altele, Bijenkorf, cel mai prestigios magazin din Olanda, precum și clădirea Palatului Regal.

© iStock

O cu totul altă atmosferă vei găsi ȋn Piața Spui. Acest spațiu intim este plin de librării, iar vinerea se organizează un târg de carte săptămânal. Dacă ai ȋnclinări artistice, mergi duminica la piața de artă locală şi, pentru că te afli ȋn Amsterdam, nu trebuie să uiți de Rembrandt. Piața marelui pictor (Rembrandtplein) se află în partea de sud a orașului vechi, iar casa lui (Rembrandthuis) este la trei minute de mers cu bicicleta spre nord. Aici poţi face o scurtă pauză pentru o cafea bună. Nu ȋn cele din urmă, nu trebuie să ratezi adevărata bijuterie a clădirilor din Amsterdam: Het Kleinste Huis este cea mai mică casă de locuit din oraş, cu o lățime totală de numai doi metri!

© iStock

Cea mai tare petrecere din Europa

Amsterdam este o Mecca pentru petreceri, iar weekendul a fost creat pentru a petrece până în zori în cartierul Leidseplein. Începe-ţi seara hedonistă cu o vizită la o „cafenea” din Amsterdam, care de cele mai multe ori nu este o cafenea, ci locul unde majoritatea olandezilor încep petrecerea cu câteva halbe de bere locală. Apoi, destinaţia este Piața Rembrandt unde te vor ghida sunetele muzicii live.

Lasă robinsonada orașului să culmineze în faimosul De Wallen, cel mai mare și mai faimos Red Light District din Amsterdam. Vei găsi o mare varietate de pub-uri, cafenele, bordeluri și restaurante. Punctul culminant al aventurii de noapte este un pahar de Jenever – un gin olandez tradițional cu adaos de melasă și ienupăr, băut la răsăritul soarelui.

© iStock

Piața plutitoare Bloemenmarkt

Bloemenmarkt merită o vizită pentru că este probabil singurul loc de acest fel din lume. Un bazar de flori cu o tradiție veche de secole te va introduce în lumea până acum necunoscută a mirosurilor, culorilor și experiențelor senzoriale. Pe malurile canalului Singel, barjele cu flori se îngrămădesc lângă clădirile istorice ale orașului. Piața arată cel mai frumos primăvara, când lalelele sunt înflorite.

© iStock

Amsterdamul de pe cărțile poștale – Pijp sau Jordaan?

Sunt două cartiere incredibil de fermecătoare din Amsterdam, unde viața se desfășoară în ritm lent. Este o evadare excelentă din stilul de viață agitat al centrului plin de distracţii. Numărul de localuri pentru micul dejun și brunch te va uimi. Opreşte-te pentru un moment într-una dintre cafenelele fermecătoare pentru a simți vibrația urbană.

Dacă ȋţi plac piețele în aer liber, vei adora Noordermarkt unde lunea are loc o piață de vechituri, iar sâmbăta se vând produse organice. Atracția centrală a cartierului Jordaan este Casa Annei Frank, autoarea uneia dintre cele mai importante mărturii despre Holocaust. În această parte a Amsterdamului poți vizita intrigantul muzeu aflat la bordul unui vechi cargobot din anii 1940 – Woonbootmuseum, sau muzeul bărcilor-casă. Pijp, la rândul său, este un cartier în care orice olandez și-ar dori să locuiască. Format din străduțe înguste cu un spectru imens de opțiuni gastronomice, este unul dintre cele mai vibrante locuri din Amsterdam. Portofelul tău se poate reface ȋn piața Albert Cuyp Market. Este greu să găsești prețuri mai bune ca aici.

© iStock

Amsterdam în timpul săptămânii

Dacă stai mai mult timp, poți explora cartierele, parcurile, muzeele, piețele, precum și împrejurimile Amsterdamului. Vei putea simţi viaţa de zi cu zi a orașului și afla despre obiceiurile locuitorilor săi.

Muzee fascinante fără aglomerație

Cel mai bun mod de a evita aglomerația este să vizitezi muzeele înainte de prânz în timpul săptămânii. Acest lucru este posibil chiar și în Amsterdam, care este unul dintre cele mai importante orașe europene în ceea ce privește numărul clădirilor de acest fel. Preferatul absolut al celor mai mulți turişti este Rijksmuseum, muzeul de artă și istorie olandeză. Peste 2 milioane de persoane îl vizitează anual. Ar fi păcat să nu vizitezi muzeul lui Vincent van Gogh, Muzeul Brânzei, Muzeul Erotica, Muzeul Lalelelor, Muzeul Heineken sau pe cel al Bibliei. Muzeul maritim (Scheepvaartmuseum) și muzeul de artă modernă Moco sunt, de asemenea, impresionante. Nu uita să cumperi biletele online ca să nu pierzi timp la cozi.

© iStock

Artizanat local

Nu uita că multe magazine sunt închise duminica, așa că e bine să faci cumpărăturile în timpul săptămânii. Numărul magazinelor de suveniruri și al celor de artizanat local este incredibil. Magazinele de artizanat sunt emblema cartierului De 9 Straatjes, unde fiecare turist va găsi ceva de luat acasă.

Relaxare ȋn Vondelpark şi ȋn Hortus Botanicus

Vondelpark este plămânul verde al Amsterdamului și cel mai vizitat parc din Olanda. Este ceea ce Central Park reprezintă pentru newyorkezi, un loc de relaxare zilnică și o evadare din agitație. Există mai multe zone verzi în Amsterdam, iar unul dintre ele este Hortus Botanicus – una dintre cele mai vechi grădini botanice din lume.

© iStock

Cartierele multiculturale din Amsterdam

Cartierul chinezesc este cel mai faimos cartier cu specific din întreaga țară. Aici vei simți diversitatea culturală care definește capitala olandeză. Vizitează Fo Guang Shan He Hua – cel mai mare templu budist din Europa! Dacă te fascinează cultura evreiască, nu uita să vizitezi Jodenbuurt. Punctele obligatorii ale acestei zone sunt Muzeul Istoric Evreiesc și Sinagoga Portugheză.

Joia studenților în Amsterdam

Simte atmosfera studențească la intersecția străzilor Voetboogstraat și Handboogstraat. În fiecare joi, studenții din Amsterdam se adună în cafenele și pub-uri alternative, creând o atmosferă atât de diferită de cea din cartierele puternic comercializate ale capitalei.

© iStock

Împrejurimile Amsterdamului

Dacă te gândeşti la excursii în afara orașului, avem următoarele recomandări:

  • în Zandvoort te poţi relaxa pe plaje frumoase.
  • în Volendam simți atmosfera familiară a unui sat de pescari.
  • în Haarlem vei găsi „micul Amsterdam fără turiști”.
  • la Zaanse Schans vei cunoaște farmecul peisajului rural olandez și vei vizita muzeul în aer liber al morilor de vânt.
  • în Rotterdam vei vedea cel mai mare port din Europa.
  • în Edam vei gusta brânza Edam, renumită în întreaga lume.

Bilete de avion spre Amsterdam Cazare în Amsterdam

The post Un weekend plin de atracţii sau relaxare ȋn timpul săptămânii? City break in Amsterdam first appeared on eSky Blog.

5 locuri pentru fotografii pe care nu trebuie să le ratezi ȋn Barcelona!

$
0
0

Capitala Cataloniei este alegerea perfectă pentru un city break de toamnă sau chiar de iarnă! Este imposibil să te plictisești aici, dar foarte ușor să iei parte la atmosfera generală de distracţie. Barcelona este o destinație ideală, mai ales pentru cei care ȋşi doresc să găsească cel mai bun cadru pentru fotografii. Ce locuri sunt la fel de interesante pe Instagram ca ȋn realitate? Descoperă-le ȋn continuare!

Barcelona este locul perfect pentru un city break din cel puțin 5 motive: ierni blânde, arhitectură fabuloasă, o cultură a tapasului extraordinară, zboruri ieftine și… frumusețe la tot pasul. Capitala Cataloniei este un paradis pentru fotografi și instagrammeri! Nu ştii de unde să ȋncepi? Iată cele mai instagramabile 5 locuri.

© iStock

Locuri instagramabile în Barcelona? Bunkers del Carmel!

La 257 m deasupra nivelului mării, în districtul Horta-Guinardó, vei găsi dealul Turó de la Rovira. Până de curând, locul era cunoscut doar de localnici, dar de când a apărut într-un film, a devenit cel mai instagramabil loc din Barcelona. Bunkers del Carmel, așa cum este numit adesea, oferă priveliști cu adevărat spectaculoase ale orașului, iar panorama este de 360º! De aici vei vedea Sagrada Familia, Montjuic și clădirile din Cartierul Gotic, marea și dealurile care înconjoară orașul, apusurile romantice și răsăritul plin de energie. Fostele buncăre din timpul Războiului Civil Spaniol sunt vizitate seara de mulțimi de turişti dornici să facă o poză cu orașul în fundal. Astăzi nu mai au tunuri antiaeriene, dar poți întâlni muzicieni cu chitare și tobe aproape în fiecare seară. Uneori petrecerile durează până în zori!

© iStock

Barcelona instagramabilă – La Boqueria

Culori, texturi şi forme care te amețesc? Le găsești doar la La Boqueria, pe Las Ramblas! Deși istoria acestui loc datează din secolul al XIII-lea, unul dintre cele mai vechi și mai faimoase bazaruri din Europa este și astăzi plin de viață. Nu doar tarabele încărcate din abundenţă cu fructe, condimente, legume, brânzeturi, carne, pește și fructe de mare vor arăta uimitor în fotografii. Structura din fontă a clădirii, recent restaurată, care a fost construită pe locul fostei piețe în 1840, arată, de asemenea, incredibil.

La Boqueria este un loc autentic, vizitat zilnic de locuitorii capitalei catalane. Mergi acolo dimineața pentru a vedea bunicii din Barcelona la cumpărături. Aceasta e o ocazie excelentă pentru a face fotografii. Construcția complexă a tarabelor oferă cadre interesante, iar delicatesele din numeroasele baruri tapas sunt un festin al gusturilor. Profită de ocazie pentru a cumpăra un prânz şi pentru a adăuga ȋncă un loc pe lista ta de Instagram.

© iStock

Un alt loc instagramabil ȋn Barcelona? Parc del Laberint d’Horta

Următoarea oprire poate că nu este un loc secret, dar parcul del Laberint d’Horta din Barcelona este încă puțin cunoscut. Este un refugiu minunat și liniștitor după aglomerația de la Las Ramblas sau Sagrada Familia. Cea mai veche grădină din oraș este considerată „fermecată” cu un motiv anume. Aici vei găsi un mare labirint printre arbuștii de chiparos de doi metri înălțime, bine tunși, dar și colțuri izolate printre vița de vie, fântâni, băncile cu priveliști fermecătoare și peluzele tunse uniform, perfecte pentru picnicuri.

Inițial a fost păstrată în stil neoclasic, cu un ușor accent italian, dar astăzi arată mai degrabă ca o grădină romantică. Intrarea în labirint, după cum ȋţi vor spune localnicii, este un moment bun să uiţi de toate gândurile care te frământă, iar fiecare traseu constă în ipoteze, teorii sau întrebări. Parcul se află pe locul fostei proprietăți a marchizilor Llupià, Poal și Alfarràs, care l-au însărcinat pe italianul Domenico Bagutti să proiecteze grădina. Când e cel mai bun moment să vizitezi labirintul? În timpul zilei, pentru că seara te poți întâlni cu criminalul din filmul „Parfumul: povestea unei crime”…

© iStock

Locuri inedite în Barcelona – Käthe Wohlfahrt

Cum ar fi dacă ai putea simți atmosfera Crăciunului în mijlocul verii, la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei? Este posibil! La doar câteva minute de mers pe jos de Las Ramblas și în inima cartierului gotic, Barri Gòtic, vei găsi magazinul de Crăciun Käthe Wohlfahrt, deschis pe tot parcursul anului. În interiorul clădirii istorice, în fiecare zi a anului, funcționează pueblo de Navidad, un sat de Crăciun cu mii de decorațiuni, dulciuri și mici cadouri. Toată lumea își poate împlini aici visele de sărbători! Elementul distinctiv al magazinului este un brad de Crăciun înalt de 4,5 metri şi cu un vârf care ajunge până la tavan. Visezi la fotografii perfecte de Crăciun? Când vei face o pauză de la vizitarea obiectivelor turistice, tapasuri și plimbările prin piețele din Barcelona, mergi într-un paradis al Crăciunului deschis pe tot parcursul anului.

© iStock

Cele mai instagramabile locuri din Barcelona – Plaça Reial

Această piață este atât de frumoasă încât catalanii au numit-o piaţa regală. Elegantă, un pic exotică, intimă în ciuda dimensiunilor, mereu aglomerată și plină de viață, este un loc care trebuie vizitat în Barcelona. Piaţa nu doarme niciodată și te invită la un moment de răgaz. Nu doar turiștii vin aici, ci și localnicii care au o afecțiune specială pentru ea. În Plaça Reial, elemente precum fântâna, palmierii și… felinarele sunt încântătoare și extrem de fotogenice. Da, ai auzit bine! În această piață vei găsi două lampioane decorative, reprezentând prima dintre lucrările lui Gaudi comandate de oraș. Alte locuri legate de artist includ, printre altele, catedrala La Sagrada Familia, Casa Batllo, coloratul Parc Güell sau Casa Mila. Dar uită-te cu atenție în jur! Influenţa lui Gaudi poate fi găsită aproape peste tot în Barcelona.

© iStock

Câte zile ȋn Barcelona?

Acum ştii deja ce nu trebuie să ratezi ȋn Barcelona. Înainte de a cumpăra biletele de avion, gândeşte-te câte zile vei petrece într-un city break în superba capitală catalană. Vrei să o vizitezi rapid, de exemplu, cât aştepţi un zbor de legătură? Iată ce poţi vedea în Barcelona într-o singură zi, gata pentru fotografii extraordinare. În top se află, desigur, Sagrada Família a lui Gaudi, Parc Güell și Casa Mila, sau La Padrera, la care poți ajunge prin celebra stradă Passeig de Gracia. Dacă ai timp, vizitează portul pentru a vedea apusul. Ce să vezi în Barcelona în două zile? Bineînțeles, cele mai instagramabile locuri din lista noastră! Ce să vezi în Barcelona în patru zile? Pe lângă explorarea fără niciun plan a oraşului, fă-ţi timp să te plimbi pur şi simplu. Mergi pe prima stradă interesantă pe care o vezi, așează-te pe o bancă la ȋntâmplare, admiră fațadele de basm ale clădirilor și piețele pline de agitaţie, ȋncearcă gusturile locale şi bucură-te de o zi fericită fără să faci nimic special.

E timpul pentru un city break? Barcelona este o destinație ideală nu doar pentru cei care caută locuri instagramabile. Vezi ce are de oferit!

 

Vezi ofertele spre Barcelona de la 51 EUR

Descoperă pachetele City Break in Barcelona de la 123 EUR pentru un zbor, 1 noapte/1 persoană.

The post 5 locuri pentru fotografii pe care nu trebuie să le ratezi ȋn Barcelona! first appeared on eSky Blog.

Arome locale ȋn Madrid sau gustul aventurii ȋn Madeira?

$
0
0

Aşadar, venirea toamnei nu te bucură foarte mult şi ȋţi lipseşte deja vara? Rezervă-ţi biletele şi mergi ȋntr-un city break cu soare! Te așteaptă Madridul cu arome delicioase, surprinzător și vibrant sau Madeira ispititoare, cu natură abundentă şi peisaje uimitoare, ideale pentru sport pe tot parcursul anului. Pe care o alegi?

Toamna aceasta mergi într-o aventură culinară sau ȋntr-un city break cu activităţi sportive. Dacă ȋţi place să ȋncerci gusturi noi, alege Madrid. Preferi mai degrabă să-ţi petreci timpul în mod activ? Rezervă un zbor spre Madeira! Vremea frumoasă te așteaptă în ambele locuri.

© iStock

Din dragoste pentru mâncare – city break în Madrid

Capitala Spaniei este un paradis pentru gurmanzi! Este renumită pentru barurile, restaurantele și cafenele care servesc mâncare chiar şi 24 de ore pe zi. Madrileños, sau locuitorii Madridului, se bucură de aromele locale de dimineața până seara târziu. Aflat la peste 400 de kilometri de coasta mediteraneană și la 500 de kilometri de Oceanul Atlantic, Madridul este renumit pentru restaurantele care servesc pește și fructe de mare (cum ar fi El Pescador na Cal sau La Trainera). Este numit totodată orașul imigranților astfel că vei găsi şi restaurante cu delicatese din diferite părți ale Peninsulei Iberice – de la Galicia și Asturias, în nord, până la Andaluzia și Murcia, în sud. Ce trebuie neapărat să încerci în timpul unui city break în acest creuzet culinar?

© iStock

Un început de zi savuros – city break în Madrid

Cel mai bine este să-ţi începi ziua în Madrid cu o cafea robustă și aromată. Desayuno, sau micul dejun, constă de obicei în cafea cu diferite cantități de lapte, cum ar fi café con leche sau cortado, și ceva dulce. Îţi recomandăm în special churros fierbinți înmuiați în ciocolată. San Ginés Chocolate Bar oferă astfel de specialități încă din 1894. Locuitorii din Madrid iubesc, de asemenea, La Mallorquina, un local la fel de vechi. Interesant este că unele churrerias sunt deschise dimineața devreme, astfel încât petrecăreții care se întorc acasă pot mânca această delicatesă. Preferi mâncărurile sărate? Atunci comandă un pan con tomate, o chiflă tipică madrilenă cu ulei de măsline și pastă de roșii. Pentru cele mai bune, notează numele Más Corazón și Bar Benteveo lângă stația de metrou Anton Martin. După o plimbare lentă și vizitarea obiectivelor turistice, e timpul să mergi la piață. Cea mai cunoscută este cea din Plaza Mayor, Mercado San Miguel. Acolo poţi lua prânzul ȋn timp ce te bucuri de priveliștea, mirosul și gustul celor mai bune produse din capitală.

© iStock

Simplu, dar delicios – ce să mănânci la prânz în Madrid?

După ce ai văzut palatul regal Palacio Real, piața principală a orașului, Plaza Mayor, colecția de artă din galeria Prado și strada Art Deco Gran Via, este timpul pentru prânz, la comida. Acum e momentul să ȋncerci unele dintre mâncărurile simbol nu doar din Madrid, ci din ȋntreaga Spanie. În cele mai multe dintre ele predomină cartofii, cum ar fi tortilla de patatas (omletă cu cartofi și ceapă) și patatas bravas (cartofi la cuptor cu sos), și organele comestibile ale animalelor, precum oreja (urechi de porc fierbinți) sau testicule de taur fierte. La prânz, restaurantele tradiționale servesc, printre altele, cocido madrileño, sau tocană în stil madrilen cu legume, diverse tipuri de carne, chorizo și sângerete. Caută-l cel mai bine în tavernele clasice, adică în posadas din Cavas Baja y Alta. Sau, urmând exemplul reginei Sophia, mergi la Botin din Plaza Mayor pentru un purcel de lapte la grătar.

© iStock

Stele Michelin sau tapas de casă?

Îți place să mănânci bine? În 2022, 123 de restaurante din Madrid au fost incluse în Ghidul Michelin şi nu mai puțin de 20 dintre ele au primit numărul maxim de stele! Unele dintre aceste localuri oferă specialități clasice, dar cu o notă modernă, cum ar fi Coque sau La Tasquería de Javi Estévez. Cu toate acestea, înainte de a călca pe urmele madrilenilor, mergi la o cină cu mai multe feluri de mâncare în jurul orei 22:00 și serveşte niște tapas. La hora del aperitivo durează mai mult sau mai puțin de la 18.00 la 21.00, când merită să mergi în barurile din jurul Parcului Retiro, precum Taberna Pedraza. Se spune că acolo se prepară cea mai bună tortilla din Madrid! Mănâncă, bea, distrează-te și nu te mira dacă cina se transformă ȋntr-o petrecere care va dura până dimineaţa – este o tradiție locală.

Bilete de avion spre Madrid Cazare în Madrid

© iStock

Activitate intensă şi peisaje – city break ȋn Madeira

Când afară e vreme rea, se întunecă repede și e frig, În schimb Madeira, numită țara primăverii veșnice, pare un paradis. Tot ce trebuie să faci este să rezervi biletele de avion, să-ţi faci bagajele și să călătoreşti spre Portugalia. Acolo te aşteaptă vreme plăcută, natură uimitoare, priveliști minunate și condiții ideale pentru sport. Îți plac drumețiile, Nordic walking-ul sau pur şi simplu plimbările ȋn natură? Ia cu tine ȋncălţăminte comodă deoarece întreaga insulă este o adevărată rețea de trasee. Îţi plac şi sporturile acvatice sau cățărările pline de adrenalină? Este locul perfect! Poți totodată să închiriezi o bicicletă dacă preferi să explorezi Madeira pe două roţi. Care sunt cele mai bune locuri din Madeira?

