Quantcast
Channel: eSky Blog
Viewing all 279 articles
Browse latest View live

Toscana – pe traseul vinului și al satelor pitorești

$
0
0

Vacanță ȋn Italia? Alege Toscana! Patria lui Michelangelo și Leonardo da Vinci este perfectă pentru cei care iubesc peisajele idilice. Aici vei vedea unul dintre cele mai frumoase orașe italiene, unde timpul pare că s-a oprit ȋn loc şi unde cramele de primă clasă oferă spre degustare vinuri tradiționale. Deși Toscana nu este la fel de populară ca Roma sau Veneția, un lucru este sigur: odată ce o vizitezi, vei dori să te ȋntorci. Dar o simplă vizită nu este de ajuns ȋn Toscana – trebuie să simți vibrația acestei regiuni şi să o cunoști cu fiecare simț.

Toscana se află ȋn centrul Italiei şi se întinde din nordul Apeninilor până la Marea Tireniană.  Îţi aminteşti cărțile poștale sau imaginile de promovare a Italiei cu serpentine pitorești încadrate de chiparoşi? Acestea sunt simbolul Toscanei alături de Turnul din Pisa, sgambato, uleiul de măsline aromat și, bineînțeles, vinul. Tradiția îndelungată și bogată a vinificației în Toscana face imposibilă o vacanţă ȋn regiune fără a degusta aceste comori locale. Cel mai bun loc care să-ţi încânte papilele gustative este faimoasa regiune viticolă Chianti.

© iStock

Via Chiantigiana, traseul vinului Chianti Classico

Dacă vizitezi Toscana, fă o plimbare pe drumul Chiantigiana (SR222), un traseu local pitoresc care leagă Florența de Siena. Străzile înguste și sinuoase sunt înconjurate de chiparoşi, iar dealurile din apropiere sunt acoperite de plantații de măslini și podgorii. Merită să faci un ocol ca să vizitezi una dintre ele și să deguşti vinurile. Degustarea este însoțită de obicei de o poveste despre istoria bogată a regiunii. Producția vinului roșu Chianti Classico, renumit în întreaga lume, din struguri Sangiovese atent selecționați, are loc în inima Toscanei, în legendara regiune Chianti. Sticla originală include emblema Gallo Nero – un cocoș negru pe un fundal galben. Inițial, Chianti era format din doar trei sate – Radda in Chianti, Castellino in Chianti și Gaiole in Chianti. Astăzi, regiunea include atât Florența, cât și Siena.

© iStock

De-a lungul Via Chiantigiana vei vedea vile vechi și case care formează peisajul orașelor medievale de pe dealurile Toscanei. Aici au fost filmate scenele unor filme precum „Gladiatorul” și „The Twilight Saga: New Moon”. Să începem cu Florența și Siena – cele mai importante puncte de pe drumul SR222.

© iStock

Florența și Siena – cele mai populare orașe toscane

Florența este capitala provinciei Florența și a întregii regiuni toscane. Atrage mulțimi de turiști, iar acest lucru nu este deloc surprinzător. Leagănul Renașterii garantează monumente uimitoare și e un loc minunat pentru contemplarea artei. Punctul central al orașului este Piazza della Signoria, unde se află celebra fântână Neptun cu sculptura din marmură albă. Lângă ea vei vedea Palazzo Vecchio și una dintre cele mai populare opere ale lui Michelangelo, sculptura lui David (este vorba despre o replică, originalul fiind păstrat în muzeul Galleria dell’Accademia). Religia este importantă ȋn Florența, astfel că oraşul are clădiri religioase şi fresce interesante. Printre ele se numără Biserica Santa Maria Novella și Catedrala Santa Maria del Fiore, cu domul său roșu caracteristic care domină orașul.  Un alt simbol al Florenței este Ponte Vecchio – podul de piatră din secolul al XIV-lea construit peste râul Arno. Dacă acestea nu sunt de ajuns, adaugă pe listă celebra Galerie Uffizi!

© iStock

Siena, de cealaltă parte, contrastează cu Florența. Deși astăzi este un oraș mult mai mic, pe vremuri era un rival serios al Florenței. Avantajul ȋn prezent este că atmosfera din Siena e mult mai calmă, iar turiştii ȋl aleg deseori pentru vacanţe mai lungi. Potrivit legendei, descendenții lui Remus (fratele lui Romulus) au fondat Siena. Punctul central al orașului este, bineȋnţeles, Piazza del Campo, cu forma sa distinctivă de scoică. Poţi vizita Catedrala gotică a cărei fațadă bogat decorată îi încântă chiar și pe cei mai mari cunoscători de artă.  Alte repere din Siena includ fântâna Fonte Gaia și Palazzo Pubblico, un palat care datează de la sfârșitul secolului al XIII-lea. Dacă eşti în formă, mergi spre punctul de belvedere de pe turnul Torre del Mangia unde ai de urcat 400 de trepte! Siena organizează celebra cursă de cai Palio, care are loc de două ori pe an, în iulie și august. Dacă ȋţi plac caii, spectacolele și paradele, planifică-ţi o vizită în Toscana în această perioadă. La sfârşit nu trebuie să uităm de vin! La urma urmei, pentru asta este cunoscută Toscana. Dacă ȋţi place gustul dulce, Siena este locul potrivit pentru că aici vei găsi vinul santo.

© iStock

Orașele de pe vârfurile dealurilor – ziduri fortificate și clădiri tradiționale

Două caracteristici importante ale orașelor toscane sunt amplasarea lor pe vârfurile dealurilor și clădirile tradiționale atent întreținute. Străzile înguste și sinuoase duc de regulă spre piața principală a orașului, iar o astfel de urcare pe deal – deși poate fi obositoare – te va răsplăti cu peisaje uluitoare ale podgoriilor și plantațiilor de măslini.  Îţi recomandăm o excursie în orașul San Quirico d’Orcia ca să descoperi o privelişte care-ţi va tăia respirația – Val d’Orcia, o vale inclusă ȋn patrimoniul UNESCO. În San Quirico d’Orcia vei vedea, de asemenea, casa personajului principal din filmul „Gladiatorul”. În ceea ce privește monumentele, nu uita de biserica de piatră Collegiato di San Quirico și de ruinele fortificațiilor vechi ale orașului. În prezent, San Quirico d’Orcia este un oraș oarecum adormit, dar a jucat cândva un rol important în comunicarea dintre Roma şi Canterbury (Anglia).

© iStock

Un alt oraș toscan care merită atenţie este San Gimignano, supranumit Manhattan-ul medieval. Datorită faimoaselor sale turnuri care datează din secolele XIII-XIV, partea istorică a orașului a fost inclusă ȋn patrimoniul UNESCO. Din cele 72 de turnuri istorice doar 14 s-au păstrat până astăzi, iar Torre Grossa este cel mai ȋnalt (52m)! Turnurile funcționau ca un sistem de apărare și erau o etalare a bogăției și puterii familiilor care le-au construit. Turiștii vizitează de obicei Piazza della Cisterna și Piazza del Duomo. Merită menționat că orașul este renumit pentru producția de șofran, înghețată (se spune că este cea mai bună din Italia!) și, bineînțeles, vin. În acest caz este vorba de un vin alb cu aromă de nucă – celebrul Vernaccia di San Gimignano.

© iStock

Un paradis pentru cei care apreciază liniștea

Deși orașele toscane sunt ȋn mare parte liniștite, merită să menționăm două locuri ȋn care pot fi evitate cu totul aglomeraţiile de turişti. Da, acest lucru este posibil! Primul este micul oraș Montepulciano. Aici încă se mai pot vedea zidurile de apărare antice, iar străzile înguste ale orașului duc spre Piazza Grande. Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune priveliști, mergi pe jos până la Piazza di San Francesco pentru a vedea monumente precum Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Palazzo Comunale și fântâna cu Grifonul și Leul. În Montepulciano au fost filmate scenele pentru una dintre părțile din „The Twilight Saga”, dar nu este deloc cel mai important aspect al acestui loc. Turiștii vin aici în principal pentru a gusta vinul roșu local – Vino Nobile di Montepulciano.

© iStock

Nu ȋn cele din urmă, un adevărat sat toscan – Monticchiello, cu clădiri tradiționale din piatră cu obloane, străzi înguste și ziduri fortificate. Principalul monument al satului este biserica Santi Leonardo e Cristoforo, unde, în timpul renovării din 1933, au fost descoperite fresce medievale! În Monticchiello, timpul s-a oprit, dar acest lucru constituie un avantaj. Lasă-te-n voia drumurilor înguste, bucură-te de priveliștea livezilor de măslini din apropiere sau ia parte la o reprezentație a teatrului din sat. Nu trebuie să te surprindă lipsa turiștilor sau chiar a localnicilor pe străzi pentru că-i vei vedea la mesele din restaurante. Viața liniștită a toscanilor, plină de vin aromat, bucătărie simplă, dar gustoasă și conversații lungi și interesante are loc chiar aici.

Bilete de avion spre Bologna Hoteluri în Bologna

The post Toscana – pe traseul vinului și al satelor pitorești first appeared on eSky Blog.

Latura secretă a regiunii Costa Brava

$
0
0

Când te gândeşti la o vacanță în Spania, ȋţi imaginezi stațiunile zgomotoase şi pline de turişti de pe litoral? Dacă eşti în căutare de distracție și liniște în același timp, alege Costa Brava. Această destinație este una dintre favoritele locuitorilor din Barcelona datorită peisajelor care îți taie respirația, orașelor pline de muzică, satelor liniștite de pescari, bucătăriei locale delicioase și atmosferei artistice. Fă cunoștință cu diferitele părţi ale Cataloniei prin intermediul divertismentului, al artei, bucătăriei și peisajelor uimitoare. Costa Brava este, pentru mulți, cea mai frumoasă regiune de coastă din Spania. O asociezi în principal cu stațiunile și hotelurile aglomerate? S-ar putea să te ȋnşeli! Numele spaniol al regiunii înseamnă „coastă sălbatică” şi încă mai poți găsi această fostă sălbăticie în afara principalelor stațiuni turistice. Descoperă diversele atracții și peisajele naturale din acest loc unic. Vrem să ȋţi arătăm Girona, Triunghiul lui Dali, Blanes și Camí de Ronda.

Girona – plină de surprize

Cu toate că Girona, situat în inima Cataluniei, este cel mai mare oraș de pe Costa Brava, mulți oameni nu îi văd potențialul turistic. După sosirea ȋn aeroport, aceștia se îndreaptă rapid spre stațiunile din apropiere sau spre Barcelona. Dacă vizitezi Catalonia, nu face aceeași greșeală. Girona are multe de oferit! Partea sa medievală, Força Vella, este un loc excelent pentru plimbări uşoare și constituie cadrul perfect pentru filme istorice. Legendarul serial Game of Thrones și filmul Perfume au fost filmate aici. Nu poţi rata catedrala gotică Santa María de Girona cu naosul său masiv, fațada barocă, scările monumentale, turnurile înalte și vitraliile maiestuoase. De asemenea, trebuie să vizitezi băile arabe medievale care păstrează prezența maurilor în aceste locuri.

© iStock

O vizită în acest oraș mic și plin de viață înseamnă să încerci mâncăruri delicioase. Vei găsi aici unul dintre cele mai bune restaurante din lume: El Celler de Can Roca. Nu uita să faci rezervare! Dacă preferi o atmosferă mai relaxată, trebuie doar să arunci o privire în jur. Aproape la fiecare colț și în fiecare piață (precum Sant Feliu) vei găsi restaurante care servesc mâncăruri din toată lumea și baruri tradiționale cu tapas. Cartierul evreiesc din Girona, aflat între străzile Sant Llorenc și Forca, este un loc pe care trebuie să-l vezi. Nu uita să vizitezi și râul Onyar. Nu trebuie decât să te plimbi de-a lungul podurilor pentru a vedea fațadele colorate ale clădirilor „aplecate” peste apă. Pentru o priveliște uluitoare, urcă pe zidurile orașului vechi și nu uita să iei cu tine aparatul de fotografiat sau telefonul ca să surprinzi linia orizontului din Girona.

© iStock

Triunghiul lui Dali

Salvador Dalí, celebrul pictor suprarealist din Barcelona, a lăsat numeroase urme ale artei sale ȋn Costa Brava. Chiar dacă nu te interesează arta și nu plănuieşti să vizitezi muzee în timpul vacanței, vei întâlni cu siguranță numeroase opere de artă ale lui Dalí în unele părți ale coastei. La urma urmei, este imposibil să nu observi… ouă uriașe pe acoperișul unei clădiri. Acestea sunt simbolurile vieții și ale ȋnceputului, ambele atât de importante pentru artist. Le poți vedea pe clădirea muzeului ridicat ȋn cinstea celebrului pictor, situat în satul în care Dali s-a născut și a fost îngropat. Este interesant că muzeul a fost înființat în anii 1960 în clădirea fostului teatru al orașului, în timpul vieții lui Dali și sub supravegherea sa. Vizitarea acestui loc este o experiență cu adevărat suprarealistă. Cea mai cunoscută cameră este Face of Mae West, unde pe unul dintre pereți a fost pictat chipul celebrei actrițe americane. Dacă vrei să vizitezi acest muzeu neobișnuit, cel mai bine este să rezervi un bilet online.

© iStock

Port Lligat, aflat la câțiva kilometri de Cap de Creus, este o altă locație care păstrează urmele artistului. Acesta este locul de reședință al lui Salvador și al soției sale, Gala. Este o combinație a mai multor clădiri care au existat ȋn trecut. În acest mic muzeu vei găsi mobilier și decorațiuni păstrate din perioada în care artistul a locuit aici. Doar 10 persoane pot vizita proprietatea în același timp, așa că merită să cumperi bilete în avans. După vizită, îndreaptă-te spre centrul orașului Cadaqués, cu case vopsite în alb și acoperișuri roșii. În oricare dintre baruri poţi încerca mâncăruri catalane care combină peștele și fructele de mare cu carnea. De asemenea, te poți relaxa pe mica plajă cu peisaje minunate. Când vorbim despre Triunghiul lui Dali, trebuie să menționăm orașul medieval Púbol. Pictorul a cumpărat castelul local și i l-a dăruit soției sale. Fă o plimbare prin grădinile din jur pentru a vedea sculptura neobișnuită a unui elefant cu picioare lungi printre copacii exotici.

© iStock

O oază verde ȋn Blanes

Costa Brava este populară şi pentru flora bogată. Există mai multe grădini botanice pe stâncile orașului pescăresc Blanes. Acolo vei vedea nu numai specii de plante termofile bine îngrijite, ci și peisaje remarcabile ale Mediteranei și ale coastei sale sălbatice. Aproape de centrul orașului, pe o stâncă, se află Jardí Botànic Marimurtra – una dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa. Carl Faust a fondat-o în anii 1920. Numele provine de la mare și de la mirtul care crește ȋn mod natural în zonă. Grădina este împărțită pe categorii şi cuprinde 6.000 de specii de plante din întreaga lume, inclusiv din Africa de Sud, Mexic și Insulele Canare.

© iStock

Ce altceva? Îţi recomandăm cu căldură punctul de belvedere Mirador de Ramon Margalef, numit după faimosul biolog și ecologist catalan. Cala Bona, o plajă liniștită cu nisip și pietriș, merită, de asemenea, o vizită. Alte grădini botanice din apropiere sunt Jardí Botànic Tropical Paratge Pinya de Rosa, renumită pentru colecția de cactuși, și Jardins de Santa Clotilde, cu o panoramă uluitoare a mării. Blanes în sine este locul perfect pentru a ȋncerca specialități catalane. În restaurantele din centru, dar și în piețele în aer liber, vei găsi pește și fructe de mare, legume ferme și coapte și vin spumant de cava.

© iStock

Traseul pitoresc Camí de Ronda

Știai că regiunea Costa Brava poate fi parcursă pe jos de la sud la nord și înapoi? Acest lucru este posibil datorită Camí de Ronda, un traseu pitoresc a cărui istorie datează din secolul al XIX-lea. Pe atunci, rutele de contrabandă treceau printre aceste zone vii dintre satele de pescari. Ofițeri ai Gărzii Civile și ai Carabineros obișnuiau să urmărească infractorii pe aici. Astăzi, traseul este o alternativă pentru turiștii care nu vor să petreacă timpul doar pe una dintre plajele de pe Costa Brava. Plimbarea pe Camí de Ronda ȋţi va oferi ocazia să cunoşti mai bine regiunea, să vezi peisaje spectaculoase și să te relaxezi în golfulețele cu apă cristalină. În fiecare zi, traseul ajunge în sate mici cu cazare de diferite standarde, restaurante și puncte de belvedere.

© iStock

Există două trasee la alegere – unul liniar de-a lungul coastei, de 43 de kilometri, şi un traseu circular în interior, de 140 de kilometri. Primul ar trebui să dureze două-trei zile de drumeție ușoară și poate fi parcurs și cu copiii. Al doilea traseu este o provocare de o săptămână și, prin urmare, ales mult mai rar. Dacă nu doreşti să faci întregul traseu liniar, puteți face o scurtă plimbare între satele Sant Feliu de Guíxols și Begur.

© iStock

Dacă eşti în căutarea liniștii și a sălbăticiei pentru care Costa Brava este încă renumită, vizitează golfurile Molí și Maset, precum și plajele Sant Pol, La Fosca, Castell și Sa Conca. Orașele de la malul mării, precum Platja d´Aro, sunt, de asemenea, impresionante. Dacă începi traseul în Sant Antoni de Calonge, pregăteşte-te pentru o drumeție solicitantă pe o potecă îngustă în vârful unei stânci, dar și pentru priveliști uimitoare. Nu uita să iei cu tine aparatul foto!

Te-am convins că regiunea Costa Brava nu înseamnă doar distracția din stațiuni, ci și liniștea plajelor sălbatice, priveliști uimitoare și bucătărie catalană delicioasă ȋn satele de pescari?

Bilete de avion spre Barcelona Hoteluri în Girona

The post Latura secretă a regiunii Costa Brava first appeared on eSky Blog.

Coasta Amalfitană – Un colţ de paradis în Italia

$
0
0

În cartea The Summer Villa, Melissa Hill afirmă că locuitorii de pe coasta Amalfitană trăiesc deja în paradis. Tot ea spune că după Judecata de Apoi, cei care vor merge în rai nu vor observa nicio diferență. Oricine a vizitat acest colț idilic al Italiei va fi de acord că nu există nicio exagerare ȋn niciuna dintre afirmaţii.

Romanticul Positano, Poseidon și delizia al limone

Am ajuns ȋn Positano la apusul soarelui, urmând un șir de mașini care se îndreptau spre paradis. Călătoria spre celebra coastă ne-a oferit priveliști minunate: când veneam dinspre Roma, am trecut pe lângă versanții adormiți ai Vezuviului în stânga, iar în dreapta, în depărtare, printre valurile care străluceau în soare se afla Capri, insula sirenelor. Cu toate acestea, adevăratul spectacol al peisajelor ȋncă nu începuse.

© Creativeroamers

Plimbându-ne seara pe promenada Via Marina Grande de lângă plaja principală, printre felinare, palmieri și flori, ne-am dat seama că am ajuns într-adevăr în paradis. În fața noastră se afla un „tort” (așa cum o numesc locuitorii) – o stâncă înaltă în formă de con pe care stau clădiri colorate strălucind ca niște lumânări pe tort. Deși locul este vizitat de aproximativ 10.000 de oameni ȋn fiecare zi, aici era liniște. Se auzea muzică italiană din restaurante în timp ce turiștii de la mesele de pe promenadă mâncau paste cu fructe de mare sau celebrul desert local: delizia al limone (prăjitură cu glazură de lămâie). La urma urmei, nu degeaba mulți oameni consideră că Positano este cel mai romantic loc din Italia. Se spune că zeul Poseidon a creat orașul din dragoste pentru nimfa Pasithea. Relaxându-ne pe promenadă și bucurându-ne de atmosfera extraordinară, am ştiut că trebuie să rămânem aici mai mult decât am planificat inițial.

© iStock

Wonder woman, lămâi, fiat 500 și la dolce vita

Ziua în Positano a ȋnceput cu peisajul fabulos de la balconul nostru. În depărtare puteam vedea un arhipelag format din micile insule Li Galli. Dacă vizitezi Positano și Coasta Amalfitană, trebuie neapărat să rezervi o cameră cu vedere. În mijlocul sezonului, prețurile pot începe de la 170 de euro/noapte, dar nu trebuie să te gândeşti la bani pentru că acest loc merită!

© iStock

Am mâncat micul dejun (croissant și cafea) și am făcut o plimbare de dimineață cu legendarul Fiat 500 roșu din anii 1960. Marcello, șoferul nostru, ne-a spus povestea mașinii: aceasta a aparținut bunicii sale, iar el a decis să o renoveze și să le ofere turiştilor excursii prin orașul său. În tot acest timp ne-am oprit la cele mai bune puncte de belvedere ca să admirăm primele raze ale soarelui care cădeau pe stânci și pe „tortul” de lângă plaja principală. În cele din urmă am condus până la punctul de belvedere de pe drumul SS163 Amalfitana, cu o panoramă extraordinară a orașului Positano și a ȋmprejurimilor. Lângă șosea poți încerca cel mai bun suc pe care îl vei bea vreodată la o tarabă cu fructe și legume. Vânzătorul se numeşte Salvo şi este un domn foarte prietenos.

© Creativeroamers

Ne-am terminat plimbarea, ne-am luat rămas bun de la Marcello și am mers să luăm prânzul. Am ajuns la faimoasa brutărie Collina, unde se găseşte cea mai bună granita cu lămâie și înghețată din coaja aceluiaşi fruct! Oricum, lămâile sunt peste tot – ȋn copaci, ȋn farfurii, ȋn cești, pe diverse tipuri de ceramică pe care le poți cumpăra din magazinele de suveniruri, ȋn prăjitura delizia al limone sau ȋn limoncello – un lichior de lămâie care se produce dintr-o varietate specială a acestui fruct. De ce lămâi? Pentru că regiunea este renumită pentru cultivarea lămâilor, iar lămâia este pur și simplu simbolul ei.