© iStock

Pe traseele din Madeira

Un city break oarecum exotic în Europa nu este un vis. Aflată la aproape 600 de kilometri în largul coastelor Marocului, Madeira aparține din punct de vedere administrativ Portugaliei. Datorită apropierii de Africa și a climatului insular, are temperaturi ridicate pe tot parcursul anului. Primăvara fără sfârşit de pe această insulă plină de vegetație ȋncurajează în special drumețiile și excursiile cu bicicleta. Madeira este renumită pentru traseele montane. Vrei să admiri cele mai frumoase peisaje? Mergi ȋntr-o drumeție, de exemplu, de la Pico do Arieiro la cel mai înalt vârf din Madeira, Pico Ruivo. Este considerat cel mai frumos dintre cele 30 de trasee marcate de pe insulă! Poți, de asemenea, să faci o plimbare pe levadas, canalele din secolul al XVI-lea folosite pentru a transporta apa de ploaie din nordul spre sudul insulei. Traseele PR5 Vereda das Funduras sau PR6 Levada das 25 fontes, care trec pe lângă 25 de izvoare, sunt la rândul lor deosebit de interesante.

© iStock

Madeira pentru iubitorii de adrenalină

Insula primăverii eterne este unul dintre cele mai frumoase și mai bune locuri pentru cei care iubesc experiențele neobișnuite. Traseele marcate de pe rocile vulcanice Cerro da Madeira sunt visul multor fani ai alpinismului. Înainte de a-ţi pregăti echipamentul, nu uita că bazaltul este ascuțit și alunecos, motiv pentru care multe drumuri aparent ușoare durează mai mult decât pe rocile de calcar sau granit. Începătorii pot merge la Ponta de São Lourenço – traseul din jurul celor mai frumoase stânci de pe insulă. Traseele de cățărare în vârful Pico do Areeiro sau în jurul Lombo do Mouro necesită abilități avansate.

Ai nevoie de şi mai multă inspiraţie? Citeşte articolul nostru despre TOP 5 trasee montane ȋn Madeira

© iStock

Madeira – un paradis al sporturilor acvatice

Scufundări, surfing, windsurfing, canotaj, pescuit, navigație, schi nautic? Poți practica oricare dintre aceste sporturi în Madeira. Windsurfingul a fost deosebit de popular aici în ultimii ani, iar locurile cu cele mai bune valuri includ, printre altele, Paul do Mar și Jardim do Mar. În Madeira, mulți turiști profită de ocazia pentru a pescui şi pentru a prinde nu orice pește, ci marlini albaștri care cântăresc uneori până la 500 de kilograme! Vrei să admiri frumusețea Madeirei de pe apă? Nu ai nevoie de o licență de navigație, trebuie doar să închiriezi o placă SUP. De pe „puntea” acesteia vei vedea peșteri, stânci și plaje negre cu nisip vulcanic.

Știai că Madeira a fost una dintre destinațiile pe care le-am vizitat în cadrul campaniei noastre „Travel Your Own Way”? În urma călătoriei am publicat pe blogul nostru impresiile despre descoperirea acestei insule uimitoare.

Bilete de avion spre Madeira Cazare în Funchal

The post Arome locale ȋn Madrid sau gustul aventurii ȋn Madeira? first appeared on eSky Blog.

City break culinar la Roma: ce trebuie să încerci?

$
0
0

Dolce vita la Roma nu e completă fără delicatesele italiene! La fel ca cele mai importante monumente romane, şi acestea sunt populare în întreaga lume. Nu ne mirăm, bucătăria locală este o compoziție unică de gust și arome, asezonată cu un vârf (nu atât de mic) de dragoste. La baza felurilor de mâncare stau rețete create cu ani ȋn urmă. Care sunt mâncărurile pe care nu trebuie să le ratezi ȋn Roma? Unde să mergi la micul dejun sau la cină? Citeşte ȋn continuare.

Simplă, dar delicioasă

Bucătăria italiană este renumită pentru ingredientele și condimentele atent selecționate, deși preparatele nu sunt complicate. Simplitatea contează cu adevărat, iar felul principal poate fi format din doar 3 elemente. Cu toate acestea, e suficient pentru ca o cină italiană să fie bogată în calorii. Acest lucru nu este o noutate, având în vedere celebrele festinuri organizate în Roma antică. Mesele erau pline de mâncăruri și băuturi, iar meniul celor ȋnstăriţi era bogat în carne, brânză, pește și fructe. Adăugați la acestea produsul emblematic al bucătăriei italiene: uleiul de măsline. La fel de importante erau sosurile, iar cel mai popular era sosul garum pe bază de… intestine de pește fermentate.

Fie că mergi într-un city break sau într-o vacanţă lungă şi binemeritată, trebuie să ȋncerci mâncărurile și dulciurile preparate la Roma. În loc să alegi un restaurant orientat ȋn principal către turiști, mergi într-un loc unde iau masa localnicii. Aceasta e o garanție că bucătăria va fi bună şi plină de arome tradiționale. Ce trebuie să încerci în Roma? Dacă întrebi pe cineva despre cele mai cunoscute ingrediente ale bucătăriei italiene, vei auzi cu siguranță: paste, brânză, ulei de măsline. Cu toate acestea, bucătăria Romei are mult mai multe de oferit, ȋncepând chiar de la micul dejun dulce, pe care mulți turiști îl consideră surprinzător.

© iStock

Ce să mănânci la micul dejun în Roma?

Ouă, sandvișuri, brânză? Nimic din toate astea! Un adevărat mic dejun roman are un gust dulce. Maritozzo – o ruladă dulce cu frișcă – este pe primul loc, deşi nu este atât de dulce pe cât ai crede. O altă opțiune populară pentru micul dejun este cornetto – un croissant făcut din aluat pufos. Spre deosebire de croissantul clasic cu unt, acesta are o umplutură dulce (nu uita de varianta cu fistic). Plus o cafea aromată și ȋţi vei începe ziua ca un adevărat roman.

Încă nu te-ai convins să îți începi ziua cu ceva dulce? Atunci alege sandvișurile (panini) cu garniturile tale preferate – legume, șuncă, brânză. Dacă plănuieşti să vizitezi intens obiectivele turistice și nu crezi că ai timp pentru o masă la restaurant, optează pentru mâncarea de stradă. Supplì sunt primele pe care ţi le recomandăm. Acestea sunt crochete prăjite pe bază de orez. În interior se află sos de roșii, carne, mozzarella, iar în exterior sunt adăugate ierburi aromatice.

© iStock

Roma – ce să mănânci la prânz sau la cină?

O masă mică în fața unui restaurant, zumzetul conversațiilor din diferite părți ale străzii, gustul ultimei picături de vin – fiecare dintre noi poate avea o astfel de amintire a unei cine sau a unui prânz la Roma. Planifică-ţi o pauză de relaxare mai lungă și bucură-te de o masă delicioasă fără să numeri caloriile. Timpul este important aici, deoarece în sezonul de vârf cele mai populare cafenele și restaurante sunt pline de oameni. Aceasta este Roma. Ce merită să ȋncerci? Când vine vorba de aperitiv, bruschetele trebuie să fie ȋntotdeauna primele. Este o pâine prăjită (uneori unsă cu usturoi) peste care se adaugă ulei de măsline, roșii și busuioc sau o poți încerca și cu mozzarella sau prosciutto. La felul principal nu putem vorbi despre altceva decât despre paste, bineȋnţeles. Lista de opţiuni este atât de lungă ȋncât nu credeai că pot exista atât de multe feluri şi combinaţii. O propunere romană clasică este cacio e pepe, adică paste cu piper și brânză pecorino romano. Această brânză este un ingredient important într-un alt fel de mâncare tradițională, și anume carbonara. Este vorba de paste cu guanciale (cotlete de porc) la care se adaugă un sos pe bază de gălbenuș. Întregul fel de mâncare este presărat cu parmezan.

© iStock

A doua propunere populară a bucătăriei italiene este, desigur, pizza. Pizza al taglio are un rol extrem de important în Roma. Este preparată pe tăvi dreptunghiulare, se vinde la gramaj, iar vânzătorul o taie cu o foarfecă în bucăți (dreptunghiulare sau pătrate). Toppings-uri pentru pizza? Lista poate continua la nesfârșit, dar prima variantă este cea clasică, Margherita, care conține doar sos de roșii, brânză și busuioc. Ce altceva trebuie să încerci în Roma? Gnocchi tradiționali. Cei mai mulți dintre noi îi cunoaștem ca fiind versiunea italiană a găluștelor noastre de cartofi. Ei bine, în capitala Italiei, gnocchi nu se fac cu cartofi, ci cu griş sau făină şi bineînțeles că nu poate lipsi brânza parmezan.

Bucătăria romană fără ravioli? Imposibil! Aceste mici găluște cu spanac și ricotta în interior, cu sos de busuioc pe deasupra, vor satisface gusturile chiar şi celui mai pretenţios turist. Poţi ȋncerca, totodată, ravioli cu carne și legume.
Preferi ceva ușor? Un ingredient popular în bucătăria romană este cicoarea, și anume cicoria asparago, pe care se bazează populara salată puntarelle alla romana. Alte ingrediente includ uleiul de măsline, oțet de vin, usturoi și anșoa. Bucătăria romană include şi fructe de mare, pește și carne – în principal de porc, dar și de miel.

© iStock

Care este cel mai bun desert ȋn Roma?

A venit timpul pentru desert pentru că toate clipele minunate trebuie să se încheie cu ceva dulce! Primul pe lista noastră este tiramisu, iar ȋn multe localuri poţi alege dintre mai multe arome. Pe lângă prăjituri, ȋn Roma vei găsi şi înghețată delicioasă creată ȋn gelaterii de familie pe baza unor reţete vechi de ani de zile. Vei avea ocazia să simți diferența dintre gustul înghețatei şi cel al sorbeturilor. Cele mai gustoase înghețate din Roma sunt, bineînțeles, cele sub marca La Romana şi te pot surprinde cu selecția de arome originale! Pe listă se află și Giolitti, un brand de familie cu tradiție, celebru pentru ȋngheţata cu aromă de cireșe.

© iStock

Unde să mănânci în Roma?

Caută locurile preferate de localnici. Poți găsi supplì gustoase la Supplizio (Via dei Banchi Vecchi nr. 143) sau la Supplì Roma (Via di S. Francesco a Ripa, nr. 137). Pentru micul dejun dulce cu cafea recomandăm, printre altele, Forno Feliziani (Via Candia, 610). Un loc popular pentru a cumpăra pizza la gramaj este Pizzarium Bonci (Via della Meloria, 43). Cei care preferă ȋntotdeauna carnea ar trebui să viziteze Osteria Luci in cucina (Piazza Pasquale Paoli, 15). Trattoria Da Enzo al 29 (Via dei Vascellari, 29) oferă prânzuri și cine gustoase la un preț accesibil.

Ai chef de o cafea într-un loc celebru? Una dintre cele mai cunoscute cafenele din Roma este Antico Caffè Greco (Via dei Condotti, 86). Este cea mai veche cafenea din Roma şi a doua cea mai veche din Italia, vizitată printre alţii de Goethe, Stendhal sau Friedrich Nietzsche (lucru confirmat şi de designul interior). Singurul dezavantaj sunt prețurile ridicate. Cafeneaua funcționează din 1760 și este încă vizitată de vedete internaţionale.

Roma are multe arome și este imposibil să le descoperi pe toate. Cu toate acestea, câteva feluri de mâncare tradiționale te vor ajuta să înveţi din secretele bucătăriei locale și te vor determina să planifici mai repede decât crezi ȋncă o vacanţă ȋn capitala Italiei. Există atât de multe restaurante de ȋncercat…

Bilete de avion spre Roma Cazare în Roma

The post City break culinar la Roma: ce trebuie să încerci? first appeared on eSky Blog.

Cafea ȋn Bologna sau Cava ȋn Barcelona? City break pe un traseu culinar!

$
0
0

Călătoriile sunt o oportunitate nu numai de a descoperi locuri noi, de a cunoaște culturi diferite, ci și de a gusta viața – la propriu și la figurat. Nu-ţi poţi imagina un city break fără să te bucuri de mâncare şi fără să ȋncerci specialităţile locale? Avem pentru tine două destinații care se potrivesc perfect – Bologna și Barcelona. Deși atât de diferite, sunt la fel de gustoase!

Nu există bucătărie italiană clasică fără mâncărurile tradiționale din regiunea Emilia-Romagna. Nu se poate vorbi despre delicatesele spaniole fără cele servite în capitala catalană. Ai ȋn plan un city break culinar savuros şi ieftin, dar plin de aventură? La fel de importante ca vizitarea monumentelor sunt și relaxarea ȋn cafenele şi restaurante, plimbările de la o piață la un bar sau de la o gelaterie la o cramă? Alege Barcelona sau Bologna. Aceste destinații sunt unele dintre cele mai gustoase și mai ieftine din Europa!

© iStock

City break în Barcelona – din dragoste pentru mâncare

Colorată, zgomotoasă, plină de contraste, Barcelona este una dintre cele mai populare destinații pentru un city break. Îţi doreşti să scapi măcar pentru scurt timp de ploaia de toamnă sau de frigul de dinaintea iernii? Cumpără un bilet de avion și porneşte într-o aventură culinară! Aici vei găsi La Rambla plină de agitaţie, operele fanteziste ale lui Gaudi, piața plină de culori şi arome La Boqueria, stadionul FC Barcelona, plaje pline de viață, locuri perfecte pentru fotografii și cele mai animate pub-uri din această parte a Spaniei. Ce și unde să mănânci în Barcelona? Ce să ȋncerci mai ȋntâi? Ce arome sunt tipice pentru capitala catalană?

© iStock

Ce să mănânci în Barcelona? Cele mai bune specialități

Barcelonezilor le place să sărbătorească. Fiecare ocazie este bună pentru a lua masa împreună. Aşadar, cu ce să ȋncepi în Barcelona? Încearcă pentru ȋnceput delicatesele pe care le poţi găsi la standurile unuia dintre cele aproape 40 de târguri ale orașului sau pe străzile principale. Te poți delecta cu chorizo, cârnați fuet și șuncă serrano, marisco (fructe de mare) prăjite, anșoa marinate (boquerones en vinagre) sau prăjite (boquerones fritos). Dintre mâncărurile rapide, nu uita de pimientos de padrón (ardei la grătar cu sare grunjoasă), croquetas de bacalao sau de jamón (crochete cu șuncă sau cod prăjite).

Să fii în Barcelona și să nu mergi la un bar de tapas este ca și cum ai fi ȋn Bucureşti şi nu ai vedea Casa Poporului. Ce tapas să alegi? Cu siguranță poţi ȋncepe cu patatas bravas picante (cartofi prăjiți în sos de ardei și roșii), tortilla da patatas (omletă cu cartofi prăjiți și ceapă), la bomba (crochete de cartofi cu sos aioli alb și roșu picant) sau pan con tomate (o baghetă cu ulei de măsline și pastă de roșii). La sfârșitul iernii poți cumpăra pe străzi calçot, o ceapă verde la grătar cu sos romesco dulce de migdale, alune și ardei nyora.

© iStock

Ce servim la cină ȋn Barcelona?

Paella este o mâncare delicioasă pe care trebuie să o încerce orice turist gurmand care vizitează Barcelona. Deși acest fel de mâncare provine din Valencia și a fost servit inițial cu fasole și carne, locuitorii capitalei catalane îl consideră acum specialitatea lor și o mâncare importantă ȋn cultura spaniolă. Paella tradiţională ȋn Barcelona are orez şi fructe de mare, dar restaurantele oferă și versiuni cu pui, iepure sau legume. Nu uita – o porție într-o tigaie mare este de obicei pentru cel puțin două persoane! Nu-ţi place orezul? Atunci alege fideua – paste cu fructe de mare care se prăjesc în acelaşi tip de tigaie ca și paella.

Vegetarienii și veganii pot comanda o escalivada, o salată catalană cu ardei și vinete prăjite, ceapă, ulei de măsline și usturoi proaspăt. La desert alege crema Catalana, o versiune catalană a creme brûlée, iar într-o cafenea sau la o tarabă pe stradă alege churros ȋnmuiaţi ȋn ciocolată fierbinte. Ce să bei în Barcelona? La micul dejun și în jurul prânzului, cafea – solo, cortado sau con leche. La cină și tapas – vinuri spumante tipice Barcelonei, precum Cava, bineȋnţeles. Îţi plac vinurile clasice albe sau roșii? Cartierul este plin de crame şi vinoteci!

© iStock

Unde să mănânci în Barcelona?

Te ȋntrebi dacă nu cumva un city break culinar ȋn Barcelona ar putea să ȋţi afecteze bugetul? Răspunsul este nu, atâta timp cât știi unde să găseşti locuri ieftine cu mâncare bună. Localurile autentice în care mănâncă de regulă locuitorii oraşului sunt perfecte în acest sens. În apropiere de La Rambla se află baruri studențești, precum Estudiantil care are prețuri decente, gusturi bune şi tapas excelente. Alte locuri recomandate sunt La Cala Barcelonetta, Bar Xapako și Dona Rosa.

Pentru gusturi mai fine, mergi la Con Gracia sau la Santa Rita Experience. Cât costă un prânz în Barcelona? Prețurile încep de la 14-15 euro pentru menú del día (două feluri de mâncare, desert și cafea). Cât costă paella în Barcelona? Prețurile pornesc de la 25 de euro de persoană, dar media este de 35-50 de euro. Restaurantele Bodega Joan, The Paella Club și Xiringuito Escribà sunt printre cele mai bune atunci când vine vorba de paella.

Bilete de avion spre Barcelona Cazare în Barcelona

City break ȋn Bologna? Cât se poate de gustos!

Emilia-Romagna, a cărei capitală este Bologna, e considerată una dintre cele mai gustoase regiuni nu numai din Italia, ci din întreaga Europă. În clădirile istorice, scăldate în nuanțe de siena, se pregătesc cu dragoste pastele delicioase şi aromate precum tagiatelle, tortellini, ravioli și tortelloni. Podgoriile din ȋmprejurimi se mândresc cu spumantul Lambrusco rose, iar fabricile de brânzeturi se mândresc cu parmezanul original. Zona Bologna este renumită şi pentru oțetul balsamic, maşinile Ferrari și dragostea pentru artă. Visezi la o aventură culinară în stil italian? Cumpără un bilet de avion spre Bologna și ȋncepe să te bucuri de viață în stilul dolce far niente.

© iStock

Ce să mănânci în Bologna? Cel mai delicios oraș din Italia!

City break-ul culinar în Bologna este o experiență uimitoare pentru toate simțurile. Peste tot vei găsi mâncare delicioasă preparată cu cele mai bune ingrediente. Visezi la o porţie de paste care ȋţi lasă gura apă? Răspunsul este tagliatelle con ragù alla bolognese. Alte recomandări ale orașului includ lasagna verdi al forno cu spanac și carne sau tortellini in brodo, adică găluște cu carne servite în sos de bulion cu brânză parmigianno regianno rasă. Iubitorii de carne sunt ȋncurajaţi să ȋncerce cotletul de vițel ȋn sos de smântână cu parmezan și adesea cu trufe sau cotoletta alla bolognese.

Din fericire, pe lângă felurile de mâncare pline cu carne, veți găsi și opțiuni vegetariene, precum ravioli di ricotta con burro e salvia (ravioli cu umplutură de ricotta și sos de unt prăjit și salvie) sau friggione – sos de ceapă și roșii fierte îndelung. La cafea nu uita să încerci produse de patiserie tipic bolognese, cum ar fi prăjiturile pinza bolognese sau croissantele raviole bolognesi – ambele cu marmeladă preparată local. Ce să bei în Bologna? De preferat vinul! În zonă se produc pignoletto colli bolognesi, trebbiano și sangiovese.

© iStock

Unde se mănâncă cel mai bine în Bologna?

Plănuiești un zbor spre Italia și nu știi unde să mănânci tortellini în Bologna? Noi știm cele mai bune adrese! Prețuri rezonabile și porții mari de mâncare poți găsi, de exemplu, la Osteria al 15, precum și la standurile de la Mercato di Mezzo și Mercato delle Erbe. Osteria dell’Orsa, Trattoria Da Me, precum și Osteria del Sole și Trattoria di Via Serra ȋţi vor garanta gusturi de neuitat ȋntr-o farfurie cu paste.

Cât costă prânzul în Bologna? Depinde de tipul de restaurant. Mâncărurile rapide precum panino con mortadella şi burratina di bufala sau fistic sunt disponibile de la doar câțiva euro la care se adaugă un pahar de vin pentru aproximativ 2.5-3 euro. Meniul zilei ȋncepe de la 12-15 euro de persoană pentru două feluri de mâncare, desert și cafea. În trattorias poți alege preparate din paste pentru aproximativ 10 euro. După fiecare masă ȋn Bologna, nu uita de coperto – bacșișul obligatoriu, mai ales dacă masa a fost delicioasă.

 

Bilete de avion spre Bologna Cazare în Bologna

The post Cafea ȋn Bologna sau Cava ȋn Barcelona? City break pe un traseu culinar! first appeared on eSky Blog.

Un city break pentru fotbal. Descoperă Barcelona ȋntr-un mod nou!

$
0
0

FC Barcelona este unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Milioane de fani visează să vadă celebrul stadion Spotify Camp Nou şi să asiste la un meci ȋn care să-şi încurajeze live vedetele preferate. Dacă și tu eşti fan FC Barcelona sau vrei să-i faci o surpriză plăcută iubitului, soţului sau unui prieten bun care ţine cu FC Barcelona, vezi ȋn continuare cum poţi organiza o excursie ȋn Barcelona pentru un meci.

Cât costă o excursie la Camp Nou?

FC Barcelona este unul dintre cluburile de care probabil toată lumea a auzit. Şi nu numai datorită fotbalului, ci şi a oraşului extraordinar care găzduieşte clubul. Mulți turişti visează la un city break în Barcelona şi dacă ajung acolo, nu ratează o vizită pe celebrul stadion. Cât costă să vezi un meci pe Camp Nou? Ei bine, totul depinde de momentul în care te afli în Catalonia și de meciul la care mergi. Biletele pentru meciurile din La Liga costă de la aproximativ 30 de euro (meciuri cu echipe din subsolul clasamentului) până la peste 800 de euro (El Clasico), la care se adaugă preţul pentru cazare, mese şi biletele de avion. În acest sens merită să setezi alerte de preț pe eSky.ro Oferte pentru a cumpăra biletele de avion la prețuri promoționale sau să achiziţionezi un pachet Zbor+Hotel.

© iStock

Cum pot cumpăra bilete la un meci pe Camp Nou?

Poţi achiziţiona biletele în două moduri – online sau la casa de bilete de la stadion. A doua opțiune, deși poate părea convenabilă, nu-ţi garantează biletele. Dacă mergi la un meci împotriva unei echipe din partea superioară a clasamentului se poate ca biletele să se epuizeze ȋnainte de ziua meciului. De cealaltă parte, la un meci cu o echipă precum Elche, biletele ar trebui să fie disponibile chiar şi cu câteva ore ȋnainte de meci. Care este cel mai bun loc din care să cumperi biletele? Cea mai sigură opțiune este, bineȋnţeles, site-ul oficial FC Barcelona. De obicei, biletele sunt puse ȋn vânzare cu câteva săptămâni înainte, iar la adresa de e-mail furnizată vei primi o versiune digitală a biletului. În ceea ce priveşte categoria biletelor, poţi alege dintre standard, VIP sau VIP Premium (cu cea mai bună priveliște asupra terenului, catering și acces la salonul VIP). Nu uita ȋnsă că pentru meciurile din La Liga, sistemul selectează automat un loc pe stadion în categoria de bilete pe care ai selectat-o într-un anumit sector. Dacă alegi bilete simple, merită să verifici şi secţiunea cu promoții și pachete de pe site-ul clubului. O altă recomandare este să te abonezi la newsletter-ul FC Barcelona.

© iStock

Cât costă abonamentul pentru meciurile Barcelonei? Obținerea unui abonament nu este uşoară. Dacă vrei să vizitezi Camp Nou în mod regulat, ȋncearcă să te alături grupului de socios – elita fanilor FC Barcelona. Trebuie subliniat că socios au un impact asupra politicii clubului, primesc reduceri (chiar şi de până la 50%) la bilete şi pot intra gratuit la muzeul clubului. Socios au, de asemenea, prioritate la achiziționarea biletelor pentru cele mai importante meciuri ale clubului, inclusiv la cel cu rivala Real Madrid. Taxa pentru a fi socios se percepe o dată pe an, în perioada de dinaintea Crăciunului. La momentul scrierii acestui text este mai mică de 200 de euro. Clubul ȋţi va trimite un cadou de bun venit și nu rămâne decât să începi să numeri zilele până când te vei putea ȋnscrie la achiziţionarea biletelor. Mai trebuie subliniat aici faptul că norocoșii primesc un abonament chiar și la… 10 ani după ce au devenit socios.

© iStock

Accesul pe stadion

Un meci live nu este singurul lucru interesant ȋn timpul unui city break. Când te afli ȋn Barcelona, chiar dacă nu mergi la meci, merită să vizitezi stadionul și muzeul clubului. Numele complet al stadionului este Spotify Camp Nou. Este cel mai mare stadion de fotbal din Europa, cu peste 99.000 de locuri. Este interesant de adăugat că Gheorghe Hagi a jucat pe acest stadion timp de 2 ani, ȋntre 1993-1995.

Cum ajungi la stadion cu mijloacele de transport ȋn comun? Nou Camp este bine conectat cu restul oraşului, iar adresa exactă este C. d’Aristides Maillol nr. 12. Dacă decizi să foloseşti metroul, mergi pe linia 3 (stația Palau Reial sau Les Corts) sau 5 (stația Collblanc sau Badal). Preferi să mergi pe jos până la stadion? Pe drumul dinspre Av. Les Corts poți ajunge la stadion prin pasajul nr. 18. Din Av. de Joan XXIII poţi folosi intrarea nr. 9, în timp ce dacă vii dinspre Av. Aristides Maillol – nr. 15. Clubul pune la dispoziția fanilor o parcare în ziua meciului, dar având ȋn vedere cozile și traficul, este mai bine să te concentrezi pe transportul public.

© iStock

Merită să vizitezi muzeul FC Barcelona?

Poți cumpăra online un bilet de intrare la muzeul clubului (economisind astfel 3.50 euro) sau de la casa de bilete direct de la stadion. Preţul biletului depinde de tipul de tur pe care-l alegi, cel mai ieftin fiind puţin sub 30 de euro. În muzeu vei afla istoria clubului, ȋţi vei aminti cele mai importante goluri şi vei vedea, bineȋnţeles, trofeele. Punctul culminant este vizitarea terenului. Dacă alegi varianta mai scumpă, poți vizita și vestiarul, sala de presă sau poți intra pe teren prin tunel, așa cum fac fotbaliștii. O experiență interesantă este oferită de un tur cu ochelari VR, în timpul căreia vei putea ȋnscrie goluri. Fiecare gol echivalează cu o recompensă, așa că fii pregătit să dai ce-ai mai bun. Turul muzeului nu este complet fără o vizită la magazinul clubului. Acest loc este un paradis pentru orice fan al Barcelonei.

Magazinul FC Barcelona oferă nu numai echipament de club pentru bărbați, femei și copii (treninguri, pantaloni scurți, tricouri), ci și șepci, jachete, eșarfe și accesorii. Poți cumpăra un breloc pentru chei, căni și chiar bijuterii sau jucării pentru copii. Vei găsi de toate aici, deși prețurile nu sunt atractive. Dacă intenționezi să vizitezi și alte atracții din Barcelona, cardul turistic Go City Barcelona este o opțiune bună pentru că include şi vizita la muzeu. La final, ce zici de un moment de relaxare la Barça Cafe (barul clubului)? Meniul include mâncăruri populare, precum și meniurile preferate ale legendelor Barcelonei. În ziua meciului, barul vinde gustări pe care le poţi lua cu tine pe stadion. O bere cu emblema clubului făcută din spumă are un gust special înaintea unui meci.

© iStock

Unde să urmărești un meci al echipei?

Nu ai reușit să cumperi bilete, dar ești în Barcelona în ziua meciului? Ca să simți atmosfera fierbinte a fotbalului și să întâlneşti fani ai clubului din întreaga lume – mergi la o locație din apropiere. În ce bar să urmăreşti meciul? Barurile de lângă Camp Nou se umplu rapid și se poate să ai nevoie de o rezervare ȋn avans. Unul dintre cele mai bune locuri este Futballarium Barcelona (Carrer de Benavent, 7). Bucătăria barului este lăudată atât de localnici, cât și de turiști. Are ecrane mari și găzduiește evenimente sportive în direct. Un pic mai departe, dar aproape de Plaça de Catalunya, se află La Taverna de Barcelona, un bar cu două etaje, cu mai multe ecrane mari și gustări delicioase din care poți alege.

* Un city break ȋn Barcelona este o bună oportunitate de a vedea şi stadionul unei alte echipe catalane – RCD Espanyol (poți cumpăra bilete chiar la un meci împotriva Barcelonei). Orice ai alege, un lucru este sigur – când vine vorba de fotbal, ȋn Barcelona nu te poţi plictisi.

Bilete de avion spre Barcelona Cazare în Barcelona

The post Un city break pentru fotbal. Descoperă Barcelona ȋntr-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

De Crăciun și Revelion: un city break rapid sau o vacanță mai lungă?

$
0
0

Lucrezi sau ai zile libere între Crăciun și Anul Nou? În ambele cazuri, poți petrece această perioadă specială într-un mod inedit. Vezi ȋn continuare ce se potrivește mai bine cu planurile tale – un city break de câteva zile în Europa sau o vacanță exotică sub palmieri. Află că petrecerea sărbătorilor de iarnă ȋn străinătate poate fi specială!

Îți place luna decembrie datorită Crăciunului, Revelionului și ȋn general a atmosferei de sărbători? În acelaşi timp nu-ţi place vremea imprevizibilă, de obicei mohorâtă, și pregătirile agitate pentru reuniunea de familie din ziua de Crăciun? Anul acesta, ȋncearcă ceva diferit! Nu te mai gândi la job, la ritmul alert şi stresant al fiecărei zile, ci la odihna și relaxarea pe care ţi le poate oferi o călătorie. Nu te mai gândi la curățenie, la gătit şi nu mai alerga prin magazine. În schimb, urcă-te în avion. Gândeşte-te cât de minunat poate fi să-ţi iei o vacanţă adevărată de sărbători, fără griji, fără stres. Ce ai alege? O vacanță în țările calde sau un city break într-unul dintre orașele europene? Vezi ȋn continuare unde te poţi relaxa de Revelion și Crăciun în străinătate fără a da faliment.

Unde-ţi poţi petrece Revelionul sau Crăciunul? City Break în Europa!

Ai câteva zile libere și vrei să-ţi petreci sărbătorile într-un mod unic? Crăciunul sau Anul Nou în străinătate este o sugestie la ȋndemână. În această perioadă a anului, toate marile orașe de pe Bătrânul Continent îmbracă haina de sărbătoare şi ȋncântă cu târguri de Crăciun şi decoraţiuni interesante care nu te vor lăsa să uiți că au venit sărbătorile.

© iStock

În plus, ȋn ajunul Anului Nou organizează concerte în aer liber și evenimente interesante cu focuri de artificii. Cum poţi organiza cel mai uşor un city break ȋn decembrie? Bineȋnţeles, cu eSky.ro! Alege pachetul City Break de 3 zile care include zboruri ieftine (spre Viena, München sau Nisa, de exemplu) și cazare garantată la cele mai bune prețuri. Cum ȋţi poţi petrece timpul? Avem pentru tine câteva sugestii.

Viena de Anul Nou

Viena este destinația perfectă pentru un city break în luna decembrie. În perioada Crăciunului și a Revelionului, orașul este literalmente luminat cu decorațiuni stradale, iar în piețe și intersecţii se simte miros de vin fiert. Nu uita să vizitezi piața colorată și plină de viață din Rathausplatz înainte de Crăciun. În ajunul Anului Nou, un vals tradițional în aer liber va începe la miezul nopții în Centrul vechi. Ascultă cu atenție şi vei auzi sunetele clopotului Pummerin de la Catedrala Sf. Ștefan.

© iStock

Următoarea opțiune? Poți merge la Opera de Stat din Viena pentru spectacolul de Anul Nou cu piesa lui Johann Strauss „Die Fledermaus”. Nu ezita să cumperi biletele cu mult ȋn avans pentru că se vând foarte repede. În fiecare an, focuri de artificii minunate strălucesc deasupra oraşului. Le poți vedea perfect de la sol, dar și mai bine de pe roata Ferris din cartierul Prater, de la o înălțime de 65 de metri! Dacă ți se face frig, cluburile te vor aștepta toată noaptea. Vrei să afli mai multe? Citeşte articolul nostru despre latura artistică a capitalei austriece.

Bilete de avion spre Viena Cazare în Viena

Pe străzi și ȋn târgurile de Crăciun – un city break de iarnă la München

Îţi place atmosfera târgurilor de Crăciun? Mergi ȋntr-un city break în München în perioada sărbătorilor. Chiar în inima orașului, în fața primăriei din Marienplatz, are loc unul dintre cele mai vechi târguri din Europa. Primele mențiuni există încă din secolul al XIV-lea! Aici vei putea gusta vin fiert, cârnați la grătar și covrigi, vei putea cumpăra suveniruri sau te vei putea distra pur şi simplu.

© iStock

E imposibil să te plictisești în inima Bavariei. Dacă vrei să combini city break-ul din decembrie cu vizitarea obiectivelor turistice, nu uita să vizitezi Piața Regală, Palatul Nymphenburg şi centrul vechi. Te gândeşti deja să petreci Revelionul ȋn München? Cu toate că Rammstein nu se află printre invitaţii concertului în aer liber (contrar tuturor zvonurilor), cu siguranță te vei putea distra până dimineaţa!

Bilete de avion spre München Cazare în München

În inima Coastei de Azur – vacanţă ȋn Nisa

O călătorie de Crăciun în sudul Franței? Bună idee! Nimeni nu iubește atmosfera festivă a sărbătorilor la fel de mult ca francezii, mai ales cei din sudul țării. În inima Coastei de Azur nu vei găsi zăpadă, dar o vei putea vedea pe versanții Alpilor Maritimi. Nu uita să iei cu tine aparatul foto şi ai grijă pentru că numărul decorațiunilor luminoase de pe străzi te poate ameți. În timp ce te vei plimba pe Promenade des Anglais de-a lungul coastei mediteraneene, vei vedea nu numai palmieri iluminați festiv, ci și fântâni, standuri și scene de Crăciun.

© freestocks on Unsplash

Te gândeşti deja să mergi ȋn Nisa de Anul Nou? Este o decizie excelentă! În această perioadă poți găsi bilete de avion și cazare la prețuri foarte bune. Totodată, Nisa este un punct de plecare excelent dacă vrei să explorezi orașele din apropiere, cum ar fi Cannes, Monaco și Menton. Urmând exemplul localnicilor, poţi alege o cină liniștită ȋn Nisa de Revelion, urmată de o petrecere extraordinară la Cannes.

Bilete de avion spre Nisa Cazare în Nisa

Un Crăciun 2022 plin de soare!

Iarna nu este anotimpul tău favorit, iar decembrie nu se numără printre lunile tale preferate? Regândeşte această perioadă! Ia-ţi o vacanță plină de soare în mijlocul iernii. Astfel ȋţi vei reîncărca bateriile, vei lua o pauză de la rutina de zi cu zi și te vei simţi ȋn general mai bine. Vei putea petrece un timp de calitate cu familia, fără să te gândeşti la obligaţii şi la responsabilitatea organizării sărbătorilor.

© iStock

Este oare un moment bun pentru o vacanță? Cel mai bun! În timpul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou, poți profita de oferte la prețuri speciale. Alegând destinaţia potrivită, vei trece de la vremea înghețată din Europa la un paradis însorit. Pentru cele mai bune preţuri, explorează pachetele de vacanță de Crăciun (inclusiv all inclusive). Îţi recomandăm în special Insulele Canare, la ȋndemână și relativ aproape, dar încântătoare și cu vreme ȋnsorită. Preferi destinațiile exotice? Atunci Insulele Filipine pot fi exact ce căutai.

Direct sub razele soarelui ȋn Insulele Canare

Știai că temperatura medie anuală în Insulele Canare este de … 24° Celsius, iar soarele strălucește peste 3.000 de ore? Da, ai citit bine! Chiar și iarna sunt în jur de 22° și te poți bucura de plajă. Așadar, dacă visezi la o porţie mare de căldură și soare, dar nu ai bugetul și timpul necesare pentru a zbura până la celălalt capăt al lumii, alege Insulele Canare, o destinaţie care oferă un strop de exotism fără a fi nevoie de călătorii lungi.

© iStock

Ce poţi face acolo ȋn timpul iernii? Relaxează-te în mod activ sau odihneşte-te la hotel. Îţi place natura? Există numeroase atracții naturale, cum ar fi Parcul Național Garajonay din La Gomera, peisajele deșertice de lângă mare din Fuerteventura sau dunele Maspalomas din Gran Canaria. Îţi place sportul? Poţi alege dintre navigație, windsurfing, scufundări, parapantă, alpinism, ciclism sau, de ce nu, pe toate. Îţi place să ȋncerci arome noi? De Crăciun vei gusta cu siguranță delicatese locale atât de diferite de mâncărurile româneşti. Singura alegere rămasă este insula. Citeşte articolul nostru despre Insulele Canare ca să poţi alege mai bine!

Bilete de avion spre Insulele Canare Cazare în Insulele Canare

O vacanţă tropicală ȋn mijlocul iernii? Decembrie ȋn Filipine

Decembrie marchează ȋnceputul celei mai bune perioade a anului pentru o vizită ȋn Filipine. Dacă vrei să petreci sărbătorile de iarnă ȋn această destinaţie extraordinară din Oceanul Pacific, dar nu vrei să ratezi spiritul Crăciunului, află că San Fernando este considerată Capitala Crăciunului ȋn Filipine. Oameni din toate colţurile ţării vin aici ȋn decembrie să vadă luminile de Crăciun şi Festivalul Lampioanelor Uriaşe, numit Ligligan Parul.

© iStock

La mai puţin de 80 de km de San Fernando se află Satul de Crăciun din Baguio. Organizatorii au grijă ȋn fiecare an să surprindă vizitatorii cu decoraţiuni inedite, lumini şi chiar zăpadă artificială. Aşadar, ȋn Filipine poţi simţi magia Crăciunului, dar fără vremea rece. Îţi poţi imagina Crăciunul şi Anul Nou la 25° Celsius?

Bilete de avion spre Filipine Cazare în Filipine

The post De Crăciun și Revelion: un city break rapid sau o vacanță mai lungă? first appeared on eSky Blog.

Descoperă Parisul ȋntr-un mod nou: 5 cafenele în care poți simți atmosfera franceză

$
0
0

Paris – orașul iubirii, al artei și al… culturii cafenelelor. Nu contează ora sau ziua – locuitorii capitalei franceze și turiștii din întreaga lume se îngrămădesc la micile mese din fața cafenelelor. Conversațiile se amestecă cu sunetele orașului, iar gustul croissantelor cu unt este urmat firesc de o înghițitură de cafea.

Ce poţi vedea ȋn weekend la Paris?

Chiar și o vacanţă de doar câteva zile în capitala Franței ȋţi va lăsa nenumărate impresii: monumente, muzee, plimbări pe urmele celor mai mari artiști şi multe evenimente culturale. Parisul doarme puțin, rămânând deschis pentru turiști aproape non-stop. Ce ai putea să vezi în Paris ȋn 2 zile? Simbolul este Turnul Eiffel, din care poţi admira tot oraşul. Totuşi, nu trebuie să aştepţi la coadă ca să urci până ȋn vârf. Turnul este un fundal extraordinar pentru fotografii, mai ales pe timp de seară. Când vizitezi Parisul, nu uita nici de Champs-Élysées. Celebrul bulevard nu este doar un martor al multor evenimente istorice, ci și cea mai cunoscută arteră din Paris. Aici vei găsi numeroase restaurante și buticuri ale unor branduri celebre, deși prețurile în ambele cazuri sunt ridicate. Champs-Élysées se întinde de la Arcul de Triumf până la Place de la Concorde – așa că vei avea ce să vezi de-a lungul unei plimbări.

© unsplash

Un weekend ȋn Paris nu este complet fără o vizită în cartierul istoric Montmartre. Cea mai importantă clădire este bazilica Sacré-Coeur. Mai merită adăugat că, stând pe scările din fața bisericii, te vei afla în mijlocul unuia dintre cele mai bune puncte din Paris. Și este gratuit. Cât timp vizitezi Montmartre, mergi și la Moulin Rouge. Celebrul cabaret atrage mulțimi de turiști din toată lumea. Biletele trebuie rezervate cu mult timp înainte dacă vrei să vezi un spectacol live. Cabaretul este atât de celebru, ȋncât până şi emblema caracteristică din fața clădirii este o atracție în sine pentru mulți oameni. Parisul mai ȋnseamnă şi un Versailles uluitor şi merită să vizitezi atât interiorul palatului, cât și grădinile. Câte zile sunt necesare pentru a explora Parisul? Chiar și un sejur de o săptămână pare prea scurt. Atmosfera orașului este captivantă. Dacă vrei să vizitezi Louvre, trebuie să te pregăteşti să pierzi câteva ore la coadă la intrare. Dacă plănuieşti un city break la Paris, poți admira multe dintre obiectivele turistice de pe vapor – o croazieră romantică pe Sena este soluția perfectă!

© iStock

Unde să mănânci în Paris?

Bucătăria franceză cuprinde multe feluri de mâncare și deserturi delicioase. Elementele cheie din meniul oricărui restaurant parizian care se respectă sunt foie gras de rață, supă de ceapă, tartare şi fructele de mare. Plus clătite, croissantele cu unt sau crème brûlée. Dacă vrei o gustare rapidă și dulce, mergi la cea mai veche patiserie din oraș. Se numeşte Stohrer şi te va încânta cu specialități care arată ca niște opere de artă și au un gust… pur și simplu delicios. De aici poţi cumpăra dulciuri tradiționale de patiserie și cele mai proaspete produse de cofetărie. Adresa: 51 rue Montorgueil.