© iStock

După o amiază leneșă în oraș, am plecat la o nouă plimbare, dar de data aceasta am schimbat mijlocul de transport cu… o barcă. Urma să mergem într-o croazieră specială la apus. Am auzit că Positano arată și mai bine de pe mare și era timpul să verificăm. Căpitanul a venit să ne ia din portul de lângă plajă. Pendulând ușor printre valuri, ne-am ȋndepărtat de țărm și ne-am lăsat purtați de momentele de neuitat. Am admirat încă o dată coasta Amalfitană și priveliștea orașului pescăresc odinioară adormit, dar acum plin de viață şi totuşi cu o atmosferă ȋntimă. Nu am fost surprinși că zona atrage atât de mulți artiști și regizori din întreaga lume. Filme precum The Talented Mr. Ripley, Roma de Fellini sau blockbuster-ul din 2017 – Wonder Woman au fost filmate aici. Am navigat puțin spre est, spre Praiano și Amalfi. Căpitanul ne-a pregătit șampanie, așa că am desfăcut sticla și am luat câteva înghițituri, privind ultimele raze de soare. Cred că asta se numește la dolce vita, nu-i așa?

Seara târziu, amețiți de fericire și de priveliștea minunată, am ajuns la hotel, unde încă se mai vedea de pe balcon „tortul” strălucitor. Niciunul dintre noi nu voia să adoarmă, căci imaginea era hipnotizantă.

© iStock

Capri, Margherita și cel mai frumos hotel din Italia

A doua zi în acest colţ de paradis italian a adus noi atracții. Am decis să vedem Amalfi – cândva o fostă colonie romană, iar mai târziu unul dintre cele patru ducate alături de Veneția, Genova și Pisa. Se poate ajunge acolo cu mașina, cu autobuzul sau cu feribotul, iar noi am ales ultima opțiune. Plimbarea pe apă a durat aproximativ 20 de minute și am avut parte din nou de peisajul uimitor al coastei Amalfitane. De la Positano poți merge cu feribotul și spre Capri, o insulă pitorească situată chiar lângă peninsula Sorrento. Insula are şi ea privelişti uimitoare, stânci dramatice, orașe fermecătoare și hoteluri exclusiviste. Locurile care merită vizitate sunt orașele Capri și Anacapri, Marina Grande (portul principal) și Monte Solaro – cel mai înalt punct de pe insulă (589 de metri deasupra mării) la care poți ajunge cu telecabina.

© iStock

Când am ajuns ȋn Amalfi, cupola Catedralei Sf. Andrei (patronul spiritual al orașului) strălucea în soare. Am părăsit feribotul și am pornit să cucerim Amalfi, pierzându-ne destul de repede pe străzile înguste și pline de farmec. Am observat din nou că lămâile erau peste tot: pe farfurii, cărți poștale și fotografii. Chiar dacă am vizitat coasta Amalfitană la începutul lunii septembrie, cu cât ne apropiam mai mult de prânz, cu atât se făcea mai cald. Am decis să cumpărăm două granita cu lămâie și să ne relaxăm la umbră. Am admirat catedrala Sf. Andrei, care se afla chiar în fața noastră, și ne-am întrebat cum de acest oraș a putut fi locuit de 70.000 de oameni (prin comparație, în zilele noastre sunt doar 5.000 de locuitori). În trecut, datorită poziției sale strategice (pe aici treceau rutele negustorilor vest-europeni, arabi și bizantini), Amalfi s-a îmbogățit rapid și a devenit puternic. Totuşi, ca urmare a numeroaselor invazii ale trupelor din ducatele de Genova și Pisa, republica maritimă Amalfi s-a predat în 1136. Mai târziu, în 1343, un tsunami a devastat portul și o mare parte din oraș. După această catastrofă, Amalfi nu și-a mai recăpătat niciodată gloria de odinioară. Lumea a auzit din nou de oraș abia în prima jumătate a secolului XX, când primii turiști străini au început să vină pe coastă. Astăzi, Amalfi, împreună cu întreaga regiune, este unul dintre cele mai vizitate locuri din Italia.

© Creativeroamers

După un moment de răgaz, am admirat piesele de ceramică pictate manual şi am decis să cumpărăm o cană suvenir (bineînțeles, cu o lămâie pictată pe ea). Am încercat să asimilăm atmosfera orașului de la malul mării şi curând ne-am așezat din nou la masă pentru a lua prânzul. De data aceasta am ales pizza. Eram aproape de Napoli, locul unde a fost inventată Margherita, așa că alegerea a fost simplă. Margherita a fost excelentă, aluatul era uimitor!

După prânz era timpul pentru următorul punct al călătoriei – orășelul Atrani, care se află chiar lângă Amalfi. Am ajuns la el pe o cărare îngustă care trece printre clădiri. A trebuit să urcăm un pic, dar nu ne-a părut rău. După un timp, am văzut un promontoriu plin de clădiri colorate, inclusiv biserica Sf. Maria Magdalena, și rânduri de umbrele albastre pe plaja de jos. Pentru mulți, acest oraș este cel mai fermecător de pe întreaga coastă. Am coborât dealul până în centrul orașului și am stat o vreme pe străzi. Aici sunt mai puțini oameni și încă se simte atmosfera unui sat de pescari adormit. Da, acesta este un loc în care te poți relaxa cu adevărat după ce te-ai plimbat pe străzile pline de viață din Amalfi. Un alt orăşel de lângă Atrani, Ravello, este considerat cel mai romantic de pe întreaga coastă. Are vile frumoase, grădini magnifice și, mai presus de toate, priveliști uimitoare.

© iStock

Din păcate, era timpul să plecăm şi ne-am întors spre Amalfi pe promenada minunată de la malul mării, trecând pe lângă rânduri de umbrele colorate și turiști care se relaxau sub ele. Ne-am îmbarcat pe feribot și, din nou, am fost impresionați de frumusețea coastei Amalfitane. Totuşi, ziua nu se terminase! Seara am mers să bem limoncello la unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Italia – Le Sirenuse. Hotelul a fost deschis în 1951 și le oferă oaspeților peisaje uimitoare ale orașului, baie în piscina înconjurată de lămâi și mese în restaurantul cu stele Michelin. Atmosfera fabuloasă de pe terasa hotelului nu a făcut decât să ne convingă definitiv că nu vrem să părăsim acest loc.

© Creativeroamers

Dolce far niente la Marea Tireniană

Am decis să ne petrecem ultima zi relaxându-ne pur și simplu. Plaja principală din Positano, Spiaggia Grande (Plaja Mare), are priveliști fenomenale asupra orașului, dar este puțin aglomerată, iar noi căutam ceva mai intim. Am ales un mic golf de lângă oraș, unde se află plaja Fornillo, foarte apreciată printre localnici. Ne-am dus să înotăm în Marea Tireniană, iar apa era caldă, plăcută și foarte curată. Apoi dolce far niente pentru jumătate de zi. Întorcându-ne de la plajă, ne-am așezat la restaurantul de pe promenada principală și am mâncat cele mai bune paccheri cu dovlecei din viața noastră. Coasta Amalfitană pur și simplu nu ne lăsa să plecăm.

Cu toate acestea, a venit timpul să părăsim micul nostru paradis. Am simţit că vremea reflecta starea noastră de spirit pentru că se anunța o furtună. Ne-am luat la revedere de la acest loc de poveste al Italiei, lăsând în el o bună parte din inimile noastre, dar şi o promisiune: ne vom întoarce cu siguranță!

© iStock

Informaţii utile:

Locație: Coasta Amalfitană se află ȋn partea sudică a peninsulei Sorrento, în Golful Napoli.

Cum se ajunge acolo:

  • cu avionul: există o mulțime de legături spre Napoli, iar de acolo, tot ce ai nevoie este un transfer, un taxi sau un autobuz spre Positano sau un alt oraș de pe coastă. Poţi, de asemenea, să zbori la Roma și să închiriezi o mașină. Călătoria de la Roma la Coasta Amalfitană durează aproximativ 3 ore.
  • cu mașina: dacă locuieşti suficient de aproape, poți merge cu mașina proprie. Poţi, de asemenea, să închiriezi o mașină la sosirea în Italia, dar nu uita că parcarea este dificilă pe toată coasta. Există foarte puține locuri, așa că cel mai bine e să rezervi un hotel cu parcare.

Hoteluri: opţiunile sunt numeroase, dar prețurile în plin sezon încep de la 170 de euro/noapte – trebuie să te aştepţi la cheltuieli.

Închiriază o barcă cu căpitan: 180 EUR pentru 2 persoane,1 oră şi jumătate, croazieră la apus cu șampanie.

O plimbare cu un Fiat 500 clasic: 150 EUR pentru 1 oră şi jumătate, cel mai adesea dimineața.

Feribotul de la Positano la Amalfi: 9-10 EUR, în funcție de sezon.

Șezlonguri și umbrele: Plaja Fornillo: 35 EUR/zi pentru două șezlonguri și o umbrelă, Spiaggia Grande: de la 30 EUR/zi pentru o umbrelă și două șezlonguri.

Bilete de avion spre Napoli Hoteluri în Amalfi

The post Coasta Amalfitană – Un colţ de paradis în Italia first appeared on eSky Blog.

Cipru – o vacanță însorită plină de atracții

$
0
0

Cipru. Acolo unde iarna vei schia pe Muntele Olimp și unde poţi vizita locul în care, conform mitologiei grecești, zeița iubirii – Afrodita – a ieșit din spuma mării. Nu e o coincidență că ai putea asocia Cipru cu Grecia. Așa-numita Linie Verde trece prin capitala Ciprului, Nicosia, împărțind insula în partea de nord (majoritar turcă) și partea de sud (Republica Cipru, vorbitoare de limba greacă). Astăzi ne vom concentra pe partea de sud – o destinație de vacanță populară.

© iStock

Soare, plaje și o listă lungă de obiective turistice

O vacanță în Cipru este distractivă indiferent de perioada anului. Ai la îndemână peste 300 de zile cu soare, astfel că poţi alege uşor o dată convenabilă. Diversitatea atracțiilor este unul dintre motivele pentru care turiştii din ȋntreaga lume aleg ȋn fiecare an Cipru. Fie că iubeşti mai mult plajele şi relaxarea la soare sau drumețiile montane şi activitatea fizică, poţi petrece aici o vacanță de vis. Opţiunile sunt nenumărate: există obiective turistice de văzut, sate tradiţionale de vizitat sau poţi pur şi simplu să te opreşti la un pahar de vin cu localnicii prietenoşi. Așa arată Cipru. Aşadar, hai să vedem ȋn continuare care sunt recomandările noastre.

© iStock

Orașe cipriote care merită o vizită
În primul rând, capitala Nicosia atrage atenția turiştilor cu zidurile venețiene care înconjoară orașul. Porțile bine conservate din Paphos, Kyrenia și Famagusta au fost renovate și constituie acum un fundal ideal pentru fotografii. În Nicosia, nu uita să vizitezi Muzeul Arheologic care are colecții ce datează din neolitic. În Muzeul Bizantin poți admira veșminte și icoane din secolele IX-XIX. Palatul Arhiepiscopului și clădirea Teatrului Național merită şi ele vizitate. Paphos este un oraș inclus în întregime pe lista patrimoniului cultural internaţional UNESCO. Când vizitezi Paphos, ai de ales ȋntre Mormintele Regilor, castelul bizantin din secolul al XIII-lea sau… un joc de relaxare pe terenul de golf.

© iStock

Unul dintre cele mai mari orașe din Cipru este Limassol. Străzile înguste și clădirile istorice din centrul vechi sunt deosebit de fermecătoare. Totodată, ȋţi recomandăm să-ţi faci timp pentru faimosul Castel Kolossi din apropierea orașului. Această clădire cu trei etaje a fost cândva casa Ordinului Sf. Ioan. În zonă se cultivau trestie de zahăr și viță de vie, iar interiorul castelului are o diviziune clară între zonele de locuit și cele de depozitare. Există, de asemenea, un punct de belvedere pe acoperiș. Dacă apreciezi vinurile bune, ai auzit cu siguranță de vinul cipriot Commandaria. Între Limassol și Paphos există o altă atracție pe care mulți turişti o consideră obligatoriu de văzut. Este vorba, bineînțeles, de Stânca Afroditei. În apropiere de Limassol poţi vedea păsări flamingo ȋn mediul lor natural, pe lacul sărat – Akrotiri.

© iStock

O lecție unică de istorie
Când vizitezi Cipru, nu trebuie să ratezi siturile arheologice. Unele dintre cele mai populare printre turişti sunt ruinele orașului medieval Kourion (lângă Limassol). În muzeul de acolo vei vedea mozaicurile fascinante bine păstrate pe podea și un teatru greco-roman reconstruit. Khirokitia, așezarea neolitică cu fortificații de apărare, merită şi ea o vizită. Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO este situat între Larnaca și Limassol. În orașul Paphos trebuie să vezi ruinele Casei lui Dionisos sau fortăreața Saranta Kolones. Paphos este renumit şi pentru Mormintele Regilor, care datează din perioada cuprinsă între secolele IV î.Hr. și III d.Hr. Este interesant de adăugat că acesta nu era locul de înmormântare al domnitorilor, ci al aristocraților.

© iStock

Cele mai frumoase plaje din Cipru vs drumeții montane

Vremea însorită ȋmbie la relaxare și, din fericire, există multe plaje pe această insulă. Cea mai populară stațiune din Cipru este Ayia Napa, unde numeroase locuri au obținut Steagul Albastru. Care sunt recomandările noastre? În primul rând Plaja Nissi și Plaja Makronissos cu un mic sit arheologic situat în apropiere. Condițiile sunt perfecte pentru sporturile acvatice. Dacă ȋţi plac scufundările, lângă Larnaca poți merge într-o expediție pe care nu o vei uita niciodată. La o adâncime de 42-43 de metri se află epava feribotului Zenobia, care atrage scafandri din toată lumea. Pentru o pauză de la plajă, ai la dispoziţie Parcul Cactus sau Parcul Sculpturii.

© iStock

Dacă vizitezi Ayia Napa, nu uita de Cape Greco. Peisajul acestui promontoriu este cu adevărat uluitor! Orice turist își dorește să vadă stâncile de calcar, peșterile misterioase sau celebrul pod de piatră. Dacă o drumeţie ȋn această zonă sună tentant, nu uita să planifici o excursie pe lanțul muntos Troodos.

© iStock

O vacanță în Cipru în timpul iernii înseamnă că ai ocazia să cobori cu schiurile de pe cel mai înalt vârf din zonă, Muntele Olimp. În celelalte anotimpuri, locul este ideal pentru drumeții și… vizitarea mănăstirilor. Aici se află faimoasa Mănăstire Kykkos construită ȋn secolul al XI-lea care păstrează numeroase icoane și sculpturi din perioada creștină timpurie. Autorul uneia dintre ele este considerat Sf. Evanghelist Luca. Traseul mănăstirilor include și Trooditissa din secolul al XIII-lea. Culmile Munților Troodos sunt un loc bun pentru odihnă, dar şi ca să ȋncerci un pahar de vin din zonă ȋmpreună cu localnicii. În sate liniștite precum Lefkara (renumit pentru dantela „lefkaritika” făcută manual) sau Omodos vei avea ocazia să experimentezi stilul de viață calm şi liniştit, iar localnicii vor fi mai mult decât bucuroși să ȋmpărtăşească cu tine poveşti interesante din folclor.

Ți-a atras interesul Insula Afroditei? O vacanţă aici poate fi un vis devenit realitate. Încearcă gustul aventurii în Cipru!

Bilete de avion spre Cipru Hoteluri în Cipru

The post Cipru – o vacanță însorită plină de atracții first appeared on eSky Blog.

Apulia, experiența italiană autentică

$
0
0

Vrei să experimentezi stilul de viaţă italian calm şi autentic? Vizitează Apulia! Te poți lăsa ȋn voia străzilor înguste și întortocheate pe sub rufele umede ȋntinse între balcoane. Această regiune din sud-estul Italiei are de toate – arhitectură aparte, bucătărie delicioasă și o mulțime de atracții. Vremea perfectă și apa cristalină sunt doar cireașa de pe tort. O vacanță în Apulia este garanția unui timp bine petrecut!

© iStock

Apulia, partea Italiei care merită cunoscută

Mulți turiști, chiar și cei care au vizitat Roma sau Veneția, sunt de părere că vizita în Apulia a fost experiența italiană autentică care i-a ajutat să vadă şi să simtă adevărata atmosferă a Italiei, cea de zi cu zi și, la urma urmei, nu atât de turistică. Această regiune nu trăiește doar din turism, iar popularitatea sa în creștere este un avantaj. Apulia înseamnă un peisaj pitoresc, unde casele locuitorilor atrag atenția la fel de mult ca vechile monumente. Regiunea este ȋncărcată de istorie, în timp ce tradițiile populare și religioase sunt transmise din generație în generație. Apulia este renumită pentru uleiul de măsline extravirgin, pentru pâinea de Altamura și pentru vin (inclusiv Locorotondo, Negroamaro sau Primitivo). Aici, timpul pare să încetinească, dar trebuie să adăugăm că Apulia este mult mai vibrantă seara, când turiștii și localnicii se adună în restaurantele din pieţele centrale. Aceasta este Apulia ȋn câteva cuvinte. O vacanță aici ȋnseamnă o mulțime de atracții pentru cei care adoră orașele vechi și vor să vadă unele dintre cele mai frumoase monumente. Totuşi, Apulia este o alegere excelentă şi pentru cei care vor să se relaxeze pe plajă sau să descopere peșteri misterioase. Există aproximativ 800 de kilometri de coastă cu plaje sălbatice, dar şi cu locuri devenite deja populare printre turişti.

© iStock

Bari

Capitala Apuliei este Bari – un oraș unde poți vedea femei care prepară faimoasele paste orecchiette şi unde nu te va surprinde să vezi rufe întinse între balcoane. Partea istorică, Bari Vecchia, este plină de monumente. Bazilica Sfântului Nicolae adăposteşte mormântul reginei Bona și relicvele sfântului. Castello Normanno-Svevo, construit ȋn secolul al XII-lea, şi care acum găzduiește un muzeu, merită, de asemenea, vizitat. Cartierul mai nou, Murat, este mai puțin tradițional și mai turistic, cu numeroase hoteluri și baruri alături de buticurile celor mai mari branduri din lume. Cu toate acestea, una dintre cele mai fotografiate clădiri din Bari este Teatro Margherita, aşezat ȋn prezent pe apă. Teatrul reprezintă un cadru interesant pentru fotografii și, după o zi plină, un loc perfect pentru o pauză în port.

© iStock

Dacă destinația ta de vacanță este Apulia, Bari și orașele din împrejurimi sunt cu siguranță un plan bun. Provincia include şi Polignano a Mare, un oraș mic cu o atmosferă aparte. În centrul său istoric se intră printr-o poartă frumoasă – Arco Marchesale. Unul dintre cele mai populare obiective turistice de aici este palatul medieval Palazzo dell’Orologio, al cărui cadran solar ȋţi va stârni curiozitatea. Nu uita să vizitezi și Abația benedictină San Vito. În jurul oraşului există multe ferme.

© iStock

Alberobello și casele trulli

Pentru ce este renumită Apulia? Cu siguranță pentru casele trulli. Aceste case au fost construite din piatră uscată, fără mortar pe bază de ciment. Casele au fațadele vopsite în alb și acoperișuri conice cu semne pictate pe ele. Ceea ce a fost gândit ca o locuință temporară pentru locuitorii mai săraci care doreau să evite taxele a devenit un simbol al regiunii și monumente valoroase. Casele trulli au fost incluse ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO și le poți admira în orașul Alberobello.

© iStock

Pe majoritatea dintre ele le vei găsi ȋn cartierul Rione Monti. Este interesant că unele dintre case sunt încă locuite, în timp ce altele pot fi închiriate pentru cazare. Dintre toate casele, două sunt ȋn mod deosebit vizitate – Casa D’Amore și Trullo Sovrano – singurele trulli cu două etaje.

Casele trulli au influențat restul arhitecturii din Alberobello şi poți vedea acest lucru în timp ce vizitezi biserica Sant’Antonio di Padova. Aceasta a fost construită mai târziu, în secolul al XX-lea, iar forma sa imită trullile. În timpul vacanţei în Alberobello ar trebui să ȋţi faci timp pentru o excursie în „orașul alb”, Locorotondo. Casele și bisericile albe și frumoase contrastează minunat cu plantațiile de măslini și viile din apropiere. Gustă vinul local, vizitează biserica barocă San Nicola decorată cu fresce sau pur și simplu bucură-te de priveliștea panoramică a zonei. Nu te grăbi, relaxează-te!

© iStock

Orașul baroc Lecce

Următoarea oprire din turul nostru este Lecce, numită adesea Florența din sud. Orașul are clădiri extraordinare, bogat decorate în stil baroc. Basilica di Santa Croce este una dintre multele clădiri care pot fi admirate aici. Vei remarca decorațiuni ȋn stil baroc în Catedrala Maria Santissima Assunta sau în castelul lui Carlo al V-lea, care adăposteşte muzeul Paper-Mâché. Această tradiție de a crea manual figuri din hârtie a supraviețuit până în zilele noastre. Nu uita să vizitezi Amfiteatrul Roman, ale cărui ruine datează din secolul I î.Hr.

© iStock

La doar 13 km de Lecce se află Vernole – un alt oraș care se remarcă prin stilul baroc al clădirilor religioase şi nu numai. Aici poţi admira plantații de măslini vechi de mii de ani și, ȋn plus, poți vizita fosta moară de ulei subterană, ascunsă chiar în centrul orașului. Știai că morile de ulei subterane sunt un alt simbol al Apuliei? Acestea au fost construite pe ruinele unor vechi grânare. Morciano di Leuca, ȋn special, a păstrat cele mai multe astfel de construcţii. În prezent, în ele se organizează expoziții, iar turiștii pot afla ce echipamente erau folosite ȋn trecut și cum era obţinut uleiul.

© iStock

Apulia – atracţiile UNESCO

Orașele de mai sus sunt doar câteva exemple de atracții pe care Apulia le are pregătite pentru tine. Ce altceva mai poţi vedea? Castel del Monte, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO şi fostă fortăreață a împăratului Frederic al II-lea, merită vizitat. Amestecul de stiluri gotic, musulman și antichitate clasică timpurie va fermeca orice iubitor de arhitectură. Castelul se află în apropiere de Andria, unde poți vizita biserica Sfântul Augustin. Pe lista UNESCO se mai află Sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail din Monte Sant’Angelo și Foresta Umbra – păduri de stejar vechi de secole din Parcul Național Gargano. Și dacă tot vorbim despre natură, trebuie să menționăm cele mai bune și mai frumoase plaje pe care Apulia le are din belşug.

© iStock

Plajele din Apulia – pe care le alegem?

Apulia înseamnă apele cristaline ale Mării Adriatice și ale Mării Ionice şi plaje cu nisip fin şi auriu. Există, de asemenea, şi câteva plaje interesante cu prundiş. Golfulețele ascunse, stâncile cu forme neobişnuite, peșterile și condiții excelente pentru sporturi acvatice pot transforma o zi aparent normală pe plajă într-una intensă și plină de activităţi. Una dintre atracțiile renumite din zonă este Peștera Zinzulusa, aflată la sud de Castro. Mergi ȋntr-un tur cu ghid și admiră numeroasele stalagmite și stalactite din interior. În apropiere găsim Plaja Castro Marina, iar din Bari poți merge pe plajele Pane e Pomodoro sau Torre Quetta – un paradis pentru surferi și… animale de companie, deoarece accesul le este permis aici. Una dintre plajele cu prundiş este Libera Provolina. 

© iStock

Polignano a Mare este locul perfect pentru plajă și multe altele! Mergi pe celebra plajă Lama Monachile, înconjurată de stânci, sau vizitează Grotta Palazzese – un restaurant romantic construit într-o peșteră (este necesară rezervarea în avans). Alberobello este şi el un bun punct de plecare pentru a merge la plajă – se află la doar 20 de kilometri de Marea Adriatică. În ceea ce privește Lecce, plajele din apropiere se află în San Cataldo. Apulia are multe rezervații și zone marine protejate. Dacă preferi mai puţină aglomerație și zone sălbatice, poţi alege Torre Guaceto, dar atenție la indicatoare pentru că nu toate locurile sunt deschise pentru turişti. În Vernole există rezervația naturală Le Cesine, unde poți observa fauna și flora bogată, dar și să te relaxezi pe una dintre plaje.

Bilete de avion spre Bari Hoteluri în Bari

The post Apulia, experiența italiană autentică first appeared on eSky Blog.

Emilia–Romagna, vacanţa perfectă

$
0
0

Artiștii renascentiști, inclusiv Leonardo da Vinci, și-au creat operele de artă chiar aici, în Emilia-Romagna. Tot aici se găsesc faimoasele paste, brânza parmezan, oțetul balsamic și șunca de Parma. În Emilia-Romagna vei avea ocazia să vezi unele dintre cele mai frumoase orașe și sate din Italia și să te relaxezi pe plajele cu nisip fin din stațiuni. În nuanțe calde de siena arsă, regiunea Emilia-Romagna are tot ce trebuie pentru o vacanță!

Emilia-Romagna este, fără îndoială, una dintre cele mai gustoase regiuni din Italia. Mâncăruri și ingrediente celebre provin din această regiune – tagliatelle, tortellini, ravioli sau tortelloni, vin spumant Lambrusco, brânză parmezan, oțet balsamic, piadina sau șuncă de Parma. Pe de o parte poți simți atmosfera vieții studențești și artistice din Bologna, iar pe de altă parte – atmosfera lipsită de griji și relaxată a orașelor de la malul mării precum Rimini. Este Emilia-Romagna o alegere bună pentru vacanță? Absolut! Află mai multe despre Bologna, Modena, Ravenna și Rimini – și îndrăgosteşte-te de aceste orașe!

© iStock

Bologna delicioasă și liniștită

Se spune că Bologna este primitoare ȋn orice perioadă a anului. Aproape toate clădirile din capitala regiunii Emilia-Romagna au diferite nuanțe de sienna arsă şi poate că acesta este motivul pentru care pare atât de primitoare. Mirosul mâncărurilor locale precum lasagna sau tagliatelle con ragù alla bolognese se răspândește în tot orașul. Politețea sinceră a bolognezilor și amplasarea orașului între cele două râuri (Reno și Savena) care curg leneșe ȋmpreună fac ca stilul de viață să fie lent și relaxat. Dacă mergi ȋn timpul verii şi vremea e prea caldă, nu uita că există nenumărate arcade care se întind pe nu mai puţin de 53 de kilometri! Una peste alta, un lucru este sigur – merită să vii aici măcar o dată în viață și să vezi de ce Bologna este numit pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia.

© iStock

Îi vei descoperi frumusețea de pe turnul Asinelli sau de pe Sanctuarul Madonnei di San Luca, de unde vei avea panorame minunate asupra orașului și a dealurilor din jurul Apeninilor emilieni. Plimbă-te pe sub arcade legendare precum Corte Isolani sau prin Piazza Maggiore, pe lângă Basilica San Petronio, primăria Palazzo del Comune și Fântâna lui Neptun. În Piazza Santo Stefano sau Via Zamboni vei vedea că, în ciuda trecerii timpului, acest vechi oraș studențesc are sufletul ȋncă tânăr! Vizitează Museo della Storia pentru a descoperi istoria medievală a orașului, precum și Via Marsala ca să admiri arcadele din lemn de această dată, nu din piatră! Ca să ȋncerci delicatese locale, ȋţi recomandăm Mercato di Mezzo – o piaţă instalată ȋntr-un fost spital ȋn care poţi găsi ȋn prezent alimente proaspete direct de la producători. Pentru liniște și relaxare mergi în orașul montan Brisighella, votat ȋn trecut ca cel mai bun loc ȋn care să trăieşti. 

© iStock

Mereu ȋn mişcare şi luxos: Modena

Deși Modena este casa oțetului balsamic, o vizită în acest oraș nu va fi cu siguranță o experiență acră. Vei descoperi că Modena este plină de culori calde și de o atmosferă plăcută. Mergi în Piazza Grande să vezi catedrala din Modena sau în Piazza XX Settembre unde poți savura pe îndelete o ceașcă de cafea sau o porţie de paste delicioase. Pentru mai multe specialități locale mergi ȋn piața Mercato Albinelli, dar ai grijă pentru că miresmele te vor ameți! Dacă ȋţi place să explorezi orașul ȋn detaliu, fără o destinație anume, fă o plimbare pe Via Emilio Centro. Poți oricând să te opreşti pentru un moment într-una dintre numeroasele sale intersecții ca să vezi biserici istorice, fațade cu obloane din lemn și restaurante romantice… La fel ca în Bologna, mergi la o plimbare pe sub arcadele din Via Luigi şi nu uita să vizitezi Palazzo Ducale, unul dintre simbolurile orașului.

© iStock

În Modena vei gusta cu siguranță mâncăruri conţinând oțet balsamic sau, mai precis, aceto balsamico di Modena. În orășelul San Donnino, aflat în apropiere, vei afla istoria acestui lichid și poţi vedea cum este produs. E nevoie de 145 de kilograme de struguri pentru a produce doar un litru din acest „aur negru lichid”! O imagine foarte populară în Modena sunt Ferrari-urile. Și nu doar pe străzi, ci și… într-un muzeu! Există un centru expozițional ultramodern care are cele mai rapide mașini sport din lume. Interesant este că la Modena se fabrică și automobilele Maserati și Lamborghini. Dacă ȋţi place să explorezi şi orașe mai mici, Nonantola, la aproximativ 20 de kilometri de Modena, te va încânta cu mănăstirea benedictină, o catedrală romanică și liniștea specifică provinciilor italiene.

© iStock

Ravenna idilică, plină de mozaicuri

Situată la doar 10 kilometri de coasta Adriaticii, Ravenna nu este, de obicei, prima alegere a turiștilor care ajung în Emilia-Romagna, iar aceasta e o greșeală! Deși nu la fel de distinctivă ca Bologna sau la fel de gustoasă ca Modena, are și ea multe de oferit. Este renumită în primul rând pentru mozaicurile bizantine perfect conservate. Le vei găsi în Basilica San Vitale din secolul al VI-lea, în mausoleul lui Galla Placidia (fiica împăratului Theodosius) și în Battistero Neoniano. De asemenea, ar trebui să te îndrepți spre Piazza del Popolo, piața principală, plină de cafenele și de agitația constantă a orașului. În Ravenna poți ȋncerca specialități locale nu doar în restaurante, ci și în piața Mercato Coperto. Dacă ȋţi plac aromele interesante, cere o supă de broască – zuppa di rane. Totodată, poți comanda fructe de mare și pește excepțional de gustoase. Nu rata monumentele, cum ar fi Basilica Sant’Apollinare Nuovo și Mormântul lui Dante Alighieri din secolul al XV-lea.

© iStock

Poți combina vizita în fosta capitală a Imperiului Roman de apus cu relaxarea la soare pe plajele Mării Adriatice. Stațiunile Lido Adriano, Lido di Dante, Casal Borsetti și Lido degli Estensi, aflate la doar câteva minute distanță, sunt locurile ideale. Ravenna este un adevărat paradis pentru cei care, în vacanță, doresc atât să exploreze, cât și să se odihnească la malul mării! Pentru familiile cu copii și pentru iubitorii de parcuri de distracții, Mirabilandia este un loc spectaculos.Preferi o vacanță activă? Ravenna este renumită pentru nenumărații săi kilometri de piste de biciclete. Nu este o surpriză că majoritatea localnicilor se deplasează astfel. 

Rimini antic și distractiv

Numit centrul balnear pentru turiștii bogați sau capitala de vacanță a Italiei, Rimini este minunat. Cunoscut în trecut sub numele de Ariminum, a fost unul dintre cele mai importante orașe ale Imperiului Roman. În prezent, muzica și agitația turiștilor răsună în oraș zi și noapte. Ca un magnet în timpul vacanțelor, plajele largi și cu nisip fin de la Marea Adriatică îi atrag nu numai pe italieni, ci și pe turiștii din întreaga Europă, mai ales că se întind pe mai mulți kilometri! În Rimini vei întâlni turiști de toate vârstele – tineri în căutare de distracție, pensionari care se bucură de soare sau copii care se joacă în nisip. Este, de asemenea, o destinație preferată a celebrităților italiene şi nu trebuie să te mire dacă vei vedea paparazzi. Dacă plănuieşti să stai la plajă în Emilia-Romagna, nu uita că accesul se plăteşte pe cele mai multe dintre ele, ȋnsă te poți bucura gratuit de cea din apropierea punctului de belvedere La Ruota Panoramica (55 m înălțime), precum și de cea din cartierul istoric Borgo San Giuliano.

© iStock

Ce să mănânci în Rimini? Pește și fructe de mare în multe feluri şi forme. Le poți încerca prăjite, cum ar fi în fritto misto, sau cu paste în linguine alle vongole. Faimoasa piadina, o clătită din făină de grâu cu umplutură de carne rece și brânză, merită de asemenea încercată. Dacă ai chef de o seară în oraș, mai bine de atât nu se poate. Orașul pare să nu doarmă niciodată – în centru vei găsi mereu cluburi și baruri cu muzică live, în timp ce plaja se transformă într-un club ȋn aer liber. În timpul zilei vizitează monumentele vechi din centrul istoric al orașului. Printre acestea se numără Podul Tiberius construit din gresie, amfiteatrul roman și L’arco di Augusto, despre care se spune că este cel mai vechi arc de triumf din Italia. Pentru cumpărături, cele mai bune sunt buticurile din Piazza Cavour și Piazza Tre Martiri. Dacă ai nevoie de o mică pauză de la aglomerație, călătoreşte ȋn orașele din valea Valmarecchia, precum San Leo și Pennabilli. Acestea sunt peisajele pe care Leonardo da Vinci le-a plasat pe fundalul tabloului său „Mona Lisa”!

Bilete de avion spre Bologna Hoteluri în Bologna

The post Emilia–Romagna, vacanţa perfectă first appeared on eSky Blog.

Coasta însorită a Andaluziei – mai mult decât o simplă vacanță în ritm de flamenco

$
0
0

Casa flamenco-ului – probabil că acesta e primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Andaluzia. Cu toate acestea, sudul Spaniei are mult mai multe de oferit. O coastă cu plaje, monumente care combină diverse stiluri și, nu în ultimul rând, atracții pentru toată lumea. În plus, mai există ceva care face din Andaluzia o destinație de vacanță perfectă: vremea. Cu peste 300 de zile cu soare pe an, ar trebui să iei în considerare cel puțin o scurtă vacanţă ȋn acest loc minunat.

Andaluzia – atracții tipice de vacanță

Deși capitala regiunii este Sevilla, dorim să ne concentrăm asupra destinațiilor de vacanță și a plajelor celebre din Andaluzia. Orașe precum Cadiz, Nerja sau Malaga sunt stațiuni turistice situate de-a lungul probabil unora dintre cele mai cunoscute coaste din această parte a Europei: Costa de la Luz și Costa del Sol, unde tapas-ul, vinul și flamenco creează un trio armonios, completat de nisipul auriu și cald de sub tălpi. Totuşi, aceasta e doar o privire de ansamblu asupra a ceea ce ne oferă Andaluzia. Ce nu trebuie ratat ȋn timpul unei vacanţe aici? Să începem cu partea de sud-vest: Costa de la Luz.

© iStock

Costa de la Luz: Cadiz și Huelva

Costa de la Luz se întinde de-a lungul provinciilor Cadiz și Huelva. Simplul fapt că orașul Cadiz este unul dintre cele mai vechi din Europa (fondat de fenicieni în secolul al XI-lea î.Hr.) îl face special. Partea mai veche a orașului atrage atenția prin clădirile sale albe. Cel mai vechi cartier este Barrio del Pópulo, în timp ce Barrio de Santa Maria este considerat locul de naștere al flamenco-ului. Spectacolele de seară atrag mulțimi de turiști și localnici. Cadiz este, de asemenea, plin de monumente precum Puertas de Tierra (poarta de intrare în oraș), amfiteatrul roman (descoperit în 1980!) și Catedrala de Santa Cruz, cu domul său auriu caracteristic realizat din plăci de azulejos. Una dintre cele mai populare plaje din zonă este Playa de la Victoria. O altă plajă, Playa de la Caleta, întinsă între fortificații, este locul în care se află Death Comes Tomorrow, parte a seriei emblematice despre agentul 007.

© iStock

În ceea ce privește vremea, Cadiz este ideal nu numai pentru relaxare pe șezlong, ci și pentru sporturi acvatice. Poți profita de condițiile excelente de kitesurfing în apropiere de Tarifa, nu departe de Gibraltar.

Huelva este un oraș în care se poate observa cultul lui Cristofor Columb deoarece prima sa expediție a pornit de aici. Statuia lui Columb se află în piața principală a orașului, Plaza de las Monjas. O altă atracție este docul de 1165 de metri lungime, folosit în prezent ca debarcader. Chiar dacă nu eşti o persoană romantică, te vei bucura să faci o plimbare de-a lungul acestui loc pitoresc mai ales seara. Merită, de asemenea, o excursie ȋn apropiere, la El Rocío. Este un loc de pelerinaj pentru confrerii și turiști care te va impresiona cu atmosfera sa… occidentală. Vremea din Costa de la Luz nu face decât să pună în valoare frumusețea naturii pe care o poți admira în Parcul Național Doñana. Păsările migratoare, vulturul iberic pe cale de dispariție și linxul sunt stăpânii acestei zone. Mlaștini, dune, păduri de pini, plaje imaculate – acest parc este cu siguranță una dintre cele mai frumoase atracții naturale din Spania!

© iStock

Costa del Sol – vacanțe personalizate

Când vine vorba de vacanțe pe Costa del Sol, traseul nostru include destinații precum Malaga, Benalmádena și Nerja. Malaga este locul de naștere al lui Pablo Picasso, astfel că ȋţi recomandăm să-ţi faci timp pentru o vizită la muzeul dedicat operelor sale. Fortăreața Alcazaba, Castelul Gibralfaro din secolul al X-lea, ruinele unui teatru roman și Catedrala din Málaga, construită între secolele XVI și XVIII, sunt cele mai importante monumente ale orașului. Pe lângă acestea, te poţi relaxa pe Playa de La Malagueta. Benalmádena este un orășel al cărui port (Puerto Marina) a fost numit de două ori cel mai frumos din lume, astfel că merită să ȋţi petreci timpul aici! Printre atracțiile orașului se numără și fațada roșie interesantă a Castelului Bil Bil (chiar lângă el se află o plajă). Inițial, acesta trebuia să fie una dintre vilele celor mai bogați locuitori, dar acum găzduiește evenimente culturale și… nunţi. Dacă mergi ȋn vacanţă cu familia, copiii se vor bucura ȋn parcul cu fluturi sau la delfinariu. Castillo de Colomares merită, de asemenea, o vizită, fiind un monument dedicat lui Cristofor Columb. Ai un minut liber? Urcă cu telecabina până în vârful Calamorro şi vei avea o privelişte extraordinară asupra ȋntregii coaste.

© iStock

Nerja este un fost sat de pescari care are la rândul său multe de oferit – plaje, peșteri, puncte de belvedere și monumente antice. Unul dintre acestea este apeductul sau Acueducto del Águila, care datează din secolul al XIX-lea. În timp ce te plimbi prin zonă vei vedea turnuri de veghe şi nu uita să vizitezi punctul de belvedere Balcón de Europa. Acesta a fost construit pe locul unei foste fortărețe, demolată de un atac britanic în 1882. Chiar sub acest punct se află plaja El Salón. Plaja La Torrecilla este şi ea populară. În această parte a coastei se află și Cueva de Nerja – una dintre cele mai mari peșteri din Spania. În interior se găsesc picturi rupestre din perioada paleolitică. Stațiunea Marbella are un caracter diferit. Oraș vechi, pitoresc, acoperit de portocali, contrastează cu buticurile și iahturile de lux ale celebrităților. Acest loc este popular şi printre pasionații de golf.

© iStock

Relaxează-te departe de aglomeraţie

Acum e timpul pentru zonele mai puțin aglomerate de pe Costa del Sol. Ce merită să vezi? În Estepona te poți bucura de linişte ȋn mijlocul florilor. Relaxează-te un moment în orhidarium, fă o pauză pe Playa de la Rada sau o plimbare pe lângă ruinele Castillo de San Luis. La fel ca pe Costa de la Luz, vremea pe Costa del Sol este perfectă pentru sporturi acvatice, iar cele mai bune condiţii le vei găsi ȋn Torremolinos. Playa de la Carihuela sau Playa de los Álamos ȋţi vor satisface şi ele așteptările. Tot ȋn Torremolinos poţi vizita arena de lupte cu tauri și Cocodrilos Park. După toate aceste vizite, ȋţi recomandăm ȋncă o pauză de relaxare în Parque de la Batería, unde vei vedea un turn de apărare din perioada maurilor. În Fuengirola, Playa de Torreblanca sau Playa de Santa Amalia sunt recomandări excelente. Totodată, poţi ȋncerca un joc pe terenul de golf sau o aventură plină de adrenalină ȋn parcul de distracţii. La final trebuie să-ţi faci timp pentru cele mai interesante monumente: Castelul Sohail, Monumentul Generațiilor și Băile Romane.

© iStock

Aceasta este pe scurt Andaluzia însorită. O vacanță aici ȋnseamnă peisaj rural şi relaxare pe plajele cu nisip fin. Fie că alegi Costa de la Luz sau Costa del Sol, te vei bucura cu siguranţă să te afli ȋn această parte a Spaniei!

Bilete de avion spre Malaga Hoteluri în Malaga

The post Coasta însorită a Andaluziei – mai mult decât o simplă vacanță în ritm de flamenco first appeared on eSky Blog.

TOP 5 trasee montane ȋn Madeira

$
0
0

Madeira este un paradis al traseelor de drumeţii, numărând nu mai puţin de 30 şi reprezentând una dintre principalele atracţii ale zonei. Fiecare dintre ele oferă peisaje incredibile și contact nemijlocit cu natura sălbatică. Te poți plimba de-a lungul levadelor, pe potecile de munte și pe cărările care duc printre stânci chiar lângă ocean. Există trasee de diferite dificultăți și lungime, așa că vei găsi cu siguranţă unul pe placul tău.

© iStock

Madeira – ce merită văzut?

Madeira înseamnă contact cu natura extraordinară și peisaje uimitoare. Deoarece este verde aproape tot anul, a primit numele de insula primăverii eterne şi ȋşi aşteaptă turiştii cu vegetaţie luxuriantă, stânci şi cascade căzând de pe munţi. Traseele de-a lungul levadelor sunt cele mai populare. Ce sunt mai exact levadas? Primele au fost create în Madeira încă din secolul al XIII-lea și au funcționat ca sistem de irigații pentru cultivarea fructelor și a trestiei de zahăr în partea de sud a insulei. În total există 200 de levadas cu o lungime totală de 2.500 km.