© iStock

Unde să iei micul dejun? Capitala Franței cu siguranță nu se poate plânge de lipsa restaurantelor sau a cafenelelor. Acestea din urmă pot surprinde un turist pentru că meniul include nu numai băuturi calde și prăjituri, ci și mic dejunuri și sugestii pentru prânz sau cină. În Paris, cafenelele se deschid dimineața devreme pentru a-și servi oaspeții cu cafea și croissant sau pâine prăjită cu unt şi se închid seara târziu sau chiar noaptea. Alegerea unei cafenele ȋţi poate da bătăi de cap, așa că ȋţi prezentăm câteva sugestii. Sunt crème de la crème, adică locurile unde merită cu adevărat să mergi la o cafea şi să te bucuri de gustul autentic. Cât costă o cafea în Paris? Depinde de cafenea și de cafeaua ȋn sine. Prețurile pornesc de la 2.50-3 euro, iar în cele mai populare localuri ajung chiar şi la 10 euro.

© unsplash

TOP 5 cafenele în Paris

  1. Le Procope – 13 rue de l’Ancienne Comédie

Le Procope își face reclamă ca fiind cea mai veche cafenea din Paris. Clădirea istorică a fost construită în 1686, dar în timpul funcționării a avut o scurtă pauză. Cafeneaua are un loc important în istoria Parisului. A fost un loc de întâlnire pentru reprezentanți ai artei, ai intelectualității şi politicieni – inclusiv Napoleon, Diderot sau Rousseau. Le Procope are două etaje, iar interiorul aduce aminte de stilul francez din secolul al XVIII-lea. Este plin de antichități și amintiri ale oaspeților celebri. Ceea ce poate surprinde este faptul că nu există mese în fața clădirii. Cafeneaua are o terasă interioară ascunsă, care oferă oaspeților un moment de respiro ȋn agitația orașului. Meniul oferă delicatese: fructe de mare, supă de ceapă, obrăjori de vită înăbușită sau tiramisu.

  • Les Deux Magots – 6 Place Saint-Germain-des-Prés

O cafenea literară unde mergeau adesea scriitorii celebri ai vremii, inclusiv Ernest Hemingway. Oaspeții au la dispoziție o mulțime de locuri în aer liber. Te poți bucura de aroma cafelei și poți observa cu calm viața de zi cu zi a parizienilor. Meniul include, printre altele, stridii, tarte cu griș, cu mere sau sandvișuri. Cafeneaua este destul de populară, așa că este posibil să nu găseşti o masă liberă în timpul orelor de prânz. Dacă se întâmplă acest lucru, aruncă o privire peste drum. Există o altă cafenea celebră – Café de Flore.

  • Café de Flore – 172 Boulevard Saint-Germain-des-Prés

Cafeneaua concurează de ani de zile cu Les Deux Magots pentru titlul de cea mai bună cafenea. Locul are, de asemenea, o istorie literară bogată, iar pasionaţii de artă vor adora interiorul art deco. Jean-Paul Sartre și Simone de Beauvoir obișnuiau să se întâlnească aici, iar acum turiștii, localnicii și celebritățile cer un loc la masă. Restaurantul se distinge printr-o decoraţiune vie interesantă deasupra semnului, ȋmbogăţind semnificaţia numelui. Dacă te întrebi unde să iei micul dejun în Paris, nu uita să o vizitezi. Meniul include specialități precum croissante, crutoane, sandvișuri și cacao delicioasă. Cu puțin noroc, s-ar putea să o vizitezi când au loc lecturi de teatru.

  • La Rotonde – 105 Boulevard du Montparnasse

Aceasta este o cafenea pe care o vei recunoaște cu ușurință. Accentele de roșu și auriu domină interiorul și exteriorul clădirii. Locul a devenit celebru datorită – nu se poate altfel – oaspeților celebri. Unul dintre ei a fost Picasso. Proprietarul cafenelei a permis artiștilor mai puțin bogați să plătească cu desene pe șervețele. Aceștia comandau o cafea şi ȋşi dădeau frâu liber imaginaţiei. Chiar şi astăzi scriitorilor, muzicienilor și pictorilor le place să-și petreacă timpul aici. Meniul cuprinde, printre altele, melci, tartar de somon scoțian, stridii și mic dejunuri delicioase.

  • Café de la Nouvelle Mairie, 19 rue des Fossés Saint-Jacques

Ce-ar fi dacă ai merge pe urmele personajului principal din serialul „Emily in Paris”? Vizitează Café de la Nouvelle Mairie. Aici stătea Emily la micul dejun cu prietena ei, mâncând croissante sau sorbind un pahar de vin. Locul a devenit destul de popular şi merită să-l vizitezi pentru o cafea rapidă. Localul nu este foarte mare, dar există mese de-a lungul trotuarului. Dacă mergem deja pe urmele personajelor din filme, mai merită să adăugăm că fanii peliculei „Amélie” se pot simți ca personajul principal la Café des Deux Moulins (15 rue Lepic).

© pexels

Cafenelele franțuzești nu sunt doar o oprire pentru o cafea, ci mai ales un loc pentru conversații sau… un pahar de vin băut ȋn propria companie. Mesele mici de afară te invită să ȋi observi pe trecători și să absorbi atmosfera de pe străzi. Într-un astfel de cadru, o scurtă ȋntâlnire se poate prelungi până la orele târzii ale serii, iar micul dejun se poate ȋncheia cu…o cină. Oh, cultura franceză a cafenelelor. Merită cu siguranţă ȋncercată.

Bilete de avion spre Paris Cazare în Paris

The post Descoperă Parisul ȋntr-un mod nou: 5 cafenele în care poți simți atmosfera franceză first appeared on eSky Blog.

Descoperă călătoriile de toamnă ȋntr-un nou mod: oraşe americane sau locuri exotice?

$
0
0

Toamna în Europa nu este pentru tine și ai nevoie de o nouă doză de energie? Avem două recomandări pentru tine. Exoticele Maldive sau Marrakesh – un pic mai aproape? Ce zici de câteva orașe uimitoare din SUA? Avem mai multe sugestii care te vor face să simţi din nou emoţiile pregătirii unei călătorii.

O vacanţă ȋn mijlocul toamnei este o modalitate excelentă de a scăpa de peisajele gri. În multe locuri, mulţimile de turişti sunt ȋn scădere așa că poți explora într-o atmosferă mai relaxată. Prețurile sunt, de asemenea, importante. În extrasezon este mai ușor să găseşti reduceri atractive la bilete de avion sau cazare. TOP 5 al destinațiilor noastre de toamnă include Insulele Maldive și Marrakesh. În timpul vacanțelor de toamnă ȋn locuri exotice vei descoperi colțuri îndepărtate la o temperatură plăcută – mai ridicată decât ȋn România, dar mai scăzută faţă de cele pe care astfel de locuri le au ȋn timpul verii. De cealaltă parte, un zbor spre SUA în mijlocul toamnei este momentul perfect pentru a vizita însoritul Miami sau San Francisco, care ȋncă-şi revin după sezonul turistic. Bineînțeles, nu putem vorbi despre SUA fără să menţionăm New York. În Big Apple, sezonul turistic durează tot anul, iar peisajul de toamnă adaugă un pic de melancolie metropolei.

© iStock

Toamna ȋn Statele Unite: New York

New York-ul poate fi iubit sau urât, dar cu siguranță nimeni nu-l priveşte cu indiferență. Cea mai mare metropolă americană ascunde numeroase atracții. Bineînțeles, una dintre cele mai populare este Times Square, care pe scurt ȋnseamnă luminile panourilor publicitare, sunetele mulțimii și faimoasele taxiuri galbene. Aici te poți simți ca un actor pe platoul de filmare al unui film celebru. Simbolul orașului este Statuia Libertății de pe Insula cu acelaşi nume. Dacă iei feribotul până pe insulă, poți merge pe puntea de observație ascunsă în coroana statuii. De asemenea, punctele de belvedere de la Empire State Building sau Rockefeller Center garantează o panoramă uluitoare a orașului. O plimbare pe Fifth Avenue te va duce lângă vitrinele celor mai scumpe buticuri din lume, în timp ce plămânul verde al New York-ului, Central Park, va fi locul ideal pentru relaxare.

© iStock

New York este și un oraș al artei. Trebuie să menţionăm un singur cuvânt şi probabil ştii deja la ce ne referim – Broadway. Spectacolele celebre se armonizează cu cele ale teatrelor mici, independente. O cafea rapidă? Ia-o la pachet și așează-te confortabil pe treptele din fața Metropolitan Museum Of Art (te-ncurajăm să vizitezi și expozițiile). Un fundal frumos pentru fotografii pe timp de seară este oferit de Brooklyn Bridge, podul emblematic care leagă Brooklyn de Manhattan. Mulți turiști vizitează, de asemenea, cartierul Dumbo, unde poți face o fotografie pe fundalul podului. Nu uita să-ţi laşi timp şi pentru o vizită pe Wall Street. Aici vei vedea nu numai Federal Hall și Bursa de Valori din New York, ci și faimoasele statui ale taurului și ale fetei neînfricate.

Bilete de avion spre New York Cazare în New York

Statele Unite ȋn haine de toamnă: San Francisco

San Francisco este un oraș pe care îl poți vizita cu ușurință folosind doar transportul public și…mersul pe jos. Bineînțeles, nicio vizită în San Francisco nu poate fi completă fără o plimbare cu telecabina. În timp ce vehiculul ȋncărcat de istorie parcurge traseele pitorești, vei observa arhitectura orașului și viața de zi cu zi a locuitorilor săi. Una dintre cele mai populare străzi din San Francisco este Lombard Street. Îngustă, sinuoasă, şerpuită –  este o provocare pentru șoferii care așteaptă cu nerăbdare să le vină rândul. Este, ȋn acelaşi timp, unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe harta orașului, așa că nu o poţi rata! Pentru o panoramă nepreţuită de la ȋnălţime ȋţi recomandăm terasa de pe Coit Tower, în timp ce pentru o masă cel puţin interesantă (și nu numai), ȋţi sugerăm Chinatown.

© iStock

Un alt loc ȋn care merită să mergi ȋn San Francisco este Alamo Square – un cartier unic care se distinge prin arhitectura deosebită. Casele victoriene colorate, aşezate în linie, oferă imagini ca de pe cărţile poștale. Şi pentru că vorbim despre San Francisco, este imposibil să nu menționăm simbolul orașului – Podul Golden Gate. Structura inconfundabilă este deseori învăluită în ceață, iar din ea se desprinde conturul liniilor portocalii-ruginii. Golden Gate este prezent în multe filme, deși are şi o reputaţie mai puţin plăcută pentru care a fost supranumit Podul Sinucigașilor. Nu ȋn ultimul rând, mulți oameni asociază San Francisco cu Al Capone pentru că celebrul gangster a fost ȋnchis ȋn închisoarea Alcatraz. Biletele de intrare trebuie cumpărate cu mult timp înainte, dar trebuie să recunoaștem că simpla vedere a clădirii este impresionantă.

Bilete de avion spre San Francisco Cazare în San Francisco

Toamna ȋn SUA: Miami

A sosit timpul pentru însoritul Miami, un loc în care peisajul este format din zgârie-nori, palmieri și picturi murale. Dacă ȋţi plac arta stradală și graffiti-urile, trebuie să vizitezi districtul Wynwood. Vechile hale au primit o nouă viață, devenind pânze uriaşe pentru picturi murale pline de culoare, create de artiști din întreaga lume. Este interesant de adăugat aici că picturile murale sunt schimbate în mod regulat. Şi pentru că vorbim despre lucruri interesante, trebuie să menţionăm un alt cartier din Miami: Little Havana. Este o insulă de ritmuri și gusturi cubaneze, iar inima sa se află ȋn Calle Ocho. Doar o oră petrecută în acest loc te va face să te ȋndrăgosteşti de stilul de viață al cubanezilor, ospitalitatea și dragostea lor pentru dans, discuții și… jocul de domino.

© iStock

Miami este fascinant de văzut şi de pe puntea unei bărci, iar cel mai bun loc este Golful Biscayne. Dacă vorbim despre natură, te poţi relaxa ȋn Bayfront Park, iar la o oră de Miami poți vizita Parcul Naţional Everglades. Mai mult decât toate acestea, Miami înseamnă plaje și distracție până dimineaţa, urmate de shopping în magazinele unor branduri celebre. Pentru cele mai tari petreceri ȋţi recomandăm Ocean Drive și South Beach.

Bilete de avion spre Miami Cazare în Miami

O vacanţă exotică ȋn mijlocul toamnei: Marrakech

Acum e timpul pentru Maroc și unul dintre cele mai mari orașe, Marrakesh, un loc scăldat în nuanțe de roșu care pun frumos în evidență apusurile de soare (partea mai veche a orașului a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO). Inima sa este piața Jemaa el-Fna. O mulțime de standuri cu obiecte de artizanat, suveniruri, mâncăruri şi mirodenii din întreaga lume creează un labirint multicultural. Este aglomerat și zgomotos, așa că să nu te surprindă șerpii care dansează lângă un bucătar ȋn timp ce acesta găteşte sau comercianții care ȋncearcă să te convingă să cumperi…orice.

© iStock

Principalele monumente din Marrakech sunt Moscheea Librarilor din secolul al XII-lea, Palatul Bahia din secolul al XIX-lea şi mormintele saadiene din secolul al XVI-lea. Cartierul evreiesc Mellah, ruinele Palatului El Badi sau porțile istorice ale orașului merită la rândul lor vizitate. Dacă ai ocazia să vezi zona înconjurătoare, fă-ţi timp pentru o excursie la Cascada Ouzoud. Cum te mai poate surprinde Marrakesh? Pe lângă gusturile și aromele orașului, trebuie să amintim şi de un loc unic pe harta acestuia: Grădinile Majorelle. Este o oază de verdeață și linişte, ascunsă de agitația cotidiană. Aici poți admira multitudinea de flori şi plante exotice, poți face poze interesante cu obiectele în nuanțe de coral ȋn fundal sau poți vizita muzeul YSL. Se pare că locul s-a numărat printre favoritele celebrului creator de modă Yves Saint-Laurent, care a redat strălucirea de odinioară a grădinilor și le-a extins. Acesta şi-a dorit ca după moarte cenuşa să-i fie ȋmprăştiată aici.

Bilete de avion spre Marrakech Cazare în Marrakech

Vacanţă exotică de toamnă: Maldive

Insulele Maldivele se mândresc cu un peisaj care nu mai are nevoie de niciun fel de retuş. Nisip fin, aproape alb, ape cristaline turcoaz și liniște, liniște și din nou liniște. Insulele oferă intimitate și o atmosferă romantică, fiind o alegere excelentă pentru luna de miere sau o vacanță în mijlocul naturii. În Maldive ȋţi poți petrece timpul foarte activ, recifele de corali din jurul insulelor fiind ideale pentru scufundări. Dacă ȋţi place surfingul, schiul nautic, yoga sau pur şi simplu să meditezi, aici le vei putea face pe toate. Lista atracţiilor este foarte lungă. Mulți turişti merg cu barca pentru a se afla ȋn mijlocul delfinilor, alții ca să pescuiască noaptea cu localnicii, iar cei mai romantici – ca să ia cina pe o barcă cu fundul de sticlă.

© iStock

Maldive este o ţară ȋn care peste 1.200 de insule formează atoli și grupuri de insule, ȋnsă puține dintre ele sunt locuite. Pe care să o alegi? Condiții excelente pentru scufundări vei găsi, printre altele, în Addu sau Baa. Cea din urmă este renumită și pentru o altă atracție: plaja strălucitoare Mudhdhoo Beach. Când se întunecă, plaja devine albastră, creând un spectacol unic. Un fenomen asemănător are loc în Vaadhoo (insula Raa Atoll). Dacă vrei să vezi cum arată o zonă rurală tradițională din Maldive, mergi pe insula Guraidhoo din atolul Kaafu. Capitala Insulelor Maldive este Malé, un oraș mic din care vei putea cumpăra suveniruri sau unde vei putea vizita Marea Moschee din secolul al XVII-lea. Pentru o atmosferă misterioasă și multă intimitate ȋţi recomandăm insula Fua Mulaku, ȋnsă trebuie să obții un permis pentru a te caza în acest loc.

Bilete de avion spre Maldive Cazare în Male

The post Descoperă călătoriile de toamnă ȋntr-un nou mod: oraşe americane sau locuri exotice? first appeared on eSky Blog.

Istoria lumii sau lumea artei? 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Londra

$
0
0

Al treilea oraș ca mărime din Europa oferă un spectru complet de atracții și este o destinație excelentă pentru un city break activ și plin de entuziasm. Londra are muzee de top, iar toamna este momentul perfect pentru o călătorie printre civilizațiile și culturile antice, precum și prin lumea fascinantă a plantelor şi animalelor. Toate acestea se regăsesc în galeriile destinate educaţiei din Londra şi pot fi descrise în mod obiectiv ca fiind printre cele mai bune din lume. În continuare vei afla care sunt muzeele din Londra care merită neapărat o vizită ȋn timpul unui city break de doar câteva zile.

Ce muzee merită vizitate în Londra?

În capitala engleză există peste 60 de muzee și locaţii cu expoziţii permanente. Acest lucru creează oportunități nelimitate pentru petrecerea inspirată a timpului, mai ales că vremea englezească este renumită ca fiind capricioasă, în special toamna. Oferta muzeelor londoneze este modernă și interactivă, adaptată din toate punctele de vedere spectatorilor de toate vârstele.

© pexels

Cât costă intrarea la muzeele din Londra?

Este fenomenal faptul că, în epoca ȋn care profitul se află ȋn centrul tuturor activităţilor, intrarea la muzeele din Londra este gratuită. Ideea nu este nouă şi are o istorie îndelungată ȋn Londra. Informația este foarte importantă în contextul pregătirii bugetului de călătorie deoarece capitala engleză este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa.

British Museum

Muzeul emblematic al Bătrânului Continent. Este cel mai important muzeu britanic, care adăpostește 8 milioane de exponate din domenii precum artă, cultură, istorie și, pur și simplu, patrimoniul întregii omeniri. Marea inaugurare a British Museum a avut loc în urmă cu peste 250 de ani și a fost inspirată de donația către statul britanic a unei bogate colecții de bunuri adunate de Hans Sloane, un membru distins al Societății Regale. Cel mai interesant loc al muzeului este curtea reginei Elisabeta a II-a. Este o încăpere cu acoperiș de sticlă, fotografiată cu mare plăcere de turiști.

© unsplash

Ce vei vedea la British Museum?

La British Museum vei descoperi o lume fascinantă a civilizațiilor și imperiilor antice – Egipt, Roma și Grecia. Expozițiile muzeului acoperă cele mai importante perioade din istoria lumii. Există, totodată, mici moșteniri ale unor mari artişti precum schițe ale lui Rafael, Michelangelo sau Leonardo da Vinci. Pasionații de sculptură vor aprecia Elgin Marbles (marmurile antice ale Partenonului din Atena) sau faimoasa Piatră din Rosetta – un monument al literaturii egiptene antice. Lista exponatelor de clasă mondială este lungă, iar pe aceasta se află, printre altele, The Lindow Man, obiecte aparţinând mormintelor regale din Ur, mumii și sarcofage egiptene sau sculpturi care s-au aflat ȋn palatul din Nimrud.

O vizită la British Museum este un adevărat răsfăț pentru orice persoană curioasă să cunoască mai bine istoria lumii ȋn care trăieşte. Dacă vrei să vezi cea mai mare parte a exponatelor, ȋţi recomandăm să-ţi rezervi o zi ȋntreagă. Cu toate acestea, trebuie să ştii că cel mai probabil nu vei avea timp să vezi tot ce are de oferit muzeul. Nu uita că ȋn total adăpostește 8 milioane de exponate. Cât costă un bilet la British Museum? Intrarea este gratuită și nu este necesară o rezervare prealabilă. Numărul de persoane care doresc să viziteze muzeul este ȋntotdeauna mare, dar merită să aștepți la coadă pentru că este unul dintre cele mai interesante muzee din lume.

© unsplash

Muzeul de Istorie Naturală

Probabil cel mai strălucitor centru de expoziții de pe Exhibition Road din Londra, în South Kensington. Peste 70 de milioane de exponate valoroase din domenii precum paleontologie, botanică și entomologie. Este un muzeu complet interactiv, în care vizitatorii pot participa activ la cunoașterea lumii fascinante a naturii.

Ce vei vedea la Muzeul de Istorie Naturală din Londra?

În ce alt muzeu din lume poți observa de aproape scheletul unei balene albastre sau participa la o simulare de cutremur? În Muzeul de Istorie Naturală poţi vedea cu ochii tăi o secţiune dintr-un trunchi de sequoia cu un diametru de 6 metri. Modelul gigantic și complet interactiv al tiranozaurului te va uimi atât pe tine, cât şi pe copii. O plimbare printre scheletele dinozaurilor și mamuților, precum și printre fosilele atât de bine conservate, va fi ca o călătorie în timp, la începutul vieții pe Pământ.

La fel de interesantă este clădirea istorică în care sunt amplasate exponatele. Este o construcţie veche de peste 100 de ani, plină de mozaicuri, decorațiuni și meșteșuguri arhitecturale ale designerilor contemporani ai spațiului urban londonez. Pentru a explora pe deplin potențialul educațional al acestui loc merită să petreci minimum 4-5 ore.

Intrarea este gratuită

© unsplash

Muzeul de Ştiinţă

Un alt muzeu de top situat pe Exhibition Road. O călătorie foarte interesantă de-a lungul secolelor în căutarea celor mai importante realizări ale științei. De la motoarele cu abur, trecând prin noutățile militare din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, până la cucerirea spațiului.