© iStock

  1. Vereda dos Balcões 

Dificultate: uşor

Lungime traseu: 3 km dus-ȋntors

Timp de parcurgere: 1:30h

Marcaj: PR 11

Traseul PR11 Vereda dos Balcões începe în satul montan Ribeiro Frio din partea de est a insulei. E nevoie de un drum de aproximativ 40 de minute cu mașina pentru a ajunge acolo din Funchal. Este unul dintre cele mai ușoare și mai puțin expuse trasee. Drumul este aproape plat, astfel încât chiar și persoanele care nu sunt în formă ȋl pot parcurge. PR 11 este o idee bună şi pentru o plimbare uşoară cu copiii.

© iStock

Începutul traseului, Ribeiro Frio, este o atracție în sine, deoarece vei găsi acolo grădini, pârâuri, mici cascade și iazuri cu păstrăvi. La început, traseul trece printr-o pădurice densă de dafin, iar la un moment dat se îngustează și trece printre pereți înalți de stâncă acoperiți cu mușchi și liane. Aici te poți simți ca Alice în Țara Minunilor pentru că atmosfera este cu adevărat de basm. După o plimbare de 45 de minute vei ajunge la punctul de belvedere. Dacă vremea este bună, Balcoes oferă un peisaj extraordinar asupra văii verzi din Ribeira da Metade. Totodată, vei avea ocazia să vezi panorama celor mai înalte trei vârfuri ale insulei: Pico do Arieiro, Pico das Torres, Pico Ruivo, precum și formațiunea stâncoasă Penha de Águia.

© iStock

  1. Levada das 25 Fontes

Dificultate: mediu

Lungime traseu: 9.5 km dus-ȋntors

Timp de parcurgere: 3-4 ore

Marcaj: PR 6

Vei găsi începutul traseului care duce la 25 Fontes lângă parcarea de pe drumul ER110. Din acest punct trebuie să parcurgi 2 km pe un drum asfaltat până la locul unde începe efectiv levada (poți lua şi autobuzul care circulă la fiecare câteva minute). La cabana Rabacal începe traseul PR6 care este destul de ușor, dar mai lung și cu mai multe urcări decât traseul Balcoes. Din când în când, poteca devine abruptă și expusă, dar aceste segmente sunt marcate şi asigurate corespunzător.

 width=

Poteca șerpuiește apoi printr-o pădurice de dafin, creând tuneluri frumoase de copaci și vegetaţie. Cântecul păsărilor te va însoți de-a lungul traseului şi vei întâlni mai multe puncte de belvedere cu imagini panoramice asupra dealurilor împădurite. La capătul potecii vei vedea Lagoa das 25 Fontes – o lagună și numeroasele sale cascade care cad de pe stâncile acoperite de mușchi. Acest perete înalt și verde de unde apa se scurge ȋn lac ȋţi vă rămâne ca amintire. Dacă ȋţi place zona, poți continua drumeţia cu o plimbare până la cascada Risco.

© iStock

  1.   Vereda da Ponta do São Lourenço

Dificultate: mediu

Lungime traseu:  6 km dus-ȋntors

Timp de parcurgere: 3 ore

Marcaj: PR 8

Vereda da Ponta do São Lourenço se află de-a lungul celei mai estice părți a insulei, peninsula St. Lawrence. Traseul începe în Baia d’Abra, la capătul drumului ER109. Poți lăsa mașina închiriată acolo, în parcarea gratuită, sau poți lua autobuzul nr. 113. Sfatul nostru este să urmezi acest traseu la prima oră a dimineții pentru că astfel vei evita aglomerația, iar dacă te trezeşti suficient de devreme, vei vedea un răsărit de soare spectaculos. Peninsula St. Lawrence are o climă aproape semideşertică. Există puțină vegetație și niciun copac, astfel că nu vei găsi adăposturi împotriva soarelui. Nu uita să iei cu tine apă, o pălărie și cremă de protecție solară.

© iStock

Peninsula este de origine vulcanică și se deosebește cu totul de restul insulei. Traseul începe cu o coborâre urmată de o urcare bruscă. După ce treci de acest segment începe adevărata magie! Poteca sinuoasă oferă peisajul stâncilor verticale, a valurilor care se izbesc de ele și al terenului accidentat lovit de vânturi puternice. Priveliştea îți taie respirația și te face să apreciezi cu adevărat puterea naturii. Există câteva urcări obositoare și porţiuni chiar lângă margine – așa că nu uita să ȋţi păstrezi ȋntotdeauna concentrarea.

© iStock

  1.   Levada do Caldeirão Verde

Dificultate: mediu

Lungime traseu: 13 km dus-ȋntors

Timp de parcurgere: 6 ore

Marcaj: PR 9

Levada do Caldeirão Verde începe în parcul natural Queimadas și se termină…în același loc – este o drumeţie dus-întors pe același traseu. Cel mai bun mod de a ajunge la începutul traseului este cu mașina. Vei găsi o parcare mare chiar lângă start. Cea mai mare parte a traseului trece printr-o pădure, așa că nu trebuie să-ţi fie teamă de prea mult soare. Totuşi, este recomandat să iei cu tine o lanternă care va fi utilă atunci când vei trece prin nu mai puţin de 4 tuneluri.

© iStock

Levada te va duce în adâncul Văii São Jorge. Traversând pante abrupte de mai multe ori, vei avea panorame extraordinare ale dealurilor ȋmpădurite și ale cascadelor. Traseul ȋncepe prin pădure, unde poți admira vegetația luxuriantă. După 2-3 kilometri, devine mult mai spectaculos, dezvăluind valea și numeroasele cascade. Unele părți ale PR 9 trec prin tuneluri care au fost cândva sculptate manual. Cireașa de pe tort este lacul cu cascadă care are o înălțime de peste 100 de metri. Frunzele mari de ferigă și copacii de un verde luxuriant înconjoară lacul, dându-ţi senzația că te afli în inima tropicelor.

© iStock

  1.   Pico Arieiro to Pico Ruivo 

Dificultate: dificil

Lungime traseu: 12-14 km dus-ȋntors

Timp de parcurgere: 6-7 ore

Marcaj: PR 1

Traseul care leagă Pico Arieiro de cel mai înalt vârf din Madeira, Pico Ruivo, este cel mai interesant și mai frumos traseu montan de pe întreaga insulă. Singura modalitate de a ajunge la parcarea de la Pico Arieiro, începutul traseului PR 1, este să închiriezi o mașină, să faci autostopul sau să mergi într-o excursie cu o agenție de turism locală. Din păcate, niciun autobuz nu te poate duce acolo. Dacă doreşti să parcurgi acest traseu, pregăteşte-te pentru un efort considerabil deoarece sunt peste 1000 m de altitudine de depășit. În plus, traseul trece prin tuneluri neiluminate, aşa că o lanternă este obligatorie.

© Martyna Górna

Imediat după primul kilometru vei ajunge la punctul de belvedere Ninho da Manta. În funcție de vreme și de momentul zilei poți vedea nori albi chiar sub picioarele tale sau un peisaj montan minunat dominat de vârfurile înalte. Puțin mai departe, poteca trece direct peste creasta îngustă a Pedra Rija. Traseul este bine securizat, dar suntem siguri că ȋţi va face inima să bată mai repede. Ajungi apoi la o bifurcație lângă Pico do Gato. Poteca din stânga este mai scurtă (5.6 km) și mai ușoară decât varianta din dreapta (7 km), dar ambele traversează pantele Pico das Torres. Întregul traseu este bogat în imagini dramatice caracteristice munţilor ȋnalţi. Din acest motiv s-ar putea ca traseul să dureze mai mult decât prevăd ghidurile: din când în când te vei opri ca să admiri aceste priveliști care ȋţi taie respirația!

© iStock

Vremea ȋn Madeira

Când să mergi ȋn Madeira? Oamenii spun că nu există un moment nepotrivit pentru o vacanţă în Madeira. La urma urmei este numită insula primăverii eterne! Totuşi, nu trebuie să uiţi că vremea aici se schimbă rapid. În timpul iernii, ploaia și vânturile puternice pot deveni puțin supărătoare. În timpul verii, însă, trebuie să te protejezi de soare. Dacă mergi în zonele mai înalte ale insulei, nu uita să iei cu tine haine călduroase și rezistente la vânt.

Bilete de avion spre Funchal Hoteluri în Funchal

The post TOP 5 trasee montane ȋn Madeira first appeared on eSky Blog.

Travel Your Own Way – Descoperă Madeira!

$
0
0

În cadrul campaniei „Travel Your Own Way”, am fost alături de Ania (@ann.sadowska) și Sabina (@samaprzezswiat) în călătoria lor prin Madeira. Tema călătoriei noastre a fost „Descoperă!”, așa că vrem să ȋţi arătăm cum poți organiza și tu o călătorie care să-ţi satisfacă pofta de călătorit. Citește ȋn continuare pentru a afla cum s-au bucurat Ania și Sabina de călătoria lor și cum poți descoperi locuri noi in Your Own Way!

Vrem să-ţi demonstrăm că există multe feluri de a te bucura de o călătorie aşa că nu trebuie decât să faci ceea ce-ţi place. Am făcut echipă cu două creatoare de conținut care ȋţi vor arăta metodele lor unice. Excursia în Madeira cu tema „Descoperă!” cu @ann.sadowska și @samaprzezswiat este prima parte a seriei noastre de reportaje de călătorie alături de influenceri. Cu eSky poți planifica și organiza fiecare aspect al călătoriei, adaptând-o complet la nevoile și preferințele tale unice. Astfel, devine uşor să călătoreşti in Your Own Way!

© Martyna Górna

Zboruri către Madeira

Aterizarea pe pista aeroportului din Madeira este considerată una dintre cele mai dificile coborâri din lume pentru un pilot. În opinia mea, nu există absolut nimic de care să ȋţi fie teamă. Aterizarea a fost plăcută, iar priveliștea spectaculoasă, descrie @ann.sadowska. Pe vreme bună nu vei sesiza vreo diferență în afară de priveliștile minunate. Dacă aterizarea te face să ai ȋndoieli, află că fiecare pilot care aterizează în Madeira trebuie să urmeze un curs special ca să fie perfect pregătit ȋn orice condiții, iar asta înseamnă că tu vei fi întotdeauna pe mâini sigure.

© Martyna Górna

Deplasarea prin Madeira

Cel mai bine este să ȋnchiriezi o maşină cu motor puternic deoarece pantele abrupte și virajele strânse din Madeira pot fi o provocare pentru șoferi. Merită să cheltuieşti mai mult pentru a-ţi asigura un vehicul fiabil. Prețurile variază, însă tarifele zilnice tind să fie mai mici în extrasezon, recomandă Sabina de la @samaprzezswiat.

Ziua 1

Ne-am petrecut prima seară explorând zona din jurul hotelului situat în micul și extrem de pitorescul Sao Vicente. Orașul e aşezat lângă o superbă plajă cu nisip negru, lângă poalele verzi ale munților și alături de o cascadă. Orașul e pur şi simplu fermecător, iar pentru mine este chintesența Madeirei, spune Ania, continuând: Am făcut și câteva cumpărături la magazinul alimentar, unde ne-am fi dorit să găsim delicatese locale. Dacă vrei o modalitate sigură de a economisi bani în timp ce vizitezi Madeira, ȋţi recomandăm supermarketurile Pingo Doce.

© Martyna Górna

Ziua 2

Am început cea de-a doua zi cu o plimbare ȋn Pădurea de lauri Fanal, care este absolut captivantă. Pentru Ania, Pădurea Fanal arată ca și cum ar fi desprinsă direct dintr-un basm. Acoperită de o ceață misterioasă care s-a ridicat treptat, aici poţi vedea natura în forma sa cea mai bună. Acest loc a fost cu adevărat magic, o adevărată experiență din altă lume. Sabina adaugă: deși Pădurea Fanal este prezentată în toate ghidurile turistice, trebuie neapărat să o vizitezi. Este un loc unic și imposibil de găsit ȋn altă parte.

Din pădure, am călătorit până la Seixal unde am luat prânzul și am văzut o plajă cu nisip negru care, potrivit Aniei, este cea mai frumoasă din Madeira. Peisajul este uimitor! Nisip fin, negru, o cascadă, turcoazul uimitor al oceanului și, bineînțeles, munții stâncoşi. Ce-ai putea să ȋţi doreşti mai mult?, se ȋntreabă Ania. Nu sunt o expertă în plaje, cu siguranță sunt mai degrabă adepta munților și a traseelor off-road, dar plaja neagră din Seixal este cu adevărat impresionantă! – adaugă @samaprzeswiat.

© Martyna Górna

Ziua 3

Am început următoarea zi cu o vizită la Funchal unde am vizitat cartierul hipster din Santa Maria. Străzile cu atmosferă artistică din centrul vechi sunt pline de uși pictate în culori strălucitoare și restaurante din care localnicii invită trecătorii la masă, descrie Sabina. În Funchal, @ann.sadowska și @samaprzezswiat au încercat produsele lor de patiserie preferate din Madeira. Recomand cu siguranță Pastel de Nata (tartă portugheză cu cremă de ouă), de preferat de la o brutărie locală, cu tradiţie. Noi am ȋncercat-o în Funchal la Padaria Pastelaria Mariazinha – povestește Ania, în timp ce Sabina subliniază că portughezii sunt genii absolute în prepararea produselor de patiserie.

Plimbându-ne pe străzile capitalei insulei, nu am putut să nu observăm că toată lumea este foarte prietenoasă. Am fost surprinsă de cât de drăguți și primitori sunt oamenii de aici. Sunt incredibil de calmi și prietenoși, spune Ania. Mai târziu ne-am îndreptat spre punctul de belvedere Cabo Girão, situat pe cea mai înaltă stâncă din Madeira, la o altitudine de 580 de metri deasupra mării. Se poate vedea cât de bine este păstrată arhitectura insulei și cât de uniforme sunt clădirile – acoperișurile portocalii și casele în culori pastelate arată cu adevărat uimitor! – exclamă Sabina.

© Martyna Górna

Ziua 4

Cea de-a patra zi a început cu o excursie la Cascada dos Anjos unde apa cade direct pe vechiul drum. Localnicii se referă ȋn glumă la acest loc ca la o „spălătorie auto gratuită”! Aici am aflat cât de importantă este răbdarea în timpul călătoriei – la început era o aglomerație de nedescris, dar după puțin timp am rămas doar noi. Următoarea oprire a fost St. Lawrence, care este semnificativ diferit de restul insulei. Aici vei găsi un peisaj tipic vulcanic, accidentat, însoțit de vuietul valurilor care se izbesc de stânci.

© Martyna Górna

Ziua 5

În ziua a cincea am urcat pe al doilea cel mai înalt vârf din Madeira – Pico do Arieiro, care, din fericire pentru noi, este accesibil cu mașina. Pentru a ajunge în vârf durează aproximativ o jumătate de oră, iar peisajul se schimbă la fiecare curbă; din mediul urban intrăm în sălbăticia naturii până când, în cele din urmă, trecem cu mașina printre nori pentru a descoperi adevărata sălbăticie – povestește @samaprzezswiat. Pico do Arieiro m-a impresionat cu peisajele sale minunate. La un moment dat ajungi să te plimbi deasupra norilor. Traseul de la Pico de Areeiro la Pico Ruivo, mai ales la răsărit sau la apus, este spectaculos, recomandă Ania.

© Martyna Górna

Ziua 6

Ei bine, singurul lucru care ne-a mai rămas de făcut este să ne întoarcem acasă, cu o scurtă escală la Londra și o mulțime de amintiri frumoase! Le-am întrebat pe fete care sunt impresiile lor după călătoria noastră împreună:

Sabina de la @samaprzezswiat: Sunt foarte obosită după explorarea noastră intensivă, dar Madeira este în continuare unul dintre locurile mele preferate – mi-ar plăcea să mă mut acolo într-o bună zi! Este locul perfect pentru o viață liniștită, deoarece nimeni nu se grăbește, toată lumea trăiește în ritmul propriu, iar asta este extraordinar. Madeira are de toate – ocean, munți, plaje, oameni prietenoși…mergi ȋn vizită și te va ȋncânta cu siguranţă.

Ania de la @ann.sadowska: Am fost complet fermecată de Madeira, de varietatea uimitoare a atracțiilor și de sălbăticia verde şi pură a peisajelor.

Bilete de avion spre Funchal Hoteluri în Funchal

The post Travel Your Own Way – Descoperă Madeira! first appeared on eSky Blog.

Travel Your Own Way – Prinde valul ȋn Sardinia!

$
0
0

Am pregătit ȋncă un reportaj de călătorie în cadrul campaniei Travel Your Own Way, la care am invitat creatori de conținut online. Ne dorim ca influencerii să arate cât de ușor este să organizezi o călătorie in your own way cu eSky. De data aceasta am călătorit în Sardinia cu Ivan (@iwanekkk) sub sloganul „Prinde valul!”. Ivan ne-a împărtășit sfaturile, ponturile și impresiile sale despre o vacanță orientată spre sport. Citeşte ȋn continuare ca să vezi cum s-a descurcat!

Sardinia este o destinație ideală pentru vacanţele active. Aici există zone muntoase sinonime cu trasee interesante, iar coasta oferă condiții perfecte pentru scufundări sau surfing. În timpul călătoriei am făcut kitesurfing, scufundări și am vizitat cele mai frumoase locuri de pe insulă. Mâine ne întoarcem, așa că vrem să împărtășim impresiile noastre de călătorie. Vezi cum ne-am petrecut timpul în Sardinia și dacă @iwanekkk a reușit să prindă valul!

© Kinga Plewicka

Zborul spre Sardinia

Am plecat spre Sardinia dimineaţa devreme cu un zbor direct spre Alghero. Sardinia are trei aeroporturi mari (Cagliari, Alghero și Olbia), pe care operează companii aeriene regulate, low-cost, precum și charter. Pe site-ul eSky, pagina Oferte, vei găsi deseori preţuri bune pentru zboruri directe către această insulă a Italiei. Noi am avut check-in-ul efectuat de eSky, așa că nu a trebuit să ne facem griji – doar ne-am făcut bagajele și am mers la aeroport! Iar când vine vorba de bagaje, cel mai bun sfat e să călătoreşti lejer. Pentru o excursie de 5 zile într-un loc atât de călduros nu am avut nevoie de bagaje la cală.

© Iwan Wasyl

Ziua 1 – primii pași în kitesurfing

La sosire am luat ȋn primire mașina închiriată și ne-am îndreptat spre hotelul din Sassari unde ne-am cazat. Imediat după, am mers pe plaja din La Cinta, unde Ivan, sub supravegherea unui instructor, a încercat pentru prima dată kitesurfing. Care au fost impresiile lui? Ca orice sport, kitesurfingul necesită cunoștințe teoretice și stăpânirea unor abilități tehnice. Se începe cu o ȋntâlnire pe plajă și învățarea modului de a folosi doar zmeul, fără placă. Inițial se foloseşte un zmeu de antrenament mult mai mic (twin tip). Doar după ce deţii controlul echipamentului mai mic, începi să înveţi cum să-l controlezi pe cel real. Înainte de antrenament nu mă gândisem că va trebui să îmi folosesc atât de intens mușchii gâtului, așa că nu m-am încălzit cum trebuie. Nu uita să te încălzeşti bine înainte de fiecare activitate. Din fericire, am avut noroc de vreme bună, dar dacă se întâmplă să vizitezi plaja într-o zi fără vânt, poți pur și simplu să închiriezi un șezlong cu umbrelă și să ȋncerci mâncarea de pe plajă.

© Kinga Plewicka

Ziua 2 – scufundări și vizitarea orașului

Am început cea de-a doua zi dis-de-dimineaţă cu vizitarea orașului Sassari, apoi am mers pe plaja Cala Li Cossi – un alt loc minunat pentru scufundări! Dacă ai nevoie de o pauză de la kite sau windsurfing, dar vrei să rămâi ȋn formă, scufundările sunt răspunsul – mai ales în apele limpezi din Sardinia. Să-i dăm cuvântul lui Ivan:Există un motiv bun pentru care Sardinia este numită Caraibe din Europa. Plajele de aici seamănă cu cele din insulele Caraibe – apa este turcoaz și foarte limpede – iar pe majoritatea dintre ele vei avea nisipul alb sub tălpi. Plaja Cala Li Cossi este perfectă pentru scufundări. De fapt, nu vei găsi turişti care să stea pe plajă deoarece există o mulțime de roci sub apă, iar ele creează condiții ideale pentru animalele și plantele marine. Oricui îi place să admire speciile de peşti şi alte vietăţi acvatice va petrece mult timp aici.

Mai târziu am vizitat Castelsardo, un adevărat oraș monument, situat la poalele unui deal, construit ȋn jurul unui castel şi cu o mulţime de construcţii medievale. Numărul de scări pe care am urcat în acea zi a reprezentat cel mai bun antrenament! După-amiază am reușit să mergem la punctul de belvedere de pe plaja Li Cossi. Dacă vrei să ajungi acolo, cel mai bine e să îl cauți sub numele de „Punto panoramico per la Spiaggia di Li Cossi”, apoi gps-ul te va duce la destinație fără probleme. Merită din plin să vizitezi acest loc magic, departe de hoteluri și clădiri, pentru a te putea bucura cu adevărat de natură.

© Kinga Plewicka

Ziua 3 – Alghero, Bosa și piscinele naturale

Am început următoarea zi cu o excursie în Alghero unde ne-am plimbat pe via Gioberti, o stradă colorată din centrul vechi. În apropierea orașului vei găsi două plaje populare: di Maria Pia și di San Giovanni. Am vizitat apoi Grota di Nettuno aflată la jumătate de oră distanță. Următoarea oprire a fost orașul Bosa care are un castel construit pe vârful unui deal și case colorate de-a lungul râului Temo. Care este cel mai bun loc pentru a-l admira? Ivan ne spune că dacă vrei să vezi peisaje ca de pe cărţile poştale ale acestui orăşel de pescari, trebuie să mergi până la podul de pe Lungo Tempo Alcide De Gasperi.

De acolo este o distanță scurtă până la Cane Malu sau locul ȋn care marea a sculptat ȋn stâncă şi a creat piscine naturale. Este un adevărat paradis pentru cei care preferă o vacanţă activă. Cum descrie Ivan acest loc? Stâncile albe și piscinele naturale de la Cane Malu se află foarte aproape de orașul Bosa. Poți face o plimbare frumoasă de 45 de minute până la ele, dar trebuie menţionat că nu este un traseu pentru toată lumea. Jumătate din drum poate fi parcurs cu mașina, dar la sfârșit există un drum stâncos în pantă. Nici coborârea spre stânci nu este cea mai ușoară. Totuşi merită din plin să încerci deoarece locul este uimitor, iar noi am avut noroc că eram aproape singuri, fără a-i include pe cei trei italieni care au venit spre final. Pe Cane Malu nu se poate merge desculţ pentru că stâncile sunt denivelate și au muchii ascuțite. Priveliştea unui decor atât de aspru, modelat în întregime de apă, nu de om, nu poate fi văzută în fiecare zi, așa că merită să o vezi măcar o dată în viață. Mi-a plăcut atât de mult locul încât am rămas acolo până la apusul soarelui.

© Kinga Plewicka

Ziua 4 – kitesurfing în La Cinta

În a patra zi ne-am întors la kitesurfing. Sardinia este un loc minunat dacă vrei să ȋncerci un sport nou, iar excursia în sine a fost o ocazie excelentă pentru noi de a ne dezvolta pasiunea. Pentru asta am vrut să mergem la Porto Pollo di Palau, o stațiune de surf populară, ȋnsă cu câteva dezavantaje. Zona de coastă este destul de aglomerată și este ușor să te lovești de cineva. În plus, sunt mulți turiști germani în Porto Pollo și, prin urmare, este mult mai scump aici. De aceea am ales plaja La Cinta. Cum a văzut Ivan următoarea sa întâlnire cu zmeul? Următoarele lecții au fost o provocare. Să-i simți forța și să prinzi vântul nu este întotdeauna ușor. Este adevărat că pentru a putea sta pe placă ai nevoie de forța potrivită a vântului, pe care eu nu am reușit să o prind, dar după un astfel de curs introductiv de șase ore simt că stăpânesc elementele de bază și a fost foarte distractiv.

© Kinga Plewicka

Închirierea unei mașini în Sardinia

Contrar aparențelor, Sardinia este o insulă mare. Dacă vrei să vizitezi cât mai multe locuri extraordinare, merită să iei în considerare închirierea unei mașini. Poți face acest lucru direct pe site-ul eSky, selectând data și mașina pe care vrei să o ȋnchiriezi. Tu decizi de unde și când vrei să ridici sau să lași mașina. Prețurile de închiriere în Sardinia, mai ales în sezonul de vârf, ȋţi pot da bătăi de cap astfel că merită să faci o rezervare cu mult timp înainte. Fără mașină nu am fi putut vizita atât de multe locuri în doar 4 zile.

Ivan a fost foarte mulţumit de această decizie: Merită să închiriezi o mașină în Sardinia pentru că ȋţi oferă multă libertate de mișcare. Poți călători în felul tău şi nu depinzi de autobuzele care sunt rare pe insulă. Totodată, cu mașina ajungi în locuri ȋn care nu merge niciun mijloc de transport public.

© Kinga Plewicka

Impresii despre călătorie

La final îi dăm cuvântul lui Ivan care ne descrie impresiile sale din călătorie: Sardinia este o insulă mare, iar o excursie de patru zile îți permite să vizitezi doar o parte. Insula este muntoasă, drumurile – abrupte și sinuoase și e nevoie de răbdare pentru a conduce între destinaţii. Dacă cineva ar dori să viziteze întreaga insulă, are nevoie de cel puțin o săptămână. Cu toate acestea, este un loc în care fiecare poate găsi ceva interesant – există multe posibilități de practicare a sporturilor (kite, wind, paddle, snorkeling), iar plajele frumoase sunt ideale pentru relaxare. La fel ca majoritatea vechilor orașe italiene, locul te invită să te pierzi pe străzile înguste.

Bilete de avion spre Alghero Cazare în Alghero

The post Travel Your Own Way – Prinde valul ȋn Sardinia! first appeared on eSky Blog.

Menorca – ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță?

$
0
0

Visezi la o vacanță liniștită la malul mării? Alege Insulele Baleare și bijuteria arhipelagului – insula Menorca. Acest mic loc oferă mai mult decât ȋţi poţi imagina: plaje fără mulţi turişti, dar cu nisip fin și apă azurie, natură sălbatică, bucătărie delicioasă, sate pline de farmec și…un secret. Vezi cu ochii tăi cât de mult adevăr se află în cuvintele „dacă vrei o vacanță, mergi în Menorca”!

Când te gândeşti la Insulele Baleare ȋţi vin ȋn minte stațiunile zgomotoase şi pline de turişti din Mallorca și Ibiza? O atmosferă complet diferită, mai intimă, este oferită de insula Menorca, ușor subestimată, dar autentică și sălbatică. Este renumită nu numai pentru bogăția de plante și animale, inclusiv pentru cele peste 900 de specii de plante cu flori și câteva sute de păsări. Plajele nisipoase ȋncojurate de stânci ȋi atrag pe cei care vor să exploreze natura, dar și să se relaxeze ȋntr-o vacanţă care să se desfăşoare lent – fără muzică tare, baruri și șezlonguri la tot pasul. Există peste cincizeci de astfel de plaje pe cei aproape 200 km de coastă! Ce ar trebui să știi despre o vacanță în Menorca?

Mahón © iStock

Cum ajungi ȋn Menorca?

Poţi ajunge ȋn Menorca (sau Manorca aşa cum o numesc spaniolii) cu avionul. Aproape 30 de companii aeriene sosesc zilnic ȋn Mahón, capitala insulei, unde se află un aeroport internațional. Printre acestea se numără nu doar companii tradiționale precum Lufthansa, British Airways sau Iberia, ci și companii low-cost precum Wizz Air sau Ryanair, precum și companii charter. În fiecare zi, câteva zeci de avioane aterizează pe pista aeroportului din Menorca – în principal din Spania continentală și din marile aeroporturi europene. Amplasarea terminalelor la doar 4,5 km de centrul celui mai mare oraș al insulei este foarte convenabilă. Poți ajunge la el cu taxiul, cu mijloacele de transport public sau cu un autobuz de transfer direct de la aeroport la hotel. Persoanele care călătoresc prin Europa cu mașina sau rulota pot ajunge în Menorca cu feribotul care pleacă din Barcelona. La destinaţie poți închiria o mașină sau folosi autobuzele de pe insulă.

Cala Macarella © iStock

Când e cel mai bun moment să vizitezi Menorca?

Chiar dacă sună ca un truism, Menorca merită vizitată în orice perioadă a anului. Cu toate acestea, dacă intenționezi să faci plajă, alege perioada dintre mai și octombrie. Acesta este sezonul de vară și te vei bucura cu siguranță de vreme cu soare. În luna mai, temperatura ajunge deja la 22°C în timpul zilei, iar apa are chiar 17-19 grade! În iunie, temperatura urcă la 28°C, iar în iulie și august depășește 30°C. Pentru temperaturi mai mici, alege o vizită la sfârșitul lunii septembrie sau în octombrie, când valorile termice nu depășesc 25°C. Nu uita că Menorca este numită şi insula vânturilor, așa că poți simți briza aproape tot timpul. Pe tot parcursul verii, aerul are o umiditate crescută.

Binibeca © iStock

Ce merită văzut în Menorca? Monumente și sate
Nu există o destinație mai bună decât Menorca când vine vorba de plaje şi obiective turistice. Cu toate că e o insulă relativ mică, are de toate: orașe cu centre istorice vechi, precum Mahón (în catalană: Maó), Ciutadella sau Binibeca. Primul te va încânta cu casele sale din piatră galbenă cu obloane glisante, un port maritim care poate fi admirat în timpul unei plimbări cu barca și Placa d’Espanya pe ale cărei trepte se află celebra piață de pește Mercat del Peix. În Ciutadella poți admira portul din care ȋncepe centrul istoric al orașului: Placa des Born. Fă-ţi timp să te plimbi pe străzile vechi și mergi la catedrala din secolul al XIV-lea, a cărei structură de piatră ȋţi va face o impresie cu adevărat puternică. În micul sat de pescari Binibeca Vell savurează specialități locale din pește și fructe de mare. Totodată, observă detaliile arhitecturii caracteristice cu obloane din lemn. O mare atracție a insulei este un loc numit Cova d’en Xoroi. În timpul zilei este restaurant, iar noaptea se transformă într-un club de dans – ambele în peștera Xoroi. Datorită locației, nu se aude niciun zgomot în exterior, așa că nu-ţi face griji că vei tulbura liniştea. Îţi place istoria? Acum mai bine de 3000 de ani, acolo trăiau oamenii din Talayot. Nu se știe de unde au venit și nici când și unde s-au mutat, dar până în prezent au rămas pe insulă peste 1.500 de ruine de piatră.

Cap de Favàritx © iStock

Atracţiile naturale din Menorca

Valorile naturale din Menorca pot fi observate practic în timpul oricărei plimbări. Traseul ideal, pe care ȋl poţi face din mai multe plimbări mai mici, este Camí de Cavalls sau Drumul Cailor. Se spune că a fost creat în secolul al XIV-lea și a servit drept traseu de apărare pentru cavalerii care locuiau pe insulă. În prezent, înconjoară întreaga insulă ca o panglică de 185 de kilometri împărțită în 20 de secțiuni. Întregul traseu este plin de puncte de belvedere din care peisajele sunt uluitoare! Pe drum vei trece pe lângă cel mai înalt vârf al insulei, El Toro, faruri de navigaţie precum Cap Favàritx, Cap d´Artrutx sau Punta Nati, turnuri de apărare și monumente din perioada talayotă. Dacă vrei să vezi cele mai frumoase și mai sălbatice colțuri ale insulei, vizitează parcul natural s’Albufera Des Grau sau defileul Pas D’en Revull. Vei vedea cu ochii tăi că nu degeaba UNESCO a declarat Menorca rezervație a biosferei. Pentru cea mai frumoasă panoramă din Menorca, mergi la stâncile de la Cape of Beauty, sau mai bine zis Cap de Cavalleria, în nordul insulei.

s’Albufera des Grau © iStock

Care este diferența dintre Menorca și Mallorca?

Chiar dacă mulţi turişti ştiu că Menorca și Mallorca nu sunt insule gemene, le consideră foarte asemănătoare. Nimic nu ar putea fi, ȋnsă, mai departe de adevăr! Cea mai mică dintre ele, spre deosebire de sora sa de aproape cinci ori mai mare, are prea puțin de-a face cu turismul de masă. Unul dintre avantaje este natura unică, sălbatică, care domină peisajul. Totodată, pe insulă este excepțional de… liniște (lucru subliniat de toți turiștii care se întorc de acolo). Nu vei găsi cluburi zgomotoase deschise până dimineața ca în Mallorca. Dimpotrivă, dragostea pentru liniște și pace este comună atât printre localnici, cât și pentru oaspeţi. Aceeaşi atmosferă se găseşte pe apă! Satele pescărești sunt ȋn continuare fermecătoare, ȋn timp ce ȋn Mallorca sunt din ce în ce mai puține. Te va fermeca Binibeca Vell cu străzile sale ȋnguste şi ȋntinse ca un labirint tocmai până ȋn port. Cel mai delicios pește poate fi găsit în Fornells.

Cala Pregonda © iStock

Care sunt cele mai frumoase plaje din Menorca?

Dacă apreciezi plajele sălbatice, neaglomerate cu şezlonguri, Menorca e cea mai bună alegere. Micuţa insulă din Baleare oferă peste 50 de golfuri și peste 120 de plaje. Cele mai frumoase dintre ele sunt Cala Macarelleta, Cala Turqueta, Cala Mitjana sau Cala Trebaluger. Plajele Cala Presili, Cala des Talaier și Cala Pregonda sunt printre cele mai izolate. Este puțin dificil să ajungi acolo, iar asta le face să fie pustii chiar și în sezonul de vârf. Este o idee bună să vizitezi toate tipurile de plaje din Menorca: mai mici sau mai mari, cu nisip sau cu pietre, în golfuri înconjurate de stânci și vegetație sau largi şi deschise spre mare. Oricum ar fi, ai de unde alege! Poți ajunge la majoritatea dintre ele cu transportul public, iar unele se află pe traseul Camí de Cavalls. La sfârşitul zilei un lucru este sigur: fiecare te va încânta cu peisajele sale, cu apa curată, cu nisipul moale și atmosfera liniștită.

Bilete de avion spre Mahón Cazare în Mahón

The post Menorca – ce trebuie să știi înainte de a merge în vacanță? first appeared on eSky Blog.

Travel Your Own Way – Relaxare ȋn Folegandros!

$
0
0

Campania noastră Travel Your Own Way, prin care am dorit să arătăm cât de ușor este să călătorești ȋn stilul tău cu eSky, se apropie încet de sfârşit. Ultima destinație vizitată alături de influenceri este Grecia, mai exact mica insulă Folegandros, situată în apropiere de Santorini. De data aceasta @weronikazon ne va arăta că odihna ȋn sine poate fi tema călătoriei. Vezi cum poţi să organizezi o excursie ȋn insulele Greciei pentru a te bucura de odihnă în vacanță și află care sunt modalitățile de relaxare ale Weronikăi!

Insulele grecești sunt destinația perfectă pentru o relaxare adevărată de vacanță. Chiar dacă relaxarea poate ȋnsemna pentru fiecare dintre noi ceva diferit, în opinia noastră este pur și simplu odihnă pentru trup și suflet. Ne-am relaxat în ritmul nostru, fără grabă, fără aglomerație și zgomot și cu libertate totală când a venit momentul să ne alegem activităţile. Am optat pentru micuţa insulă Folegandros, încă nedescoperită de turismul de masă. Eu privesc relaxarea în multe feluri – întinsă la soare făcând plajă, ȋn vizită prin oraşe liniştite, bând o cafea pe faleză ȋn timp ce privesc marea sau făcând yoga dimineața lângă piscina hotelului. În Folegandros am găsit condiții pentru toate acestea, povesteşte Weronika. Cum ajungi pe insulă? Cel mai bine e să zbori în Santorini sau Atena, iar de acolo să iei un feribot spre Folegandros.

© Kinga Plewicka

Zborul şi cazarea ȋn Santorini

Prima parte a călătoriei noastre a fost zborul spre Santorini, ȋn care am aterizat seara. Hotelul ȋn care ne-am cazat e situat în Perissa, înconjurat de palmieri şi clădiri albe tipice pentru Santorini. În secţiunea Cazare de pe site-ul eSky vei găsi numeroase opțiuni care să se adapteze uşor la preferințele și planurile tale de călătorie. Dacă vrei să explorezi Santorini, alege Karterados ca punct de plecare. Vrei să faci plajă? Alege Perissa. Cele mai frumoase peisaje te așteaptă în Oia, iar cea mai bună viață de noapte – în Thira (Firá).

Seara, după ce ne-am odihnit puțin, am luat cina la restaurantul A For Aketon, situat la 10 minute de mers pe jos. Locul este recomandat pe multe bloguri de călătorie şi trebuie să recunoaştem că nu e de mirare! Mâncarea a fost delicioasă, iar raportul calitate-preț foarte bun având în vedere amplasarea restaurantului chiar pe plajă. În plus, muzica live creează o atmosferă foarte relaxată. La sfârșitul zilei am mers la o înghețată și la o scurtă plimbare pe plajă.

© Kinga Plewicka

Ziua 1 – Santorini

Ar fi fost păcat să ne aflăm în Santorini fără să-i vedem celebrele peisaje, așa că am decis să petrecem o zi explorând insula înainte să mergem ȋn Folegandros. Am început cu micul dejun la hotel, apoi ne-am îndreptat spre capitala Thira. Este al doilea cel mai popular oraș din Santorini şi un loc din care se pot admira peisajele din sudul insulei. Firá este la fel de frumos ca mai cunoscutul Oia, dar mult mai ieftin și mai puțin aglomerat. Recomandăm străduţele laterale ȋn care poţi face cele mai bune fotografii.

Din Firá poţi ajunge în portul vechi pe măgar sau cu telecabina (costă 5€). În continuare am vizitat orașul Oia pe care l-am menționat mai sus şi care oferă priveliști ca de pe cărţile poştale: acoperișuri albastre, clădiri albe, vile cu piscină și vedere la mare… Ce ți-ai putea dori mai mult? M-am uitat de multe ori la poze din Santorini și în cele din urmă pot spune că imaginile, deși frumoase, nu reflectă atmosfera insulei. La fața locului se dovedește a fi extraordinară. Peisajele mi-au depășit așteptările. Era destul de multă lume pe insulă, dar am putut găsi cu ușurință străzi goale ȋn care să ne bucurăm şi mai mult de acest loc – povestește Weronika.

© Martyna Górna

Folegandros – feribot și cazare

După o zi întreagă petrecută în Santorini, am mers în Folegandros. Potrivit Weronikăi, Santorini este un punct de plecare excelent pentru insulele din jur. Există un drum sinuos și îngust care duce la feribot, dar priveliștile sunt uluitoare. În funcție de operator și de durata plimbării, prețurile pentru feribot variază între 7 și 65 de euro. Noi am ales opțiunea cea mai scumpă, deoarece era şi cea mai scurtă. Călătoria ne-a luat aproximativ o oră până când am ajuns în sfârșit pe insula Folegandros. De acolo a urmat o călătorie de doar 10 minute cu autobuzul până la hotel.

© Martyna Górna

Ziua 2 – Folegandros

În cele din urmă a sosit timpul pentru scopul principal al călătoriei noastre: relaxarea ȋn Folegandros. Ne-am cazat chiar în centrul capitalei insulei, Chora, unul dintre cele mai frumoase sate din insulele Ciclade. Insula în sine este ideală pentru relaxare și fiecare colț oferă propriul mod de a face acest lucru. În fiecare parte a insulei vei găsi un loc doar pentru tine (spre deosebire de Santorini, unde este un pic mai dificil să găsești astfel de locuri). Accesul se face ușor la plajele din Folegandros, unde te poți relaxa în liniște, fără aglomerație – adaugă Weronika.

Dimineața am luat ȋn primire mașina pe care am închiriat-o prin intermediul secțiunii Închiriere Mașini de pe site-ul eSky. Insula este mică, așa că am avut ocazia să vizităm cu deplină libertate toate locurile sale cele mai frumoase. Prima oprire a fost plaja Agkali, care este destul de populară datorită numeroaselor pub-uri din apropiere. Poți face o excursie cu barca şi spre următoarele plaje – Agios Nikolaos și Livadaki, pe care am decis, de asemenea, să le vizităm. O alternativă la barcă este plimbarea de aproximativ 40 de minute de-a lungul traseului de drumeție. Plaja Livadaki este înconjurată de stânci și un pic mai greu accesibilă decât Agkali, ȋnsă asta o face cu adevărat o oază de linişte şi calm.

© Martyna Górna

Ziua 3 – Folegandros

Am decis să ne petrecem ultima zi înainte de plecare în Chora. Cea mai veche parte a orașului, Kastro, este un must-see. Aici te vei afla în centrul unei așezări medievale cu case albe perfect conservate şi cu balustrade colorate. Este una dintre cele mai ușor de recunoscut străzi din întregul Folegandros. Cea mai mare surpriză a fost să vedem cât de goale erau străzile și restaurantele. Dacă vrei să explorezi fără aglomerație, mijlocul zilei este cel mai bun moment deoarece majoritatea oamenilor își petrec timpul pe plajă. Seara, orașele redevin pline de viață, iar muzica live se aude din pub-urile din apropiere.

Am admirat apusul în apropierea Bisericii Panagia. Merită să vizitezi acest loc pentru a te bucura de pacea și liniștea care domnesc aici. După unul dintre cele mai frumoase apusuri pe care le-am văzut vreodată, ne-am petrecut ultima seară explorând în continuare Chora. Pentru cină, am mers la restaurantul Araxe, deschis de o poloneză și soțul ei grec, care ne-au făcut să ne simțim ca acasă! Am fost serviți în permanență cu delicatese, iar căldura pe care ne-au arătat-o va rămâne în inimile noastre pentru mult timp.

© Martyna Górna

Impresii de călătorie

Șederea noastră în Santorini și Folegandros a fost magică, dar să-i dăm cuvântul Weronikăi: Sunt foarte mulțumită, a fost minunat să văd cu ochii mei toate aceste locuri. Călătoria mi-a depășit așteptările. Sejurul pe celebra insulă Santorini, combinat cu relaxarea pe Folegandros, încă nedescoperită de turişti, a fost o combinaţie perfectă. Folegandros a fost cea care mi-a furat inima. Aici m-am simţit ca-n paradis.

Bilete de avion spre Santorini Cazare în Folegandros

The post Travel Your Own Way – Relaxare ȋn Folegandros! first appeared on eSky Blog.

Gozo – Fă cunoştinţă cu insula soră a Maltei

$
0
0

Malta rămâne una dintre cele mai populare destinații de vacanță printre turiștii din întreaga lume. Credem, ȋnsă, că insula soră a Maltei, Gozo, este subestimată și merită mult mai multă atenție. De ce? E simplu: aici vei ȋntâlni o atmosferă idilică, fără aglomerație şi cu numeroase atracții.