Fiecare etaj al muzeului este un festival vizual şi senzorial separat. La subsol se află o grădină – un spațiu creativ pentru cei mici, plin de sunete, lumini, texturi și culori diferite. La parter se află galeria Making the Modern World (Crearea lumii moderne), care este o adevărată încântare dacă te pasionează locomotivele, avioanele, mașinile și alte invenții care au schimbat lumea. Tot la acest nivel poți observa de aproape modulul de coborâre al unei navei spațiale, cea care l-a adus pe astronautul Tim Peake de pe Stația Spațială Internațională pe Pământ. Tot acolo poți vedea cu ochii tăi o bucată reală de Lună. O simulare a unui fulger este un alt exemplu al descoperirii secretelor lumii științifice. Oricine este interesat de revoluția informațională va fi încântat de proiecțiile interactive de la etajul al doilea. Acolo se află o zonă dedicată dezvoltării tehnologiei de transmitere a datelor, de la telegraf până la smartphone-ul modern. Dacă un calcul ţi se pare interesant, nu trebuie să ratezi Winton Gallery, care aduce un omagiu mamei tuturor științelor – matematica. La etajul al treilea al Muzeului de Știință, în Flight Gallery, poți experimenta un zbor cu avionul Red Arrows și poți viziona un film pe un ecran care bate toate recordurile de mărime.

Intrarea este gratuită

© unsplash

Victoria and Albert Museum

Clădirea galeriei este situată în South Kensington, în apropiere de Muzeul de Știință și de cel de Istorie Naturală. Muzeul, cu o istorie de peste 100 de ani, găzduiește o colecție bogată de artă decorativă hindusă, chineză, coreeană, japoneză, islamică și europeană. Este cel mai mare muzeu de arte și meserii din Londra. Exponatele din muzeu sunt grupate în cinci categorii principale amplasate pe șapte etaje cu o suprafață totală de 51.000 m². Explorarea fiecărui etaj este o aventură fascinantă, deoarece patrimoniul adunat aici nu se referă doar la cultura engleză, ci la întreaga lume, datând de aproape 5.000 de ani. Astfel, vizitatorii pot admira exemplare remarcabile de porțelan chinezesc, opere ale culturilor din Asia de Est și sculpturi din perioada Renașterii și Baroc. În timpul turului, nu rata colecția de lucrări britanice dintre care merită o atenție deosebită operele lui John Constable.

Intrarea este gratuită

© iStock

Tate Modern

De departe cea mai cunoscută galerie de artă modernă din lume, mai des vizitată chiar și decât faimosul MoMA din New York sau Muzeul Reina Sofia din Madrid. Peste o sută de ani de istorie a artei pe scurt – de la modernismul începutului secolului al XX-lea până la cele mai îndrăznețe lucrări din epoca modernă. Merită să vizitezi acest loc pentru operele celor mai mari artiști ai secolului XX – Holzer, Warhol, Dali, Munch și Picasso. Colecția permanentă include 1.500 de exponate, precum sculptura emoționantă a lui Henry Moore și Ofelia lui John Everett Millais.

Expozițiile sunt amplasate în clădirea istorică a centralei electrice, care se încadrează perfect în atmosfera unui spațiu creativ alternativ. Expozițiile permanente sunt amplasate între etajele trei și cinci, iar cele temporare se află la etajul patru și în fosta sală a turbinelor, unde erau amplasate generatoarele de energie.

Zilnic sunt organizate opt tururi cu ghid gratuite de câte 45 de minute pentru a explora cele mai importante detalii ale expozițiilor. De asemenea, sunt disponibile ghiduri multimedia care îi prezintă pe artiști în timpul creării operelor lor.

Intrarea este gratuită

Bilete de avion spre Londra Cazare în Londra

The post Istoria lumii sau lumea artei? 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi în Londra first appeared on eSky Blog.

Descoperă iarna ȋntr-un mod nou! 6 destinații inedite pentru schi și snowboarding!

$
0
0

Dacă ȋţi place să schiezi și ești în căutarea unor locuri noi, atunci acest articol este pentru tine. Există cel puțin câteva țări în care distracţia de iarnă capătă un sens complet nou. Bucuria de a schia pe pârtie poate fi combinată cu vizitarea unor atracții uimitoare.

Unde să schiezi în Europa?

Mecca-urile schiatului în Europa sunt, fără îndoială, stațiunile montane populare din Franța, Austria, Italia și Elveția. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu există și alte locuri unde te poți bucura de iarnă. Dimpotrivă!

Unde ȋn afara faimoaselor pârtii de schi din Alpi?

Dacă iubeşti soarele și climatul din sudul Europei, te vor încânta pârtiile din Catalonia sau Sicilia. Dacă apreciezi natura sălbatică a munților, vei adora Georgia, iar dacă ȋţi plac ȋn general locurile interesante, vei citi cu entuziasm despre pârtia artificială din futuristul Ski Dubai. O ofertă bogată de stațiuni americane îi așteaptă pe cei mai pretențioși.

© iStock

Georgia – Schi în Caucazul Mare

Condițiile bune de pe versanții Munţilor Caucaz sunt posibile datorită poziției geografice. Vecinătatea Mării Negre şi altitudinea de peste 5.000 de metri au un efect benefic asupra frecvenţei şi cantităţii de zăpadă, precum și asupra menţinerii acesteia. Georgia este o dovadă a ospitalității caucaziene şi o garanţie a mâncării delicioase, a prețurilor mici și, mai presus de toate, a peisajului sălbatic al munților încă nedescoperiți din această parte a lumii.

Gudauri – mândria staţiunilor din Georgia

Dacă alegi să mergi în Georgia pentru schi, nu trebuie să ratezi cea mai mare și mai cunoscută stațiune montană. În anii 1980, autoritățile din URSS au construit această stațiune de schi pentru vizitatorii bogați din Europa de Vest. Sezonul sporturilor de iarnă durează aici 5 luni, iar cel mai înalt punct se află la o altitudine de 3.276 m deasupra nivelului mării. Nu mai puțin de 18 teleschiuri și peste 52 km de pârtii în împrejurimile naturale ale munților sălbatici din Caucaz garantează că ai făcut o alegere bună.

© iStock

O staţiune de familie în Bakuriani

Această bază de schi situată la 200 km de Tbilisi are 9 teleschiuri moderne și peste 20 km de pârtie. Poziția joasă (1.700 m deasupra nivelului mării) și dificultatea medie a traseelor o fac un bun punct de plecare pentru familiile cu copii.

Mestia din Masivul Caucaz

Este cea mai îndepărtată stațiune de schi de capitala georgiană, oferind 3 pârtii de schi adaptate atât pentru amatori, cât și pentru schiorii experimentați. Schiorii sunt ȋntâmpinaţi de peisajele fenomenale din Svaneti – considerată, deloc surprinzător, cea mai frumoasă regiune din Georgia. Zona, renumită pentru numeroasele biserici și turnuri de apărare, va fi pe placul tuturor.

Bilete de avion spre Georgia Cazare în Tbilisi

Spania – schi în Pirinei

Spania este, după Elveția, cea mai muntoasă țară din Europa. Este un adevărat paradis pentru pasionații de sporturi de iarnă deoarece sezonul de schi și snowboarding începe la cumpăna dintre noiembrie și decembrie și se termină abia la începutul primăverii.

Pirineii catalani

Pirineii catalani sunt prima regiune din acest lanț muntos cu o infrastructură de schi bună. Există stațiunile de schi Boí-Taüll și Baqueira Beret, populare printre francezi și spanioli. La Molina este cea mai veche stațiune de schi din țară, aflată la doar 150 km de capitala catalană. Este renumită pentru numărul mare de zile fără nori pe an. Atunci când schiezi în această parte a țării, este imposibil să ratezi Barcelona, unde te poți bucura de climatul cald mediteranean după distracţia intensă de iarnă din munți. O excursie de schi în Catalonia poate fi combinată cu o vizită la celebrul stadion Camp Nou.

© iStock

Pirineii aragonezi

Poți merge la schi şi pe pârtiile perfect adaptate din Pirineii aragonezi. Stațiunile de schi Candanchu, Cerler și Astún te aşteaptă cu cele mai bune condiţii.

Bilete de avion spre Barcelona Cazare în Barcelona

Sicilia – schi cu vedere la Etna și la mare

Sicilia este cel mai des asociată cu soarele, fisticul, plajele frumoase și mâncarea italiană excelentă. În mod surprinzător, Insula Soarelui are și propria sa stațiune de schi.

Cu schiurile pe Piano Provenzana

Piano Provenzana se întinde peste pădurea de pini cu același nume, ceea ce îi conferă un peisaj aproape alpin. Frumuseţea ȋi este oferită de priveliştea asupra muntelui Etna și a Mării Ionice, iar pe vreme senină chiar și asupra insulei vecine Calabria. Din punctul de vedere al unui schior sau snowboarder, este dificil să găsești peisaje de vară mai frumoase în sezonul de iarnă. Albastrul Mării Ionice creează un contrast extraordinar cu zăpada, iar vârful vulcanului de 3.300 de metri mereu fumegând nu poate fi omis.

© iStock

Oaspeții au la dispoziție 1 telescaun (Puchoz Tanaurpi) și 3 teleschiuri T-bar (Anfiteatro, Monte Conca, Coccinelle). În total sunt aproape 8 km de pârtie la altitudini cuprinse între 1.800 și 2.310 m deasupra nivelului mării.

Bilete de avion spre Catania Cazare în Catania

Dubai – cea mai mare stațiune de schi din Orientul Mijlociu

Dacă în urmă cu câteva zeci de ani cineva ar fi spus că în Golful Persic se vor putea practica sporturi de iarnă, probabil că nimeni nu ar fi crezut. Între timp, de aproape 20 de ani, în Dubai se poate schia într-un decor special amenajat. Hello Ski Dubai este cea mai mare stațiune de schi ȋn interior din Orientul Mijlociu şi este situată într-unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume – Mul al-Imarat (construit de Holdingul Majid Al Futtaim).

© iStock

Fiind create artificial, pârtiile trebuie tratate ca atare. Stațiunea din Dubai oferă 5 pârtii de schi, dintre care cea mai lungă are 400 de metri. Biletul de intrare pentru două ore costă echivalentul a 60 de euro. Bineînțeles, tot echipamentul de iarnă se poate închiria la fața locului. Centrul are un total de 22.500 de metri pătrați de zăpadă artificială, iar muntele pentru schiat are o înălțime de 85 de metri. Creatorii Ski Dubai asigură că pe pârtie te vei simți ca în celebrele stațiuni alpine datorită decorului stilizat şi făcut să arate ca locurile de acest fel din Austria sau Elveția.

Bilete de avion spre Dubai Cazare în Dubai

SUA – sporturi de iarnă peste ocean

În Statele Unite există peste 300 de stațiuni moderne şi câteva lanțuri muntoase pentru sporturile de iarnă. Aceasta este de departe cea mai scumpă dintre destinațiile alternative de schi prezentate în acest articol, dar are multe de oferit pentru schiorii avansați.

© iStock

Vail Ski Resort din Colorado

A treia cea mai mare stațiune de schi din SUA se află în Colorado și oferă 234 km de trasee bine amenajate pentru pasionații de sporturi de iarnă, la altitudini cuprinse între 2.457 și 3.433 de metri deasupra nivelului mării. Vail Ski Resort este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de schi din SUA şi este situată în mijlocul Munților Stâncoși. Eleganța și stilul modern al satului de vacanță se îmbină cu stilul de viaţă vechi al vestului. Vail este vizitat de reprezentanți ai mai multor categorii sociale – de la cowboy la oameni foarte bogați care defilează în blănuri scumpe pe podelele de lemn ale restaurantelor locale.

Bilete de avion spre Statele Unite Cazare în Vail

The post Descoperă iarna ȋntr-un mod nou! 6 destinații inedite pentru schi și snowboarding! first appeared on eSky Blog.

Descoperă Lisabona într-un mod nou: din celebrul tramvai

$
0
0

Tramvaiul galben numărul 28 este o atracție turistică clasică a Lisabonei și un simbol al orașului. Dacă plănuieşti un city break în capitala portugheză, după ce guşti cafeaua și Pasteis de Belem, după ce vezi Catedrala din Sé și plăcile de azulejos, nu uita să…faci o plimbare cu celebrul tramvai.

Pentru că a fost ridicat pe dealuri, oraşul este numit uneori San Francisco al Europei. Oricine a urcat și a coborât pe străzile abrupte din centru știe ce comoară sunt tramvaiele şi lifturile. Dintre acestea, cea mai cunoscută este linia Elétrico 28, E28 sau cel mai simplu – 28.

© iStock

Un secol de istorie al tramvaiului 28

Tramvaiul nr. 28 circulă în centrul Lisabonei de peste 100 de ani. Primele vagoane au pornit pe celebra linie în 1914. Traseul este deservit de vagoane remodelado, adică structuri din lemn renovate în anii 1990 şi vopsite într-o culoare galbenă caracteristică. De ce nu au fost schimbate cu vehicule noi? Doar vechile vagoane pot face față pantei extreme a terenului, care ajunge până la 14% în Lisabona. Ele au frâne speciale și dispozitive care aruncă nisip direct sub roțile de oțel. Atunci când numărul 28 parcurge urcările abrupte sau străzile înguste din Alfama și face viraje scurte, este imposibil să-ți iei ochii de la ele.

© iStock

Ruta tramvaiului nr. 28 din Lisabona

Traseul parcurs de tramvaiele galbene are o lungime de 7 km. Acesta leagă Praça Martim Moniz de Campo Ourique și traversează cartiere populare precum Graça, Alfama, Baixa și Estrela. Tramvaiele liniei 28 parcurgeau inițial traseul care leagă Praça de Camões de Estrela. Astăzi este o versiune mai scurtă a liniei 28, care se termină la Praça de Camões. Totuşi, în 1984 a fost deschis și traseul mai lung – de la piața Martim Moniz, situată în centru, până la cartierul Prazeres. Cât durează drumul de la prima până la ultima stație? E nevoie de aproximativ 50 de minute pentru a parcurge întregul traseu mai lung, dar timpul poate fi prelungit din cauza traficului.

© iStock

Tramvaiul galben din Lisabona – ce merită văzut?

Ruta 28 trece prin cartierele istorice din centru. Urmând exemplul altor turiști, poți coborȋ din tramvai pentru a vedea cele mai importante atracții din zonă. În apropierea traseului se află obiective turistice precum Catedral da Sé și Castelo de São Jorge sau puncte de belvedere ca Miradouro das Portas do Sol, Miradouro Nossa Senhora do Monte, Miradouro da Graça, Miradouro de Santa Luzia. Nu uita de piețele Praça da Figueira și Martim Moniz, precum și de cartierul Alfama, cu străzile sale înguste și rufele atârnând pe sârme deasupra capului. Poți ȋncerca viața de noapte portugheză ȋn Bairro Alto sau o experiență interesantă cu lifturile Elevador da Bica, Elevador de Santa Justa și Elevador da Glória.

Ce altceva mai merită văzut ȋn oraş? Citeşte articolul nostru despre cele mai interesante locuri din Lisabona și din împrejurimi

© iStock

De unde iei tramvaiul ȋn Lisabona?

Te întrebi ce staţie să alegi? Depinde ce vrei să vezi mai ȋntâi. Vrei să parcurgi tot traseul sau vrei să cobori uneori ca să vizitezi obiectivele turistice din zonă? Dacă plănuieşti un city break în Lisabona primăvara sau vara, doreşti să parcurgi ȋntregul traseul 28 şi vrei să ai un loc liber, ia tramvaiul de la primele stații – Martim Moniz sau Campo Ourique. Dacă nu reușești din prima, așteaptă 15 minute şi va sosi un alt vagon galben. Orarul și harta traseului pot fi găsite ȋn fiecare stație, precum și online pe site-ul carris.pt.

Când e cel mai bun moment pentru o plimbare cu tramvaiul?

Acum că știi de unde să-l iei, este timpul să alegi cel mai bun moment al zilei pentru plimbare. Merită să reții că tramvaiele galbene sunt folosite nu doar de turiști, ci mai ales de localnici. Când este tramvaiul 28 cel mai puțin aglomerat? Dimineața devreme sau seara târziu. În timpul sezonului estival, prima călătorie cu tramvaiul este disponibilă înainte de ora 6 dimineața din stația Martim Moniz, iar ultima puţin după ora 23.30. În afara sezonului turistic, primele tramvaie pleacă după ora 6 dimineața, iar ultimul înainte de ora 22.00. Atenție ȋnsă la destinația tramvaielor de seară – acestea circulă adesea pe un traseu mai scurt.

© pexels

Savoir-vivre ȋn tramvaiul nr. 28

Ca și în cazul altor linii de tramvai din capitala portugheză, intrarea se face doar pe ușa din față, iar ieșirea se face pe cea din spate. După urcare, validează biletul la compostorul galben situat lângă intrarea din spatele vatmanului. Îl poţi cumpăra și de la șofer, dar acesta nu oferă rest. Tramvaiele galbene sunt de ani de zile ținta hoților, aşa că atenţie la buzunare! Nu ține aparatul foto ataşat de rucsac la spate, ţine portofelul doar ȋn buzunarele interioare sau ȋn cele din faţă și nu sta lângă ușă, acolo unde hoții se opresc cel mai des. De asemenea, nu uita că atunci când călătoreşti în picioare trebuie să te ții bine – mai ales la opriri şi la plecare.

© iStock

Cât costă un bilet de tramvai ȋn Lisabona?

Tramvaiul 28 nu este o atracție turistică scumpă. Un singur bilet costă 3 euro. Dacă foloseşti cardul Viva Viagem, vei plăti prețul unei călătorii la jumătate. Cu toate acestea, o alegere bună pentru un city break în Lisabona este un bilet de 24 de ore care costă 6,45 euro şi vei avea călătorii nelimitate cu toate mijloacele de transport din oraș, inclusiv cu lifturile! Aceasta e cea mai bună alegere mai ales dacă intenţionezi să iei tramvaiul 28 de mai multe ori. Poți coborî și urca în tramvai de câte ori vrei, lucru imposibil cu un bilet de 3 euro.

De unde și cum poţi cumpăra un bilet de tramvai în Lisabona?

De unde se poate cumpăra un bilet pentru tramvaiul 28? Lisabona are o rețea bine dezvoltată de vânzare a biletelor pentru transportul public. Pentru o călătorie de 3 euro este cel mai convenabil să cumperi biletul direct de la vatman. În timpul sezonului turistic ȋl poţi cumpăra şi din staţii de la ghişeele Carris, iar pe tot parcursul anului de la oficiile poștale sau punctele MOB situate pe străzile mai mari ale oraşului. Cardurile Viva Viagem sunt disponibile la punctele Carris, iar biletele de 24 de ore sunt vândute numai în stațiile de metrou, de exemplu în Piața Martim Moniz.

Bilete de avion spre Lisabona Cazare în Lisabona

The post Descoperă Lisabona într-un mod nou: din celebrul tramvai first appeared on eSky Blog.

Maldive: relaxare ca ȋn paradis sau paradisul pasionaţilor de sport?

$
0
0

Peisaje paradisiace și liniște – așa se pot descrie Insulele Maldive ȋn doar câteva cuvinte. Vacanțele aici nu sunt ofertate doar pentru cei care iubesc natura şi dulcea relaxare deoarece insulele au ȋn acelaşi timp condiţii perfecte pentru sporturile acvatice. Dacă ai ȋn plan o vacanță activă în mijlocul iernii, este greu să găseşti destinație mai bună.

Când să vizitezi Maldive?

Maldive este o țară insulară din Oceanul Indian. Peisajul unic al acestui loc este compus din peste 1.200 de insule grupate în atoli. Cu siguranță ai văzut fotografii sau reclame ale agențiilor de turism în care prim-planul este ocupat de case care plutesc deasupra apei turcoaz, iar în fundal se vede nisipul alb şi strălucitor al plajelor curate. Acestea sunt Insulele Maldive. Când e cel mai bun moment să vizitezi acest arhipelag paradisiac? Maldivele sunt situate în zona de climă ecuatorială, iar asta ȋnseamnă temperaturi ridicate și umiditate. În realitate, o vacanţă pe una dintre insule este o alegere bună pe tot parcursul anului. Temperatura medie în timpul zilei este de aproximativ 30°, iar apa caldă îmbie la plajă şi relaxare.

© iStock

Ca o curiozitate, merită să adăugăm că Maldive este una dintre cele 11 țări în care temperatura nu a coborât sub 0°. Totuşi, trebuie să amintim despre sezonul umed şi cel uscat. Mulți turiști încearcă să evite sezonul ploios atunci când rezervă un bilet de avion. Precipitațiile crescute au loc din mai până în noiembrie, ceea ce face dificilă relaxarea pe plajă. Perioada iernii ȋn Europa este, prin urmare, sezonul uscat în Maldive, iar acesta e cel mai bun moment pentru vacanța ta ȋn paradis.