O insulă mică cu un ocean de posibilităţi

Insula Gozo face parte din arhipelagul Maltei, situat în Marea Mediterană. La fel ca Malta și Comino, insula este locuită. Dimensiunea e relativ mică cu o suprafață de puţin peste 67 km². Toate locurile care merită văzute sunt răspândite pe o lungime de 14 km și o lățime de 7 km. Asta înseamnă că poți vizita cele mai interesante părţi ale insulei chiar și într-o singură zi. N-ai nevoie decât de o bicicletă, o mașină sau ȋncălţări confortabile. Totuşi, recomandarea noastră este să rămâi mai mult timp în acest loc pitoresc. Insula Gozo este mai puțin aglomerată decât Malta, iar turismul intens nu i-a afectat negativ atmosfera idilică și natura sălbatică. Aici poți experimenta stilul de viaţă lent în timp ce soarele ȋţi mângâie pielea.

© iStock

Ce să vizitezi pe insula Gozo?

Numele maltez al insulei – Ghawdex – înseamnă „bucurie”. Se potrivește perfect, deoarece Gozo te poate face să te simţi ca ȋn paradis. Peisajele sale inedite și impresionante, cu stânci aspre, peșteri stâncoase și numeroase plaje fac din Gozo o destinație de vis. Locul are o istorie fascinantă, dar dificilă. Poți explora trecutul insulei cercetând unele dintre monumentele istorice. Gozo găzduiește numeroase clădiri religioase în stil baroc, un sit arheologic neobișnuit, muzee și, nu în ultimul rând, cetatea care domină capitala. Eşti gata să faci un tur al insulei alături de noi? Iată o listă cu cele mai încântătoare atracții din Gozo.

© iStock

Cittadella din Victoria

Victoria este capitala insulei Gozo, iar numele aminteşte de regina Victoria. Malta a fost o colonie britanică, iar cabinele telefonice roșii amintesc de această perioadă. Astăzi, locuitorii folosesc alternativ numele Victoria și Rabat. Unul dintre punctele de atracție ale orașului este cetatea ridicată pe deal. Fortăreața datează din secolul al XVII-lea și era un refugiu pentru locuitori ȋn timpul numeroaselor invazii ale piraților sau ale turcilor. Acum, Cittadella este un excelent punct de belvedere care domină întreaga insulă. Fortăreața găzduiește, de asemenea, catedrala barocă a Adormirii Maicii Domnului. La intrare vei vedea o statuie a Papei Ioan Paul al II-lea.

Astăzi, cetatea găzduiește şi patru muzee: Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Folclorului, Muzeul de Arheologie și Vechea Închisoare. Muzeul Folclorului este o modalitate excelentă de a vedea cum era viața pe insulă ȋn trecut, cum trăiau oamenii, ce unelte foloseau în agricultură, ce haine purtau sau care erau obiceiurile. Muzeul de Arheologie, pe de altă parte, prezintă exponate interesante din preistorie, antichitate și Evul Mediu.

© iStock

Xlendi şi turnul de veghe

Xlendi, situat în golful cu același nume, este un sat de pescari renumit în principal pentru două lucruri. Primul este turnul de veghe din piatră, care datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea. Există mai multe turnuri de veghe pe insulă, dar cel din Xlendi este cel mai vechi. În acest sat pitoresc te poţi relaxa pe o plajă mică de lângă golf sau poți vizita salinele. Acestea sunt bazine sculptate în stânci din care se evaporă sarea. Nu este vorba, ȋnsă, de o producție în masă – localnicii produc sare doar pentru a satisface nevoile insulei. Poți găsi saline și mai mari în Xwejni.

© iStock

Templele megalitice din Ggantija

Partea de est a insulei ascunde un sit arheologic fascinant. Este vorba despre două temple înconjurate de un zid şi construite ȋn jurul anului 3600 î.Hr. Prin urmare, sunt mai vechi decât piramidele egiptene. Unii dintre bolovanii folosiţi la construcţia templelor cântăresc până la 50 de tone! Se spune că templele Ggantija sunt legate de cultul popular la acea vreme al zeiței fertilității. Monumentul este, de asemenea, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Nu departe există un alt sit important al insulei – peștera lui Calypso. Da, o poți asocia pe Calypso cu personajul din opera lui Homer. Calypso a fost o nimfă care se presupune că l-a închis pe Odiseu timp de șapte ani pe insulă. Din păcate, peștera a fost distrusă, dar este încă un obiectiv turistic.

© iStock

Cele mai frumoase plaje de pe insula Gozo

Lângă peștera Calypso se află Ramla Bay, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, datorită apei cristaline și a nisipului de culoare roșu-portocaliu. Această plajă reprezintă un loc perfect pentru relaxare la soare. Deoarece am menționat plajele și relaxarea la malul apei, trebuie să-ţi recomandăm cea mai populară stațiune balneară din Gozo, Marsalforn. Aceasta este un oraș tipic, turistic, cu o promenadă și numeroase cafenele și magazine. Există o coastă stâncoasă fermecătoare și o plajă care, împreună, oferă condiții excelente pentru sporturi acvatice, inclusiv scufundări. Dacă preferi locurile mai liniștite şi fără aglomeraţie, trebuie să menţionăm plajele secrete din Gozo. Două dintre acestea sunt, cu siguranță, Ghajn Barrani și Mistra Rocks. Pe de altă parte, celebra Blue Lagoon, cu apele sale de un albastru cristalin, se află pe insula vecină Comino.

© iStock

Peșterile din Gozo

Unul dintre atuurile naturale ale insulei sunt peșterile. Gozo este un paradis pentru scafandri – atât începători, cât și avansați. Poți face scufundări cu sau fără echipament, de pe o barcă sau de la mal – oricum preferi! Îţi recomandăm Blue Hole, o peșteră situată pe coasta de vest a insulei, în Dwejra. Lacul natural, care atinge o adâncime de aproximativ 16 m, ascunde o peșteră subacvatică, atrăgând scafandrii cu apa sa cristalină și cu flora şi fauna subacvatice. Unde mai poți face scufundări în Gozo? În Golful Xlendi, în marea interioară, în Peștera Catedralei sau în Peștera Billinghurst. Ce au în comun aceste locuri? Ape liniștite și imaculate.

© iStock

Una dintre cele mai populare atracții de pe insula Gozo a fost Fereastra de Azur, un arc stâncos care ieşea din mare. Din păcate, acesta a fost distrus în 2017. Totuşi, Gozo are încă multe de oferit. Pe coasta de nord-vest există un pod stâncos de calcar considerabil mai mic, Wied il-Mielaħ, care coboară în mare la fel de pitoresc ca Fereastra de Azur. Insula Gozo găzduiește, de asemenea, vinării, o bucătărie gustoasă și o arhitectură locală interesantă, iar casele de culoarea nisipului se integrează minunat în peisaj. Adaugă la acestea vremea însorită garantată, transportul public eficient și localnicii prietenoși și vei avea locul perfect pentru o vacanță!

 

Bilete de avion spre Luqa Cazare în Rabat

The post Gozo – Fă cunoştinţă cu insula soră a Maltei first appeared on eSky Blog.

Dalmația de Nord la sfârșitul sezonului: Zadar sau insula Pag?

$
0
0

Sfârșitul sezonului de vacanţă este o ocazie perfectă pentru a descoperi sau redescoperi locuri populare, dar într-o versiune mult mai calmă. Croația, în special regiunea Dalmației, este o destinație aleasă frecvent. Nu e de mirare din moment ce are o varietate atât de mare de peisaje și atracții de oferit. La sfârșitul verii sau începutul toamnei te poți bucura de tot ceea ce are Croația de oferit, dar fără aglomerație și cozi.

Ce regiune din Croația să alegi?

Dalmația este cea mai vizitată regiune. Fiind destul de mare, este împărțită în zonele de sud, centru și nord. Acesta din urmă este cea pe care ne vom concentra în continuare. Este un loc minunat pentru a încerca noi activități, sporturi și modalități de relaxare. Diverse coaste, numeroase golfuri, insule, vegetație luxuriantă, orașe fermecătoare, plantații de măslini și parcuri naționale… Toate acestea te așteaptă în Dalmația de Nord, care cu siguranță va arăta diferit la sfârșitul sezonului de vacanță!

© iStock

Croația – cum planifici o excursie?

Putem răspunde cu o singură frază: totul depinde de gustul, preferințele și nevoile tale. Pe eSky ȋţi poți organiza vacanţa așa cum doreşti, fie că optezi pentru opțiuni de călătorie gata pregătite, fie că doreşti să planifici pe cont propriu de la A la Z. Vezi ce modalitate ţi se potrivește cel mai bine.

© iStock

Zadar – informații practice

Zadar este una dintre principalele stațiuni din Dalmația de Nord astfel că e o destinație bună dacă nu doreşti să-ţi planifici pe cont propriu întreaga călătorie și preferi să foloseşti pachetele de vacanță eSky. În secţiunea Vacanțe am pregătit cele mai bune oferte de zboruri cu cazare inclusă. Astfel, ȋţi poţi rezerva ȋntreaga vacanță de vis cu un singur click! Zadar este bine conectat cu alte orașe și are 12 linii de autobuz. Poţi călători din Zadar către alte staţiuni pentru vizitarea obiectivelor turistice, plajă și o relaxare binemeritată.

© iStock

Istoria artei?

Centrul istoric din Zadar este un amestec interesant de arhitectură romană, bizantină și venețiană. De-a lungul străzilor înguste se află numeroase biserici medievale și ruine romane, inclusiv faimoasa Biserică Sfântul Donat. Aceasta a fost construită pe fostul forum roman. Ruinele în sine sunt, de asemenea, interesante – vei găsi acolo rămășițele fundațiilor mai multor clădiri și o coloană corintică. În apropiere se află Stâlpul Rușinii de care erau legaţi infractorii din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea. Sfatul nostru este să-ţi planifici vizita seara sau noaptea când ruinele sunt iluminate. În Zadar se află cea mai mare catedrală romanică din toată Dalmația – catedrala Sfânta Anastasia, care impresionează prin ușile puternic decorate și clopotnița venețiană.

© iStock

Zadar este renumit și pentru două instalaţii artistice interesante. Prima este Orga Mării – un instrument gigantic plasat sub trepte de marmură aflate la rândul lor sub apă. Merită neapărat să vizitezi acest loc, să stai pe scări și să asculţi muzica cântată de mare și de vânt mai ales la apus! Sub influența părerilor lui Hitchcock, Zadar a devenit cunoscut ca orașul celor mai frumoase apusuri de soare. Apropo de apusuri, nu trebuie să ratezi o altă instalaţie numită Salutul soarelui – un loc spectaculos care constă din 300 de plăci solare din sticlă încărcate cu energie solară în timpul zilei pentru a ilumina zona după lăsarea întunericului.

© iStock

Parcuri naționale sau plaje?

Îţi doreşti o excursie în afara orașului pentru a fi aproape de natură? Prima recomandare este Parcul Național Lacurile Plitvice. Poți ajunge acolo cu autobuzul în mai puțin de 2 ore. Al doilea parc național impresionant este Krka. Pentru a ajunge acolo, cel mai bine este să rezervi o excursie privată sau să mergi cu mașina (drumul durează puțin peste o oră). Preferi mai bine să te relaxați pe plajă? Nici măcar nu trebuie să ieși din oraș! Centrul istoric din Zadar se află la doar 10 minute de mers pe jos la sud de plaja Kolovare. În partea de nord a orașului te așteaptă plaja Borik.

© iStock

Insula Pag – informații practice

Dacă preferi să rezervi separat zborul și cazarea, poți folosi și această opțiune la eSky! Insula Pag uimește cu peisajul deșertic, natura stâncoasă a insulei şi puţina vegetație, toate amintind de un peisaj selenar. În combinație cu apele de un albastru azuriu, Pag devine un paradis pentru toți turiştii – indiferent dacă doresc să încerce un nou sport, să exploreze sau să se relaxeze pe plajă. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești pachete de călătorie pentru această destinație, astfel că cel mai bine este să organizezi separat călătoria. Caută zboruri spre Zadar (la o oră de mers cu mașina) sau Split (2 ore), rezervă cazare, cumpără bilete la atracții și închiriază o mașină, care în acest caz va fi foarte utilă.

© iStock

Pace și liniște sau o vacanţă plină de aventuri?

Unii turişti vizitează această insulă pentru o zi sau două în timp ce se află în Zadar, dar pe tine nimic nu te împiedică să-ţi petreci întreaga vacanță acolo. Pag, situată în nordul Mării Adriatice, este a cincea insulă ca mărime din Croația și este plină de atracții și locuri unice. Se poate spune că are două fețe: una liniștită și înrădăcinată în tradiție, și una de petrecere cu festivaluri de vară precum Sonus sau Hideout. Festivalurile au loc pe plaja Zrce, la 10 km de Novalja. Aici nu există vecini care ar putea fi deranjați. Rezultatul? Petreceri de la apus până la răsărit în fiecare zi a săptămânii!

© iStock

Cu toate acestea, insula Pag are mult mai multe de oferit decât petreceri. Dacă preferi să-ţi petreci timpul într-un mod diferit, mergi în orașul Pag în loc de Novalja. În piața principală vei vedea Biserica renascentistă a Maicii Domnului din secolul al XV-lea, cu elemente gotice. Merită să vizitezi Muzeul Sării și câmpurile de sare (salines). Sarea este produsă pe insulă de peste o mie de ani! Vei descoperi o altă tradiție în Galeria de dantelă din Pag. Acolo există lucrări unice cu adevărate opere de artă și măiestrie. Vei afla despre istoria lor și vei învăța cum sunt realizate. Pe străzile orașului vei găsi numeroase pub-uri și baruri care servesc tradiționalul Paski sir (brânză din lapte de oaie). Știai că pe insula Pag sunt de patru ori mai multe oi decât oameni?

© iStock

Plajă sau sport?

Pentru că cea mai mare parte a insulei este stâncoasă și lipsită de vegetație, este adesea dificil să găsești umbră în Pag. Prin urmare, o excursie aici la începutul toamnei este o idee foarte bună – soarele este mai blând și vremea este mai prietenoasă pentru a te relaxa pe plajă sau pentru diferite activităţi. Aici vei găsi plaje izolate, intime și golfuri largi, puțin adânci. Poți alege să te relaxezi și să faci plajă sau să încerci un nou sport, precum snorkeling sau scufundări. Pentru asta, cel mai bine este să mergi pe plaja Dunboka Draga. Beretnica sau Prnjica sunt alegeri bune dacă vrei să leneveşti pe o plajă de nisip. Iubitorii de drumeții și trasee interesante vor aprecia plaja Rucica, care este traversată de traseul lung de 6 km „Life on Mars”. Interesant este faptul că traseul a fost prelungit cu o secțiune de 100 de metri de Via Ferrata, care duce pe malul abrupt al mării cu valuri care se sparg de ţărm. Poteca și plaja în sine se află în apropierea satului Metajna.

Bilete de avion spre Croaţia Cazare în Zadar

 

The post Dalmația de Nord la sfârșitul sezonului: Zadar sau insula Pag? first appeared on eSky Blog.

Un city break idilic sau o vacanţă ȋnsorită? Descoperă Italia ȋntr-un mod nou!

$
0
0

Roma, Veneția, Florența? Nu și de data aceasta! Te invităm să descoperi și locuri mai puţin vizitate din Italia. Pentru o vacanţă mai lungă ȋţi recomandăm Sardinia. Regiunea ȋi mulţumeşte atât pe cei care vor doar să se relaxeze la soare, cât şi pe cei care preferă o vacanţă intensă, plină de activităţi. Te gândeşti la un city break? Rezervă un zbor spre Bergamo! În acest oraș idilic vei experimenta stilul de viață cu adevărat italian. În plus, de aici călătoreşti uşor către Milano sau Verona.

City break în Bergamo: istorie sau prezent?

Bergamo este inima regiunii Lombardia. Până de curând, orașul situat lângă Alpii Bergamezi era pentru mulți turiști doar un punct de transfer în drumul spre Milano. După ce i-au fost descoperite clădirile istorice, peisajele şi atmosfera liniştită şi idilică, zborurile şi city break-urile spre Bergamo au devenit tot mai populare. Bergamo are două părți: orașul de jos și orașul de sus. Primul are o atmosferă și o arhitectură mai moderne. Este plin de baruri, restaurante și locuri de cazare. Majoritatea locuitorilor din Bergamo trăiesc și lucrează în această parte. Principala atracție a orașului de jos este o galerie de artă excepţională – Accademia Carrara, unde sunt expuse lucrări din perioada secolelor 15-19.

© iStock

O scurtă plimbare cu trenul pe calea ferată istorică (şi de-a lungul peisajului frumos ȋn acelaşi timp) este suficientă pentru a ajunge ȋn oraşul de sus şi ȋn centrul său istoric. Clădirile medievale și amplasarea pe deal formează un duo perfect. Această parte a orașului se distinge prin porțile de intrare bine conservate, de exemplu – Porta San Giacomo. Câteva dintre monumentele unice sunt zidurile de apărare venețiene din secolul 16 și bazilica romanică/barocă Santa Maria Maggiore. Piața principală din Bergamo se numeşte Piazza Vecchia. Merită să-ţi rezervi timp pentru a vizita palatul din secolul 12, Palazzo della Ragione, și pentru a admira peisajul zonei de la punctul de belvedere din turnul orașului.

© iStock

Verona romantică sau elegantul Milano?

Dacă mergi la Bergamo pentru un city break, merită să organizezi o excursie de o zi la Verona sau Milano. Primul ȋi atrage ȋn principal pe cei pasionaţi de istorie şi de drama lui Shakespeare, Romeo şi Julieta. Turiștii merg la San Francesco al Corso, pe Via Shakespeare, unde se află un sarcofag gol în care se presupune că a fost ȋngropată Julieta. Principala atracție a zonei, ȋnsă, este faimosul balcon și curtea palatului din secolul 13. Femeile pozează pe balcon, iar apoi se aşează la coadă ca să atingă statuia Julietei. Potrivit legendei, atingerea sânului ei aduce fericire şi noroc în dragoste. Romantismul pluteşte în aer, ȋnsă merită menționat că acest balcon a fost construit pentru turişti, iar palatul a aparținut familiei Cappello, nu Capuletti.

© iStock

Însă Verona nu ȋnseamnă doar o călătorie pe urmele operei lui Shakespeare. Orașul a fost înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. În Piazza Bra se află un amfiteatru roman din secolul I, unul dintre cele mai mari de acest fel. De asemenea, merită văzut castelul din secolul 14 – Castelvecchio. Acesta atrage toate privirile cu zidurile sale roșii şi elegantul pod din cărămidă, Ponte Scaligero, care duce la el. Seara te poţi relaxa la o cină delicioasă în Piazza delle Erbe.

© iStock

Milano este considerată capitala europeană a modei şi are toate motivele. La doar 50 km de Aeroportul Bergamo, buticurile celor mai mari creatori de modă se întâlnesc cu monumente unice. O plimbare în Piazza del Duomo, locul ȋn care se află catedrala simbol a oraşului, este obligatorie. Fațada din marmură albă, decorată cu numeroase sculpturi, este bine cunoscută chiar și de cei care nu au vizitat niciodată Italia. Lângă catedrală se află Galeria Victor Emmanuel al II-lea. Chiar dacă nu ai timp de shopping, merită o scurtă plimbare ȋn interior ca să-i admiri faimoasa cupolă de sticlă. Tot ȋn Milano merită să mergi la Santa Maria della Grazie unde se află Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci. Moda din Milano respiră ȋn aşa-numita Piață de Aur, Quadrilatero d’Oro, unde se găsesc buticurile celor mai cunoscute branduri.

O vacanţă ȋn Bergamo ȋţi oferă ocazia să vizitezi cu uşurinţă oraşele din jur. Pentru preţuri avantajoase atât la zboruri, cât şi la cazare, ȋţi recomandăm să vizitezi secţiunea Oferte de pe site-ul nostru.

© iStock

Sardinia – insula posibilităţilor

Plănuieşti o vacanță mai lungă și destinația este Italia? O călătorie în Sardinia va fi cu siguranță specială! Insula oferă o varietate de atracții, astfel încât poți combina vizitarea obiectivelor turistice cu relaxarea pe plajă, drumeții sau sporturi acvatice. Insula are peste 300 de zile cu soare pe an, iar locuitorii săi sunt printre cei mai fericiți și longevivi oameni din lume. Capitala Sardiniei este Cagliari, construită pe 7 coline. Nu uita să mergi în cel mai vechi cartier, Castello, cu străzile sale înguste caracteristice. Principalele monumente ale orașului sunt amfiteatrul roman, bastionul de la începutul secolului 19 și catedrala romanică, dar merită să-ţi faci timp şi pentru a admira priveliștea de pe Torre dell’Elefante sau pentru a te relaxa pur şi simplu pe plajă.

© iStock

La poalele dealului se află Castelsardo, un oraș colorat și cu o atmosferă idilică. Clădirile medievale, Castelul Doria și fațadele colorate ale clădirilor reflectă perfect ceea ce mulți dintre noi asociază cu vacanţele în Italia. Orașele Alghero și Bosa merită la rândul lor atenție. Bosa încântă privirile cu clădirile colorate construite de-a lungul râului Temo și cu castelul ridicat pe deal cu mai mult de 900 de ani ȋn urmă. Alghero surprinde cu stilul…catalan. Vei vedea, de asemenea, zidurile și turnurile de apărare, precum și Catedrala Santa Maria, iar din apropiere vei putea cumpăra suveniruri din coral. Nu ȋn ultimul rând, asigură-te că ai timp pentru a explora Grota Nettuno. Poți vedea peșterile şi lacul din interior dacă urci peste 600 de trepte sau dacă înoți până la peșteră. Mai merită menționat că în Alghero, ca și în Barumini, există nuraghe. Acestea sunt monumente caracteristice arhitecturii preistorice din Sardinia şi numără aproximativ 7.000 de astfel de construcţii pe insulă!