© pexels

Descoperă cele două fețe ale Maldivelor

Călătoriile, atât cele îndepărtate, cât și cele ȋn apropiere, reprezintă cea mai bună modalitate de a vedea peisaje uluitoare, atracții neobișnuite, de a ȋncerca gusturi din bucătăria locală și de a experimenta stilul de viață al localnicilor. Acesta este și cazul Maldivelor. Numărul de turiști cazaţi pe insule este limitat pentru a se avea grijă de confortul lor şi pentru a proteja flora și fauna locale. Toate insulele sunt înconjurate de recife de corali, iar cel mai înalt punct din Maldive se află la doar câțiva metri deasupra nivelului mării. Din păcate, există un risc real ca insulele să fie acoperite de ape în viitor, așa că nu e recomandat să-ţi amâni călătoria. Ce să faci în Maldive? Ai de ales între două opțiuni care se potrivesc perfect cu decorul: relaxare totală sau sporturi.

© iStock

  • Relaxare pe plajă

Maldivele sunt renumite pentru atmosfera calmă. În scurt timp vei uita de responsabilitățile de zi cu zi, mai ales dacă decizi să te relaxezi la umbra unui palmier. Plajele din Maldive te încurajează să nu faci nimic. Poţi organiza un picnic pe ţărmul oceanului, poţi citi cărţile pe care le ai de mult pe listă sau poţi să te relaxezi pur şi simplu ȋn ritmul valurilor. Fiecare insulă este specială ȋn ceea ce priveşte plajele şi primul lucru pe care trebuie să-l menţionăm aici este fenomenul interesant al bioluminescenței. Unele microorganisme produc o lumină albastră atunci când apa este agitată, astfel că plajele par să strălucească în albastru și turcoaz. Acest tip de spectacol după lăsarea întunericului este oferit de plajele Mudhdhoo (Atolul Baa) și Vaadhoo (Atolul Raa). Pentru intimitate maximă, poți cere permisiunea să te cazezi pe insula Fua Mulaku unde vei gusta mango sau portocale culese direct din copac. Dacă vrei să iei o pauză de la plajă, poţi profita de gama variată de saloane SPA din stațiuni, poţi lua parte la cursuri de yoga sau meditație.

© pexels

  • Relaxare activă: descoperă lumea subacvatică din Maldive

Maldivele sunt o Mecca pentru pasionații de scufundări și snorkeling. Flora și fauna marină creează un spectacol unic, ușor de surprins în fotografii. Vizibilitatea este excelentă, așa că o poză cu pești colorați, Batoidea sau broaște țestoase va fi o amintire de vacanţă unică. Dacă n-ai mai făcut niciodată scufundări, poţi alege dintre ofertele şcolilor locale. Vrei şi mai multe sporturi acvatice? Windsurfing, kitesurfing, canotaj – acestea sunt doar câteva dintre propunerile localnicilor. Cele mai bune condiții pentru sporturile nautice sunt ȋn atolii Addu, Baa și Raa. Croazierele combinate cu pescuitul sau cu observarea delfinilor sau a balenelor sunt, de asemenea, la mare căutare. Una dintre atracțiile interesante din Maldive este așa-numitul island hopping, adică înotul de pe o insulă pe alta. Există feriboturi la dispoziția turiștilor, deși mulți dintre aceştia decid să facă lucrurile mai interesante şi să rezerve un zbor cu un avion de mici dimensiuni.

© pexels

Malé – o metropolă printre insule

Capitala insulelor Maldive este Malé, cu o lungime de numai 2 km și lățimea de 1 km. Este cel mai aglomerat loc dintre toate insulele din Maldive şi, pregăteşte-te pentru o schimbare de peisaj – natura se îmbină cu zgârie-norii, așa cum îi stă bine unei adevărate metropole. Malé este înconjurat de un dig care protejează orașul de inundații. Majoritatea turiștilor vizitează capitala în trecere, dar merită să rămâi aici cel puțin pentru una sau două zile ca să vizitezi monumentele, inclusiv faimoasa moschee Grand Friday Mosque. Lăcaşul din secolul al XVII-lea atrage atenția cu domul său auriu caracteristic și pereții de coral.

© iStock

Nu uita să faci o plimbare prin Parcul Sultanului, acolo unde unul dintre copaci este ȋmpodobit cu numeroase panglici. Turiștii cred că agățarea unei frânghii de ramurile copacului le va garanta întoarcerea pe insulă. Când vizitezi Malé, merită să mergi și la Muzeul Național sau în apropierea palatului prezidențial. Ca să cunoşti de aproape obiceiurile localnicilor, mergi la… piață. Pește, legume, fructe, mirosuri și sunetele conversațiilor se amestecă toate aici. Dacă vrei să găseşti cel mai proaspăt pește, mergi după-amiaza, atunci când pescarii se întorc din larg.

În acelaşi timp, în Malé vei găsi obiecte de artizanat interesante – bijuterii, vase sau costume tradiţionale. Trebuie să reţii, ȋnsă, că la plecare nu poţi lua ȋn bagaj corali, carapace de broască țestoasă sau scoici colectate de pe plaje. Autoritățile încearcă să protejeze fauna și flora insulelor, iar încălcarea regulilor poate duce la amendă.

© iStock

Descoperă delicatesele locale

O călătorie fără a ȋncerca bucătăria locală? Nu în Maldive! Gusturile de aici au o combinație de arome indiene, arabe și africane. Mesele sunt dominate de pește, în special ton, care este servit ȋn toate variantele posibile. Un fel de mâncare popular este supa de ton sau garudhija. Meniul include, de asemenea, orez, curry și cartofi dulci. Palmierii sunt o sursă constantă pentru delicatesele cu nucă de cocos, iar dulceața de mango, portocale, banane sau ananas te va cuceri de la prima gustare. Maldive este o țară musulmană. Alcoolul poate fi consumat în restaurant, dar nu poate fi adus sau luat de pe insule.

© iStock

Cu siguranță, una dintre experienţele interesante de care ȋţi vei aminti mult timp este un prânz sau o cină la restaurantul subacvatic. Ferestrele speciale te vor lăsa să admiri lumea marină şi pot fi o alternativă mai puţin palpitantă dacă nu vrei să faci scufundări. Un loc binecunoscut pe harta culinară a insulelor este restaurantul Ithaa din stațiunea Conrad Maldives Rangali Island (Atolul Ari). Este un loc intim care găzduiește un număr mic de clienți în același timp.

Paradisul Maldivelor este o rețetă dovedită pentru o vacanță de iarnă reușită. Destinația exotică te va ajuta să te relaxezi și să-ţi petreci timpul în mod activ ȋn mijlocul naturii, departe de mulţimile de turişti. Nu ezita să rezervi chiar acum biletele de avion!

Bilete de avion spre Maldive Cazare în Male

The post Maldive: relaxare ca ȋn paradis sau paradisul pasionaţilor de sport? first appeared on eSky Blog.

TOPUL atracțiilor gratuite din Atena. Descoperă capitala Greciei într-un mod nou!

$
0
0

Ai un buget redus, dar vrei să călătoreşti toamna sau iarna aceasta? Atena este destinația perfectă! Îţi prezentăm ȋn continuare cinci atracții gratuite și modalităţi prin care poţi vizita diverse locuri ȋn acelaşi mod – gratuit. Atena te așteaptă cu arhitectură antică, bucătărie delicioasă și… vreme mult mai bună decât în restul Europei.

Atena este una dintre destinațiile de top pentru excursii de câteva zile şi nu doar datorită aerului antic. City break-urile sunt la mare căutare datorită bucătăriei greceşti delicioase şi a preţurilor mici. Orașul este considerat de câțiva ani una dintre cele mai ieftine capitale europene ȋn care se poate ajunge uşor cu zboruri ieftine, iar economiile nu se opresc aici. De ce? Pentru  că există locuri care pot fi vizitate gratuit – trebuie doar să știi când și unde să mergi. Eşti gata? Să ȋncepem!

© iStock

Ce să vezi în Atena? Anafiotika şi Psirí

Unde poți simți cu adevărat atmosfera Atenei? Cel mai bine e să mergi în două cartiere tradiționale, dar diferite – Anafiotika și Psirí. Primul a fost ridicat pe dealurile nordice ale Acropolei și se spune despre el că e făcut din cuburi de zahăr. Casele albe, așezate strâns una lângă alta, arată ca și cum ar fi fost transferate în oraş de pe una dintre insule. Iar ȋn asta există un sâmbure de adevăr. Cei care au ridicat casele au venit din Ciclade, mai exact din insula Anafi, și se spune că le-au construit peste noapte! Astăzi este unul dintre cele mai vizitate locuri din Atena. O plimbare pe străzile întortocheate și înguste te va face să uiţi de agitația orașului.

© iStock

Îţi e cunoscută atmosfera Trastevere-ului din Roma sau a Montmartre-ului parizian? Atena are și ea propriul său loc similar. Ce să vezi în cartierul Psirí? Deși în urmă cu trei decenii era evitat, astăzi străzile renovate, piața principală și clădirile vopsite în alb atrag nu numai turiști, ci şi localnici din alte cartiere. Aici poți mânca, bea vin, asculta muzică live, observa viața de zi cu zi a atenienilor sau te poți relaxa pur și simplu. Prețurile în restaurante și baruri sunt relativ mici, iar specialitățile – de neratat! Treci pe aici pentru cafeaua de dimineață, pentru prânz sau cină. Psirí este, de asemenea, un paradis pentru cei care iubesc lucrurile vechi deoarece acest mic cartier găzduiește o piață interesantă cu antichități, cărți vechi, hărți și obiecte greu de găsit în altă parte. Unde să le cauți? Pe strada Ermou, care ȋnseamnă granița dintre Psirí și Plaka, un cartier la fel de la modă și frecvent vizitat.

© iStock

Atena Antică – vizitarea gratuită a obiectivelor turistice

Un city break ȋn Atena nu e complet fără o vizită la Acropole. Din păcate, mulți turiști renunță la această atracție din cauza biletului de intrare scump. Însă noi avem vești bune! Planificând cu atenţie un city break, poți vedea comorile antice gratuit. Când își deschide Acropolele porțile? Tururile gratuite sunt posibile de mai multe ori pe an: 6 martie (comemorarea Melinei Mercouri), 18 aprilie (Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor), 18 mai (Ziua Internațională a Muzeelor), ultimul weekend din septembrie (Zilele Europene ale Patrimoniului) și 28 octombrie (Ziua OHI). Iar acestea nu sunt toate! În extrasezon, între 1 noiembrie și 31 martie, minunile antice pot fi văzute gratuit în fiecare duminică.

© iStock

Cum rămâne cu restul săptămânii? Tot ȋn extrasezon, majoritatea biletelor costă jumătate de preţ! 10 euro dacă vizitezi doar dealul Acropole și versantul nordic al acestuia (inclusiv teatrul lui Dionis) sau 15 euro dacă plănuieşti să vezi Acropole cu pantele sale și alte 6 clădiri istorice, adică Agora ateniană, Liceul lui Aristotel, Kerameikos, Biblioteca lui Hadrian, Templul lui Zeus din Olimp și Agora romană. Cel de-al doilea bilet este valabil timp de 5 zile! De asemenea, merită să știți că Acropola este disponibilă gratuit pe tot parcursul anului pentru tinerii cu vârsta de până la 25 de ani (confirmată cu buletinul de identitate) și pentru studenți (cu carnetul de student). Artefactele antice pot fi admirate gratuit și la stațiile de metrou Syntagma, Monastiraki și Evangelismos. Cauţi cea mai bună faţă a Acropolei pentru fotografii? Mergi în Piața Monastiraki și la restaurantele sale cu terasă.

© iStock

Ce altceva merită să vezi în Atena? Ceremonia de schimbare a gărzii și împrejurimile Parlamentului

Ai văzut vreodată cum arată gărzile greceşti în fuste albe plisate și cizme cu pompoane amuzante? Acum poţi să le vezi live! Tot ce trebuie să faci este să mergi la Schimbarea Gărzii la Mormântul Soldatului Necunoscut de la Parlament. Acesta se află deasupra stației de metrou Syntagma, așa că îl vei găsi cu uşurinţă. Deși gărzile se schimbă în fiecare zi la fix, cel mai solemn și artistic moment are loc duminica la ora 11.00. Atunci se oprește traficul pe strada principală, de-a lungul căreia defilează soldați din unitatea de elită Evzone. Aceștia sunt îmbrăcați în uniforme tradiționale, cu o basma roșie cu un ciucure negru lung și pantofi pompoși. Evenimentul este foarte popular, mai ales în plin sezon turistic. Așadar, asigură-te că ajungi devreme pentru a prinde cel mai bun loc posibil.

Dacă tot te afli ȋn preajma Parlamentului, aceasta nu este singura atracţie gratuită. În această parte a orașului există puncte de belvedere pe dealul Lykavittos (despre ele vom scrie mai jos). De asemenea, merită să vizitezi Grădina Națională, unde pe o suprafață de 15 hectare vei găsi alei înconjurate de aproape 500 de specii de plante (inclusiv un șir de palmieri). Aleile șerpuiesc în jurul iazurilor (în unele dintre ele trăiesc broaște țestoase!) și duc la Muzeul Botanic, la mini grădina zoologică gratuită și la mozaicuri romane antice descoperite în timpul săpăturilor arheologice.

© iStock

Ce altceva? Atena este un oraș cu o panoramă extraordinară

Atena a fost ridicată pe dealuri astfel că, asemenea Lisabonei sau Romei, are peisaje deosebite – mai mult sau mai puțin cunoscute. Printre punctele de belvedere celebre este cel menționat mai sus, de pe dealul Lykavittos unde se adună o mulțime de oameni înainte de apusul soarelui. Pe lângă priveliștea magnifică a Acropolei, poți admira din nou… soldații care iau steagul grec de pe catargul de lângă biserica Agios Georgios (totul ȋntr-o manieră solemnă). Dacă ajungi mai devreme, te vei bucura să afli că intrarea ȋn templu este gratuită! După lăsarea întunericului, atenienii stau pe pături cu un pahar de vin în mână și cântec pe buze, deoarece aici este permis consumul de alcool în locuri publice. Urcarea pe deal este gratuită, dar dacă vreți să ajungi mai repede, poți lua telecabina care costă 7,5 euro.

Alte puncte de belvedere, mai puțin cunoscute și, prin urmare, mai puțin frecventate de turiști, includ Dealul Ares (aproape de Acropole) și Dealul Muzelor (Filopappou). Primul, cunoscut și sub numele de Areopagus, este unul dintre locurile de întâlnire preferate ale localnicilor. Dacă mergi într-un city break ȋmpreună cu jumătatea ta, nu trebuie să-l ratezi. Poți vedea nu numai Acropole, minunat iluminat noaptea, ci și panorama întregului oraș. Pe Dealul Muzelor, cunoscut și sub numele de Filopappou sau Seggio, se află statuia romană a lui Philopappos. În jurul ei sunt multe bănci de pe care poți admira peisajul plin de fațadele albe ale caselor ateniene.

Bilete de avion spre Atena Cazare în Atena

The post TOPUL atracțiilor gratuite din Atena. Descoperă capitala Greciei într-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

Fascinantul New York și împrejurimile sale: descoperă distracția într-un mod nou!

$
0
0

Îndeplinirea „visului american” este legată în mod firesc de cultura pop strălucitoare de peste ocean, cu care fiecare dintre noi a crescut mai mult sau mai puțin. Vizitarea New York-ului și a ȋmprejurimilor este o ocazie excelentă de a te distra în locuri cunoscute de pe marele ecran al producțiilor hollywoodiene.

Coney Island, centrul distracţiei ȋn New York

Cartierul peninsular Coney Island face parte din districtul Brooklyn și este renumit pentru nenumăratele opţiuni de divertisment. Cunoscut drept capitala culturii pop americane, distracţia este ȋn acest loc la ea acasă.

Cel mai autentic parc de distracţii din lume

O vizită în peninsulă este o ocazie excelentă pentru distracţie ȋn Luna Park Coney Island. Este un parc de distracții tipic american, cu unele dintre cele mai vechi roller coaster din lemn încă în funcțiune. Aici este ușor să te simţi ca pe platoul de filmare al unui film american de familie, gen celebru pentru cinematografia anilor ’90. Punctele forte ale acestui loc sunt marea roată Ferris şi delicioșii hot dogs și burgeri de la celebrul fast food Nathan’s Famous.

© iStock

Cel mai vechi acvariu din SUA

Acvariul din New York este cel mai vechi acvariu din Statele Unite care funcționează fără întrerupere, fiind înființat în Manhattan în 1896 și funcționând în Coney Island din anii 1950. Aici vei descoperi o lume sub apă care nu doarme niciodată. Acvariul găzduiește rechini, pisici de mare, vidre, caracatițe, meduze și multe alte animale fascinante ale oceanului. Tot aici au loc și spectacolele interactive cu foci și delfini, celebre în Statele Unite.

Distrează-te la un meci de baseball Brooklyn Cyclones

O vizită la Coney Island este o ocazie unică de a participa la evenimentele sportive ale comunităţii. Echipa de baseball Brooklyn Cyclones este favorita localnicilor, care îşi încurajează jucătorii pe stadionul orașului. Cel mai bun moment este vinerea pentru că după meci are loc spectacolul de artificii.

© pexels

Un musical pe Broadway

Broadway, Mecca musicalurilor, este considerat în continuare centrul artelor teatrale din lumea anglofonă. Unele dintre musicaluri se joacă fără întrerupere de peste 30 de ani. Printre clasicii genului se numără opere precum Chicago sau The Phantom of the Opera. Toată lumea este ȋncântată de repertoriul pentru copii, iar vizionarea live a spectacolului Lion King sau Aladdin va fi foarte distractivă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe scenă îi puteți întâlni pe cei mai populari actori din lume – de la Al Pacino, Tom Hanks, Sarah Jessica Parker sau Jesse Williams.

© Unsplash

Times Square – vitrina oraşului New York

Faptul că Times Square este cel mai popular punct din New York este dovedit de numărul de persoane care ȋl vizitează – peste 300.000 ȋn fiecare zi. Aici locuiau ȋn trecut Charlie Chaplin și Al Capone, iar acum este centrul panourilor publicitare din întreaga lume. Times Square poate concura cu ușurință cu Las Vegas în ceea ce privește divertismentul. Nu există în lume o altă stradă cu o asemenea densitate de reclame. Locul atrage cu o doză uimitoare de divertisment, distracție și culori – dar trebuie să te aştepţi la aglomerație din cauza naturii sale comerciale.

În timp ce te plimbi prin Times Square ȋl vei întâlni pe Naked Cowboy – un artist cu o chitară îmbrăcat doar cu o pălărie de cowboy, cizme și boxeri. Tot acolo merită o vizită ȋn regatele dulciurilor (M&M’s World și Hershey’s Chocolate World), precum și să iei parte la concertul de Revelion care este urmărit ȋn fiecare an de un miliard de telespectatori din întreaga lume.

© Unsplash

Ce pot face ȋn Central Park?

Oaza de verdeață din New York face o impresie deosebită tuturor. Acest parc impresionant a fost construit în urmă cu peste 150 de ani, a durat 15 ani şi au fost angajați 20.000 de muncitori. Parcul este acum casa a peste 26.000 de copaci, 29 de monumente și 36 de poduri. Este, totodată, un punct de distracţie cu restaurante, baruri, patinoare și grădină zoologică. Există concerte de operă la Bethesda Terrace și teatru în aer liber la Delacorte Theater. Parcul poate fi vizitat călare, într-o trăsură sau într-o barcă închiriată, de exemplu, de la Boathouse. Iubitorii de artă sunt așteptați la Metropolitan Museum of Art – cel mai vechi și mai mare muzeu din Statele Unite. Iarna ȋţi recomandăm o vizită la Wollman Rink, faimosul patinoar din New York care se transformă în timpul sezonului estival în zgomotosul parc de distracţii Victorian Gardens.

© iStock

Fifth avenue – cel mai scump bulevard din lume?

Fifth Avenue se ridică la înălțimea reputației sale pentru Rockefeller Center, unul dintre cele mai mari centre de afaceri și divertisment din lume și un simbol al arhitecturii Art Deco. Fifth Avenue este mai puțin aglomerat decât Times Square și este deosebit de impresionant mai ales iarna, când atmosfera locului este creată de un patinoar plin de oameni și de bradul uriaș. Una dintre cele mai scumpe străzi din lume este şi locul unde se organizează anual parade, de exemplu parada poloneză Pulaski Day Parade sau parada irlandeză cu ocazia Zilei Sfântului Patrick. Tot aici vei vedea celebrul Empire State Building sau poţi vizita la fel de faimosul Muzeu de Artă Modernă (MoMA).

© iStock

Unde sunt petrecerile ȋn New York sau ȋn ȋmprejurimi?

Zona orașului New York este plină de locuri special concepute pentru petreceri. Dacă vrei să le vizitezi, ia în considerare ȋnchirierea unei mașini pentru o excursie de una sau două zile în jurul New York-ului.

Hamptons: strălucirea și luxul din Long Island

În Long Island, Hamptons este principalul orăşel al celebrităților. În timpul zilei poți merge la Coopers Beach – una dintre cele mai bine cotate plaje din Statele Unite. Buticurile la modă de pe Main Street din East Hampton atrag mulţimi de curioşi. Pe de altă parte, dacă ȋţi plac sporturile acvatice sau surfingul, în Montauk sau Ditch Plains te vei simţi ca peştele ȋn apă.