© Kinga Plewicka

Vacanţa ȋn natură

Sardinia nu înseamnă doar oraşe şi monumente interesante, ci și natură – uneori sălbatică şi neafectată de turism. Peisajele muntoase încurajează drumețiile. Un bun exemplu este zona din jurul Orgosolo, renumită pentru picturile murale unice, colorate, înscrise în cultura orașului. Defileul Su Gorropu, unul dintre cele mai adânci din Europa, este la rândul său foarte popular. Îţi plac sporturile acvatice? Sardinia oferă condiții excelente pentru surfing, kite surfing și scufundări. Dacă preferi vacanțele active, am pregătit un text despre cum poţi prinde valurile ȋn Sardinia.

© Kinga Plewicka

Totuși, dacă alegi Italia ca destinație, vacanța ta nu poate fi lipsită de relaxarea dulce pe plajă. Ai la dispoziție peste 1.800 km de coastă, dintre care cea mai luxoasă, Costa Smeralda, este bine cunoscută. Coasta de Smarald este şi ea foarte populară printre vedete, iar iahturile pot fi văzute la tot pasul. Apele azurii și nisipul alb armonizează perfect cu natura. Dezvoltarea turismului ȋn zonă nu a afectat natura sau peisajele din jur. Vegetaţia este ȋn continuare importantă pentru locuitori, iar asta se poate vedea foarte uşor. Ai chef de o baie şi plajă departe de locurile populare? Fă o plimbare de-a lungul arhipelagului La Maddalena și rezervă-ţi timp să explorezi insulele mici din zonă.

Dacă plănuieşti un sejur în Sardinia sau în altă parte a Italiei, avem pentru tine pachete de vacanţă gata pregătite. Cu opţiunea Zbor+Hotel poți rezerva imediat o vacanță și ȋţi vei putea petrece timpul liber bucurându-te de ceea ce e cu adevărat important pentru tine.

Bilete de avion spre Italia Cazare în Cagliari

The post Un city break idilic sau o vacanţă ȋnsorită? Descoperă Italia ȋntr-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

Un city break pentru aventurieri mari şi mici. Descoperă Bruxelles ȋntr-un mod nou!

$
0
0

Ciocolată gustoasă care se topește în gură, băuturi tradiționale, fructe de mare și delicioşii cartofi prăjiți cu maioneză – capitala Belgiei va fura inima chiar și celui mai exigent critic culinar. În plus, Bruxelles are și multe atracții pentru copii, motiv pentru care este o alegere perfectă pentru un city break sau o vacanţă de câteva zile. Ce-ţi recomandăm să vezi în Bruxelles când călătorești cu copiii? Cum să planifici o excursie solo sau o vacanţă cu prietenii? Avem câteva sugestii pentru tine!

Cartierul European sau o zi pentru artă?

Nu fără motiv, unii spun că Bruxelles este inima Uniunii Europene. Aici își au sediul cele mai importante instituții ale UE, inclusiv Parlamentul European, Consiliul UE sau Comisia Europeană. Aceste locuri pot fi găsite în Cartierul European, însă numele poate fi derutant pentru că acesta nu este un cartier izolat şi menit doar pentru instituţii. Vei remarca imediat aşa-zisa zonă politică cu arhitectura modernă și clădirile din sticlă ușor de observat. Turiștii interesați de istorie și politică pot vizita Parlamentarium, un muzeu interactiv de istorie a Uniunii Europene. Pe lângă acestea, ȋnsă, există şi alte stiluri arhitecturale, sculpturi şi elemente din natură.

© iStock

Dacă politica nu este subiectul tău preferat, hai să vorbim despre artă. Bruxelles este un oraș cu un adevărat suflet artistic, casă a numeroase muzee și galerii. Dacă vrei să explorezi această lume uimitoare, fă o plimbare pe Mont des Arts. Acolo se află Muzeul Regal de Arte Frumoase, cu multe atracții interesante și picturi ale unor artiști celebri precum René Magritte. Un alt punct important pe harta artistică a oraşului este Muzeul de Instrumente Muzicale. Totodată, poți admira unele dintre cele mai populare exemple de clădiri Art Nouveau din Bruxelles – Palatul Stoclet sau clădirile lui Victor Horta, care au fost înscrise ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO.

© iStock

Obiective turistice sau…un moment doar pentru tine?

În timpul vizitei ȋn Bruxelles nu poți uita de Grand Place, care este plină de viață în orice moment al zilei sau al nopții. Primul lucru pe care îl vei vedea este arhitectura extraordinară: clădiri cu fațade ornamentate, care au fost în trecut case ale unor meşteşuguri originale. Clădirea primăriei, cu monumentele şi turnul său înalt, este sediul principal al orașului, dar poate fi vizitată cu un ghid. În Grand Place merită să vizitezi și Muzeul Maison du Roi, unde poți vedea expoziții interesante și poți vizita GardeRobe Manneken Pis. Este un mic muzeu-garderobă ȋn care sunt păstrate hainele pe care le-a purtat de-a lungul timpului Manneken Pis – o sculptură de bronz din secolul al XVIII-lea a unui băiețel care urinează. Această mică sculptură este un simbol celebru al orașului și are mai multe duplicate. În unele părți ale Bruxelles-ului se găsesc sculpturi similare cu un câine sau o fată.

© iStock

După Manneken Pis, unele dintre cele mai populare monumente din Bruxelles sunt clădirile sacre gotice: Catedrala Sf. Mihail și Gudula și Biserica Notre Dame du Sablon. Poți vizita, de asemenea, cartierul Marolles, cu poarta sa medievală – Porte de Hal, și Palatul de Justiție. La aproximativ 20 km de Bruxelles se află Waterloo – locul legendarei bătălii din 1815. Alte atracții ȋn zonă sunt Muzeul Wellington, Muzeul de ceară sau posibilitatea de a vedea celebra bătălie recreată.

© iStock

După ce ai vizitat toate monumentele uimitoare din Bruxelles, este timpul să te relaxezi și să te bucuri de timpul liber. Mâncărurile locale, precum fructele de mare și deserturile de ciocolată, sunt cunoscute în întreaga lume. În plus, cultura berii din Bruxelles a fost înscrisă pe Lista UNESCO a patrimoniului imaterial. În numeroasele baruri te vei putea bucura de beri tradiționale sau de oferte moderne. Pub-ul Délirium, de exemplu, se remarcă prin cele peste 2.000 de tipuri de bere!  Şi pentru că tot vorbim despre această băutură, trebuie neapărat să vizitezi Muzeul belgian al berii. Dacă ȋţi plac cumpărăturile, ȋţi recomandăm Galeriile Regale Saint-Hubert!

© iStock

Atracţii pentru copii: muzee sau joacă ȋn aer liber?

Deși mulți oameni cred că Bruxelles nu este o destinaţie potrivită pentru o excursie cu copiii, oraşul are atracţii și pentru cei mici. Există mai multe muzee ideale pentru familiile cu copii.

Muzeul de Cacao și Ciocolată este o călătorie gustoasă prin țara dulciurilor, în timp ce Muzeul de Istorie Naturală va fi perfect pentru copiii care iubesc dinozaurii. Clădirea are 30 de schelete de dinozauri adevărați şi multe altele din gips. Cei mici se vor distra la Muzeul Jucăriilor, unde vor vedea jocuri și jucării din secolul al XIX-lea! TrainWorld va fi interesant pentru că pot ȋnvăţa despre trenuri şi transportul pe căi ferate. Locomotivele vechi sau simulatorul de conducere a trenurilor ȋi vor fascina atât pe copii, cât şi pe părinţi.

© iStock

Copiilor le place să se joace afară și există multe locuri în Bruxelles perfecte pentru asta. În Parcul Georges Henri puteți organiza un picnic, vă puteţi plimba pe aleile ȋncărcate de istorie sau puteţi rămâne toată ziua la locul de joacă. Parc de Bruxelles este şi el o alegere excelentă pentru o plimbare în familie. În plus, Teatrul Regal din apropiere este încă în funcțiune. Un alt spațiu verde pentru distracție și relaxare este Cinquantenaire cu celebrul Arc de Triumf și AutoWorld – muzeu auto. O altă atracție populară din Bruxelles este Atomium (o structură metalică cu o înălțime de peste 100 de metri) care garantează unele dintre cele mai frumoase peisaje ale orașului. Dacă vremea nu este potrivită pentru joaca ȋn aer liber, vă recomandăm skatepark – un parc acoperit ideal pentru role, skateboard-uri și trotinete.

© iStock

Benzi desenate sau monumente europene?

Orice fan al benzilor desenate se va îndrăgosti de Bruxelles. În timp ce vă plimbați prin zona specială pentru benzi desenate, puteți vedea picturi murale reprezentând personaje celebre: Asterix și Obelix, Tintin și Lucky Luke. Un alt loc în care puteți explora lumea benzilor desenate este Centrul Belgian al Benzilor Desenate. Muzeul MOOF Comics – un muzeu cu personaje din benzile desenate – este  decorul perfect pentru fotografii.

Există eroi ai benzilor desenate belgiene, precum și supereroi de renume mondial, precum Batman sau Spider-Man. Pentru a vedea diverse monumente europene într-un singur loc, vă recomandăm o vizită la Mini Europa Park. Este un loc cu peste 350 de obiecte în miniatură, inclusiv Big Ben și Turnul Eiffel. Parcul este destinat copiilor şi are multe instalaţii interactive cu care copiii se pot distra, dar pot şi ȋnvăţa ȋn acelaşi timp.

Bruxelles este un oraș cu multe secrete – descoperiți-le și creați ȋmpreună amintiri frumoase!

Bilete de avion spre Bruxelles Cazare în Bruxelles

The post Un city break pentru aventurieri mari şi mici. Descoperă Bruxelles ȋntr-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

Paste în Palermo sau patiserie în Paris? Descoperă oraşele prin gust!

$
0
0

Între orașul sicilian Palermo și capitala Franței există mult mai mult decât o simplă distanță. Aceste orașe diferă în multe feluri – atât în ceea ce privește arhitectura, cât și stilul de viață, atmosfera și bucătăria locală. Ceea ce au în comun, însă, este dragostea pentru mâncare. Ce gusturi au aceste orașe? Vezi ȋn continuare!

Mergi ȋntr-o călătorie culinară? Ce alegi: un bistro elegant, un restaurant de lux în Paris sau mâncare de stradă în Palermo? Bucătăriile celor două orașe sunt foarte diferite, dar ambele oferă o mulțime de senzații gustative. Vezi ce specialități nu trebuie să ratezi în vacanță.

© iStock

Un bistro cu atmosferă sau un picnic cu vedere la Turnul Eiffel?

Care sunt primele lucruri care-ţi vin ȋn minte când te gândeşti la Paris? Bistrouri cu mese minuscule pe marginea străzii, pături și coșuri de picnic în fața Turnului Eiffel, restaurante luxoase premiate cu stele Michelin? Sau poate food trucks care servesc clătite, patiserii luxoase cu compoziții multicolore de macarons sau brutării cu tradiţie în care baghetele și croissantele sunt la loc de cinste? Nu e de mirare că asocierile sunt legate în cea mai mare parte de mâncare: francezii sunt renumiți pentru bunul gust şi nu doar în materie de modă. Le place, totodată, să celebreze fiecare masă!

© iStock

Paris – cele mai bune mâncăruri

Care sunt delicatesele pe care trebuie să le încerci în capitala Franței? Într-un restaurant sau într-un bistro poţi ȋncepe cu un clasic al bucătăriei franceze: supa de ceapă. Preparată cu ceapă albă, usturoi și un bulion slab, la soupe à l’oignon este servită cu crutoane și brânză Gruyère. Se spune că a fost inventată de Ludovic al XIV-lea, iar Napoleon și Josephine au savurat-o în Le Grand Vefour, restaurant deschis şi astăzi! Un alt loc la modă este Bistrot des Vosges. Parizienii mănâncă, de asemenea, melci (numiți escargot). Aceștia vin în diferite versiuni (de ex. melci de Burgundia, copți cu unt și ierburi) şi ȋi poți savura, printre altele, la L’Escargot Montorgueil, unde servesc melci de aproape 200 de ani!

© iStock

Nicio excursie la Paris nu este completă fără a ȋncerca picioarele de broască pane (cuisses de grenouilles) și foie gras (un pateu făcut din ficat de gâscă sau de rață). În orașul iubirii merită să mergi şi la restaurantele care servesc trufe, precum Le Maison de la Truffe. Parizienii adoră aceste ciuperci scumpe și incredibil de gustoase. Printre preparatele din carne tipice se numără pieptul de rață înăbușit cu prune uscate, mere confiate şi cartofi prăjiți (margets de canard aux pruneaux confits et pommes). La aperitiv vei primi, bineȋnţeles, brânză. Aici poți gusta până la 300 de feluri de brânză! Brânza se servește şi între felul principal și desert. Midiile (moules), stridiile (huitres) și carnea crudă sub formă de friptură tartar sunt şi ele foarte apreciate.

© iStock

Paris: sărat sau dulce?

În timp ce masa de prânz sau cina sunt aproape o sărbătoare ȋn Paris, imaginea oamenilor de pe străzi mâncând pe fugă dimineaţa este obișnuită. Dacă mergi să vizitezi obiectivele turistice devreme, ȋntră ȋntr-o brutărie, cum ar fi La Maison d’Isabelle, și încearcă un croissant făcut din unt adevărat. Este o bombă calorică și un festin pentru simţuri! Aproape la fiecare colț vei găsi clătite subțiri cu diverse topping-uri. Le preferi pe cele dulci? Încearcă şi brioşele cu ciocolată. Dacă ai puțin mai mult timp la dispoziție, opreşte-te ȋntr-un bistro pentru cafea. Adăugă profiteroles (bile de aluat cu umplutură de vanilie și înghețată), tarte aux fraises (tartă cu căpșuni) sau macarons din făină de migdale. Pe cele mai bune le poți găsi în patiseriile Pierre Hermé și Ladurée. Toamna și iarna încearcă ciocolata caldă pariziană (chocolat chaud).

 

Bilete de avion spre Paris Cazare în Paris

© iStock

Palermo: un restaurant local sau mâncare de stradă cu vedere la mare?

Când te gândești la Palermo, aflat la 2.300 de kilometri distanță, îți vin în minte cu totul alte lucruri. Standurile vânzătorilor ambulanți și aromele de mâncare prăjită sau pe grătar, micile restaurante și mesele acoperite cu fețe de masă în carouri albe și roșii, grupurile vesele de gurmanzi în piețele luminate în miez de noapte, tarabele cu legume, fructe şi pește care invită cu abundența lor… Sicilienii iubesc bucătăria, așa că și astăzi poți gusta aici mâncăruri descoperite ȋncă din Evul Mediu! În plus, le place foarte mult să se distreze, iar pentru ei asta înseamnă mese cu mulţi invitaţi și discuții aprinse.

© iStock

Mâncare de stradă surprinzătoare în Palermo – cele mai bune preparate

Palermo poate fi numit cu uşurinţă centrul mâncării de stradă. Gurmanzii, în timp ce se pregătesc pentru o excursie în capitala Siciliei, notează cu meticulozitate nu numai adresele restaurantelor. Pe hărți marchează anumite piețe, bazaruri sau străzi cu tarabe care servesc delicatese locale. Acolo, în mijlocul agitației, se aud sunetele de prăjit, de grătar, de gătit, dar și de savurat cu poftă. Ce specialități nu trebuie să ratezi ȋn acest oraş? Cu siguranță cele preparate din măruntaie și ingrediente considerate nedorite în alte bucătării. Gustă stigghiola (intestine de miel înfășurate în jurul unei frigărui, asezonate cu pătrunjel, lămâie și sare), precum și pane con la milza – numit și pani ca meusa (carne de vițel, splină, plămâni și trahee prăjite). Frittola, adică bucăți de carne, cartilaje și grăsime de vițel prăjite ȋmpreună este, de asemenea, gustoasă.

© iStock

Vegetarienii vor fi fi tentați de panelle (clătite din făină de năut) sau de crocchè (crochete de cartofi prăjiți). Când sunt servite într-o chiflă, acestea sunt cunoscute ca mafalda. Aurul Siciliei este arancino – biluțe de orez prăjite umplute cu sos de roșii, carne și mazăre – sau doar cu brânză sau carne. Aproape la fiecare colț poți cumpăra și tradiționalele pezzi di rosticceria, adică rulouri coapte de diferite tipuri (de exemplu, calzone cu șuncă și mozzarella, pizzotto cu mozzarella, șuncă și sos de roșii sau spiedino cu carne tocată). Îţi place pizza? Încearcă sfincione – o versiune siciliană de pizza pe un aluat gros, cu brânză, ierburi și deseori sardine. Unde să le ȋncerci? Îţi recomandăm Mercato Ballarò și Vucciria din Piazza Caracciolo.

© iStock

Palermo: sărat sau dulce?

Îți place atmosfera din restaurante? Sunt multe aici! Alege în special locurile care servesc mâncăruri siciliene autentice, gătite după rețete vechi, cum ar fi Osteria Ballarò sau La Loggia Cantina & Cucina. Ce să alegi din meniu? Printre felurile de mâncare clasice este pasta con le sarde (paste cu sardine). Chiar şi ȋn prezent acest fel de mâncare este condimentat în același mod în care o făceau locuitorii arabi din Sicilia: fenicul sălbatic, nuci de pin, stafide, migdale prăjite și șofran. Un alt fel de mâncare clasic sunt pastele alla Norma cu roșii, vinete și ricotta. Nu uita de salata de portocale cu pătrunjel, măsline și ulei de măsline! Încearcă și sarde a beccafico, adică sardine umplute cu pesmet, nuci de pin și stafide. La desert alege cannolo – un rulou crocant făcut din paste cu cremă de ricotta – sau o cassata siciliana cu ricotta, marțipan și fructe confiate (o recomandăm la Cafè Lucà). Pentru cafea sugerăm Pasticceria Cappello, unde poți comanda și o setteveli torta, care are până la șapte straturi de ciocolată și alune de pădure. Când este foarte cald, te puteți răcori cu fructe, fistic, cafea cu gheaţă sau granita de migdale.

Ai chef de ceva delicios? E timpul să planifici o excursie culinară la Paris sau Palermo.

 

Bilete de avion spre Palermo Cazare în Palermo

The post Paste în Palermo sau patiserie în Paris? Descoperă oraşele prin gust! first appeared on eSky Blog.

Bari italian sau Bali exotic? Descoperă călătoriile exotice ȋntr-un mod nou!

$
0
0

Călătorii toamna sub razele calde ale soarelui? Alege destinații garantate precum oraşul Bari din Italia și exoticul Bali. Când călătoreşti în extrasezon vei evita mulţimile de turiști și vei economisi câte puțin la bilete sau cazare. Când vorbim despre Bari și Bali, vremea mereu însorită merge mână în mână cu o listă lungă de atracții care ȋţi vor oferi experienţe interesante. Mergem într-o aventură de toamnă?

Bari italian nu ȋnseamnă doar vin şi ulei de măsline

Italia este una dintre cele mai populare destinații turistice din Europa. Dacă vrei să vezi cum e viața de zi cu zi a locuitorilor săi în extrasezon, o călătorie de toamnă ȋţi va arăta toate secretele. Pe măsură ce standurile cu suveniruri dispar și mulţimile de turişti sunt tot mai mici, bucură-te de călătorie și de soarele plăcut al toamnei în Bari. Căldura nu mai este deranjantă, temperatura scade cu câteva grade şi creează condiții perfecte pentru relaxare și vizitarea obiectivelor turistice.

© iStock

Bari este capitala regiunii Apulia, renumită pentru uleiul de măsline și vin. Asigură-te că le ȋncerci pe ambele în timpul vizitei. Inima orașului Bari este Piazza Mercantile. Aici sau în Piazza del Ferrarese se adună seara localnicii și turiștii pentru a petrece un timp plăcut într-unul dintre restaurante. Orașul este împărțit în două. În partea mai veche, Bari Vecchia, vei face o călătorie în timp: clădirile istorice și atmosfera liniștită vor face plimbarea mai uşoară. În partea nouă te așteaptă numeroase restaurante și pub-uri, precum și buticurile brandurilor de modă de lux.

© iStock

În vizită la un teatru istoric sau o plimbare pe plajă?

Dacă ȋţi plac străzile vechi, ȋnguste, pavate cu piatră, Bari Vecchia te va fermeca. Pe una dintre ele, Arco Basso, poţi vedea cum se prepară una dintre specialitățile din Bari, faimoasele orecchiette. Forma lor seamănă cu niște urechiușe și sunt făcute de specialistele ȋn paste ale oraşului. Poți cumpăra o pungă de paste direct de la ele sau poți merge la un restaurant, unde sunt servite de obicei cu sos de roșii.

© iStock

Printre cele mai faimoase monumente din Bari se numără Bazilica romanică San Nicola, care adăpostește relicvele Sfântului Nicola, patronul orașului. În spatele altarului se află altarul Reginei Bona. De pe lista noastră nu pot lipsi Cattedrale di San Sabino şi Castello Normanno-Svevo. Acest castel din secolul al XII-lea este acum un muzeu, dar în trecut a servit, printre altele, ca închisoare și cazarmă. Un frumos pod de piatră duce la el.

© iStock

Alte clădiri din Bari care ȋţi vor atrage atenţia sunt teatrele. Primul dintre ele, Teatro Margherita, a fost construit pe piloni ridicaţi din apă şi transformat cu timpul în muzeu. În partea din spate a clădirii se află o mică piaţă din care poţi cumpăra fructe de mare proaspete. Al doilea, Teatro Petruzzelli, a fost renovat şi încă găzduiește spectacole. În plus, le oferă şansa turiştilor să viziteze interiorul ȋn cadrul unui tur plin de informaţii interesante. A venit timpul pentru o pauză de cumpărături? Îţi recomandăm să mergi ȋn primul rând pe Via Sparano da Bari. Strada comercială găzduieşte nu doar buticurile brandurilor de renume mondial, ci și un magazin istoric. Palazzo Mincuzzi atrage privirile cu fațada bogat decorată, imposibil de trecut cu vederea! Dacă vrei să te relaxezi, cel mai bine este să te plimbi de-a lungul promenadei. Lungomare este ȋntinsă, bine luminată pe timp de noapte și duce până la plaja orașului – Pane e Pomodoro.

© iStock

Zonele din jurul orașului Bari: e timpul pentru o excursie!

Bari nu este doar un oraș liniștit care captivează prin atmosfera sa, ci și un punct de plecare perfect pentru excursii ȋn ȋmprejurimi. Una dintre recomandările noastre este Polignano a Mare: Lama Monachile, un orășel renumit pentru plaja frumoasă înconjurată de stânci. O altă atracție populară din zonă este Grotta Palazzese, o peșteră care ascunde ȋn interior…un restaurant romantic. Peisajele de aici sunt uluitoare (notă: dacă vrei să iei masa, nu uita să faci o rezervare ȋn avans). Din Bari merită să mergi ȋntr-o excursie şi la Alberobello (locul renumit pentru căsuțele Trulli). Micile construcţii din piatră uscată văruită, cu acoperișuri conice şi semne misterioase, au fost înscrise ȋn patrimoniul UNESCO. Când te afli în fața lor te simți ca într-un basm. Unele case pot fi vizitate, iar altele sunt încă locuite de localnici sau oferite ca locuri de cazare pentru turiști.

Bilete de avion spre Bari Cazare în Bari

© iStock

Exoticul Bali – o insulă cu temple, vegetație tropicală și … vulcani activi

O vacanță în Bali este un vis pentru mulți. Această insulă indoneziană garantează vreme caldă și însorită pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, merită să-ţi planifici vizita în timpul sezonului uscat, când temperatura şi umiditatea scad ușor, iar ploile nu ameninţă să-ţi strice vacanţa. Bali, combinată cu soarele din septembrie sau octombrie, este o alternativă perfectă la vremea tipică de toamnă!

© iStock

Insula îi atrage pe cei care iubesc atât relaxarea dulce la soare, cât și sporturile acvatice. Dacă vei dori să explorezi Bali și să vizitezi obiectivele turistice, vei avea un program ȋncărcat. Bali a fost numită „insula zeilor” dintr-un motiv bine întemeiat: aici există zeci de mii de temple. La acestea se adaugă câmpuri de orez, culturi de cafea, piper și trestie de zahăr, plus vulcani, trasee de trekking sau locurile pentru scufundări. Vacanțele în Bali sunt cu adevărat o aventură!

© iStock

Bali – în mijlocul naturii

Capitala oficială este Denpasar, dar să ne îndreptăm atenţia spre Ubud, orașul considerat capitala culturală a insulei. Este plin de galerii, muzee (de exemplu Neka Art Museum), temple și statui ale zeilor. Dacă vrei să simţi că te afli ȋn mijlocul naturii, mergi ȋn Pădurea Maimuțelor. Aceasta este un paradis pentru macaci, dar nu uita că nu e permis să hrăneşti animalele. În apropiere de Ubud se află cele mai renumite câmpuri de orez, cu trasee pitorești pe mai multe etaje. Trebuie neapărat să mergi și la Jatiluwih sau Tegalalang! Îţi plac cascadele? Planifică o excursie la Singaraja unde se află Cascada Sekumpul. Nu departe de aici te vei putea relaxa pe plaja cu nisip vulcanic. Culoarea închisă contrastează perfect cu plajele cu nisip strălucitor din partea de sud a insulei.

© iStock

Când vorbim despre plaje trebuie să menționăm stațiunile și locurile unde sunt garantate condiții excelente pentru practicarea sporturilor nautice. Bali este perfect pentru scufundări ȋn timpul cărora vei descoperi recife de corali, epave şi vei înota cu țestoasele. Cele mai recomandate staţiuni sunt Sanur, Dreamland Beach, celebra Kuta sau opțiunea de lux Nusa Dua.

© iStock

În vizită la un templu sau o excursie pe un vulcan?

Unul dintre cele mai faimoase temple din Bali este Pura Ulun Danu Bratan. Complexul de temple din secolul al XVII-lea se întinde peste vulcanul Bratan și este scăldat de apele lacului cu același nume. Un alt templu cunoscut este Pura Tanah Lot, ridicat pe o stâncă ȋn secolul al XVI-lea. Acesta poate fi vizitat numai când mareea este joasă. O vizită la templul Pura Luhur Uluwatu (secolul al XI-lea) ȋţi va oferi o priveliște unică asupra zonei pentru că a fost construit pe ȋnălţimea unei stânci. Pura Tirta Empul, unde ȋncă se mai organizează ritualuri de ȋmbăiere, este la rândul lui foarte popular mai ales că a fost prezentat în filmul „Eat, Pray, Love”. Unul dintre cele mai vechi temple de pe insulă este Pura Besakih – un complex care datează din secolul al X-lea şi este situat pe versantul vulcanului Gunung Agung. Acesta este un vulcan activ, la fel ca și Muntele Batur. Ambele sunt deschise pentru turişti, dar pentru a ajunge în vârf trebuie să te pregăteşti pentru o excursie de trekking.

Fie că alegi soarele exotic din Bali sau pe cel mai blând din Bari, călătoria ta de toamnă va fi foarte distractivă. Profită de vreme și reîncarcă-ţi bateriile înainte de iarnă!

Bilete de avion spre Bali Cazare în Bali

The post Bari italian sau Bali exotic? Descoperă călătoriile exotice ȋntr-un mod nou! first appeared on eSky Blog.

5 stele sau 5 milioane de stele ȋn Norvegia?

$
0
0

Norvegia este asociată în mod inerent cu natura sălbatică și uneori ieşită din comun. Aici vei vedea cele mai frumoase fiorduri, aurora boreală şi peisaje minunate din vârful ghețarilor sau de pe faleza coastei. În același timp, țara este o destinație excelentă şi pentru turiştii care apreciază luxul. Norvegienii pun calitatea pe primul loc, astfel că aici te așteaptă restaurante cu mâncare delicioasă, hoteluri elegante și atracţii exclusiviste. Ce alegi?

Dacă te-am convins, te vei bucura să afli că există mai multe moduri de a descoperi această țară. Pentru ȋnceput te poți concentra pe minunile naturii, iar asta te va face să te simţi ca un explorator pentru că multe dintre ele nu pot fi văzute ȋn altă parte. Apoi e timpul să vizitezi obiectivele turistice în timpul zilei și să priveşti cerul întunecat și plin de stele după lăsatul ȋntunericului. Nu va fi dificil – Norvegia este a doua cea mai puțin populată ţară din Europa. Pentru că poluarea este minimă, stelele sunt cu adevărat vizibile! Preferi zgomotul și luminile orașelor mari alături de obiective turistice uşor accesibile? Oslo, Bergen, Trondheim și Ålesund sunt renumite nu numai pentru arhitectura interesantă, ci şi pentru multitudinea locurilor care debordează de lux.

© iStock

Atracții stâncoase sau fiorduri?

Printre minunile naturale care pot fi găsite în Norvegia, stâncile interesante sunt, fără îndoială, simbolul țării. Aproape fiecare călătorie în țara trolilor include o vizită la cel puțin unul dintre locurile precum Preikestolen, Kjeragbolten sau Trolltunga. Primul este o stâncă înaltă de 604 metri! Pereții săi coboară în Lysefjord, iar suprafața aproape complet plată este perfectă ca să te bucuri de peisajele spectaculoase. Atenție, nu există bariere! Dacă vrei să dai frâu liber adrenalinei, vizitează Kjeragbolten – piatra „prinsă” între două stânci la o altitudine de 1000 de metri. Unul dintre cele mai fotografiate locuri din Norvegia este „limba trolului” (Trolltunga). Stânca plată care iese în relief peste abisul de deasupra lacului Ringedalsvatnet atrage turişti şi fotografi din întreaga lume.

© iStock

Dacă vrei să vezi privelişti uluitoare, dar fără drumeții obositoare, vizitează cele mai populare fiorduri din Norvegia. Naeroyfjord a fost chiar înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Regele fiordurilor este Sognefjord, cu o lungime de peste 200 de kilometri! Pentru a cunoaşte mai de aproape folclorul norvegian ȋţi recomandăm Geirangerfjord. Munții care ating 1.700 de metri se ridică din apă și domină o zonă bogată în sate tradiționale de căsuțe cu acoperișuri de iarbă.

© iStock

Relaxare sau atracții captivante?

Dacă preferi atmosfera plăcută a orașelor de coastă cu clădiri albe din lemn, Riviera norvegiană este perfectă. Poți călători în Sørlandet din sat în sat sau din insulă în insulă ȋntr-o atmosferă de basm. Îţi recomandăm, de exemplu, Risør, Tvedestrand sau Gjeving.

Dacă ȋţi place aventura, mergi ȋntr-o plimbare pe Marea Norvegiei sau pe Marea Barents și admiră natura uimitoare a coastei de vest de pe puntea unui vas. Tot de acolo poți pescui somon norvegian sau poți face rafting în Sjoa sau Gudbrandsdalen. În Norvegia vei găsi şi trasee interesante precum Atlanterhavsvegen (Drumul Atlanticului) și Trollstigen (Drumul Trolilor).

© iStock

Aurora sau nopţi albe?

Norvegia este una dintre puținele țări europene din care se poate admira Aurora Boreală. Cea mai bună perioadă pentru a vedea aceste spectacole maiestuoase pe cer este între 21 septembrie și 21 martie. Cel mai bine pot fi văzute din Tromsø, Kirkenes, Lofoten, Svalbard și Bodø. Dacă mergi în Scandinavia în timpul verii, vei lua parte la un alt spectacol uimitor al naturii: nopțile albe. Să nu te mire dacă vei realiza în mijlocul nopții că încă nu s-a lăsat ȋntunericul.

© iStock

Cele mai interesante orașe din Norvegia

Te gândeşti deja la o excursie ȋntr-unul dintre orașele norvegiene? Pe bună dreptate! Acestea au o atmosferă neobișnuită de orașe mici, dar și de metropole. Un oraș care trebuie neapărat vizitat mai ales pentru arhitectura uimitoare este, bineȋnţeles, Oslo. Stilul Art Nouveau al caselor şi vilelor din lemn, precum și brutalismul scandinav specific cartierelor te vor impresiona cu siguranţă. Fiecare zonă este surprinzătoare – priveşte cu atenție detaliile clădirilor.

© iStock

Dacă ȋţi lipseşte atmosfera de la malul mării și vrei să vezi casele de lemn colorate tipic norvegiene așezate în cascadă pe versantul muntelui, alege Bergen. Acest oraș numit poarta fiordurilor este un adevărat spectacol pentru fanii peisajelor tipic norvegiene. Este locul de ȋntâlnire al munților cu marea! În Trondheim predomină arta. Aici vei găsi galerii, studiouri și muzee aproape la fiecare pas. Nu e de mirare că una dintre cele mai importante academii de artă din Norvegia se află ȋn Trondheim. 

© unsplash

Galerii și muzee sau concerte?

Activităţile culturale sunt pentru tine un mod de relaxare? Când vizitezi Oslo nu uita să mergi la Opera proiectată de prestigioasa firmă de arhitectură Snøhetta. Vei avea un sentiment plăcut nu doar în timpul concertului, ci și când vezi pur şi simplu această clădire extraordinară. Alte două locuri interesante sunt Vigelandsparken, unde se află 212 sculpturi realizate de Gustav Vigeland, și Munchmuseet sau muzeul lui Edvard Munch. În Bergen poţi lua trenul pe celebra cale ferată Fløibanen Railway până la Fløy Hill. În plus, te poţi plimba printre casele din lemn din cartierul Bryggen, cunoscut pentru minunatele sale mici muzee (precum Bryggens) și magazine.

Ce-ţi recomandăm ȋn Trondheim? În primul rând podul Gamle Bybro, de unde vei admira casele colorate. La sfârșit de săptămână se întâmplă ca locuitorii să pescuiască direct de la ferestre! Dincolo de podul fermecător începe labirintul de străzi pitorești din Bakklandet, cu numeroase galerii ale artiștilor locali. Dacă iubeşti muzica, Trondheim te va fermeca cu siguranță! Aici au loc numeroase festivaluri și concerte, cum ar fi Olavsfest sau Festivalul Internațional de Impro.

© unsplash

Hoteluri și restaurante de lux în Norvegia

Oslo, Bergen și Trondheim sunt orașe cu multe fețe. Vei găsi acolo atât cazare confortabilă de tip bed & breakfast, cât și campinguri și hoteluri. În capitala Norvegiei se află hoteluri de cinci stele precum Thon Hotel Rosenkrantz, Amerikalinjen și Grand Hotel. Pentru cină recomandăm restaurantele apreciate de critici, care includ nume ca Alaise, Maaemo și Hyde. În Bergen poți petrece noaptea la hotelul Opus 16 sau Bergen Børs și poţi încerca mâncăruri delicioase la Lysverket, Bare sau Moon.

© iStock

Eşti în căutarea unor locuri elegante și luxoase în Trondheim? Mergi la restaurante precum Speilsalen, Credo sau FAGN şi bucură-te de tratamentul special oferit de hotelul de 5 stele Britannia. Totodată, în oraș există saloane SPA și saune exclusiviste unde poţi merge pentru a te încălzi și a te relaxa, mai ales dacă vizitezi orașul în extrasezon.

Vrei să vizitezi Norvegia? Țara oferă cazare sub milioane de stele în campinguri sau în hoteluri luxoase de cinci stele. Tu decizi care dintre ele ţi se potriveşte cel mai bine!

Bilete de avion spre Norvegia Cazare în Oslo

The post 5 stele sau 5 milioane de stele ȋn Norvegia? first appeared on eSky Blog.

Un city break ȋn numele artei în Viena: Galerii de artă sau artă stradală?

$
0
0

Viena atrage în fiecare an un număr mare de turişti cu atmosfera sa fermecătoare. Vibrația unică a oraşului se regăsește în arhitectura barocă uimitoare, precum și în omniprezența artei, găzduită ȋn numeroase muzee și galerii celebre care conțin lucrări ale unor artiști remarcabili. În acelaşi timp, arta stradală ȋn Viena este înfloritoare, ceea ce înseamnă că te poţi plimba pe străzi ca ȋntr-un muzeu pentru că vei găsi opere de artă mai des decât de aştepţi.

Galerii sau muzee?

Viena este ȋn acelaşi timp unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa și unul dintre cele mai importante centre culturale. Cele peste 100 de muzee şi galerii de artă contribuie la patrimoniul bogat, iar multe dintre ele se află la distanţă de mers pe jos de centrul Innere Stadt.

© iStock

Istoria artei la Kunsthistorisches Museum

Situat chiar în centrul Vienei, Muzeul de Istorie a Artei găzduiește sub cupola sa emblematică una dintre cele mai importante colecții de artă din lume. Aici poți găsi lucrări de Michelangelo, Rubens și Rembrandt, alături de artefacte grecești și romane, plus colecții vaste de obiecte egiptene și orientale. Muzeul se mândrește cu mumii foarte bine conservate, măști de aur și sarcofage de piatră ale faraonilor, care datează din jurul anilor 500-100 î.Hr. Sicriele din lemn pictat, cel mai probabil din perioada 1000-2000 î.Hr., sunt la fel de fascinante. Cu toate acestea, atenţia se ȋndreaptă spre cea mai mare colecție a lui Bruegel care conţine inclusiv faimosul „Turnul Babel” și „Jocuri de copii”. Alături de acestea se află și operele marilor maeștri ai daltei și pensulei, precum Bernardo Bellotto, Antoon van Dyck și Rafael Santi.

Clădirea muzeului în sine este la fel de impresionantă ca și colecția pe care o conține. Construită într-un design tipic austro-ungar din secolul al XIX-lea, tavanele sunt acoperite cu fresce decorative de Gustav Klimt și Hans Makart, care completează perfect interiorul din granit și marmură. Intrarea simplă la muzeu costă 18 euro, dar poţi cumpăra, bineȋnţeles, bilete suplimentare la expozițiile temporare.

© iStock

Baroque grandeur la Österreichische Galerie Belvedere

Un alt loc foarte important pentru pasionaţii de artă este Österreichische Galerie Belvedere. Palatele Belvedere Superior și Inferior, care găzduiesc muzeul, au fost construite în secolul al XVIII-lea și sunt considerate bijuterii ale arhitecturii austriece (Belvedere Superior este considerată una dintre cele mai impresionante clădiri baroce din țară). Găzduind o bogată colecție de lucrări ale artiștilor austrieci – în special din stilurile art nouveau și fin de siècle – galeria deține, totodată, cea mai mare colecție din lume de picturi aparţinând lui Gustav Klimt, inclusiv „Sărutul”, probabil cea mai faimoasă lucrare a sa. Galeria mai include lucrări de Egon Schiele, Oskar Kokoschka și Helena Funke, precum și lucrări de Claude Monet, Elena Luksch-Makowsky și Vincent van Gogh. Un bilet la Palatul Belvedere costă mai puțin de 16 euro dacă este cumpărat online sau 18 euro la casa de bilete.

© iStock

Capodoperele de la Galeria Albertina

Albertina a fost fondată în 1768 și găzduiește o colecție de aproximativ 50.000 de desene și peste 1,5 milioane de stampe. Muzeul se află în fostul palat al Prințesei Maria Krystyna Habsburg și al soțului ei, Prințul Albert Sasko-Cieszyński, care era un pasionat și colecționar de artă, ceea ce a dus la numirea galeriei în onoarea sa. O vizită la Albertina constă în două părți. Prima este un tur al camerelor locuite cândva de membrii familiei Habsburg. Unele camere încă mai conțin mobilierul original sculptat și placat cu aur, iar la parterul clădirii există 22 de camere pe care vizitatorii le pot explora. La același etaj poți admira opt expoziții temporare, care includ capodopere ale unor artiști precum Dürer („Iepurele de câmp”), Rubens și Klimt, expuse prin rotație din cauza sensibilității la lumină.

Etajul Albertina este dedicat expozițiilor permanente și cuprinde 16 săli. Vizitatorii pot admira cele mai importante opere de artă din ultimii 130 de ani – de la impresionism, trecând prin expresionism și stiluri de avangardă, până în prezent. Colecția Albertina include tabloul „Iaz cu nuferi” de Monet, „Portretul unei fete” de Renoir și lucrări de Picasso. Există, de asemenea, picturi de Cezanne, Matisse și Miró. Un bilet la Albertina costă 16 euro.

© iStock

Celebrarea creaţiilor la festivalul de artă stradală Calle Libre 

Arta din Viena nu se rezumă doar la galerii și muzee. Este suficient să te plimbi pur şi simplu pe străzi ca să vezi cele mai interesante picturi murale. Popularitatea artei stradale se datorează în principal Festivalului anual Calle Libre, care invită artiștii să redecoreze clădirile începând din 2014. În fiecare an, operele de artă au fost create în districtele al 6-lea (Mariahilf) și al 7-lea (Neubau). În 2022, festivalul s-a mutat în Brigittenau, cel de-al 20-lea district, care se va mândri pentru prima dată cu o zonă special desemnată pentru festival în apropierea stației Nordwestbahnhof.

În timpul festivalului, artiști de stradă austrieci și internaționali creează picturi și sculpturi de mari dimensiuni, promovând conversațiile în jurul activității artistice și destigmatizând arta stradală.

© iStock

Mariahilf sau Neubau?

Mariahilf și Neubau sunt două cartiere vecine ȋn care fațadele clădirilor reprezintă scena artei stradale. Acestea sunt locul ideal pentru o plimbare pentru că acolo vei găsi cele mai colorate, distractive, inspirate și, uneori, provocatoare imagini. În centrul cartierului Mariahilf, la Hofmühlgasse nr. 12, vei vedea lucrările unui celebru artist stradal columbian pe nume Stinkfish. Pictura murală prezintă un tată care își poartă fiul pe umeri, pictată în paleta de culori caracteristică lui Stinkfish – galben și negru. Zona din jurul Mariahilfer Straße merită şi ea vizitată: picturi murale interesante sunt ascunse pe străzile ȋnvecinate. Pe strada paralelă Gumpendorfer Straße, de exemplu, se află picturi murale colorate practic la fiecare colț. O altă zonă interesantă există în jurul stației de metrou Neubaugasse.

© iStock

Canalul Dunării sau Street Art Passage?

Un alt punct de atracție pentru arta stradală din Viena este Canalul Dunării, străjuit de ziduri de beton folosite de artiștii locali ca pânze pentru lucrările lor. Bineînțeles, ca în orice oraș, unele dintre graffiti-urile de aici au o valoare artistică redusă, însă există și lucrări excelent realizate atât de artiști amatori, cât și de artiști profesioniști. Cele mai interesante picturi murale pot fi găsite ȋntre Schwedenplatz și Schottenring.

© iStock

Street Art Passage duce la cartierul Museumsquartier și este decorat atât cu expoziții temporare, cât și cu picturi murale permanente. Street Art Passage este interesant pentru că oferă artă alternativă, juxtapusă cu galeriile discrete și elegante de după colţ. Lucrările artistului francez Invader sunt o parte permanentă a acestui loc, iar creaţia sa „Space Invader” (o iluzie optică realizată din pătrate negre și albastre) este una dintre cele mai populare lucrări. Pasajul poate fi accesat prin Breite Gasse sau prin complexul muzeal.

 

Bilete de avion spre Viena Cazare în Viena

The post Un city break ȋn numele artei în Viena: Galerii de artă sau artă stradală? first appeared on eSky Blog.
Viewing all 279 articles
Browse latest View live