© iStock

Încearcă cele mai bune vinuri americane

Deși producția de vin în Long Island a început abia în anii 1970, această băutură nobilă și-a făcut deja loc în meniul celor mai bune restaurante din țară și este prezentă pe scena internațională. În timp ce vizitezi insula, merită să vezi podgoriile Macari și să deguşti vinurile locale. Vinurile din Long Island sunt surprinzător de proaspete!

© iStock

Explorează lumea coralilor la Acvariul din Long Island

Acesta nu este un acvariu obișnuit. Construcţia din Riverhead, veche de 22 de ani, găzduiește cel mai mare acvariu demonstrativ de recif de corali din emisfera vestică. Structura sa masivă de aproape 76.000 de litri adăpostește o lume vie de corali care pot fi găsiţi ȋn mările şi oceanele lumii.

The Adventure Park sau sus ȋn copaci

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai interesante parcuri de acest tip din Statele Unite. Pe 14 trasee special amenajate printre copaci, există 203 platforme conectate prin poduri, scări, tiroliene și o mulțime de alte pasaje ascunse. Traseele sunt codificate pe culori în funcție de nivelul de dificultate și sunt concepute pentru a descoperi pe cont propriu lumea din vârful copacilor.

© iStock

Atlantic City sau Las Vegas-ul din estul SUA

Boardwalk este cea mai distractivă zonă din Atlantic City, plină de cazinouri, magazine și restaurante scumpe. Bulevardul de lângă coastă, lung de 7 km, a fost prima promenadă construită în SUA. În prezent este o aglomeraţie de cazinouri, precum și de Lucky Snake Arcade, care găzduiește peste 300 de jocuri electrizante, de la cele din anii 1980 până la clasicele moderne.

Aici obişnuia să cânte Frank Sinatra!

Parcul de distracții Steel Pier se întinde pe 300 de metri deasupra Atlanticului și a fost unul dintre cele mai populare parcuri de distracție din Statele Unite în cea mai mare parte a secolului XX. Proiectul, deținut inițial de familia Catanoso, a schimbat de multe ori proprietarul și a supraviețuit chiar și unui incendiu. Astăzi funcționează în principal ca un parc de distracții care găzduiește diverse evenimente, inclusiv muzică live la Music Hall.

© iStock

În Storybook Land ţi se va face dor de copilărie

Timp de peste 60 de ani, Storybook Land a combinat magia copilăriei cu educația. Cei mici se pot întâlni cu personajele preferate din poveşti, se pot plimba cu trenul J&J Railroad sau se pot distra ȋn roata Whirly-Bug. Există, de asemenea, un rollercoaster pentru copiii puţin mai mari și multă distracţie în Turtle Twirl.

Imposibilul devine posibil – Ripley’s Believe It or Not

Atlantic City găzduiește unul dintre cele 29 de muzee Robert Ripley din întreaga lume. În total există 400 de exponate uimitoare, printre care o șuviță din părul lui George Washington sau un castel de lemn în miniatură cu 27 de camere. Artă incredibilă, ciudățenii din lumea animalelor și povești greu de crezut!

Bilete de avion spre New York Cazare în New York

The post Fascinantul New York și împrejurimile sale: descoperă distracția într-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

Veneţia, din Vaporetto: descoperă oraşul iubirii ȋntr-un mod nou!

$
0
0

Există locuri în lume pe care pur și simplu trebuie să le vezi. Unul dintre acestea este Veneția, perla din nordul Italiei, cândva unul dintre cele mai importante porturi ale Mediteranei. A fost construită pe 117 insule conectate prin 417 poduri. Dacă plănuieşti să vizitezi Veneţia, citeşte acest articol și vei afla de ce merită să vezi orașul din vaporetto și să-i descoperi frumusețea de pe apă.

Care este cel mai bun mod de a te deplasa ȋn Veneţia?

Din punctul nostru de vedere, cel mai important lucru pentru o vizită ȋn Veneţia este ȋncrederea în forța propriilor mușchi pentru că asta te va ajuta  să descoperi cele mai interesante colțuri ale orașului vechi. Vei avea ocazii unice de a ajunge în locuri inaccesibile folosind propriul traseu. Vorbim despre mersul pe jos, desigur, pentru că bicicleta este interzisă în Veneția. Totuşi, nu uita că timpul înseamnă bani, astfel că uneori e recomandat să foloseşti transportul pe apă. Veneția poate fi vizitată cu taxiul pe apă, gondola sau deja cunoscutul autobuz pe apă (vaporetto).

© iStock

În timp ce prima opțiune este cea mai rapidă, iar a doua este extrem de confortabilă, cea de-a treia este cu siguranță cea mai ȋngăduitoare când vine vorba de portofelul tău. Merită să faci o plimbare lentă cu gondola măcar o dată pentru că aceasta este cel mai cunoscut simbol al oraşului. Totuşi, dacă intenţionezi să petreci mai mult timp ȋn Veneţia, cel mai bun mijloc de transport este vaporetto-ul. Aşa numitele tramvaiele pe apă, gestionate de compania municipală ACTV, sunt folosite de majoritatea oamenilor – de la angajații restaurantelor și hotelurilor, funcționari și până la oamenii în uniformă. Acesta este un alt motiv pentru care merită să alegi vaporetto-ul: pentru a vedea scene dintr-o zi de lucru tipic venețiană.

Autobuzul pe apă servește drept metrou în Veneția, este ieftin și extrem de rapid. Vaporetto este o barcă de aproximativ douăzeci de metri lungime, cu o secțiune acoperită și locuri în aer liber. Linia 1 este cel mai frecvent utilizată şi circulă de la Piazzale Roma, via Rialto şi San Marco ajungând la Lido. Turiștii aleg această rută mai ales noaptea când orașul vechi este luminat și arată cel mai frumos de pe apă. Poți folosi aplicaţia oficială AVM Venezia, ȋnsă nu este bine cotată de utilizatori în ceea ce privește calitatea. Vrei să ştii cât costă vaporetto-ul în Veneția? Citeşte restul articolului!

© iStock

Ce potențial ascunde Veneția de turiști?

Niciun alt loc din lume nu se compară cu Veneția. În ultimii 1100 de ani, orașul a fost condus de nu mai puțin de 120 de dogi, iar bogăția și statutul său excepțional au fost posibile datorită politicii externe conduse conștiincios, diplomației și comerțului maritim pe scară largă. Veneția este al doilea cel mai vizitat oraș din Italia, după Roma. Unicitatea acestui loc este evidențiată de faptul că, din cauza imposibilității de a folosi mașini, chiar și curierii livrează colete folosind canalele de apă. Un alt lucru interesant este durabilitatea construcţiilor ridicate acum sute de ani, la care s-au folosit piatră și larice pentru a crea infrastructura unui mare oraş.

© iStock

O singură zi ȋn Veneţia nu este o idee prea bună. Pur şi simplu nu este timp pentru plimbarea lentă caracteristică oraşului care te va face să apreciezi pe deplin bogăţia culturală din jur. Orașul este alcătuit din numeroase monumente, canale și poduri, iar Laguna Venețiană face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe turiști îi așteaptă șase cartiere, dintre care patru sunt situate pe continent și două pe insule. Ce trebuie neapărat să vezi în Veneția? Prima pe listă este, bineînțeles, Piața San Marco, un loc vizitat de turişti în orice perioadă a anului. Următoarele sunt Podul Suspinelor, vechi de 400 de ani, şi Marele Canal, care se întinde pe o distanță de aproape patru kilometri. Calletta Varisco te așteaptă dacă ȋţi plac locurile neobișnuite. Este cea mai îngustă stradă din lume, cu o lățime de numai 53 de centimetri!

© iStock

Cât costă vaporetto-ul ȋn Veneţia?

Există două preţuri: pentru localnici şi pentru turişti, dar cu o distincție între rezidenți și nerezidenți. Pentru un turist în vizită, cea mai profitabilă opțiune este achiziționarea unui bilet de o zi sau de mai multe zile. Cel mai ieftin bilet de 75 de minute costă 9,5 euro, dar nu este suficient nici măcar pentru a vizita una dintre cele mai faimoase insule din Laguna Venețiană. Din cauza numeroaselor transferuri și a numărului mare de turişti, o soluție mult mai bună este să cumperi un bilet de o zi cu 25 EUR. Un bilet de o săptămânală pentru toate autobuzele pe apă din Veneția costă 65 EUR, ceea ce reprezintă mai puțin decât o plimbare de jumătate de oră cu gondola pentru șase persoane. Copiii sub 6 ani călătoresc gratuit cu autobuzul. Prețul biletului include un bagaj ale cărui laturi să nu depășească 150 cm. Toate acestea fac ca vaporetto să fie de departe cel mai popular mijloc de transport în Veneția. Prin comparație, prețurile taxiurilor pe apă sunt de câteva ori mai mari. O croazieră standard în lagună costă cel puțin câteva sute de euro care se plătesc în numerar direct la gondolier.

© Agnieszka Hanusiewicz

De unde cumperi biletul pentru vaporetto?

Există trei moduri de a cumpăra un bilet de vaporetto. Prima este reprezentată de casieriile situate în fața intrării pe platforma fiecărei stații. A doua este aplicația mobilă AVM Venezia, disponibilă în App Store și Google Play. Ultima este posesia abonamentului Venezia Unica City pass, la care se pot adăuga biletele de vaporetto achiziționate.

Ce linii de vaporetto să folosești în Veneția?

Veneția are un total de aproape treizeci de linii de vaporetto, dintre care majoritatea sunt linii de zi, trei linii de noapte și alte trei linii care circulă spre aeroport din diferite părți ale orașului. Autobuzele pe apă circulă în fiecare zi de la ora 5:00 la 24:00, iar liniile de noapte circulă de obicei de la 23:30 la 5:00. Dacă ai posibilitatea, noaptea poți lua și un taxi pe apă, care este cel mai rapid mod de a te deplasa prin reţeaua de canale.

© pexels

Cu vaporetto poţi naviga spre Burano şi Murano

Ambele insule sunt situate în Laguna Venețiană, se află la aproape 10 kilometri de Veneția şi captivează prin culori, arhitectura bine conservată, dantela fantezistă și legendarele obiecte din sticlă. Probabil că nu vei găsi în Veneția un gondolier care să poată face acest drum, astfel că vaporetto-ul este din nou opţiunea potrivită mai ales că e ieftin şi disponibil tot timpul. Pentru a ajunge la Murano, cel mai uşor este să-ţi ȋncepi călătoria din Piața Romana, de unde merg spre insulă 2 linii. Cel mai rapid mod de a ajunge la Burano este de la stația Fondamente Nove. Călătorind pe această rută, ai ocazia unică de a admira cele mai interesante atracții ale orașului dintr-o perspectivă ceva mai îndepărtată. Credem că asta ajută la conştientizarea măreţiei capodoperelor istorice și arhitecturale cu care Veneţia se mândreşte. Vaporetto va fi din nou util pentru a vizita insulele Lido sau Giudecca (aflate departe de centru) sau un drum rapid la hotel de aproape oriunde din orașul vechi sau din Laguna Venețiană.

Bilete de avion spre Veneţia Cazare în Veneţia

The post Veneţia, din Vaporetto: descoperă oraşul iubirii ȋntr-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

TOP 5 târguri de Crăciun ȋn Europa: destinaţii populare sau locuri inedite?

$
0
0

Europa găzduiește ȋn fiecare an târguri de Crăciun și evenimente speciale de sărbători. Unele dintre ele sunt organizate în peisaje montane însoțite de zăpadă, dar există și altele ȋn care palmierii sunt decorați festiv. Nu există nicio îndoială, însă, că târgurile de Crăciun sunt ocazia perfectă pentru o călătorie al cărei scop principal este ȋncercarea specialităților locale.

Când au loc târgurile de Crăciun?

Târgurile de Crăciun sunt organizate de obicei ȋncepând de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lui decembrie. În această perioadă, faimoasele evenimente de Crăciun în aer liber Weihnachtsmarkt se desfăşoară ȋn mod tradiţional în multe orașe din Austria, Elveția și Germania.

© iStock

Ce se găsește la un târg de Crăciun?

Târgurile de Crăciun sunt locuri cu tradiții vechi de secole, atât în ceea ce priveşte oferta culinară, cât și cea artistică. Tarabele colorate expun numeroase obiecte de artizanat – decorațiuni de Crăciun (uneori comestibile), bijuterii, jucării din lemn și ceramică. Vizita la un târg de Crăciun este o ocazie excelentă de a încerca bunătăți adesea preparate după rețete vechi.

© iStock

Basel sau în stil elvețian cu vin de rădăcini!

Potrivit CNN, Basel găzduiește unul dintre cele mai frumoase 10 târguri de Crăciun din Europa. În fiecare an, între 26 noiembrie și 23 decembrie, orașul organizează mai multe evenimente festive. Cel mai mare și mai reprezentativ are loc în piața Barfüsserplatz. Atmosfera de Crăciun este creată cu ajutorul a peste 150 de tarabe amplasate în căsuţe albe din lemn. Există o ordine specific elvețiană printre acestea. Ele sunt aranjate ȋn funcţie de temă, astfel încât fiecare vizitator știe de unde să cumpere decorațiuni de Crăciun și unde să mănânce ciocolată elvețiană.

© iStock

Dacă vizitezi târgul de Crăciun din Basel, ȋţi recomandăm să încerci vinul de rădăcini glühwein și să mănânci cea mai cunoscută brânză din Elveţia – raclette. Are un gust extraordinar mai ales în specialitățile culinare ale regiunii, de exemplu cu cartofi copţi, ceapă marinată și castraveți murați. Târgul este o ocazie excelentă de a explora orașul, deoarece este organizat în mai multe puncte din Basel, pe ambele maluri ale râului Rin, precum şi o lecție de istorie medievală. Vei găsi ȋn târg fierari cu care poţi încerca să forjezi o armă din fier sau poligoane de tir tradiţional ȋn care vei testa puterea unui arc sau a unei arbalete.

Bilete de avion spre Basel Cazare în Basel

 Viena castanelor prăjite

Târgul de Crăciun din Viena este o tradiție veche de secole, care datează încă din epoca medievală. La începutul veacului al XIII-lea, Albrecht I le-a acordat locuitorilor privilegiul de a organiza târgul ȋn decembrie, iar de atunci popularitatea evenimentului a crescut semnificativ. Cea mai bună dovadă este faptul că cele peste douăzeci de târguri moderne de Sărbători sunt vizitate în fiecare an de 3 milioane de turiști din întreaga lume.

© iStock

Standurile cu punci și castane atrag vizitatorii cu delicatese de sezon, iar obiectele de artizanat ajută la crearea atmosferei de sărbători. Târgurile sunt amplasate în diferite părți ale Vienei. Satul de Crăciun de la Palatul Belvedere este deosebit de popular, iar pe tarabele decorate festiv se găsesc obiecte de artizanat tradiționale, decorațiuni sofisticate de Crăciun și delicii culinare speciale. Merită degustat vinul fiert Glühwein la Universitatea din Viena, care, la fel ca multe alte clădiri publice mari, servește drept loc de organizare a evenimentelor festive. Patinoarul de Crăciun Christkindlmarkt este locul perfect pentru a admira parcul Primăriei frumos decorat.

Bilete de avion spre Viena Cazare în Viena

Cracovia cu pâine şi untură

Târgul de Crăciun din Cracovia nu este cel mai mare târg din Polonia, dar merită cu siguranță să-l vizitezi. În capitala regiunii Małopolska se organizează de mulți ani unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din ţară. În mod tradițional, centrul vechi oferă atracții diverse pentru familii și copii. Nu uita să faci o plimbare în jurul centrului vechi pentru a admira decoraţiunile deosebite de Crăciun.

© iStock

Târgul de Crăciun din Cracovia are, pe lângă meșteșuguri regionale și decorațiuni de Crăciun, o bogată ofertă culinară. Merită să încerci brânzeturi și mezeluri din ținuturile de munte, dulceaţă și gemuri delicioase, precum și o pajda clasică cu castraveți și untură. Nu vor lipsi nici specialitățile din țările vecine, pentru că anul acesta târgul va fi vizitat de reprezentanţi din Lituania, Ucraina, Slovacia și Ungaria. Bineînțeles, vânzătorii vor oferi nu doar delicatese, ci și produse de artizanat, inclusiv bijuterii și obiecte din ceramică.

Bilete de avion spre Cracovia Cazare în Cracovia

Turtă dulce ȋn Londra

Un adevărat deliciu pentru oricine dorește să simtă atmosfera de sărbătoare cu o notă ușor modernă. În Winter Wonderland poți merge să schiezi pe cel mai mare patinoar în aer liber din Marea Britanie, care este luminat de peste 100.000 de leduri. Sunt organizate concerte de muzică live, iar toată lumea se bucură de senzaționalul Magical Ice Kingdom. Există, de asemenea, o roată Ferris, un circ, un sat bavarez și un atelier de sculptură în gheață.

© iStock

Dacă ţi se face foame, există o ofertă gastro deosebită sub formă de burgeri, cartofi cu diverse condimente, ciocolată belgiană sau prăjituri cu marțipan. La multe tarabe se bea vin fiert, care are un gust deosebit iarna. În comparație cu târgurile germane și austriece, Winter Wonderland din Londra este mai degrabă un parc tematic de iarnă cu o notă festivă.

Bilete de avion spre Londra Cazare în Londra

În Nürnberg cu cârnați în chiflă

Târgul de Crăciun Christkindlesmarkt din Nürnberg are o istorie lungă și bogată, care începe în secolul al XVII-lea. Numele corespunde direct culturii luterane și înseamnă Târgul Pruncului Iisus. Aproape 200 de tarabe îi așteaptă pe vizitatori cu tot ceea ce este frumos și gustos în timpul sărbătorilor. Nürnberg este capitala turtei dulci germane și a faimoșilor Drei im Weckla (cârnați la grătar serviți într-o chiflă, de obicei cu salată de cartofi). La tarabele frumos decorate vei găsi vin fiert foarte gustos, migdale prăjite și pâine cu fructe. Există, de asemenea, decorațiuni pentru pomul de Crăciun făcute din smochine uscate. Zwetschgenmännle (figurine din prune sau fructe uscate) sunt un simbol al târgului.

© iStock

Cel mai popular Christkindlesmarkt german se desfășoară de la sfârșitul lunii noiembrie până în ajunul Crăciunului. Târgul din Nürnberg este ca o călătorie în timp, în vremurile castelelor medievale, ale sărbătorilor și costumelor.

Bilete de avion spre Nuremberg Cazare în Nuremberg

The post TOP 5 târguri de Crăciun ȋn Europa: destinaţii populare sau locuri inedite? first appeared on eSky Blog.

Descoperă Tbilisi ȋntr-un mod nou: unde să ȋncerci bucătăria locală?

$
0
0

Nu există loc ȋn Georgia fără cultura mâncării și a băuturii, iar toți cei care au vizitat această țară din Caucaz ştiu bine acest lucru. Celebrul Gaumarjos! și mesele încărcate de aperitive sunt o amintire comună printre turiştii din Georgia. Așadar, dacă ȋţi place să combini afacerile cu plăcerea în timpul călătoriilor, ȋţi dorim lectură plăcută și gustoasă!

Prin ce se caracterizează bucătăria georgiană?

Bucătăria georgiană se distinge prin saţietate, arome bogate și multe calorii. Forma finală a gastronomiei georgiene a fost influențată de istorie, în special de poziția sa pe Drumului Mătăsii. Pe lângă carnea de vită, de oaie și de pui, georgienilor le plac vinetele, brânzeturile, nucile, ardeii, fasolea și mirodeniile proaspete. Mâncărurile georgiene sunt diverse astfel că ȋi vor satisface atât pe carnivori, cât şi pe vegetarieni.

© iStock

Ce merită mâncat în Georgia?

Mâncarea georgiană este foarte cunoscută în Europa, după cum o arată popularitatea restaurantelor caucaziene în aproape fiecare oraș european mare. Descoperă cele mai importante feluri de mâncare din bucătăria georgiană, care este o combinație de arome ale diferitelor mâncăruri naționale din Caucaz și Europa de Est, cu influențe din Persia și Turcia.

© iStock

Khachapuri

În timp ce italienii au pizza și americanii au burgeri, georgienii au khachapuri. Este greu de găsit un fel de mâncare mai reprezentativ pentru Georgia. Aluatul copt cu brânză are mai multe versiuni care diferă prin umplutură, formă și modul de servire.

Khinkali

Găluște tradiționale umplute cu supă de carne, care stau la baza bucătăriei caucaziene. Ca și khachapuri, se servesc în mai multe variante, dar prin acelaşi procedeu: se începe întotdeauna cu o mușcătură precisă din găluşcă, apoi se bea conţinutul și, în final, se mănâncă totul.

Lobiani

Lobiani este o propunere excelentă pentru vegetarieni. Un produs de patiserie din grâu umplut cu fasole, care este deosebit de populară în Georgia sub forma rachuli khachapuri. Acest fel de mâncare provine din Racha, o regiune geografică situată la poalele Caucazului Mare.

Kharcho

Supă tradițională georgiană de gulaș cu vită şi adaos de nuci, care îi conferă mai multă consistență. Această tocăniţă groasă are pe deasupra şi mirodenii cu arome puternice sub formă de schinduf și semințe de coriandru măcinate.

Tonis Puri 

Pâine georgiană tradițională făcută după rețete vechi. Își datorează gustul și forma caracteristice metodei de coacere în ton, adică într-un cuptor special pregătit. Sunt produse de patiserie georgiene care ȋţi vor fura inima.

Badrijani

O adevărată delicatesă vegetariană. Vinete prăjite umplute cu pastă de nucă și usturoi, la care se adaugă semințe de rodie.

© iStock

Unde se mănâncă ieftin ȋn Tbilisi?

Georgienii sunt mândri de bucătăria și cultura lor și sunt dispuși să împărtășească oaspeților rețetele celor mai bune mâncăruri sau recomandări de restaurante locale. În Georgia nu este lipsit de tact să întrebi direct despre un restaurant bun și ieftin unde mănâncă localnicii. Ca răspuns, este foarte probabil să ajungi la masa plină de viață a unei locuinţe georgiene. Și mai este foarte posibil să nu fie vorba doar de o seară, ci de mai multe zile de festin și toasturi însoțite de legende naționale și diverse povești.

© iStock

Georgia este încă o țară relativ ieftină pentru portofelul unui turist. Cu toate acestea, capitala are propriile reguli și merită să ştim dinainte locurile în care vom evita surpriza atunci când primim nota de plată. Descoperă ȋn continuare restaurantele ieftine și bune din Tbilisi.

Khinkali House

Un restaurant khinkali popular, adesea recenzat de bloggerii culinari. Se caracterizează prin mâncăruri georgiene gustoase la un preț bun. Cel mai des servit fel de mâncare sunt găluștele georgiene în mai multe variante – de la cele cu carne până la cele cu umplutură de brânză, cartofi și ciuperci. Nu va fi un loc ideal pentru o cină romantică, dar cu siguranță este potrivit pentru turiştii înfometați care vor să ȋncerce specialități locale indiferent de momentul zilei. Restaurantul este deschis 24/7.

Racha Restaurant – un festin georgian la subsol

Mâncare georgiană delicioasă la prețuri bune. Aici vei mânca khinkali preparat corespunzător, supă kharcho după reţeta originală și pui la grătar excelent. Restaurantul este cunoscut totodată pentru vinul de casă și limonada proaspătă.

Salobie Bia – cum se prepare fasolea în bucătăria georgiană

Micuţul restaurant Salobie Bia este apreciat de localnici ca fiind unul dintre cele mai bune din capitală. Bucătarul care lucrează aici și specialitățile sale georgiene surprind pe toată lumea cu gustul neconvențional, textura și felul ȋn care sunt servite. Revelațiile localului sunt mâncărurile cu fasole, inclusiv lobiani extraordinar sau khachapuri. Salata de roșii, jonjoli sau sorbetul de prune cu ciocolată albă fac senzație. Lista de vinuri este impresionantă, cu multe opţiuni de vinuri naturale. Există, de asemenea, vinul casei – Besini Winery, ieftin, dar gustos. O cină de două persoane cu o carafă de vin pentru 60 LEI sună bine, nu-i așa?

Mravaljamieri – festin georgian în ritm de dans

Unul dintre cele mai interesante puncte de pe harta culinară a capitalei. Georgienii îl vizitează în număr mare datorită bucătăriei excelente, prețurilor decente și a numerelor artistice unice. În restaurantul Mravaljamieri, festinul culinar este însoțit de spectacole de dansuri naționale și concerte de muzică live. Locul nu doarme niciodată și este adesea gazda unor nunți, sărbători ȋn familie sau evenimente caritabile. Dacă vrei să vezi cum se distrează georgienii, este greu să găseşti un pub mai potrivit în Tbilisi.

© iStock

Ce merită vizitat ȋn Tbilisi?

Metropola cu peste un milion de locuitori este o destinație din ce în ce mai populară în rândul europenilor. Acest lucru se datorează atât zborurilor ieftine, cât și simpatiei tot mai mare pentru cultura, bucătăria și istoria georgiană. Un sejur de două zile în capitală este suficient pentru a vedea toate atracțiile orașului într-o manieră relaxată. Vizitarea obiectivelor turistice ar trebui să înceapă de la Plac Wolności – centrul orașului cu o semnificație simbolică. Aici a avut loc faimoasa Revoluție a Trandafirilor – momentul care a marcat schimbări democratice ȋn ţară cu ecou în mass-media din întreaga lume.

© iStock

În Tbilisi te poți simți uneori ca într-un parc național. Un bun exemplu este cascada Leghvtakhevi, situată chiar în centru. Cireașa de pe tort este orașul vechi, al cărui punct emblematic este cel mai vechi cartier al orașului, Abanotubani. Aici poți merge la una dintre numeroasele băi vechi de sulf pentru a te relaxa şi simţi bine. Vizitarea capitalei nu ar fi completă fără a urca pe dealul Sololaki pentru a vedea Fortăreața Narikala. O experiență la fel de plăcută, mai ales după o petrecere, este petrecerea după-amiezii ȋn Parcul Rike – plămânul verde al orașului.

Cazare în Tbilisi

The post Descoperă Tbilisi ȋntr-un mod nou: unde să ȋncerci bucătăria locală? first appeared on eSky Blog.

Pisa: rămâi lângă Turnul ȋnclinat sau mergi ȋn Cinque Terre?

$
0
0

Îți place să călătoreşti ieftin? Asta e bine, pentru că avem o destinaţie potrivită pentru următoarea ta călătorie. Pisa, pentru că despre el este vorba, este un oraș care are mai mult de oferit decât o simplă fotografie cu Turnul ȋnclinat în fundal. Pisa este şi un punct de plecare perfect pentru pitorescul Cinque Terre. De cât timp ai nevoie pentru a vizita Pisa? Cum ajungi la Cinque Terre? Citeşte ȋn continuare.

Călătorii ieftine? Este posibil!

Pisa este un oraș italian situat în partea de vest a Toscanei. Cândva un important centru comercial, în prezent este asociat în principal cu Turnul ȋnclinat. Mulți turiști vizitează Pisa în trecere spre Florența fără a-și da șansa de a descoperi colțurile pitorești ale orașului. Nu face şi tu această greșeală! Cum ajungi ȋn Pisa? Companiile aeriene low-cost oferă zboruri directe către Pisa, iar timpul scurt de călătorie face din oraş o alegere excelentă atât pentru o vacanță, cât și pentru un city break de weekend. Ai vrea să reduci și mai mult prețul biletului de avion? Profită de ocazia unică de Black Friday 2022 și ȋnscrie-te la promoţia eSky pentru a-ţi reîncărca portofelul electronic eSky cu suma de 17€. Vezi detaliile ofertei.

© iStock

Un mare avantaj al orașului este distanța scurtă dintre aeroport și centru (doar câțiva kilometri). O poţi parcurge pe jos, cu autobuzul sau cu trenul, care circulă la fiecare 10 minute. Atunci când vine vorba doar de vizitarea orașului, distanțele dintre atracțiile principale nu sunt nici ele mari. Ia ȋn calcul o plimbare mai lungă sau foloseşte transportul public. De cât timp ai nevoie pentru a vizita Pisa? Cei care doresc să facă doar o fotografie lângă Turn vor răspunde cu siguranță că doar câteva ore. Scenariul nostru, ȋnsă, este să descoperi Pisa pe îndelete în una sau două zile.

Ce merită văzut în Pisa?

Descrierea atracțiilor orașului nu poate începe altfel – mergi la Campo dei Miracoli (Piaţa Miracolelor). Faimoasa piață atrage turiștii care doresc să vadă complexul de 4 clădiri romanice. Cea mai faimoasă dintre ele este, bineînțeles, Turnul ȋnclinat. Lucrările la construcția acestuia au început în 1173 și au durat aproape 200 de ani. Solul moale a făcut ca turnul clopotniței să se încline, creând fundalul perfect pentru o fotografie amuzantă ȋn care fie ȋmpingi turnul, fie ȋl sprijini. În prezent, ȋnclinarea turnului a rămas la fel pentru că obiectivul a fost stabilizat. Dacă vrei să vizitezi interiorul clădirii, trebuie să cumperi un bilet de intrare. Totuşi, majoritatea turiștilor aleg opțiunea mai ieftină, la fel de bună, și anume să admire Turnul doar din exterior.

© iStock

Celelalte clădiri din complex sunt Catedrala Santa Maria Assunta (intrare gratuită), care servește drept cimitir medieval al Camposanto și Battistero. Este demn de remarcat că piața este înconjurată pe două laturi de un zid medieval, iar poarta orașului – Porta Nuova – este un punct de belvedere interesant asupra Turnului ȋnclinat.

Ce mai merită să vezi în Pisa după Campo dei Miracoli? Mulți turiști cred că aceasta este centrul orașului. Ei bine, este cu siguranță cel mai aglomerat loc din Pisa, dar dacă vrei să vizitezi centrul istoric, mergi în Piazza dei Cavalieri. Fostul centru politic al orașului captivează acum prin liniștea și arhitectura interesantă. Atenția vizitatorilor este atrasă de fațadele decorate ale Palazzo della Carovana și Palazzo dell’Orologio. De asemenea, în zonă există numeroase clădiri sacrale, cum ar fi biserica Santo Stefano dei Cavalieri.

© iStock

Atracţiile din Pisa

Timpul de care ai nevoie pentru a explora Pisa depinde de numărul de atracții pe care doreşti să le vizitezi. Sfatul nostru este să-ţi rezervi timp şi pentru a admira orașul ȋn timpul unei plimbări de-a lungul bulevardelor de lângă râul Arno. Fațadele colorate ale clădirilor apar adesea pe cărțile poștale din Pisa, iar o construcţie care merită o atenție deosebită este biserica Santa Maria della Spina. Este o clădire mică, cu fațadă de marmură și sculpturi ale sfinţilor. Este totodată un exemplu perfect de stil gotic din Pisa și… o locație neobișnuită. Biserica este înghesuită pe bulevard ȋn faţa caselor de locuit. O plimbare de-a lungul râului este o ocazie excelentă şi pentru a vedea Palazzo Blu şi pentru a vizita una dintre expozițiile de aici. Îţi place natura? Nu uita să vizitezi grădina botanică a universității. Este cea mai veche clădire academică de acest tip din Europa.

© iStock

Pisa este orașul celebrului astronom – Galileo. Statuia sa se află pe Lungarno Ranieri Simonelli nr. 16. Ai chef de cumpărături? Principala stradă comercială este Corso Italia, dar pregăteşte-te pentru prețuri create special pentru turişti. Pentru a cumpăra suveniruri sau pentru a lua masa de prânz, mergi pe străduțele mai îndepărtate. Înguste și cu o atmosferă aparte, acestea sunt un decor frumos pentru fotografii pe care să le păstrezi ca amintire.

Zborurile ieftine către Pisa sunt o bună alegere pentru cei care consideră orașul ca punct de plecare spre Cinque Terre din Liguria. Grupul de 5 orașe cu clădiri terasate și fațade colorate este una dintre cele mai vizitate atracții din Italia.

© iStock

Cum ajungi în Cinque Terre?

Dacă vizitezi Pisa, asigură-te că planifici cel puțin o zi pentru a vedea orașele de pe coasta Rivierei italiene. Cum ajungi în Cinque Terre? Cea mai ieftină opțiune este să călătoreşti cu trenul. Prima parte a călătoriei va fi drumul spre La Spezia, care va dura puțin peste o oră, iar cea de-a doua este drumul propriu-zis spre Cinque Terre. În acest caz, merită să cumperi cardul Cinque Terre Train Card, care ȋţi oferă călătorii nelimitate cu trenul pe ruta Levanto – Cinque Terre – La Spezia, călătorii gratuite cu autobuzele locale, acces la secțiunile cu taxă de pe traseul albastru și reduceri la muzeele din orașul La Spezia. Poți alege un abonament pentru una, două sau trei zile, în funcție de nevoile tale. Dacă intenționezi să faci mai mult de 1-2 călătorii cu trenul, cardul Cinque Terre Train Card va merita cu siguranță. Chiar și în afara sezonului, toate traseele de trekking din Cinque Terre sunt gratuite.

© iStock

Ce merită văzut în Cinque Terre?

Regiunea Cinque Terre a dobândit statutul de parc național și a fost recunoscută de UNESCO prin includerea sa pe lista patrimoniului mondial. Acolo ai de vizitat 5 orașe: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso. Călătoria cu trenul între ele durează doar câteva minute. Cinque Terre oferă puncte de belvedere ideale și locuri romantice pentru a privi apusul soarelui. Principalele atracții ale orașelor sunt clădirile colorate cu terase, porturile mici, posibilitatea de a face o călătorie cu feribotul, de a face canotaj sau de a degusta specialități locale ȋn timp ce priveşti de aproape marea. Coasta este în principal stâncoasă, dar dacă ȋţi plac plajele cu nisip, mergi la Monterosso.

© iStock

Singurul oraș care nu se află direct lângă apă este Corniglia. Pentru a ajunge la el, trebuie să urci 377 de trepte sau să iei autobuzul. Manarola este renumit pentru producția de vin Sciacchetra, Riomaggiore captivează prin liniștea sa, iar lângă Vernazza poți face snorkelling. Câte zile ar trebui să aloci pentru vizitarea Cinque Terre? Pentru unii, câteva ore sunt suficiente. Cu toate acestea, pentru a simți pe deplin atmosfera orașelor și pentru a admira apusurile de soare, merită să rămâi peste noapte sau să te ȋntorci ȋn La Spezia şi să revii a doua zi.

Bilete de avion spre Pisa Cazare în Pisa

The post Pisa: rămâi lângă Turnul ȋnclinat sau mergi ȋn Cinque Terre? first appeared on eSky Blog.

Descoperă Sicilia ȋntr-un mod nou: insula soarelui ȋn haine de iarnă

$
0
0

Vacanță în timpul iernii? De ce nu? Relaxarea din decembrie poate fi la fel de benefică și plină de aventuri ca cea din mijlocul verii. Un exemplu perfect este Sicilia. Cea mai mare insulă din Marea Mediterană captivează cu peisajele sale diverse, atmosfera tipic italiană și bucătăria care-l va cuceri chiar şi pe cel mai mare critic culinar. Sicilia mai are un avantaj ȋn timpul iernii. Care? Descoperă ȋn continuare!

Cea mai bună perioadă pentru o vizită ȋn Sicilia

Vacanţele ȋn Italia sunt o rețetă dovedită pentru o vacanță de succes în orice perioadă a anului. Mulți turiști își planifică sejurul în Sicilia în timpul verii, când temperaturile pot ajunge până la 40°C! De cealaltă parte, persoanele care se concentrează în primul rând pe vizitarea obiectivelor turistice nu apreciază ȋn mod deosebit astfel de temperaturi pentru că le pot face vacanța dificilă. Dacă vrei să iei o pauză de la aglomerație, să descoperi Sicilia dintr-o perspectivă puțin diferită, mai calmă, și să profiţi de cazare și bilete de avion mai ieftine, ia ȋn considerare o excursie de iarnă.

© iStock

Cum este iarna în Sicilia? Dacă ne uităm la temperatura medie a aerului și a apei, este o alternativă excelentă la iarna mult mai rece din nordul Europei. În decembrie, temperatura medie în Sicilia este de aproximativ 16°C, dar există zile în care termometrele ajung chiar și la 20°C. Temperatura apei oscilează între 15-17 grade. Deși nu sunt cele mai bune condiții pentru distracția în apă, cu siguranță vei întâlni cel puțin o persoană care va face o baie în mare în decembrie. Ţi-e dor de soare în timpul iernii? Nu degeaba Sicilia este supranumită insula soarelui. În decembrie, soarele străluceşte în medie 4 ore pe zi, răsare mai devreme și apune mai târziu decât în partea de nord a continentului. Ploaie? Puţină. Sicilia ispitește cu o vreme blândă și există doar câteva zile de ploaie pe lună.

© Martyna Górna

Turism de iarnă, sezon culinar în plină desfășurare

Sicilia în decembrie este o bună ofertă pentru toți cei cărora nu le place să stea la coadă sau să aștepte o masă liberă într-un restaurant. Străzile orașelor nu mai sunt atât de aglomerate, poţi conta pe prețuri mai mici și pe cazare cu reduceri semnificative. Dacă te întrebi ce-ţi mai poate oferi Sicilia, trebuie să mai amintim un lucru important: bucătăria locală. Deliciile sunt disponibile pe tot parcursul anului, iar serile și după-amiezile din decembrie încurajează cu siguranță șederea mai lungă decât de obicei în restaurante. Mâncărurile cu ton, sardine sau roșii aromate ȋţi vor oferi gusturi de neuitat.

© iStock

Sicilia în decembrie este, de asemenea, sezonul citricelor. Portocalele, lămâile și mandarinele culese direct din copac au un gust diferit, iar forma și textura lor nu sunt la fel ca cele pe care le cunoaștem de pe rafturile supermarketurilor. Sicilia este renumită pentru portocalele roșii, suculente și dulci, dar iarna este, de asemenea, timpul pentru legumele de sezon. În acest caz sunt în primul rând anghinarele, broccoli şi conopida. Îţi plac fisticurile? Cannoli cu brânză ricotta și cremă de fistic au cel mai bun gust în decembrie. Prospețimea ingredientelor are o mare importanță aici. Dacă tot vorbim de fistic, Sicilia ȋn timpul iernii este o ocazie excelentă pentru a gusta celebrul cozonac de Crăciun cu cremă de fistic – panettone.

© iStock

Atmosferă festivă, dealuri cu vegetaţie luxuriantă și un vulcan acoperit de zăpadă

Începutul lunii decembrie este un semnal pentru a începe pregătirile de Crăciun. Străzile, copacii și monumentele sunt decorate cu luminițe colorate sau globulețe. Scenele cu Naşterea Domnului reprezintă şi ele atmosfera de Crăciun şi le poţi admira în multe locuri, cum ar fi Custonaci. Aceasta este o ocazie excelentă de a afla mai multe despre obiceiurile și tradițiile siciliene. Pregătirile pentru Crăciun dau Siciliei un caracter magic. Pe de altă parte, poți vedea în continuare dealurile verzi şi poți mirosi citricele coapte. O vacanţă ȋn extrasezon ȋţi va oferi ocazia să faci o plimbare romantică și liniștită pe plajă. Una dintre cele mai frumoase plaje din Sicilia este San Vito Lo Capo, în apropiere de Palermo. Dacă ȋţi doreşti, totuşi, să simţi atmosfera tipică a iernii, planifică o excursie la vulcanul Etna.

© iStock

Orice iubitor de schi știe când trebuie să meargă în Sicilia. Aici se află cel mai mare vulcan activ din Europa, Etna. În timpul iernii, de obicei până în primăvară, este acoperit de zăpadă. Acolo există stațiuni de schi, iar schiatul pe pârtie cu vedere la mare ȋţi va rămâne cu siguranță în memorie pentru mulți ani. Există trasee cu nivele diferite de dificultate, în principal roșii și albastre. Poți alege schi, snowboarding, schi fond sau pur şi simplu o drumeţie cu ghid.

© iStock

Explorează fără grabă

O vacanţă fără obiective turistice? Mulți oameni nu-și pot imagina un sejur în Sicilia fără să le vadă. O vacanță în extrasezon garantează explorarea liniștită a atracțiilor din zonă, iar în cazul intrărilor cu bilet – preţuri mai mici. Ce să vizitezi în Sicilia? Există o mulțime de oferte. Siracusa merită cu siguranță o vizită. Ca parte a parcului arheologic, poți vedea faimoasa Ureche a lui Dionisos (o peșteră în formă de ureche), precum și amfiteatrul grecesc. Nu uita să vizitezi insula Ortigia, care a fost cândva o colonie grecească, pentru o plimbare de seară pe străzile sale înguste. Vestigii grecești sunt ascunse și în Taormina, acolo unde se află ruinele teatrului antic. În timp ce te afli aici, merită să vizitezi și orașul Savoca, la 20 km distanță, unde a fost filmat „The Godfather”.

© Martyna Górna

Nu putem vorbi despre Sicilia fără Palermo, colorat, plin de biserici istorice reprezentând diverse stiluri de arhitectură. În plus, Catacombele Capucinilor, iar după o plimbare lungă – relaxare în grădina botanică sau o vizită la Muzeul Internațional al Marionetelor. Ştii faimoasa stâncă din rocă sedimentară calcaroasă, asemănătoare unor scări? Această imagine se află pe coperțile multor cataloage ale agențiilor de turism. Scala dei Turchi, pentru că despre ea este vorba, se află ȋn Agrigento. Tot aici vei găsi și așa-numita Valea Templelor, un complex de ruine antice, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

© iStock

Iarna, Sicilia surprinde și oferă un festin pentru toate simțurile. În timpul unei singure călătorii, poți petrece timp pe dealuri verzi, pe un vulcan acoperit de zăpadă şi pe malul mării. În mod activ sau cu un pahar de vin în mână, după cum preferi. Descoperă Sicilia pas cu pas, fără graba din timpul verii. Dacă plănuieşti o vacanță mai lungă, Sicilia este şi un punct de plecare excelent către Insulele Eoliene.

Bilete de avion spre Sicilia Cazare în Catania

The post Descoperă Sicilia ȋntr-un mod nou: insula soarelui ȋn haine de iarnă first appeared on eSky Blog.
Viewing all 279 articles
Browse latest View live